KEMIKAALEIHIN LIITTYVÄ TYÖTURVALLISUUS

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lisää tähän prosessin nimi Kerro tässä tuotteen ja yrityksen nimi.
Advertisements

Työturvallisuus täydennyskoulutus.
Mitä ilmansaasteet ovat?
Työympäristön terveydelliset olot
Ongelmajätteet ja niiden käsittely
1 Kuvaputkellisten laitteiden käsittelyn työ- ja ympäristöturvallisuus Jorma Manninen Ekokem Oy Ab
PUHTAANAPITO Kuva: Tero Takalo-Eskola. PUHTAANAPITO Kuva: Tero Takalo-Eskola.
Lajittelupeli Catering-ala.
KEMIKAALIVALVONTA TYÖSUOJELUHALLINNOSSA 26. – Kemikaaliturvallisuuden ja riskienhallinnan valvonta käytännössä Työsuojeluinsinööri Timo Österberg.
MITÄ ON TURVALLINEN RUOKA?
Myrkytystapaturmat.
ASEPTIIKKA Elävän kudoksen tai steriilin materiaalin suojaaminen mikrobikontaminaatiolta poistamalla, estämällä tai tuhoamalla mikrobit ASEPTINEN mikrobeilta.
Kansantaudit.
LAJITTELU JA KIERRÄTYS
Ihminen.
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN TYÖNHAUN POHJANA
KEMIALLISET ALTISTEET PUUALALLA
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
Aseptiikan käsitteitä
Terveystieto 7.
Lajittelupeli Graafinen ala.
Elimistön puolustusjärjestelmä
LÄÄKELASKENTA Kaasulaskut
IgE-laboratorioanalytiikka atopian diagnostiikassa, 2013
Ruoka-aineallergiat Nathalia Modig.
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
4. VERENKIERTO- JA HENGITYSELIMISTÖ
Työturvallisuus kouluissa – hyviä malleja ja haasteita
Omavalvontasuunnitelma
Helena Rimali Mankkaan koulu
Kotitehtävä.
Allergiat.
Elimistömme suurin sisäelin
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet
Kemikaalit ja työturvallisuus
Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista.
Lääkkeen vaiheet ja vaikutukset elimistössä
Allergia & Astma. Mitä astma on?  Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus (inflammaatio)  Limakalvon reagoinnin taustalla on tavallisesti.
Myrkytystapaturmat.
IMMUNITEETTI puolustuskeinomme. Syöpäsolut ja mikrobit ovat uhkana elimistölle.
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
Alkoholi. Alkoholi Suomen yleisin päihde Etanoli on alkoholi juoman päihdyttävä aine Alkoholia pidetään keskivahvana päihteenä Alkoholi pitoisuus ilmaistaan.
Puhtaanapito. Puhdistusvaiheet 1. Karkean lian poisto mekaanisesti, kaapimalla, 2. Esihuuhtelu ja liotus viileällä vedellä 2. Peseminen pesuaineen kanssa.
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
Kertaus 1) Mitä sana huume tarkoittaa? 2) Miten keskushermostoa lamaannuttavat aineet eroavat keskushermostoa piristävistä aineista? 3) Miksi kannabiksen.
Avain Kemia 2 | Luku 7 Useimpien epämetallioksidien vesiliuokset ovat happamia ja metallioksidien vesiliuokset ovat emäksisiä. Vetyionit aiheuttavat liuoksen.
Kemia 1ov sosiaali- – ja terveysala
Lääkeaine Kemia.
Tiivistelmä 2. Laboratoriotyöskentely ja työturvallisuus
Keskustelua kannabiksesta
Tupakan uho ja tuho Ada,Antero,Jenni L..
Tupakan uho ja tuho    .
Tupakan haittavaikutukset
Nuuska.
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Päihdyttäviä paineita
Lääkeaineet Ennen laboratorion lääkeaineita ihmiset käyttivät lääkkeinä luonnosta saatavia aineita kuten piharatamoa ja pajunkuorta. Kasvit ovat parantamistaidon.
TUPAKKA KPL 23.
Kemikaaleja kaikkialla
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
Huumeet: pelottava terveysvaara
Huumeet.
Typpihappo 60%.
Käyttöturvatiedotteet
KÄYTTÖTURVATIEDOTTEET
Kansainvälinen työturvallisuuspäivä -Tunnista altistumisriskit Rauma
Kemikaalin tunnistustiedot
ASEPTIIKKA Elävän kudoksen tai steriilin materiaalin suojaaminen mikrobikontaminaatiolta poistamalla, estämällä tai tuhoamalla mikrobit ASEPTINEN mikrobeilta.
Anssi Aunola Lääkintämestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Esityksen transkriptio:

KEMIKAALEIHIN LIITTYVÄ TYÖTURVALLISUUS

KEMIKAALISET MERKINNÄT Kemikaalilaissa on määritetty puhdistusaineiden pakkaus- merkinnät. Niiden tarkoitukse- na on ohjata aineen turvalli- seen käyttöön ja suojata hait- tavaikutuksilta. Merkinnöissä kerrotaan aineen käyttötarkoi- tus ja käyttökohteet. Lisäksi niissä tulee olla maininta käyttötavasta sekä annosteluohjeet. Pakkausmerkintöjen ohjeita tulee noudattaa, koska väärin käytettynä kaikki puhdistusaineet voivat olla terveydelle haitallisia.

Altistuminen kemikaaleille Keittiö- ja ravintolatyössä työntekijä joutuu päivittäin tekemisiin erilaisten puhdistusaineiden kanssa. Puhdistusaineiden kemikaalit voivat joutua elimistöön hengityksen mukana, ihon ja ihossa olevien haavojen kautta tai ruoansulatuselimistön kautta. Haihtuvat ja kaasuja muodostavat kemikaalit imeytyvät nopeasti verenkiertoon hengitysteiden kautta. Myös keuhkojen limakalvot ovat herkkiä ärsytykselle ja syövytysvaikutuksille.

Kemikaalien aiheuttamia terveysvaikutuksia Voimakas hapan tai emäksinen aine Liuotin Myrkyllinen aine Pesuaineet Akuutti Vaikutus: Syövyttävät ja tuhoavat elävää kudosta, jos niitä joutuu iholle, silmiin, ruoansulatuskanavaan tai limakalvoille Hengittäminen aiheuttaa huonovointisuutta ja vakavia terveyshaittoja; huumaavat liottimet lamaannuttavat keskushermoston toimintaa. Voi aiheuttaa vakavan myrkytyksen ja jopa kuoleman. Jotkut ärsyttävät ihoa, silmiä ja hengitysteitä. Kemikaaleja käsittelevillä henkilöillä esiintyy ammattitautina ihotautia, ekseemaa. Se on ihon pinnallisten kerrosten tulehdus, joka syntyy iholle vieraiden aineiden aiheuttamasta vauriosta tai allergisesta herkistymisestä

Kemikaalien käsittely ja varastointi On huolehdittava, että kemikaaleja varastoidaan ja käsitellään turvallisesti. Työpaikalla ei saa käyttää sellaisia kemikaaleja, joista ei ole käyttöturvallisuustiedotetta ja varoitusmerkintöjä tai niitä vastaavia tietoja. Kemikaalit tulisi säilyttää alkuperäisissä pakkauksissa, jotka on merkitty asianmukaisella tavalla käyttö-, ja turvallisuusohjeineen. Jos pakkaus joudutaan vaihtamaan, uusi pakkaus on merkittävä samoin kuin alkuperäinenkin.

KYSYMYKSIÄ Mitä kemiallisten aineiden merkeissä kerrotaan aineesta? Minkä alojen työntekijät altistuvat kemikaaleille? Kuinka kemikaaleja kuuluu säilyttää?

VASTAUKSET Aineiden käyttötarkoitukset ja käyttökohteet Keittiö- ja ravintolatyöntekijät Kemikaalit tulisi säilyttää alkuperäisissä pakkauksissa, jotka on merkitty asianmukaisella tavalla käyttö-, ja turvallisuusohjeineen. Jos pakkaus joudutaan vaihtamaan, uusi pakkaus on merkittävä samoin kuin alkuperäinenkin.