Ilo irti työmatkasta! Valtakunnallisen Pyöräilyviikon 9.-16.5.2015 teemana on työmatkapyöräily. VINKKEJÄ TYÖNANTAJALLE Tähän aineistoon on koottu helposti.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Valmistautuminen Alkuverryttely Kilpailusuoritus Loppuverryttely
Advertisements

1 Opiston Moodleopas KALVOSTO 3 – KURSSIN MUOKKAAMINEN KTOL:n Moodle-työryhmä Olli Ruohomäki.
Opettele liikennesäännöt
Työnantajan velvollisuudet käytännössä
Akavalaisten työaikakäytännöt esimerkkejä jäsenliitoista
By: LadyLine Ritz, Vaasa. Alkaen To 22//13 Lisää infoa & ilmoittautuminen: TAI 55+ KUNTOKURSSI Sinulle, joka haluat:
Magnus Lönnqvist KTM, Ammattivalm,THvalm
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
LinkedIn - verkostoitumispalveluna Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Case: City Car Club Autojen yhteiskäyttö Turussa Työpaja
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Energiatehokkuussuunnitelma Liikkuminen Esittäjä, päivämäärä.
Nuoret puhtausalan kesätöissä
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Ilkka Larsio, Tero Mankinen, Ropi Saari, Joona Tiinus
Leena Kulmala 2005 Lammas liikenteessä Aloita klikkaamalla tästä.
Turvallisesti harrastuksiin Vinkkejä nuorten ryhmien ohjaajille ja vanhemmille.
Terveysliikunta Anne Partala 2011.
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
Helsingin Invalidien Yhdistys ry
Kävelyn ja pyöräilyn terveyshyödyt Päivittäisten liikkumistarpeiden, kuten työmatkojen, suorittaminen pyörällä tai kävellen tuottavat huomattavia etuja.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Päivähoidon liikunta.
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
Ammattiosaajan työkykypassi Esimerkki toteuttamisesta Kone- ja metalliala.
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
TavoiteToteutusesimerkkiMilloin suoritetaanSeuranta ja arviointi Tavoitteena on edistää liikunnan avulla terveellistä ja aktiivista elämäntapaa. Tavoitteena.
TEAM työsuojeluviikko
Millainen liikkuja olen? Kuljen koulu matkat yleensä pyörällä. Illalla koulunjälkeen, kun olen kavereiden kanssa tai vapaa- ajalla tulee hyötyliikuntaa.
P04 P03 P05 klubitalo Uimahalli P.
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
Talvirenkaiden kunnon kehittyminen
Tupakointi ja työelämä
Mielenterveys s. 110 –
Lasten ja nuorten urheiluharrastus
TERVEET ELÄMÄNTAVAT APUNA TYYPIN 2 DIABETEKSEN HOIDOSSA
Asta Heino Koulutuskeskus Tavastia Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
Tarinaa työn mielekkyydestä
Työhyvinvointikysely 2010 Teknisen tuotannon liikelaitos Raportoinnin tulokset
VARHAISKASVATUKSEN LIIKUNTASUOSITUKSET
© Turun Oppisopimustoimisto 2009 Nappaa Nuori Töihin oppisopimuskoulutuksella Varsinais-Suomessa joka kolmas päivä yksi nuori työllistyy oppisopimuksella.
Nuorten miesten ja aikamiesten terveyden edistäminen Meri-Lapissa
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Liityntäpysäköintitutkimuksen 2014 tuloksia
Pyöräilyharrastus alkuun I Sopiva pyörä Hyvät varusteet Hengästyminen ja hikoilu Riittävän pitkät ajomatkat, km Säännöllisyys, esim. pyöräiliyä joka.
IISALMEN TYÖMATKAPYÖRÄILYN JA -KÄVELYN EDISTÄMISOHJELMA.
Sivistystoimialan kuukausiraportti KOL , TJ.
Toivion päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma. Toiminta-ajatus Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Jäsenhankinta lapset ja nuoret TYÖPAJA
Nuoren urheilijan ravitsemus
TURVAVARTTI Marras - Joulukuu 2014
Työhyvinvointi JOULUKUU.
Työhyvinvointiasi ajatellen Needlite™ Needlite™ hyödyt
Ilo irti työmatkasta! VINKKEJÄ TYÖNANTAJALLE
Minä kuljettajana Niiles Nissilä
Kenian lasten puolesta
Uusien opiskelijoiden aloitus, lukio
Uusien opiskelijoiden aloitus, lukio
PERUSLIIKUNTA.
POLKUPYÖRÄ Polkupyörä on lihasvoimalla käytettävä ajoneuvo.
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
Liikunta tukee työhyvinvointia
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Lielahden päiväkodin asemakaavahanke
Pyöräilyn olosuhteet Suomen kunnissa 2018
AIKATAULU & VIESTINTÄ:
2.2 Tutustutaan rakennuspaikkaan
Esityksen transkriptio:

Ilo irti työmatkasta! Valtakunnallisen Pyöräilyviikon teemana on työmatkapyöräily. VINKKEJÄ TYÖNANTAJALLE Tähän aineistoon on koottu helposti lähestyttäviä toimenpiteitä, joista ainakin osan voi toteuttaa jokaisella työpaikalla pyöräilyyn kannustamiseksi. Kuva: Mikko Nikkinen, Lappeenranta

Kannusta työntekijöitäsi polkemaan!  Kisailut, kampanjat ja teemapäivät Kilometrikisa, Pyörällä töihin -päivä Auton vapaapäivä Talvikilometrikisa Winter Bike to Work Day,  Pyöräilyaamiainen tai -brunssi  Pyörien huoltopäivä  Nastarenkaiden vaihtopäivä  Pyöräretken järjestäminen virkistyspäivänä  Onko pyörillä pääsy kiinteistön pihalle ja parkkipaikalle kunnossa?  Onko pyöräpysäköinti selkeästi havaittavissa?  Ovatko pyöräpysäköintiolot laadukkaat: runkolukittavat ja katetut (ainakin osa) pyörätelineet  Onko pyöräpysäköinnin sijainti sisäänkäynnin yhteydessä?  Jos käytössä on parkkihalli tai muu sisätila, niin onko sieltä varattu riittävästi tilaa polkupyörien pysäköintiin?  Onko pyöräpysäköinnin yhteydessä jalkapumppu?  Onko pyöräpysäköinnin yhteydessä työkalusetti perussäätöjä varten?  Pääseekö työpaikalle sujuvaa ja turvallista pyöräreittiä pitkin? Eikö? Olkaa yhteydessä kunnan liikenneinsinööriin tai vastaavaan suunnittelijaan ja kertokaa epäkohdista. Varmista sujuvat ja laadukkaat pyöräilyolot työpaikallasi

Tarjoa tietoa sujuvista pyöräilyreiteistä  Reittioppaat, esim  Pyöräilykartat (löytyy lähes joka kunnasta)  Muut kartat ja oppaat  Mahdollisuus vaihtaa vaatteet muualla kuin WC:ssä  Suihkutilat  Mahdollisuus vaihtovaatteiden säilytykseen ja kuivattamiseen  Muut sosiaalitilat: venyttelypaikka, föönaus- ja meikkauspiste  Mahdollisuus aamu- tai välipalaan Tarjoa siistit ja toimivat sosiaalitilat

Infoa työntekijöitäsi pyöräilystä  Perehdytys pyöräilyoloista ja -palveluista pysäköintipaikat, pukuhuoneiden ja kaappien sijainti ja saatavuus  Lähellä olevien pyöräpalveluiden saatavuus  Pyöräilypalsta näkyvällä paikalla yrityksen lehdessä ja intranetissä  Kaikki liikkumiseen liittyvät edut ja ohjeet yrityksen sisäisille verkkosivuille  Pyöräilyn vastuuhenkilön nimeäminen työpaikalle  Työmatkapyöräilyn määrän ja pyöräilijöiden tyytyväisyyden seuranta  Työsuhdepolkupyörät kustannuslaskuri ja lisätietoja: henkilökohtainen etu vrt. työsuhdeauto  Yrityspyörät tai kokouspyörät Työasiamatkoihin Esim. yrityksen logolla varustetut Yhteiskäytössä  Pyörän huoltomahdollisuus  Nastarenkaiden hankinta ja vaihto  Pyörän valot tai muut tarvikkeet Tue varustehankinnoin tai palveluilla

Hyödynnä taloudellisia kannustimia Pekka Niska Oy:n esimerkki Työmatkapyöräilystä maksetaan kodin ja työpaikan väliseltä lyhimmältä matkalta (vähintään 5 km/suunta): 0,25 eur/km Lujatalo Oy:n esimerkki Työnantaja kustantaa nastarenkaat polkupyöriin syksyn ja talven aikana kaikille työntekijöilleen, jotka kulkevat työmatkansa polkupyörällä.  Parantaa työkykyä, jo puoli tuntia pyöräilyä päivässä edistää terveyttä ja pitää yllä kuntoa auttaa painonhallinnassa parantaa unen saamista ja laatua lievittää stressiä  Vähentää sairauspoissaoloja Kuntoliikuntaa 3 kertaa viikossa harrastavilla on vuosittain 4–6 sairauspäivää vähemmän kuin niillä, jotka eivät harrasta liikuntaa  Vähentää autopaikkojen tarvetta  Vaikuttaa myönteisesti yrityksen imagoon Tiesitkö tämän työmatkapyöräilystä?

Nauti pyöräilystä! Lähteet Helsingin Polkupyöräilijät ry, Ismo Pykäläinen / Hyvä työpaikka pyöräillä -konsepti Hyvinkään kaupunki, Askel-hanke Turun kaupunki, Liikettä työmatkaan! -hanke