Olemme matkalla kohti uutta keskusjärjestöä 2 > Katsomme 2020-luvulle ja siitä eteenpäin. Perustamme uuden ajan keskusjärjestön ammattiyhdistysliikkeen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
Advertisements

TUPLATIIMI - YHTEISÖLLISYYS
1 EU-osarahoitteisten kehittämishankkeiden käsittely Hankkeiden käsittelystä on maininta - Rakennerahastolaissa, - valtioneuvoston rakennerahastoista.
Vaikuttaminen ammattikorkeakoulussa ja yhteiskunnassa Järjestökoulutus HPJ Joni Lappalainen.
Mikä? •Matemaattis-luonnontieteellisten alojen ammattilaisia yhdistävä ja edustava ammatillis-aatteellinen järjestö. •Tavoitteena edistää matemaattis-luonnontieteellisten.
Miksi TATSI ja ammattiliitot ovat mukana työllistämistoiminnassa ? • Milloin ammattiliiton jäsen eniten kaipaa tukea, kuin työttömyyden kohdatessa? • Ammattiyhdistysliikkeen.
T AKU RY Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö Riina Virkkunen Järjestö- ja kehitysvastaava.
Tutustumme Kokoomukseen Opiskelevan pienryhmän aineisto.
LUOTTAMUSMIEHEN MUUTOS Erikoistutkija Tapio Bergholm, SAK Mauno Koivisto: Sosiaaliset suhteet Turun satamassa Työnantajia ei työrauhan parantaminen kiinnosta:
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
1 Kaakkois-Suomen Venäjä kasvusopimus. hallitusohjelma, joka korostaa kaupunkipolitiikkaa, kaupunkiseutulähtöisyyttä ja suurten keskuskaupunkien merkitystä.
TURUN YLIOPISTO KOKOUS Eduskunnan kirjasto, Helsinki, Sirkka-Liisa Kivelä, professori, ylilääkäri Turun yliopisto, yleislääketiede Turun yliopistollinen.
VEERA EINOLA TEHYN OPISKELIJAYHDISTYKSEN PJ STTK-OPISKELIJOIDEN JOHTORYHMÄ, TYÖELÄMÄ & KANSAINVÄLISYYS KANSAINVÄLINEN OPISKELIJAYHTEISTYÖ.
Meri Heinonen Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmän kokous
EU-vaikuttaminen Suomessa
Työmarkkinajärjestelmä
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
BPW Finland BPW ja samapalkkaisuus Samapalkkaseminaari, Leena Roivas BPW Finland Puheenjohtaja
Paikallisjärjestön säännöt Tausta Yhdistyslain ja kirjanpitolain muutos Tavoite nykyaikaistaa säännöt Esitys järjestökäsittelyn pohjalta Hyväksytty.
Julkisten ja hyvinvointialojen tulevaisuus ja osaamistarpeet Skills-seminaari Tuire Santamäki-Vuori puheenjohtaja Julkisten ja hyvinvointialojen.
© Kustannusosakeyhtiö Otava Työmarkkinoiden sopimusneuvottelut.
Koulutuskeskus Salpaus Kevät 2014
Kumppanuusverkoston strategia /
Pohjoismainen yhteistyö JAKKissa Tavoitteet, toiminta ja vaikutukset 2000-luvulla.
Globalisaatio ja Suomi I Kansainvälisen työnjaon ja yhteisten markkinoiden laajentuminen jatkunut vuosituhansia, tietoisuus tästä uutta - tavaroiden ja.
Mitä yhdistymissopimuksessa sovittiin ja millä tavoin EHYT ry:n strategiatyötä jatketaan? Toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi Valtuusto
Vaikeasti työllistyvien palvelujärjestelmän kehittäminen
KANSALAISAREENAN ROOLI vapaaehtoistoiminnassa ja vertaistuessa VAIKUTTAMIS- JA TIEDOTUSTOIMINTA VAPAA- EHTOINEN Seura- kunnat Valtio Y ritykset ASIAKAS/
Hannu Taskinen Yleisten kirjastojen neuvosto Maakuntakirjastokous Kuopiossa YLEISTEN KIRJASTOJEN NEUVOSTO TAUSTA, SÄÄNTÖUUDISTUS JA TOIMINTA.
Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke / Marko Palmgren 1 Järjestöjen rooli strategioissa Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen.
Neljä teesiä hyvinvointi- yhteiskunnasta Eduskuntavaalit 2015.
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
ETELÄ-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI SOTE – uudistus, missä mennään – miten ja millä eteenpäin.
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
Jaana Simola UusiKunta – Lahden seudun kuntarakenneselvitys Johtoryhmä Heinola.
Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) koulutusjaosto.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUSTILANNE JA HAASTEET Itä-Suomen EAKR-ohjelman seurantakomitean kokous Neuvotteleva virkamies Aila Ryynänen.
- lobbaus, äänestäminen, yhteiskuntavaikuttaminen…
Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta §65.
OTTO-projekti tilaajapalveri
Poliittinen Historia.
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
Yrittäjyys ammattina Akavalaiset ja korkeakoulutetut yrittäjinä 2008–2015.
Suomen Arviointiyhdistys (SAY FES) arvioinnin edistäjinä Dosentti Liisa Horelli Aalto Yliopisto, YTK SAYFESin keskustelufoorumi, Säätytalo, Helsinki,
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Nuorisovaltuuston perustaminen.. Nuorten vaikuttamisesta on määrätty laissa Kuntien lakisääteinen velvollisuus on kuulla nuoria heitä koskevissa asioissa.
Rakenteellinen kehittäminen, Lapin malli Rehtori Pentti Tieranta
HYVINVOINTI JA SOSIAALIPOLITIIKKA Toni Uusimäki
Kuntoutuksen edunvalvontaverkostot KUVE Kuntoutusverkosto Marjukka Aaltonen Kuntoutusjohtaja, Kiipulasäätiö.
MIKÄ ON SAK? Jäsenliittojen tavoitteita ja toimintaa yhteen sovittava ja kehittävä etujärjestö Työn perustana on jäsenten ja luottamushenkilöiden.
MTI:N PERUSTAMISEN VAIHEET
Ajankotaista Skills Finlandin toiminnasta ja tulevaisuudesta
Digitalisaation ohjausmalli
Työmarkkinoiden ajankohtaiset
Tulevaisuuden työvoiman tarve ja maahanmuutto
TYÖEHTOSOPIMUS JA TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
Perhetyön perusteet –opintojakson rakenne
TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
OAO JAOSTON TOIMINTASUUNNITELMAT VUODELLE 2016
Yhdenvertaisuussuunnitelma vähintään 30 hengen työpaikoilla
JÄRJESTÖLLINEN VAIKUTTAMINEN
TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
Minä olen pro, yhdessä olemme Pro.
Seuraavat kokoukset ovat 24.5., ja
Yhdenvertaisuussuunnitelma vähintään 30 hengen työpaikoilla
Kansanterveyden edistäminen Lastensuojelu- ja nuorisotyö
TULOPOLITIIKKA KERTAA YH1 -Työehtosopimus → Yleissitovuus
Minä olen pro, yhdessä olemme Pro.
Esityksen transkriptio:

Olemme matkalla kohti uutta keskusjärjestöä 2 > Katsomme 2020-luvulle ja siitä eteenpäin. Perustamme uuden ajan keskusjärjestön ammattiyhdistysliikkeen historiaa kunnioittaen. > Näemme ”maalin takana oleva maalin”. Uusi keskusjärjestö ei ole itsetarkoitus. Tavoitteena on järjestön menestyksekäs toiminta ja vaikuttavuus yhteiskunnassa, työmarkkinoilla ja työelämässä. > Teemme tiivistä yhteistyötä liittojen kanssa ja tuemme niitä. Uusi keskusjärjestö ei rajoita eikä heikennä ammattiliittojen asemaa jäsentensä edunvalvojana ja työehtosopimusosapuolena. > Uusi keskusjärjestö on moniarvoinen ja sitoutumaton. Se toimii kansallisesti ja kansainvälisesti

Mukana 3 > 49 ammattiliittoa > Kaikki SAK:n ja STTK:n jäsenliitot, kaksi Akavan jäsenliittoa, kymmenen keskusjärjestöihin kuulumatonta ammattiliittoa > 1,7 miljoonaa palkansaajaa kaikilta toimialoilta: teollisuus, julkiset ja yksityiset palvelut, logistiikka, luovat alat > Mukaan selvitystyöhön voi tulla ja lähteä pois milloin tahansa

Selvitysvaiheen työryhmät 4 1. Sääntö ja hallintomalli ("se mitä pitää säännöissä määrätä") > Rakenne, päätöksenteko, edustukset (esim. työvaliokunta, hallitus, valtuusto tai edustajisto) > Keskusjärjestön ja liittojen suhde ja yhteistyö > Keskusjärjestön tapa toimia 2. Työmarkkinaedunvalvonta ja yhteiskuntavaikuttaminen > Kolmikantainen sopiminen (työelämälainsäädäntö ja ansiosidonnainen sosiaaliturva) > Kaksikantainen sopiminen > Työelämän laatu, kehittäminen ja tutkimus

Selvitysvaiheen työryhmät 5 3. Kansainvälinen toiminta ja EU-vaikuttaminen > Keskusjärjestön ja liittojen välinen työnjako kansainvälisessä vaikuttamisessa > Kansainvälisen ja EU-toiminnan integroiminen kansalliseen vaikuttamiseen 4. Koulutus-, työvoima- ja elinkeinopolitiikka > Koulutus-, työvoima- ja elinkeinopolitiikka sekä näihin liittyvä edunvalvonta > Työelämässä tapahtuva oppiminen ja osaamisen kehittäminen > Hyvinvointi ja terveys 5. Järjestöllinen toiminta > Järjestäytymisen edistäminen sekä uudet osallistumisen ja vaikuttamisen muodot > Aluetoiminta, ammattiyhdistyskoulutus ja ruotsin kielen asema

6 UK aloittaa toimintansa Perustamiskokous 6/2016 Aiesopimus 5/2016 Esitykset liittojen kokoukselle 11/2015 Työryhmien työskentely ja esitykset 5–11/2015 Työryhmistä päättäminen ja toimeksiannot 5/2015 Tulevaisuus ja strategia -työryhmän esitys Uuden keskusjärjestön strategiaksi 1.0 5/2015 Hankkeen aloittamisen valmistelut 3–4/2015 Selvitystyössä mukana olevat liitot 2/2015 Liittojen kokous 1/2015 UK:n toiminnan aloittami- sen valmistelut 6–12/2016 Käsittely liittojen kokouksissa 3–5/2016 Jatkotyöstöt työryhmissä 12/2015 – 3/2016 Hankkeen vaiheet ja organisoituminen