Kouluinfo Renkomäen koulu

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Elämän juna Elämä on kuin junamatka.
Advertisements

Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Oppiminen ja oppimisvaikeudet
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Oppiminen ja opettaminen harjoitustilanteessa
Oppivelvollisuus Perusopetus on maksutonta yleissivistävää opetusta, jota annetaan kaikille Suomessa vakinaisesti asuville lapsille. Kaikki lapset ovat.
Kainaston ryhmiksen Varhaiskasvatussuunnitelma Ryhmis aloitti toimintansa elokuussa Tiloissa toimii kaksi ryhmää, Kissankellot ja Kehäkukat. Molemmissa.
SLI Poikkeava tai viivästynyt puheen kehitys
Miten ihminen kohtaa annetun ympäristön
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
Älä kiusaa Kiusaamista on, kun oppilas joutuu toistuvasti ja systemaattisesti toisten tahallisen, kielteisen toiminnan kohteeksi. Nimittely, pilkkaaminen,
HOLLIHAAN KOULUN JOUSTO-OPETUS
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Työrauha ja haastavat tilanteet
Kielellinen erityisvaikeus SLI
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Kaikille kaveri -vanhempainilta
VARHAINEN PUUTTUMINEN
ERITYISOPISKELIJAN ARVIOINTI Erityisopettaja Marjatta Kannisto
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
KULOMÄEN KOULUN TEHO-HANKE
Sensorinen integraatio
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Versolan pääsivu Paluu Takaisin Versolaan Soteversot Koulunkäyntiavustajan ammatti.
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä.
ESIOPPILAASTA KOULULAISEKSI
Yhteistyössä:. Mistä on kyse? Hanke edistää esi- ja alakouluikäisten vähän liikkuvien lasten yhdenvertaisia osallistumis- ja liikkumismahdollisuuksia.
TIETOA VAPAAEHTOISEN A2-KIELEN (SAKSA, RANSKA) VALINTAAN LIITTYEN
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Lapsen oikeudet kuvakäsikirjoitus
Kuka puhuu totta? Oppilaat ovat tulleet luokkaan ja matematiikan tunti alkaa rauhallisesti.
VANTAAN TEHO-HANKKEET Kehittämistoiminnan tavoitteena on jalkauttaa uuden erityisopetuksen strategian (2007) linjauksia paikallisiin käytänteisiin. Strategiassa.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
”Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!” Pikkuyrittäjien hissipuheet.
PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVA OPETUS ESIKOULUSSA
Erityistä tukea tarvitsevan ohjaaminen Helena Sorsa.
Koulun aloitus oppilashuollon palveluiden näkökulmasta Koulupsykologi Maria Ruohola & kuraattori Aira Heikkilä.
Ensimmäinen KAIKKI IHAN KAIKKI vanhempainilta. Kaikki ihan kaikki toiminta.
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
Koulutulokkaiden vanhempainaamu Keskiviikko klo 8.30 – 10 TERVETULOA!
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
L ASTEN JA NUORTEN KIELELLINEN ERITYISVAIKEUS S PECIFIC LANGUAGE IMPAIRMENT SLI Petra Suonio 2012.
Mitä tällä tunnilla tehdään?
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
KYRÖSKOSKEN KOULUN PIENLUOKKA
KIRKONKYLÄN KOULUN PIENLUOKAT
Elämän juna Elämä on kuin junamatka.
Joustava perusopetus eli JOPO
Koulu alkaa klo 9.00.
Kielitietoisuus.
Lapsuus ja nuoruus.
Reggio Emilia REGGIOLAISUUDEN TAUSTAA Reggio Emilian kaupunki sijaitsee Romagnan maakunnassa, Pohjois-Italiassa. Kyläläiset rakensivat lapsille ensimmäisen.
Elämän juna Elämä on kuin junamatka.
1. Ilman lukevia aikuisia ei kasva lukevia lapsia
Jatkossa varhaisen tuen perhetyö
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
Elämän juna Elämä on kuin junamatka.
Elämän juna Elämä on kuin junamatka.
Elämän juna Elämä on kuin junamatka.
Kielellinen erityisvaikeus
Koulun aloitus: Uusi askel lapselle ja vanhemmalle
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Esityksen transkriptio:

Kouluinfo 29.1.2015 Renkomäen koulu Kouluvalmiudet Kouluinfo 29.1.2015 Renkomäen koulu

Koulu alkaa Valmiudet koulunkäyntiin Lapsi on valmis aloittamaan koulun mm. kun: Lapsi kykenee suoriutumaan tietyistä perustarpeista itsenäisesti, esim. wc:ssä käynnistä, käsien pesusta, syömisestä, riisumisesta, pukemisesta ja takin ripustamisesta naulaan. Lapsi pystyy olemaan erossa vanhemmistaan koulupäivän ajan ja tarvittaessa toimimaan itsenäisesti koulupäivän jälkeenkin. Lapsen pitää tietää kuka aikuinen hänestä kulloinkin huolehtii. Lapsi on fyysisesti valmis koulutyöhön. Tämä tarkoittaa esim., että lapsi jaksaa kulkea koulumatkan ja toimia koulussa, ja että silmän ja käden yhteistyö ja kynäote ovat niin kehittyneet, että lapsi voi opetella kirjoittamista. Lapsi on riittävän pitkäjänteinen ja jaksaa keskittyä mm. istumaan paikoillaan, tekemään tehtäviä ja ottamaan vastaan uusia asioita ja ohjeita. Lapsi ymmärtää puhetta ja osaa ilmaista itseään puhumalla. Lapsi osaa odottaa, malttaa vuorotella ja sietää pettymyksiä ja turhaumia riittävän hyvin. Lapsi pystyy hakeutumaan muiden lasten seuraan ja toimimaan kavereiden kanssa. Lapsi ymmärtää esim. mitä vähentäminen ja lisääminen tarkoittavat tai miten esineet voivat kuulua samanaikaisesti eri luokkiin.

Jos oppiminen ei sujukaan… On hyvä ryhtyä selvittämään tilannetta tarkemmin - Lapsi ei ole tahallaan osaamaton, laiska tai tottelematon Taustalla voi olla jokin lievä, oppimista vaikeuttava seikka - Opeteltavien asioiden välttely on lapselle aivan luonnollinen tapa suojella itseään: en viitsi edes yrittää tehdä sellaista, mitä en kuitenkaan osaa Osalle vanhemmista pulmat tulevat yllätyksenä - Koulun ryhmätilanteet edellyttävät lapselta erilaisia asioita kuin kotitilanteet. Vaikka kotona kaikki sujuu, koulussa onkin hankalampaa Jotkut vanhemmat ovat aavistaneet, että lapselle voi tulla pulmia koulun alkaessa - Neuvolassa/ päiväkodissa on ehkä keskusteltu esim. puheen kehityksen viiveestä tai hahmottamisen vaikeudesta, lapsen on vaikeaa keskittyä tai istua aloillaan tai heillä itsellään on ollut kouluaikaan vaikeuksia esim. lukemaan ja kirjoittamaan oppimisessa

Tietoa perusopetuksesta, tukitoimista ja erityisopetuksesta Oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun lapsi täyttää 7v Kaikilla ei ole tällöin riittäviä valmiuksia, lykkäystä hakevat vanhemmat, asiantuntijalausunto Yleisopetukseen tulevien oppimisvalmiudet kartoitetaan ensimmäisillä viikoilla, koska jokaiselle tulee taata mahdollisuus suorittaa oppivelvollisuus edellytystensä mukaisesti Jos lapsi tarvitsee tukea tukimuoto määräytyy vaikeuksien laadun ja laajuuden mukaan Jos koulun tukitoimet eivät riitä, lapselle voidaan hakea erityisopetuspäätös. Opetus tapahtuu yleis- tai erityisopetuksen ryhmässä Luokalla on yleensä useita lapsia, joilla on lisätuen tarvetta