Yhtenäiset metatiedot ja tietorakenteet (284) (VM003:00/2007) Ohjausryhmän kokousmuistio 12.06.2007 Pekka Kuittinen projektipäällikkö.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toiminnan suunnittelu KPKssa.
Advertisements

KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
PIIRIEN TOIMINTAOHJEET
Yksilölliset opetussuunnitelmat
KDK-asiakasliittymä – linjauksia 2012 Keskuskirjastokokous Kristiina Hormia-Poutanen.
Korkeakoulujen opetuksen ja oppimisen digitaalisen tuen hankkeet.
Suomen Oppimiskeskus ry Projektipalaveri Outi Vahtila.
UKJ Työpakettien tilanne TukityöpaketitResurssitSisältöAikatauluHuom (Seuraava sivu) TP 1 Projektin hallinnointi OK, 1) TP 2 Resurssinhallinta.
Finna ja avoimen metadatan lisenssi Finnan konsortioryhmä Tapani Sainio, Kansalliskirjasto.
Alueellistaminen nyt Alueellistamisseminaari Ylijohtaja Silja Hiironniemi.
Kommunikointi kommunikoinnin ongelmia aiheuttaa
Projekti käsitteenä Projekti on selkeästi asetettuihin tavoitteisiin pyrkivä ja ajallisesti rajattu kertaluonteinen tehtäväkokonaisuus, jonka toteuttamisesta.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Mitä on projektinhallinta?
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Kilda-projektin tulokset ja tavoitteet Kildan ohjausryhmä Marja-Liisa Seppälä.
KDK-asiakasliittymä – ajankohtaista Syyskuu 2010 Kristiina Hormia-Poutanen.
Itämeri –strategia ja toimenpideohjelmat - mitä uutta odotettavissa Itä-Suomen EAKR – toimenpideohjelman seurantakomitean kokous Kajaani, Neuvotteleva.
Opintohallinnon tietojärjestelmän modernisointiprojekti Pekka Kähkipuro,
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
1 Airi Salminen digitaalisen median professori Jyväskylän yliopisto Tietojenkäsittelytieteiden laitos Tutkimusalueita: rakenteiset.
1 Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE: Työsuojelupäivät Projektipäällikkö Ulla Kauppi.
Työ- ja elinkeinokeskus EAKR- ja ESR-rahoitus Pohjois- Savossa 2007 – Microteknia, Kuopio.
Jaana Simola UusiKunta – Lahden seudun kuntarakenneselvitys Johtoryhmä Heinola.
Robottiprojektin kirjalliset työt Projektisuunnitelma Projektiraportti (väli-, loppu-) Esitysmateriaalit Muistiot palavereista Tekniset selvitykset ja.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Finna-projektisuunnitelma 2015 ja siirtoresursointi 2015–2016 Konsortioryhmän kokous Kristiina Hormia-Poutanen.
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
Aloitusseminaarin ohje
Projektityöskentely Luento 7 Hanna-Kaisa Lammi
Projektin kirjalliset työt. Muistiot Ryhmän sisäinen tiedon tallentamisen muoto Päätökset voidaan palauttaa mieleen Poissaolija saa tiedon päätöksistä.
Arkkitehtuurityön jatkovalmistelu
Seppo Koskinen, Tomi Mäkinen, Annamari Lundqvist ja työryhmä Terveys 2000/2011 Projektiryhmä
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen ESOK –HANKKEEN (TYÖRYHMÄ 1) KOKOUS
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
PSI-direktiivin muutoksen implementointi O-P Rissanen.
Projektin tilannekatsaus
Yrityksen projektisuunnitelma
Projektipäällikkö Leena Palmén VM/VNTHY
Kansisivu, haluttu versio valitaan hiiren oikealla Asettelu-kohdasta
Asetus kokonaisarkkitehtuurin kuvauksista ja määrityksistä
Pekka Kuittinen projektipäällikkö
Eps2 / arkistolaitos
Lomake.fin kehittäminen Projektin 293 loppuraportti
Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatio- ja palvelutiedon hallinta
Yleisneuvontapalvelu
Tutkimustietovarannon lähdetietovarantojen tilannekatsaukset
I Selja Luostarinen ja Maarit Rajala YSR-kokous
Koodistopalvelu ja yhteentoimivuustyö
Kokonaisarkkitehtuurin kohdealueiden raportointipohja
Kuntatieto –ohjelman Muutosseminaari
I Selja Luostarinen KMR-kokous
Pirkanmaan sote- ja maakunta uudistuksen valmisteluun osallistuvat järjestötoimijat Toimijoiden yhteistyö ja verkostoituminen (kolmas tapaaminen)
Kansallinen metatietovaranto Melindan vuosikello
FibRobotics Ohjausryhmän 2. kokous Kampusareena, TTY
Tietohallintolain perusteella annettavien asetusten valmistelu
Projektin tilannekatsaus
Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus Asko Peltola
Maatalous-lomituksen valmistelu-projekti
Turvaa, luottamusta, toimintaa Perusturvan
Yrityksen projektisuunnitelma
ICMT-työryhmä Väliraportointi
Projektin tilannekatsaus
Tiedolla johtaminen - työryhmä
Ohjaus ja valvonta (Ohjava) - teemaryhmä
Harjoitustyö -työkirja MS-Project
Ammattilainen ja palvelujärjestelmä kori
YHTEISPALVELUN TEHOSTAMISHANKE ETENEE
Projektin ohjaus, seuranta ja raportointi Riitta Rautava .
Julkisen hallinnon tietoarkkitehtuuriryhmän toimintasuunnitelma 2014
Marttayhdistyksen vuosikello
Esityksen transkriptio:

Yhtenäiset metatiedot ja tietorakenteet (284) (VM003:00/2007) Ohjausryhmän kokousmuistio Pekka Kuittinen projektipäällikkö

VALTIOVARAINMINISTERIÖ 2 Kokous2/2007Asialistamuistiox laati ProjektiProjektin nimi Aika ja paikka UM Läsnäolijatohjausryhmän jäsenet, projektipäällikkö Edellisen kokouksen muistio VALTIPA hyväksyi hankkeen projektisuunnitelman kokouksessaan Valmistuneet tehtävät Hanketta on esitelty useissa Valtipan verkostoryhmissä Valtioneuvoston metatietopalvelun toteutus, projektiaihio nro 327, on esitelty VNTHY:n jory:ssä Meneillään olevat tehtävät Hankkeen työ on käynnissä, projektiryhmä on kokoontunut säännöllisesti, projektipäällikkö on mukana Mahti-hankkeen metatietojen määrittelyssä, sekä seurannut ValtIt-hankkeiden etenemistä. Valtipan asiakirjahallinnon ryhmä valmistelee Valtioneuvoston tehtäväryhmityksen laatimista. ID- tunnuksista on palaveri Kansalliskirjaston ja ValtIT:n kanssa Yhtenäisten metatietojen alustavan määrittelyn on tarkoitus valmistua elo- syyskuussa Käynnistettävät tehtävät - Uudet tehtävät- Ohjausryhmän kokous nro 2/2007

VALTIOVARAINMINISTERIÖ 3 aikakust.tuotos Aikataulu Projektin päävaihe Tavoite Toteutunu t Tila %Kommentit Päävaihe 1 Laaditaan suositus käytettävistä yhtenäisistä metatiedoista Q3/ %-Työ on edennyt tyydyttävästi. -Projektiryhmä ehdottaa rajausta: Sähke + JHS 143 metatiedot, ensisijaisesti pakolliset ja lainsäädäntöprosessissa VN:ssa ja EK:ssa tarvittavat metatiedot -Projektiryhmä ehdottaa tarkennusta, että tietorakenteilla ei hankkeessa tarkoiteta rakenteisia asiakirjoja ja niiden määrittelyä. -Mahti-hankkeen alustavat ehdotukset metatiedoista ja eduskunnan näkemys saadaan juhannukseen mennessä, minkä jälkeen päästään koostamaan projektiryhmän esitystä. -Projektiryhmän alustava näkemys on, että yhtenäisten metatietojen käyttöönotto edellyttää suositusta järeämpiä keinoja Projektitilanne - raportti PP (1/(2))

VALTIOVARAINMINISTERIÖ 4 aikakust.tuotos Aikataulu Projektin päävaihe Tavoite Toteutunu t Tila %Kommentit Päävaihe 2 Toiminta-ohjelma yhtenäisten metatietovarantojen ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi sekä käyttöönottamiseksi VNn tietojärjestelmissä Q4/ % Asia on valmistelun alla ja siihen on erityisesti tarkoitus keskittyä lomien jälkeen. VNTHY:n johtoryhmä hyväksyi jatkovalmistelun pohjaksi Valtioneuvoston metatietopalvelun toteutusta koskevan projektiaihion (nro 327) Päävaihe 3 Metatietopalvelun suunnittelun aloittaminen Q4/ %- Osin odotetaan Valtioneuvoston asiasanastoon liittyvän Web service pilotin tuloksia, jotka mahdollisesti saadaan syys-lokakuussa. - VNTHY:n johtoryhmä hyväksyi jatkovalmistelun pohjaksi Valtioneuvoston metatietopalvelun toteutusta koskevan projektiaihion (nro 327). Projektitilanne - raportti PP (2/(2))

VALTIOVARAINMINISTERIÖ 5 Kokonaistilanne Hanke etenee suunnitelmien mukaan suhteessa tavoitteisiinsa, aikatauluun ja kustannuksiin (kalvo Projektitilanne) Hankkeen resurssitilanne paranee elokuussa, kun projektipäällikkö voi keskittyä hankkeeseen. Projektiryhmän motivaatio ja projekti-into on kohdallaan Muutokset: Päätösehdotukset/ Päätökset Riskien seuranta Yhtenäisiä metatietoja on tulossa varsin paljon > käytettävyys Yhtenäisten metatietojen käyttöönotto vanhoissa järjestelmissä? ValtIT:n hankkeilla (Yhteentoimivuus ja Valda-hanke) on suunnitelmia koskien metatietoja ja ontologioita. Tämä avaa mahdollisuuksia, mutta myös mahdollisia riskejä. Ongelmien välttämiseksi olisi tärkeää yhteistyö sekä päällekkäisen valmistelun välttäminen. Ajateltu ratkoa tiiviillä yhteistyöllä ja aikataulutuksella. ViestintäViestintäsuunnitelman mukaisesti Toimenpiteet ennen seuraavaa kokousta Seuraava kokous Sovittiin, että hanke raportoi etenemisestään Valtipan lokakuun kokouksessa LiitteetProjektisuunnitelma Ohjausryhmän kokous nro 2/2007