ADDIKTIO ELI RIIPPUVUUS

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sama keho ja sama pää koko elämän
Advertisements

Kaikille sopiva ohjelma tupakoinnin lopettamiseen
Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys - SKY ry 10-vuotisjuhlaseminaari Jukka Koskelo
Stressi Stressi on elimistöön kohdistuvaa fyysistä tai psyykkistä, ympäristöstä tulevaa tai sisäsyntyistä kuormitusta.
KANNABIS – ei mieto eikä vaaraton huume
Mitä nuuska sisältää? Ruotsalainen kostea nuuska sisältää noin kemiallista ainetta, kuten * Nikotiinia 0,5–1,0% * Syöpävaarallisia aineita, esim.
RIIPPUVUUS eli ADDIKTIO
Syöpäpotilaan ravitsemus
Riippuvuus tupakoinnista
Syöpälääkehoito.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Riippuvuus tupakoinnista
Kotitehtävä.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Allergiat.
PITOISUUS Pitoisuus kertoo kuinka paljon jotain ainetta on seoksessa. Pitoisuus voidaan esittää monella eri tavalla. MASSAPROSENTTI kertoo kuinka monta.
Riippuvuus tupakoinnista
Allergiat.
Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet
Riippuvuus ilmiönä Sisältö: Mitä riippuvuudella tarkoitetaan?
Riippuvuus eli addiktio
Bulimia ja laktoosi-intoleranssi
Masennus eli Depressio.
Kolesteroli Kaarlo Hyytinen 3c.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
TOSITIETOA Alkoholi. Yleistä alkoholista Valmistetaan luonnontuotteista (mm. viljat ja hedelmät) käyttämällä tai tislaamalla Vaikuttavana aineena kaikissa.
Allergia & Astma. Mitä astma on?  Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus (inflammaatio)  Limakalvon reagoinnin taustalla on tavallisesti.
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
Alkoholism i. Alkoholismi yleisesti Krooninen sairaus, jossa sairastunut kokee pakonomaista tarvetta juoda alkoholia. Ilmenee usein kohonneena toleranssina.
By: Jarno ja Arttu (On n00b)
FYKE6 Arkista kemiaa. 9. Kemiaa keittiössä Hiiva Hiiva sieni, pilkkoo taikinan sokerin hiilidioksidiksi ja vedeksi, kohottaa taikinan sieni, pilkkoo taikinan.
9 Mielihyvä ja riippuvuudet
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
Alkoholi, huumeet, liuottimet. Hermostoa lamaannuttava aine Vaikutus eri osiin eri aikana Aivokuori, kontrolli, moraali, nousuhumala Pikkuaivot, liikkeet.
Tyokalupakki.net Tupakoinnin lopettaminen. tyokalupakki.net Suurin osa tupakoitsijoista haluaa lopettaa Miksi kannattaa lopettaa? Kynnet ja sormet muuttuvat.
Muistisairaudet dementia ja Alzheimer. Miten syntyy ja mitkä tekijät vaikuttavat? Dementian yleisin syy on alzheimerin tauti (yli 50%) tai vaskulaarinen.
Kroppasuhde, mielihyvä ja riippuvuus Kirjan sivut
Koealue: s  Mielihyvän tavoittelu on luontaista, sitä tavoitellaan monin eri keinoin esim. urheilemalla, ruoalla, internetillä, peleillä 
HURTIG Tupakointi on turhaa. Kertaus 1. Mistä riippuvuuden vieroitusoireet johtuvat? 2. Mitä tarkoittaa sosiaalinen riippuvuus? 3. Kerro jokin.
Hanna, Ada ja Siiri M.  Fyysinen riippuvuus on tyypillinen ihmisille, jotka käyttävät lääkkeitä ja päihteitä.  Käyttäjän elimistö on tottunut aineeseen,
IHMISEN TOIMINTA - Tavoitteellista - Tiedostettua ja tiedostamatonta
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
KAPPALE 24 ALKOHOLISTA ASIALLISESTI
KERTAUSTUNNIT Hurtig
Riippuvuus ilmiönä Sisältö: Mitä riippuvuudella tarkoitetaan?
18 Psyykenlääkkeet voivat auttaa selviämisessä
Tupakoinnin vieroituksen työkaluja
Syömishäiriöt 5.6.
Tupakan haittavaikutukset
Riippuvuudet.
Alkoholiriippuvuuden kehittyminen ja hoito
Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset.
Päihdyttäviä paineita
Mielihyvä & Riippuvuus
Päihdyttäviä aineita (kpl 22)
TE1 riippuvuus Hurtig
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
Päihdyttäviä aineita.
Syöpätaudit Miikka, Lintu, Eele.
Tupakointi vahingoittaa sinua ja lähimmäisiäsi
1.1 Motivaatio, tunteet ja tiedonkäsittely vaikuttavat toimintaan
NIKOTIINI-RIIPPUVAISUUDEN HOITO
Riippuvuudet ja niiden syntyyn vaikuttavia tekijöitä
8 Riippuvuus.
Mielihyvää vai riippuvuutta?
Lapsuus ja nuoruus.
Päihteet ”Ihmiset ovat käyttäneet päihdyttäviä aineita ikiajat. Päihteiden avulla ihminen haluaa muuttaa tietoisuuttaan tai itseään, kuulua joukkoon, tuntea.
18. TUPAKOINTI VAARANTAA TERVEYDEN
Silja Runsten, vs ayl TYKS Addiktiopoliklinikka 723
Puolustuskeinot: 1. ulkoinen puolustus 2. sisäinen puolustus
Esityksen transkriptio:

ADDIKTIO ELI RIIPPUVUUS

MITÄ RIIPPUVUUS ON? Riippuvuus tarkoittaa pakonomaista tarvetta toistaa jotain tiettyä toimintoa tai halua kokea tietynlainen tunnetila Riippuvuudet jaetaan fyysisiin ja psyykkisiin riippuvuuksiin Riippuvuuden takana on yleensä mielihyvähakuisuus

Fyysisessä riippuvuudessa elimistö reagoi vieroitusoireilla kuten vapinana, pahoinvointina ja kouristuksina Psyykkisessä riippuvuudessa ihminen ei usko pärjäävänsä ilman jotain tiettyä ainetta

Riippuvuus voi kehittyä Aineeseen - tupakka - huumeet - lääkkeet - alkoholi - kahvi Toimintaan - syöminen - netti - seksi - viiltely - liikunta - uhkapelit

Vieroitusoireet Vieroitusoireet ovat fyysisiä tai psyykkisiä oireita, joita esiintyy silloin, kun riippuvuutta aiheuttavan aineen käyttö lopetetaan Oireita ilmenee yleensä vasta silloin kun riippuvuutta aiheuttavan aineen käyttö on ollut säännöllistä

Hoito Riippuvuuksia hoidetaan esimerkiksi katkaisu- tai vieroitushoidoilla ja lääkkeillä Erilaisilla itsehoito-ohjelmilla Terapialla

Lähteet http://fi.wikipedia.org/wiki/Riippuvuus http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_teos=dlk&p_selaus=23475&p_osio http://www.e-mielenterveys.fi/mielenterveyden-hairiot/riippuvuusongelmat/riippuvuuksien-hoito/