Organisaatiotoimikunnan tehtävään liittyviä kysymyksiä Kunnanhallituksen § 117 asettama organisaatiouudistusta valmistelema toimikunta Keijo.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Itä-Suomen yliopisto Oikeustieteiden laitos
Advertisements

Kysely kuntajohtamisen kehittämisestä 2013 Kuntajohtajapäivillä julkistetut tulokset.
Puitelaki ja sen tulkinta - oikeudellista tarkastelua
Kuntalain kokonaisuudistus Demokratia
Keijo Kaskiaho Esteettömyys kunnan päätöksenteossa Keijo Kaskiaho Kouvolan Seudun Invalidit ry.
AYYE Säädöskokoelma ja syksyn toimivalta.
Kuntalain uudistus ja osallistuva demokratia Yrjö Hakanen SKP:n paikallispolitiikan seminaari Kirjan talo.
Hyvinvointitoimikunnan tehtävät ja rooli Kaupunginhallitus Ma
Valvontaviranomaiset 15 § Kunnan määräämä valvontaviranomainen valvoo, että kunta ja tontinomistaja täyttävät laissa säädetyt velvollisuutensa.
Nuorisovaltuustomalli KUNTA-työryhmän puheenjohtaja Juho Mölsä.
KU-selvitys Demokratiamallit Järvenpää-talo.
JÄRVI-POHJANMAAN YHTEISTOIMINTA-ALUE Maakuntaliiton alueellinen Paras – seminaari Alajärvi
Matinkylä 2040 ? Metropoliselvitys Sevón.
Ammattiosaamisen toimielimen tehtävät ja Ammattiosaamisen toimikunnan toiminta Koulutuskeskus Salpauksessa Heikki Tuomainen lehtori, opetuksen kehittäminen.
ESPOON KESKUS METROPOLISSA Espoon kuntalaiskuuleminen Cay Sevón Kuntajakoselvittäjä.
Kristiina Hormia-Poutanen DIGITAALISEN KIRJASTON PALVELUIDEN OHJAUSJÄRJESTELMÄ Keskuskirjastokokous
Siilinjärven kuntaorganisaatio
Demokratian vahvistaminen ja uusi kuntalaki
Minna-Marja Jokinen Lainsäädäntöneuvos Valtiovarainministeriö
Lautakuntatyön tulevaisuus. Kuntien lautakunnat toimialoittain
KAUSTISEN SEUTUKUNTA Esittely SEUTUVALTUUSTO Petri Jylhä.
Jaana Simola UusiKunta – Lahden seudun kuntarakenneselvitys Johtoryhmä Heinola.
Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta §65.
OSALLISTUMISTAVAT JOENSUUN KAUPUNGISSA 1. ÄÄNESTÄMINEN KUNNALLISVAALEISSA Kunnallisvaaleissa valitaan kaupunginvaltuusto neljäksi vuodeksi Vaalit ovat.
Uusi kuntalaki Karkkilan valtuustoseminaari Aulanko
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Kaikissa malleissa tärkeää: – kuntalain mukaiset oikeudet ja velvoitteet – kunnan omista tarpeista lähtevän mallin ja toimintatavan kehittäminen – mallin.
Uusi kuntalaki (410/2015) Vaikutukset vammaisneuvostojen toimintaan ja kuntalaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksiin Kunta- ja aluehallinto-osasto.
N UORISOLAIN 8 §: N EDELLYTTÄMÄ NUORTEN OSALLISTUMINEN JA KUULEMINEN KUNNISSA Peruspalvelujen arviointi
Vanhuspalvelulain, eli Lain Ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista myötä Kunnan on asetettava ikääntyneen.
Kuntalain mahdollistamat toimielin- ja hallintomallit ja sote/itsehallintoalueuudistuksen vaikutukset Kirkkonummi Nyholm Inga Neuvotteleva virkamies,
Uusi kuntalaki (410/2015) VVM. Uusi kuntalaki voimaan Uudistuksen taustalla yli kahden vuoden valmistelu: Valmistelutyöryhmät ja parlamentaarinen.
Nuorisovaltuuston perustaminen.. Nuorten vaikuttamisesta on määrätty laissa Kuntien lakisääteinen velvollisuus on kuulla nuoria heitä koskevissa asioissa.
Myyrmäki 2030 Metropoliselvitys Sevón. Myyrmäki - vauhdilla matkalla tulevaisuuteen pp.kk.vvvv 2 Osasto Profiili: urbaani, nuorekas, aktiivinen.
Sipoon valiokuntamalli Sibbos utskottsmodell Kaj lindqvist
Talousarvio ja tilinpäätös Aluelautakuntien koulutus Sirkka Lankila.
Kaikki käyttävät sosiaali- ja terveyspalveluita, mutta missä palvelut määritellään? Antti Kuopila Erityisasiantuntija Kuntaliitto
Tunnuslukuja Tilaajaorganisaatio Henkilöstö Talousarvio11 M€ Investoinnit8,2 M€ Tuotanto-organisaatio Henkilöstön. 400 htv Liikevaihton. 30 M€
Päätöksentekoprosessi Helsingin kaupungissa Koonnut: Päivi Litmanen.
Keskustan politiikka keskustan kunnallispolitiikkaa johtaa kunnallisjärjestö kunnallisjärjestö hyväksyy kunnallisvaaliohjelman, ohjaa valtuustoryhmän nelivuotiskauden.
AU / Ammatillisen kuntajohtamisen välineistä uuden kuntalain (410/2015) mukaan Kunnallistieteen päivät, Helsinki / Työryhmä:
LOHJAN KAUPUNGIN UUSI ORGANISAATIO Uudet ideat siirretty hallintosääntöön Alueiden johtokunta
Uusi kuntalaki 98 §, 99 § ja 100 § - kuinka käytännössä
Kuntahallinto.
Projektisuunnitelma vuodelle 2017
Kunnat uudistuvat, miten olemme valmistautuneet? Joensuun seutu
Esteettömyysasioiden neuvottelukunta
-Yksi kuntamuoto: KUNTA
YHTEISKUNTAOPPIA KUNTA.
Avoimen hallinnon toimintaohjelma Avoimuuden edistämisen käytäntöjä Imatran kaupungilla
Vammaisneuvostojen asema uudessa kuntalaissa
A) Nykyinen luottamushenkilöorganisaatio
Kunta Jäsenyys Perusjäsenet (kotikunta) ja muut jäsenet (esim. kiinteä omaisuus, yritys) Perusjäsenillä oikeuksia mm. äänioikeus oikeus käyttää kunnan.
Vuosikello 2017 Valtuusto (TA 2017) Kunnanhallitus 16.1.
ORIMATTILAN KAUPUNGIN TOIMIELINORGANISAATIO
Luottamushenkilöorganisaation rakenne
-Yksi kuntamuoto: KUNTA
UUSI KUNTALAKI (410/2015).
A) Nykyinen luottamushenkilöorganisaatio
Lapin alueen kuntien vammaisneuvostot ja muut asiointipalvelut
Osallisuus maakunnissa ja niiden valmistelussa
Maakunnan hallintosääntömalli
RIIHIMÄEN OSALLISUUSOHJELMAN LUONNOS
Maakunnan hallintosääntö
Päätöksenteko ja osallistuminen maakunnissa
Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus
Salon kaupunki Kuntaliitos
Valtuusto (51) Tarkastuslautakunta (5) Keskusvaalilautakunta (5)
MAAKUNNAN TOIMINNAN RAKENNE JA JOHTAMISJÄRJESTELMÄ
Osallisuutta monella tasolla: Kuvaukset
Esityksen transkriptio:

Organisaatiotoimikunnan tehtävään liittyviä kysymyksiä Kunnanhallituksen § 117 asettama organisaatiouudistusta valmistelema toimikunta Keijo Mäkilä, pj., Erik Sallinen, Sini Myllykoski, Satu Lankinen, Marko Nieminen + kj ja hj Uuden kuntalain mukaan pakollisia toimielimiä ovat vain valtuusto (min 27 jäsentä), kunnanhallitus ja tarkastuslautakunta Kunnassa on oltava lisäksi nuorisoneuvosto, vanhusneuvosto ja vammaisneuvosto (neuvoa antavat elimet, ei päätösvaltaa) Valtuusto voi asettaa pysyviä tehtäviä varten lautakuntia tai niiden sijaan valiokuntia ja johtokuntia liikelaitosta varten Kunnanhallitukseen, lautakuntaan ja valiokuntaan ja johtokuntaan voidaan asettaa jaostoja Virallisten toimielinten lisäksi voi olla vapaamuotoisia apu- ja valmisteluelimiä esim. johtoryhmä ja työryhmät

Organisaatiotoimikunnan tehtävään liittyviä kysymyksiä Lautakunnat tai valiokunnat voidaan organisoida joko a) hallinnonaloittain (sivistys- ja tekninen toimi) tai b) elämänkaarimallin mukaisesti (lapset, nuoret jne.) Huomioitava tasa-arvolain säädökset Toimintaa tulee tarkastella koko kuntakonsernin näkökulmasta Kuntastrategian tavoitteet sitovat myös kuntakonsernia

Uusi kuntalaki 30 §, kunnan toimielimet Kunnan toimielimet Kunnassa on oltava valtuuston lisäksi kunnanhallitus ja tarkastuslautakunta. Valtuusto voi lisäksi asettaa: 1) kunnanhallituksen alaisena toimivia lautakuntia tai niiden sijasta valiokuntia hoitamaan pysyväisluonteisia tehtäviä; 2) johtokuntia liikelaitoksen tai tehtävän hoitamista varten; 3) jaostoja kunnanhallitukseen, lautakuntaan, valiokuntaan ja johtokuntaan. Kunnanhallitus ja valtuuston päätöksen nojalla muukin toimielin voi asettaa toimikunnan määrätyn tehtävän hoitamista varten. Kaksikielisessä kunnassa asetetaan opetustoimen hallintoon erillinen toimielin kumpaakin kieliryhmää varten taikka yhteinen toimielin, joka jakautuu kieliryhmiä varten jaostoihin. Toimielimen tai jaoston jäsenet on valittava asianomaiseen kieliryhmään kuuluvista henkilöistä. Kunnanhallituksen, lautakunnan, valiokunnan ja johtokunnan jaostoihin sovelletaan, mitä asianomaisesta toimielimestä säädetään.

Organisaatiotoimikunnan tehtävään liittyviä kysymyksiä Demokratia ja vaikuttaminen Keskeistä kunnan asukkaiden osallistuminen ja vaikuttaminen päätöksentekoon ja valmisteluun: Keskustelutilaisuudet Kuntalaisraadit Käyttäjäraadit Mielipidekyselyt Aloiteoikeus Keskeisessä asemassa viestinnän keinot ja viestinnän onnistuminen Yleinen tietoverkko ja vuorovaikutteinen viestintä