Työsuojelun toimintaohjelma

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuinka henkilöstö otetaan huomioon organisaatiomuutoksessa
Advertisements

Hyvinvointia työstä.
Hyvinvointia työstä Savinainen, Oksa & Merivirta.
Toiminnan suunnittelu KPKssa.
UUDENMAAN TYÖSUOJELUPIIRI VUOKRATYÖSEMINAARI Uudenmaan työsuojelupiiri Lea Piho.
Hyvää työpäivää!.
Hallituksen esitys 67/ / Pirkko Mäkelä-Pusa.
LinkedIn - verkostoitumispalveluna Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
SAK:n 19. työympäristöseminaari
Ohjelmistotekniikka Tuotteenhallinta Kevät 2002 Päivi Ovaska LTKK/Tite.
Uuden työntekijän perehdyttäminen
Työsuojelu Henkilökohtaisen avun miniseminaari
2+1-mentorointi Liisa Uusitalo
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Kysely tasa-arvosuunnitelmien laadinnasta AKAVAn luottamushenkilöille 11/ AKAVAn kysely luottamushenkilöille tasa-arvosuunnitelmien tekemisestä.
Työpaikkaselvityskäytännön muutos HUS:ssa
SAK:n luottamushenkilöpaneeli 7/2012 Maahanmuuttajat SAK:laisilla työpaikoilla (N=1153) Eve Kyntäjä SAK:n maahanmuuttoasiantuntija.
Työfysioterapeutti – Työterveyshuollon asiantuntija
Ikäihmiset ongelmapelaajina Narratiivisuus apuna
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Vaarojen tunnistaminen ja riskien arviointi Työsuojeluiltapäivä Turku, Jan Schugk Ylilääkäri Elinkeinoelämän keskusliitto EK.
Työsuojeluvastuut.
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
Vuosikello Klikkaa yritykselle työkaluksi oma vuosikello ja suunnittele kuukausittaiset työhyvinvointiasi parantavat toimet ennakkoon!
YHDISTYSTYÖNANTAJAN JÄRJESTÄMÄ TYÖTERVEYSHUOLTO KÄYTÄNNÖSSÄ
KAUPPAKESKUKSEN TURVALLISUUSRISKIEN ARVIOINTI
Ammattiosaamisen toimielimen tehtävät ja Ammattiosaamisen toimikunnan toiminta Koulutuskeskus Salpauksessa Heikki Tuomainen lehtori, opetuksen kehittäminen.
UPA-hanke Ulkopuolisten palveluntarjoajien turvallisuustoiminnan arviointi.

TYÖTAPATURMA.
Läheltä piti -tilanteet
Työkyvyn tuki-nettiopas
RISKIEN HALLINTA TEKNOLOGITEOLLISUUDEN YRITYKSESSÄ
Yritysyhteistyö ja työanalyysit
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Oppimisen tavoitteet ja osaamisen oivallukset SpiritUra -valmennuksessa Tavoitteeni - millaista muutosta tavoittelen valmennusprosessin tuloksena oman.
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Työterveyshuollon toiminta riskinarvioinnissa
Työpaikat kuntoon - pilotti Luottamusmieskonferenssi Aki Rouhiainen
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
Tupakointi ja työelämä
Esa Niinisalo Koillismaan Osuuskauppa Vaarojen arviointi Koillismaan Osuuskaupassa -Vaarojen arviointi on systemaattista toimintaa. -Ohjeistettu.
Väkivaltatilanteissa toimiminen ja tilanteiden käsittely
Hoitoonohjaus – syntipukin kohtalo vai mahdollisuus parannukseen? Projektipäällikkö Antti Hytti, Elämäntapaliitto , Helsinki.
Kokkolan ammattiopisto
* Miksi ja kenelle www-sivut halutaan tehdä? * Mitkä ovat tavoitteet? * Kohderyhmän käyttäjien määritely ! SUUNNITTELUN PERUSTEITA.
Työkyvyn tukemisen keinot työpaikalla ja kuntoutukseen ohjaaminen
SAK:n TYÖYMPÄRISTÖOHJELMA Raili Perimäki työympäristöasiantuntija.
Työturvallisuus s. 50 – 53 tIrEZ7hZ_Dw.
VARAVOIMALAITOKSET Huoltosopimukset ProcessCon Oy.
OSAAVA PÄRJÄÄ HSAK:n ja sen jäsenliittojen valtakunnallinen projekti osana Nostetta Htehtävänä –tiedottaa Noste-ohjelmasta –aktivoida työyhteisöjä kouluttautumiseen.
Uuden työntekijän perehdyttäminen
Työturvallisuus.
Turvallisuushavainnot – yhteistyöllä kohti turvallisempaa työpaikkaa
TURVALLISUUDEN JOHTAMISEN VASTUUT JA TEHTÄVÄT Pertti Salo SK Protect Oy toimitusjohtaja Protect yhteistyökumppaneiden miniturvallisuusseminaari
Koulutusalojen turvallisuuskulttuuri. Työsuojelukatselmukset paikka 1, päiväys paikka 2, päiväys Sisään suojautumisharjoitus Turvallisuuteen liittyvä.
TYÖKYKY TYÖNTEKIJÄN VOIMAVARAT s * Terveys, elintavat, lepo * Osaaminen, kehittyminen * Arvot, asenteet, motivaatio * Elämäntilanne TYÖN VAATIMUKSET.
Sosiaalinen media työelämän viestintäkanavana
Green Office –ympäristöjärjestelmä
Työsuojelu ELY-keskuksissa, TE-toimistoissa, KEHAssa sekä Siviilipalveluskeskuksessa Auli Väänänen työsuojelupäällikkö.
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Innokylän Verstas tutuksi
PUNK-hankkeen arviointi
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Työhyvinvointi …turvallista, terveellistä ja tuottavaa työtä, jota ammattitaitoiset työntekijät ja työyhteisöt tekevät hyvin johdetussa organisaatiossa.
YKSOTE-kuormitus 2017–18 -hankkeen koordinaattori
TYÖTURVALLISUUS.
Suomen Ensiapukoulutus
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
Terveyttä työpaikoille – suositukset
Esityksen transkriptio:

Työsuojelun toimintaohjelma

Yleistä Työnantajalla tulee lain mukaan olla olemassa työsuojelun toimintaohjelma Toimintaohjelman laatimisvelvoite koskee kaikkia työpaikkoja Ohjelman avulla ylläpidetään, kehitetään ja seurataan työpaikan työsuojelua ja sille asetettuja tavoitteita Ohjelma on työnantajakohtainen ja sen laadinnasta vastaa työnantaja

Ohjelman sisältö Toimintaohjelman sisältö voidaan jakaa kahteen osa-alueeseen; kuvaukseen siitä miten työpaikan työsuojeluasioita hoidetaan sekä mitä ja miten työsuojelua aiotaan kehittää. Kehitettävät asiat tulee miettiä työpaikalla tehdyn vaarojen arvioinnin ja työpaikkaselvityksen tuloksista. Ohjelman teossa kannattaa hyödyntää työpaikalle tehdyt vaarojen arvioinnit ja työ-paikkaselvitykset

Mitä ohjelman tulee sisältää? 1. Työsuojelun yhteistoimintahenkilöstö, eli kuka on työsuojelupäällikkö ja kuka työsuojeluvaltuutettu (sekä varapäällikkö ja –valtuutettu) 2. Työolosuhteiden, työtapojen ja työyhteisön seuranta, eli mietitään kuinka näitä asioita työpaikalla seurataan, sillä seuranta kuuluu koko henkilöstölle 3. Työtapaturmien, ammattitautien ja vaaratilanteiden (sekä läheltä piti -tilanteiden) tutkinta, eli mietitään kuinka tutkinta on työpaikalla järjestetty ja kuinka se pitää järjestää

4. Kone- ja työväineiden sekä henkilösuojainten hankinta, eli miten näitä hankitaan, muistetaanko aina kuulla käyttäjien mielipidettä hankinnasta ja mitä tuotteetn toimittajalta vaaditaan/tulee vaatia 5. Rakentaminen ja korjaukset sekä työmenetelmien muutokset, eli mitä vaatimuksia suunnittelijalle tulee esittää ja mitä henkilöstölle muutoksista kerrotaan ja tulee kertoa 6. Henkilöstön opastus ja perehdyttäminen, eli kuinka nämä asiat työpaikalla hoidetaan, onko se riittävää ja onko tehty perehdyttämisohjelma/lomake

7. Toiminta tulipalo ja muissa hätätilanteissa, eli selvitetään onko pelastussuunnitelma ajantasalla (jos sitä yritykseltä vaaditaan), ja miten pelastustoiminta on järjestetty sekä suunniteltu 8. Muut toimintatavat, eli kirjataan työnantajan toimet tasa-arvolain ja yhdenvertaisuuslain tavoitteiden toteuttamiseksi omalla työpaikalla 9. Työterveyshuolto, eli kerrotaan miten työterveyshuollon toiminta ja ensiapu on omalla työpaikalla järjestetty

10. Kehittämiskohteet ja -tavoitteet, eli mietitään esimerkiksi vaarojen arvioinnin, työpaikkaselvityksen ja työntekijöiden kyselyjen avulla miten työsuojelua tulee kehittää ja millä aikataululla 11. Ohjelman toteuttamisen seuranta ja päivitys, eli ohjelma tulee tarkistaa ja päivittää vuoden välein jotta tiedetään onko kehittymistä tapahtunut ja asiat muuttuneet