1 Ideasta liiketoiminnaksi: Teknisen osaamisen merkitys Jukka Parkkinen Head of R&D, SGA Entertainment Nokia Oyj.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tuotekehityksen perusteet Valaiseva polkupyörän ajotietokone Tuomas Kultala & Mikko Kuusirati 2008.
Advertisements

1 Johdon konsultointipalvelut – standardin julkistamistilaisuus Pekka Järvinen, SFS.
2 Mitä? Valtakunnallinen pk-yritysten ja yksittäisten henkilöiden tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa tukeva asiantuntijapalvelu Yritys- tai hankekohtaisesti.
INNOVAATIOT JULKISISSA HANKINNOISSA Rahoitusta hankintojen kehittämiseen 1.
Moniasiakasympäristön etäyhteysratkaisujen vertailu
TEKNOLOGIAOSAAMISEN JOHTAMINEN Kajaanin ammattikorkeakoulu • Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu 1 Ohjelma on tarkoitettu amk- insinööritutkinnon suorittaneille,
Tuotekehityksen ja kansainvälistymisen kautta laajemmat markkinat Samuli Vanhala
JKL Protomo Pilot Yrittäjyydestä tai ideoiden, ongelmien tarpeiden uudenlaisesta ratkaisusta kiinnostunut!   Pyöritteletkö päässäsi mainiota tuote, palvelu.
Länsi-Uudenmaan ammattikoulutuskuntayhtymä Kulttuuriala Ammatillinen valinnainen Yritystoiminta ja valmistus Vanhan opetussuunnitelman mukainen
Mikkelin sähköisen asioinnin alusta - päätöksenteko
© 1999 Stakes / Hannele Hyppönen TKK sivu 1 (9) Esteettömyys teknologian kehittämisessä ja hyödyntämisessä Hannele Hyppönen Stakes.
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
KALASTUSMATKAILUN KEHITTÄMINEN POHJANMAALLA KVARKEN FISHING.
Copyright © Tekes ”Tutkimusprojektin tulostiivistelmä” Janne Takalo-Mattila
Copyright © Tekes Cleantech-yritykset ”Viisi tähteä”
Uudet ELY-keskukset ja tiedonvälityksen haaste työhallinnossa Ideapäivä-seminaari Jaana Suokonautio Jaana Suokonautio.
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Rastor Oy, Itä- ja Pohjois-Suomen yksikkö
VALOVUOSI = km IHMISIÄ = 1 IHMINEN / km LINNUNRATA Ø = VALOVUOTTA
ONKO ULKOISTAMINEN TURVALLISTA?
TIPTOP: käyttöliittymien kehittäminen TaY:ssa. Käyttöliittymän rooli suunnittelutyössä – Oikeaa sovellusta riittävällä tavalla muistuttavan käyttöliittymän.
Aalto PRO Aalto-yliopiston täydennyskoulutusta Kyvykkyyksiä etsimässä Top Leader Työpajan 2 ( ) yhteenveto Menestystekijöitä, henkilöstön kyvykkyyksien.
Oulu Juha Pulkkinen Tekes.
Johdon konsultoinnin merkitys elinkeinoelämälle Johdon konsultointipalvelut standardin julkistamistilaisuus Kansallismuseon auditorio Kaupallinen.
Pohjois-Pohjanmaan Hyvinvointifoorumi 2010 Maakunnan tila Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelma Eeva Kiuru Vt. toiminnanjohtaja Oulu Wellness Institute.
Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy/ Vetovoimaa matkailuun Etelä-Suomessa Imatra Events Imatran seudun tapahtumien yhteinen brändi.
Sonera content gateway-rajapinnan ohjelmointi
Paikkatietojen hyödyntäminen Turun sosiaali- ja terveystoimessa sekä kasvatus- ja opetustoimessa Katariina Hilke Turun kaupunki / Strategia ja viestintä.
Työyhteisökoulutus kulttuurien välisestä kohtaamisesta - millaisiin tarpeisiin vastataan? Aurora Vasama
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
Huonon kannattavuuden syitä Myyntihinta liian pieni verrattuna kustannustasoon? Myyntimäärät liian pieniä? (muuttuvien kulujen jälkeen jäävä raha ei riitä.
V INKA Road Show &Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Risto Pietilä Nivala, Raahe, Oulu, Kemi
Kansantalouden häiriöt:
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Mitä TOIMIsta voi oppia? TOIMI-hanke, päätösseminaari Tutkimuspäällikkö Merja Helle Media Concepts Research Group, Aalto ARTS.
Finnish Support Center FSC Oy tietojärjestelmien asiantuntija.
Ruoka- ja ruokateollisuusperunan strategia vuoteen 2020 Hallinnon keinot -ryhmä Esa Hiiva.
Copyright © 2007 Accenture All Rights Reserved. CIO of Year - Haastattelut Keskeiset havainnot Jouni Hakanen - Senior Executive, Accenture Helsinki
Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi Klikkaamalla pääotsikoista tietosi karttuu. Sininen mökki toimii paluupainikkeena. Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi.
Adventure of the Seas Sisustusratkaisuja luonnonkivestä.
Metsähallitus MOSS:in käyttöönotto Metsähallituksessa Luonnonvarat-tapaaminen Satu Sorjonen
O PPIMISYMPÄRISTÖLÄHTÖINEN SUUNNITTELU KIRKOU - Kirjasto, koulu ja koulukirjasto –hanke Tutkivaa ja oivaltavaa oppijaa yhteistyössä tukien!
Kuinka asiakasta palvellaan hyvin? Näkökulmia yritysten tarpeiden tunnistamiseen ja oppilaitosten palveluiden kehittämiseen Salla Koivunen, Edupoli.
Kuntainfra murroksessa -kokemuksia, näkemyksiä ja arvauksia yksityisen sektorin hyödyntämisestä laajamittaisessa teknisten palveluiden tuottamisessa Tero.
Hyvinvointia Energiansäästöön ja Asumiseen HEA -Hyvinvointia ja energiatehokkuutta asumiseen (Etelä-Suomen EAKR) Tuula Mikkola Metropolia ammattikorkeakoulu.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Tuottavuuden mahdollisuudet kilpailukyvyn parantamisessa – mitä eväitä tutkimuksella on antaa Timo Sipiläinen MTT Taloustutkimus Helsinki
Johdatus ohjelmistoliiketoimintaan harjoitustyö
Creative Campus - yliopisto innovaatioympäristönä Sisältöliiketoiminnan luovien prosessien johtaminen (Creative Processes and Content Busines.
Kotiin – Behind the Scenes
Innovatiiviset kaupungit
Verkkopalveluiden IT-palvelunhallintamalli A-klinikkasäätiölle
Investointi strategisena päätöksenä. ”PÖYTÄKIRJAOTE” Investointi on kannattava, Ei vaaranna yrityksen maksuvalmiutta ja Tukee yrityksen valitsemaa strategiaa.
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
EPiServer Yhteisöllisyysratkaisut. EPiServer »EPiServer AB on maailman nopeimmin kasvava yritys sisällönhallinta- (WCM) ja yhteisöalustojen (Community)
Johtamisen ketju kohti tuottavuutta Yrittäjän onnenpäivä Ossi Aura
JOHTAMISEN OSA-ALUEET:  Strateginen johtaminen / johtoryhmä  Visio, missio ja strategia  Johtamismetodit / taktiikat  Tavoitejohtaminen, yrityksen.
JOHTAMISEN OSA-ALUEET:  Strateginen johtaminen / johtoryhmä  Visio, missio ja strategia  Johtamismetodit / taktiikat  Tavoitejohtaminen, yrityksen.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Oma nimi.  Yleistiedot  Aivoriihen tavoitteet  Säännöt  Toiminta aivoriihessä  Yhteenveto  Seuraavat vaiheet.
Onnistuneen tietovarastoprojektin edellytykset
Kuntatieto –ohjelman Muutosseminaari
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä
Mistä tunnistan innovaation? Juha Järvinen asiantuntija, innovaatiot
EXAM-KONSORTIO VUONNA luonnostelua
Luovuusistunto Esittäjän nimi.
Uusi toimija (pieni) Perinteisen tuotteen ongelma
JOHTAMISEN KETJUN PERUSTEET
Pohjois-Savon EU-rahoitusinfo 7. 11
Esityksen transkriptio:

1 Ideasta liiketoiminnaksi: Teknisen osaamisen merkitys Jukka Parkkinen Head of R&D, SGA Entertainment Nokia Oyj

2 Ideointi/Innovointi Tekninen osaaminen on kyky toteuttaa ideoita ja asioita siten, että niistä saadaan ihmisille käyttökelpoisia hyödykkeitä Laaja-alainen tekninen tietämys on perusta uusille toteuttamiskelpoisille innovaatioille Innovaation laajamittaiseen hyödyntämiseen ei tekninen osaaminen yksin riitä

3 Strategia Markkinoille meno ilman suunnitelmaa ja selkeitä tavoitteita on onnenkauppaa Strategiavaiheessa pyritään varmistamaan lopullisen tuotteen kilpailukyky ja sopivuus markkinatilanteeseen Teknisten osaajien tehtävät strategiavaiheessa ovat hyvin pitkälle asioiden toteuttamiskelpoisuuden varmistamista ja teknologioiden kehittymisen linkkaamista tulevien tuotteiden ominaisuuksiin Pelkällä teknologiaosaamisella ratsastaminen voi helposti johtaa innovaation pilaamiseen huonolla käytettävyydellä tai sopimattomuudella potentiaaliselle ostajaryhmälle (hinta, ulkonäkö, markkina-alue)

4 Tuotekehitys ja valmistus Tuotteiden ja palveluiden toteuttaminen on teknisten osaajien vahvinta aluetta Hyvä tuotekehitys ottaa huomioon sekä yksittäisten loppukäyttäjien tarpeet että massojen asettamat vaatimukset Tuotekehityksen kustannusten optimointi johtaa helposti kopioitavien ja laajennettavien alustojen kehitykseen Tuotteiden sopeuttaminen eri markkina-alueiden, tuotannon ja ylläpidon vaatimuksiin ajaa usein kompromisseihin ja “tylsiin” ratkaisuihin Tuotekehityksen ja valmistuksen jälkeen teknologiaosaajien tehtävät rajoittuvat viankorjaus- ja ylläpitotehtäviin

5 Yhteenveto Teknologiaosaaminen on työkalu, jolla ideat toteutetaan ihmisten käyttöön Pelkkään teknologiaosaamiseen panostaminen voi johtaa vääränlaisiin tuotteisiin, joilla vain esitellään yksilön osaamista Parhaiden ideoiden toteuttamiseen ei välttämättä tarvita uusinta huipputeknologiaa tai monimutkaisia toteutuksia Idean tai innovaation keksijän merkitys on loppujen lopuksi hyvin pieni – tärkeämpiä ovat ihmiset, jotka ajavat ideoita kaikkien vaiheiden läpi markkinoille sopiviksi tuotteiksi

6 Kiitos