Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 – 2013 27.11.2006.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
6Aika-strategian esittely Toukokuu Suurimpien kaupunkien kestävän kehittämisen strategia •Uuden EU:n rakennerahasto-ohjelmakauden 2014−2020 yhtenä.
Advertisements

Millaisia hankkeita rahoitetaan? Kannattaako kulttuurienvälistä työtä hankkeistaa? Verkostotapaaminen Terhi Nikula Asiantuntija, Euroopan sosiaalirahasto.
ESR AJANKOHTAISTA ESR –OHJELMASTA YTR:n HANKESEMINAARI ylitarkastaja Leena Uskelin, työministeriö.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
 VARSINAIS-SUOMEN AIKUIS- JA  AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KEHITTÄMISPIKNIK   Kehittämispäällikkö Martti Rantala  Koulutusjaoston puheenjohtaja,
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Kuntakulttuuri kohtaa 2013 Mahdollisuuksia kulttuurille
Euroopan sosiaalirahasto ja kulttuurin ja luovien alojen kehittäminen ohjelmakaudella Kuntakulttuuri kohtaa Lapin kuntakulttuurityöntekijöiden.
Vipuvoimaa EU:lta -hanketietoisku Jyväskylä Eija Haatanen.
• Verkostossa mukana: –Tampereen Aikuiskoulutuskeskus –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto – Vaasan aikuiskoulutuskeskus – Pohjois-Satakunnan Aikuiskoulutuskeskus.
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
•EAKR-OHJELMA EP:N ERESAUTTAJANA Timo Urpala.
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
SH-V Työvoima- ja elinkeinokeskus 1 ESR-RAHOITUKSEN HAKU TE-KESKUKSESSA Tiedotustilaisuus , Kajanus ESR-koordinaattori Sanna Halttunen-Välimaa.
O PETUSMINISTERIÖ1 Opetusministeriön hallinnonalan ESR- kehittämisohjelmat 2007 – 2013 EU-rakennerahastopäivät 2007 Jyväskylä Jaana Walldén KUPO.
Mikä on hyvää hanketoimintaa? Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ryhmäpäällikkö Anna-Liisa Hietala.
Rakennerahastokausi Mikä muuttuu vai muuttuuko mikään
Manner-Suomen ESR-ohjelma Pohjois-Suomen suuralueosion ESR-tilannekatsaus ESR-seurantakomitea Päivi Jaakola Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
Kertakorvausmenettely: Pohjois-Savon ELY-keskus Rakennerahastoasiantuntija Merja Hilpinen.
Ympäristöhankkeet Länsi- Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoiteohjelmassa.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
EU:n kilpailukyky- ja työllisyystavoite Manner-Suomen ESR- toimenpideohjelma – Itä-Suomen suuralueosio.
MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja ekotehokkaasti OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ Koulutus ja tutkimus.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2009.
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
EAKR-seurantakomiteoiden kokoukset Etelä-Suomi & Länsi-Suomi Itä-Suomi & Pohjois-Suomi Paasitorni, Helsinki Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena.
Vipuvoimaa EU:lta Hankeinfo Mikkelissä Riitta Koskinen Etelä-Savon maakuntaliitto.
EU:n kilpailukyky- ja työllisyystavoite Manner-Suomen ESR- toimenpideohjelma – Itä-Suomen suuralueosio.
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
O PETUSMINISTERIÖ1 Manner-Suomen ESR-ohjelma Valtakunnallinen osio Toimintalinja 1 KULTTUURI-, LIIKUNTA- JA NUORISOALOJEN KOLMAS SEKTORI HYVINVOINTIPALVELUJEN.
Marja-Leena Rinkineva ”Pyöreän pöydän keskustelu” Hyvinvointisektorin elinkeinopoliittiset linjaukset Marja-Leena Rinkineva.
ESR -ohjelman tilannekatsaus Merja Hilpinen, suuraluekoordinaattori Mikkeli
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
ITÄ-SUOMEN RAKENNERAHASTOPÄIVÄT MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN ARVIOINTI Aila Ryynänen Neuvotteleva virkamies TEM, alueiden kehittämisyksikkö.
EUROOPAN UNIONI Euroopan sosiaalirahasto ESR Merja Hilpinen ESR -koordinaattori Pohjois-Savon TE-keskus.
Teija Felt, TM Ohjauspalvelut julkisten työvoimapalvelujen strategiassa Teija Felt, TM
Itä-Suomen ESR- ohjelman toteutus TE-keskuksien näkökulmasta Itä-Suomen ESR- päivät Kirsi Vainikainen Pohjois-Savon TE-keskus.
ESR-hankkeet Itä-Suomen suuralueen TE-keskukset ESR-koordinaattori Kati Torniainen.
YRITTÄJYYS HAASTEENA KESKI-POHJANAAMAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA NURMENNIEMI 2008.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUSTILANNE JA HAASTEET Itä-Suomen EAKR-ohjelman seurantakomitean kokous Neuvotteleva virkamies Aila Ryynänen.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Vaikuttavuusinvestoiminen
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
LUONNONTUOTEALAN YRITTÄJYYS MENESTYKSEEN – pohjoiskarjalaisia näkökulmia Juha Rutanen, Irja Mäkitalo, Katri Kranni Luonnontuotealan teemaryhmä Aluetilaisuus,
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Keski-Pohjanmaa-Kainuu-Oulunkaari-Lappi Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
 Johdanto  Alue- ja kuntayhteistyö  Kaupungin tehtävät  Elinkeinotoimi  Peruspalvelut  Yhdyskuntarakenne  Talous  Henkilöstö/tavoitteet.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Suomeen muuttaneiden alkuvaiheen ohjaus ja osaamisen kehittäminen ESR valtakunnallinen kehittämishanke (Toimintalinja 2; työllistymisen ja.
EU:n rakennerahastokausi Etelä- ja Länsi-Suomen alueellinen suunnitelma (versio ) ja EU:n komission lähtökohdat kumppanuussopimusneuvotteluihin.
SAJO Riika KOULUJEN JA OPPILAITOSTEN TURVALLISUUTTA EDISTÄVÄ VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
Keskiviikko 28. lokakuuta 2009 ESTEETÖN OPISKELU AMMATTIKORKEAKOULUISSA ESOK-PÄÄTÖSSEMINAARI HELSINKI
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
Ryhmä 2 Keväällä 2016 haussa olevat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet Osuvaa osaamista: Sujuvat.
TE-toimiston yrityspalvelut
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
YHDESSÄ HYVÄ OTE Etelä-Karjala ja Kymenlaakso
RR-info Timo Ollila Timo Ollila
Osallisuuden toimintamalli
Osallisuuden toimintamalli
Rovaniemen omaisten työryhmä
Osallisuuden toimintamalli
Esityksen transkriptio:

Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –

ESR-ohjelman valmistelu Yksi valtakunnallinen ESR-ohjelma Alueelliset osiot: Etelä-Suomi, Länsi-Suomi, Pohjois-Suomi, Itä-Suomi Pohjois-Suomen ESR-osion alue on sama kuin EAKR-ohjelmalla Pohjois-Suomen ESR-osion laatimisesta on vastannut Pohjois-Pohjanmaan TE-keskus

MANNER-SUOMEN ESR- JA KANSALLINEN JULKINEN RAHOITUS (milj. €) ESR KANSALLINEN JULKINEN YHT YHT. Valtakunnallinen Alueosiot Etelä-Suomi Länsi-Suomi Pohjois-Suomi Pohj.-Pohjanmaa Itä-Suomi YHTEENSÄ

TOIMINTALINJA 1: Työorganisaatioiden, työssä olevan työvoiman ja yritysten kehittäminen sekä yrittäjyyden lisääminen  Työyhteisöjen joustavuuden ja muutosvalmiuden lisääminen. Monimuotoistuvat työyhteisöt sekä hyvinvoinnin turvaaminen.  Pk-yritysten ja muiden työorganisaatioiden johdon ja henkilöstön osaamisen vahvistaminen sekä tuottavuuden ja innovatiivisuuden kehittäminen.  Yrittäjyyden edistäminen, alkavien yritysten tukeminen ja erityisryhmien yrittäjyyden tukeminen.

TOIMINTALINJA 2: Työllistymisen ja työmarkkinoilla pysymisen edistäminen sekä syrjäytymisen ehkäisy Työmarkkinoiden toimivuuden edistäminen ja työvoiman kysynnän vahvistaminen  Työvoimavarojen hyödyntäminen  Alueellisen ja ammatillisen liikkuvuuden edistäminen Sosiaalisen osallisuuden edistäminen  Syrjäytymisen ehkäiseminen  Työmarkkinoiden segregaatioiden ehkäiseminen Nuorten työllistymisvalmiuksien kehittäminen  Nuorten kiinnittyminen työelämään Ikääntyvien työssäpysymisen ja työllistyvyyden tukeminen  Aikuisten osaamisen kehittäminen työssäpysymisen edistämiseksi

TOIMINTALINJA 3: Työmarkkinoiden toimintaa edistävien osaamis- ja palvelujärjestelmien kehittäminen Ennakointi ja rakennemuutostilanteet  Työvoima-, osaamis- ja koulutustarpeiden ennakointi ja arviointi  Palvelujen kehittäminen rakennemuutosvaiheessa Koulutuksen työelämävastaavuus, laatu ja saavutettavuus  Uusien oppimisympäristöjen sekä oppimisen ja työnteon mallien kehittäminen  Oppilaitosten ja korkeakoulujen työelämäyhteistyön lisääminen  Koulutuksen tarjoajien yhteistyön ja verkostoitumisen edistäminen. Innovaatioympäristöt, -verkostot ja -prosessit  Korkeakoulujen, tutkimus- ja teknologiakeskusten, julkisen sekä kolmannen sektorin ja yritysten välisen verkostoitumisen edistäminen ja yhteistyö  Innovaatioympäristöjä ja – prosesseja kehittävät toimenpiteet

TOIMINTALINJA 4: Jäsenvaltioiden ja alueiden välinen yhteistyö ESR-toiminnassa  Pohjois-Suomen suuralueella kansainvälisen yhteistyön kautta tuotetaan lisäarvoa työvoima-, elinkeino-, kulttuuri- ja koulutuspolitiikkaan.  Toimenpiteet toimintalinja 4 osalta sisältyvät pääosin toimintalinjoihin 1-3. Tähän toimintalinjaan sisällytetään mm. muista EU-maista. Tueksi kehitetään uusia toimintamalleja ja palveluita yhteistyössä työhallinnon, työnantajien ja lähtömaiden vastaavien toimijoiden kanssa  Toimintalinja 4 sisältää Pohjois-Suomessa myös viranomaisten yhteistyöhön liittyviä hankkeita.

POHJOIS-SUOMEN SUURALUEEN MÄÄRÄRAHAJAKO TOIMINTALINJA 1: Työorganisaatioiden, työssä olevan työvoiman ja yritysten kehittäminen sekä yrittäjyyden lisääminen 38% TOIMINTALINJA 2: Työllistymisen ja työmarkkinoilla pysymisen edistäminen sekä syrjäytymisen ehkäisy 24% TOIMINTALINJA 3: Työmarkkinoiden toimintaa edistävien osaamis- ja palvelujärjestelmien kehittäminen 34% TOIMINTALINJA 4: Jäsenvaltioiden ja alueiden välinen yhteistyö ESR-toiminnassa 4%