ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toiminnan suunnittelu KPKssa.
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
KEHTO-FOORUMI ORGANISOINTI.
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
Markkinointi KJT-Johtokunta Open
PÄÄTAVOITE: Maamme kunnissa, palvelualueilla ja maakunnissa vallitsee hyvinvointijohtamisen kulttuuri, joka perustuu aktiivisesti toimiviin hyvinvointirakenteisiin.
KULTTUURI KUNTAORGANISAATION MUUTOKSESSA / Hanna-Mari Kokkonen.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Netin hyödyntäminen nuorisotyössä Suomessa Tuhti2013 Leena Tuuttila, Verke.
Konsulttinuoret Toimintasuunnitelma
Nuorten verkkodemokratiapalvelun esittely.  Nuorisolaki 2006, 8 § ”Nuorille tulee järjestää mahdollisuus osallistua paikallista ja alueellista nuorisotyötä.
Sosiaalisen median hyödyntäminen nuorten parissa tehtävässä työssä
PALVELUALA 2009 Verkko-oppimisen tavoitteet Merja Talkio-Vilanen.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
Mikä on olennaista opetuksen laadussa ja sen arvioinnissa Kauko Hämäläinen professori Koulutus- ja kehittämiskeskus.
Oulun seutu KOKO KOKO , Rovaniemi - Mitä tällä hetkellä tehdään - Mitä suunnitelmia ja tavoitteita vuodelle Mitä alustavia.
VAPAAEHTOISTOIMINNAN LAATU JA TUKIRAKENNE Valtakunnallinen asiantuntijaseminaari ja neuvottelupäivä Keski-Suomen Museo, OHJELMA 9.30 – Ilmoittautuminen.
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
Laurea/AS/2003 Ohjauksen osaaminen Mahdollisuus vastata ohjauksen tarpeisiin tasapuolisuus oikeudenmukaisuus taloudellisuus tavoitteellisuus.
Kuinka asiakasta palvellaan hyvin? Näkökulmia yritysten tarpeiden tunnistamiseen ja oppilaitosten palveluiden kehittämiseen Salla Koivunen, Edupoli.
Työllisyysportti – työväline työllisyydenhoidon toimijoille
Työelämän kehittämishanke ”Taitopuisto III”. Hankkeen keskeinen tavoite Seudulla ja laajemminkin tunnettu ja arvostettu, asiakaslähtöinen, joustavasti.
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Jyväskylän alueyksikkö1 Kehittämisyksiköt : mitä pysyvä kehittämisrakenne.
Kirjan toimittaminen Kuvien hankinta Painattaminen Markkinointi
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Vaski-suunnittelutyöpaja Turku Työstetty Janne Marniemen esitystä
Kulttuuripalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteet MittaritAikatauluVastuu- henkilö Laadukkaiden ja korkeatasoisten tapahtumien ja näyttelyiden tuottaminen.
Kirjastopalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteet MittaritAikatauluVastuu- henkilö 1.Päivitetään keskeiset palveluketjut 2.Palveluketjut toimivat osana.
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Työkirja.
OPETUSSUUNNITELMATYÖ POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA
Tieteen yhteiskunnallinen vaikuttavuus / Suomen tieteen tila ja taso yhteiskunnallinen vaikuttavuus syntyy, kun tieto ja osaaminen konkretisoituu muutoksessa.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
OSKO –projekti Keski-Suomen työpajojen verkostoitumishanke itsearvioinnin näkökulmasta.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus -Valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja kehittämiskeskus. Toiminta käynnistyi Koordinaatin.
Katri Arnivaara Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala Hankekoordinaattori 1.
Nutitilastot.fi Nuorten tieto- ja neuvontatyön tilastointiin tarkoitettu sovellus.
Nuorten tieto- ja neuvontatyön auditointi- ja itsearviointimalli Heta Malinen Lähde: Mervi Ahola.
EXPERT VILLAGE SALO Kehittäjät Keskuudessamme Kari Mahlberg Yrityssalo
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Jäsenhankinta lapset ja nuoret TYÖPAJA
Nuoren kokonaisvaltainen kohtaaminen ja dialogisuus
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
Green Office –ympäristöjärjestelmä
Ajankotaista Skills Finlandin toiminnasta ja tulevaisuudesta
Hankinnoilla työllistämisen malli
VAU:n huippu-urheilustrategia
Kohtaamon tuki Ohjaamoille Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
Aloitekanava.fi Nuorten verkkodemokratiapalvelu
Nuorten tieto- ja neuvontatyö – Vaikutuksia ja hyötyjä
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 JAO
VAU huippu-urheilustrategia
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
TESSU – Tehdään yhdessä ohjausta –projekti (ESR) –
Tietosuoja-asetuksen vaikutus ammattilaisten työhön verkossa
Lapsi-ystävällinen kunta
Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut kansallinen koordinointi 2006
NUORTEN TIETO- JA NEUVONTAPALVELUT NUORISOTYÖN PERUSPALVELUNA
Saatteeksi PP-pohjan käyttäjälle
HYVINVOINTIKOULU Hyvinvointipäällikkö Arto Willman,
Osallistava kerhotoiminta
ERÄTAUKO-KOULUTUKSEN SUUNNITTELUPOHJA
Viestintäsuunnitelma
Kaupunkistrategian laadinta
Esityksen transkriptio:

ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun laadukkaaseen toteutukseen Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus 2017

A. PALVELUN TAVOITTEET Määritellään keskeiset tavoitteet Mitä palveluita nuorten tieto- ja neuvontapiste tai verkkopalvelu tulee tarjoamaan nuorille / muille kohderyhmille Palvelulupaus Nuorten osallisuus, vaikuttaminen ja kuuleminen Jaana Fedotoff 2016. ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun laadukkaaseen toteutukseen. Koordinaatit nuorten tieto- ja neuvontatyöhön ‒ Suuntaviivoja ammatilliseen osaamiseen. Jaana Fedotoff, Heidi Leppäkari & Päivi Timonen (toim.). Koordinaatti ‒ Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus, Oulun kaupunki, 2016. ISBN 978-952-5465-99-0.

B. TOIMINTASUUNNITELMA, BUDJETTI, HENKILÖSTÖRESURSSIT Tarvekartoitus Visio, strategia, tavoitteet, toimenpiteet, aikataulu, rahoitus, henkilöstö Esiselvitys, hanke, pilotointi ja pysyvä palvelu Vuosikello Jaana Fedotoff 2016. ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun laadukkaaseen toteutukseen. Koordinaatit nuorten tieto- ja neuvontatyöhön ‒ Suuntaviivoja ammatilliseen osaamiseen. Jaana Fedotoff, Heidi Leppäkari & Päivi Timonen (toim.). Koordinaatti ‒ Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus, Oulun kaupunki, 2016. ISBN 978-952-5465-99-0.

C. VASTUUT Työtehtävävastuut / vastuualueet työntekijöille ja mukana oleville tahoille toteuttamisesta, kehittämisestä ja arvioinnista määriteltävä Yhteistyöstä sopiminen, yhteistyökumppanuudet Taustaorganisaation sitoutuminen Jaana Fedotoff 2016. ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun laadukkaaseen toteutukseen. Koordinaatit nuorten tieto- ja neuvontatyöhön ‒ Suuntaviivoja ammatilliseen osaamiseen. Jaana Fedotoff, Heidi Leppäkari & Päivi Timonen (toim.). Koordinaatti ‒ Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus, Oulun kaupunki, 2016. ISBN 978-952-5465-99-0.

D. HANKINNAT JA PALVELUIDEN OSTOT Tarjouspyynnöt, hinta-arviot Kilpailutus kuntakohtaisia ohjeita hankintalaki saatavilla olevat tukipalvelut hankintoihin Hankintaan liittyvät sopimukset Ulkopuolisen rahoittajan linjaukset / vaatimukset hankinnoille ja palvelujen ostolle Muuta huomioitavaa Jaana Fedotoff 2016. ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun laadukkaaseen toteutukseen. Koordinaatit nuorten tieto- ja neuvontatyöhön ‒ Suuntaviivoja ammatilliseen osaamiseen. Jaana Fedotoff, Heidi Leppäkari & Päivi Timonen (toim.). Koordinaatti ‒ Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus, Oulun kaupunki, 2016. ISBN 978-952-5465-99-0.

E. TARVITTAVA OSAAMINEN Perehdyttämissuunnitelma  jatkuvan perehdyttämisen näkökulma Koulutus Henkilökunta ja mukana olevat nuorten ryhmät Osaamisen kehittämisen suunnitelma Jaana Fedotoff 2016. ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun laadukkaaseen toteutukseen. Koordinaatit nuorten tieto- ja neuvontatyöhön ‒ Suuntaviivoja ammatilliseen osaamiseen. Jaana Fedotoff, Heidi Leppäkari & Päivi Timonen (toim.). Koordinaatti ‒ Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus, Oulun kaupunki, 2016. ISBN 978-952-5465-99-0.

F. RESURSSIEN MITOITTAMINEN OIKEIN Työn eri osa-alueisiin: mm. asiakaspalvelu, tiedonhallinta, sisällöntuottaminen, nuorten osallisuuden tukeminen, yhteistyö ja verkostot, kehittäminen, arviointi, raportointi... Onko riittävät resurssit suhteessa tavoitteisiin? Jaana Fedotoff 2016. ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun laadukkaaseen toteutukseen. Koordinaatit nuorten tieto- ja neuvontatyöhön ‒ Suuntaviivoja ammatilliseen osaamiseen. Jaana Fedotoff, Heidi Leppäkari & Päivi Timonen (toim.). Koordinaatti ‒ Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus, Oulun kaupunki, 2016. ISBN 978-952-5465-99-0.

G. VIESTINTÄ Markkinointi ja tiedottaminen Tarvittavien viestintäresurssien mitoitus ja osaaminen Palvelua parhaalla mahdollisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla hyödyntäen monikanavaisuutta, verkostoja ja nuorten parissa työskenteleviä Yhteistyössä myös nuorten kanssa Mitä, missä, milloin, miksi, miten, kuka & kenelle Viestintätoimenpiteiden onnistumisen analysointi Jaana Fedotoff 2016. ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun laadukkaaseen toteutukseen. Koordinaatit nuorten tieto- ja neuvontatyöhön ‒ Suuntaviivoja ammatilliseen osaamiseen. Jaana Fedotoff, Heidi Leppäkari & Päivi Timonen (toim.). Koordinaatti ‒ Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus, Oulun kaupunki, 2016. ISBN 978-952-5465-99-0.

H. VERKOSTOITUMINEN JA YHTEISTYÖ Paikallisesti, seudullisesti, kansallisesti Sidosryhmät, sidosryhmäanalyysi, keskeiset ja ensisijaiset toimijat Mahdollinen kansainvälinen yhteistyö ketkä, miksi, hyöty tulee palvella tavoitteita suunnitelmallista Jaana Fedotoff 2016. ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun laadukkaaseen toteutukseen. Koordinaatit nuorten tieto- ja neuvontatyöhön ‒ Suuntaviivoja ammatilliseen osaamiseen. Jaana Fedotoff, Heidi Leppäkari & Päivi Timonen (toim.). Koordinaatti ‒ Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus, Oulun kaupunki, 2016. ISBN 978-952-5465-99-0.

I. PYSYVÄ PALVELU TAVOITTEENA Suunnitelma jo alusta lähtien siihen, miten vakinaistetaan Hyvien käytäntöjen edelleen kehittäminen Rahoitus pysyväksi  millä toimenpiteillä? Taustaorganisaation sitoutuminen  miten sitoutuminen toteutuu, keiden tulee olla sitoutuneita? Jaana Fedotoff 2016. ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun laadukkaaseen toteutukseen. Koordinaatit nuorten tieto- ja neuvontatyöhön ‒ Suuntaviivoja ammatilliseen osaamiseen. Jaana Fedotoff, Heidi Leppäkari & Päivi Timonen (toim.). Koordinaatti ‒ Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus, Oulun kaupunki, 2016. ISBN 978-952-5465-99-0.

J. ARVIOINTI Hyödynnetään tarjolla olevia valtakunnallisia laatutyökaluja, kuten vertais- ja itsearviointimalleja, osaamiskarttaa sekä Nutitilastot.fi-sovellusta Arvioinnissa tulee pyrkiä arvioimaan palvelun vaikuttavuutta ja vaikutuksia Arviointi on osa toimintasuunnitelmaa ja sitä toteutetaan säännöllisesti Arviointia tulee tehdä yhdessä nuorten, työyhteisön, taustaorganisaation sekä yhteistyökumppaneiden kanssa Ulkopuolisella rahoituksella toimivia hankkeita arvioi myös rahoittaja Raportointi on osa arviointia Arvioinnin tulosten palauttaminen toimintaan Jaana Fedotoff 2016. ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun laadukkaaseen toteutukseen. Koordinaatit nuorten tieto- ja neuvontatyöhön ‒ Suuntaviivoja ammatilliseen osaamiseen. Jaana Fedotoff, Heidi Leppäkari & Päivi Timonen (toim.). Koordinaatti ‒ Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus, Oulun kaupunki, 2016. ISBN 978-952-5465-99-0.

K. KEHITTÄMINEN Millä tavoin arvioinnin tuloksia hyödynnetään toiminnan kehittämisessä Kehittämisen painopisteet asetetaan arvioinnin pohjalta Kehittämisessä mukana olevat tahot Aikajana Jaana Fedotoff 2016. ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun laadukkaaseen toteutukseen. Koordinaatit nuorten tieto- ja neuvontatyöhön ‒ Suuntaviivoja ammatilliseen osaamiseen. Jaana Fedotoff, Heidi Leppäkari & Päivi Timonen (toim.). Koordinaatti ‒ Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus, Oulun kaupunki, 2016. ISBN 978-952-5465-99-0.

YHTEYSTIEDOT Koordinaatin kehittämispäällikkö Jaana Fedotoff p. 044 703 8215 Erityisasiantuntija Mika Pietilä p. 044 703 8216 Suunnittelija Merja-Maaria Oinas p. 044 703 8303 Suunnittelija Heidi Leppäkari p. 044 703 8324 Sähköpostit: etunimi.sukunimi@ouka.fi Koordinaatin yleinen sähköpostiosoite: nutikoordinaatio@ouka.fi KÄYNTIOSOITE Oulu10, Torikatu 10 (3. krs), 90100 Oulu POSTIOSOITE Oulun kaupunki / sivistys- ja kulttuuripalvelut Koordinaatti PL 17 90015 Oulun kaupunki www.koordinaatti.fi | www.nuortenelämä.fi | www.nuortenideat.fi