Ryhmän rakenteet Tila Tila Ominaisuudet riippuvat perustehtävästä, fyysisesti suljettu ja rauhallinen, mieluiten aina sama Ominaisuudet riippuvat perustehtävästä,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Havaintoja Liikunnan tasa-arvon näkökulmasta.  urheilu-uutisia 13, kaksi naisurheilu-uutista: naisten SM-liigassa 14-vuotias pelaaja ja aitajuoksija.
Advertisements

KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Naiset ja miehet kuntapäättäjinä Manner-Suomen kuntien valtuustoissa ja hallituksissa valtuustokaudella Kuntakehitys ja tutkimus/SLP Lähteet:
Junioritoiminta Savonlinnan pursiseura. Vuosittain järjestetään •L•Leiri - kesän alussa - helpoin aika aloittaa harrastus •V•Viikkoharjoitukset –k–kerran.
Kyläfoorumi Valtimolla
VAPAAEHTOISTYÖSSÄ JAKSAMINEN OSAAMINEN Yhteiskunta Perhe Lähiyhteisö
W w w. a o k k. f i VERKKO-OHJAUS Aihetta tarkastellaan ohjauksen valmistelun ja ennakoinnin sekä opiskelutoiminnan ohjauksen näkökulmasta. HAMK Hanne.
VALOVUOSI = km IHMISIÄ = 1 IHMINEN / km LINNUNRATA Ø = VALOVUOTTA
Kulttuuri- ja nuorisoalojen kunta- ja järjestötoimijoiden koulutus- ja verkostoitumispäivä Yhteisöllisyys ja hyvinvointi Hannu Kareinen.
• 1,22 milj. jäsentä • Piirejä 530 • Klubeja n • 200 maassa PALVELU ITSEKKYYDEN EDELLE -5 palveluväylää – klubipalvelu - ammattipalvelu -yhteiskuntapalvelu.
2.8.3 Abstraktit tietotyypit
Pro-Skillsin taustafilosofia
GRADUAIHEITA Työ- ja organisaatio-psykologia
KUINKA HUIPULLE PÄÄSTÄÄN Seuraavat ominaisuudet edistävät (kaikki eivät välttämättömiä) –Synnynnäinen lahjakkuus –Voimakas motivaatio (kuitenkin suunnattuna.
PALKANSAAJIEN TUTKIMUSLAITOS Lasten vaikutus äidin palkkaan Perhevapaiden palkkavaikutukset -seminaari Jenni Kellokumpu.
Ryhmä-dynamiikka: liittymisen ja erillisyyden vuorovaikutusta ryhmässä
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN AJOTAIDON YLLÄPITO: JATKOKOULUTUSINTERVENTIO JA SEN SEURAUKSET MYÖHEMPÄÄN AJAMISEEN Seurantatutkimuksen jatkovaihe Tiina Rämet.
Hoitajan ja muistisairaan välisen vuorovaikutuksen tukeminen
Anna tutki: Naisen asema työelämässä.
Asunto & Rakentaja 12 – messulehden tutkimus Etelä-Saimaa
Terveystieto 7.
Me ja muut: ryhmäilmiöistä
SSKKY laadunhallintajärjestelmän itsearviointi 2014 Elise Anttalainen-Kulmala Mikko Kaskari.
ART sosiaalisia taitoja nuorille
_______________________________________________________ Tasa-arvotyön perusasiakirjat Brighton Declaration 1994 Piikkarit-toimikunnan mietintö.
Johanna Vanhatalo Hanne Yrttiaho Paula Vehkalahti Maarit Ristimella
Akavan Erityisalat/ Jäsentutkimus 2008 Jäsentyytyväisyystutkimus 2008.
TUTKOKE Turun normaalikoulussa PM/MH. Mikä TUTKOKE?  Tutkimus-, kokeilu ja kehittämistoiminta  Tavoite määritelty harjoittelukoulujen strategiassa.
LUENTORUNKO: Mitä työnohjaus on Työnohjauksen muodot
Ohjaatko vai johdatko? Ohjaatko vai johdatko ryhmää – kaksi eri asiaa
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Roolit Roolit liittyvät vuorovaikutukseen (sosiaalipsykologinen näkökulma) Rooli=yksilön omaksuma toimintatapa tietyllä hetkellä tilanteessa, johon liittyy.
Kvantitatiivisen aineiston keruu ja analyysi (kl
Opetussuunnitelmaviestintä Merkki ja merkitys - Viestinnän yleinen teoria Jukka Savilampi 2005.
Terveyden edistäminen
Ihmissuhteet ja vuorovaikutus, kehittämisen isoin haaste
Mielenterveys kuntoutus
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS. OPINTOJAKSON TOTEUTUS  KESTO: –  AVOIMEN OPISKELIJAT: – YKSI LUOKA (SUOMI) – LUOKKA ICT02O-1.
Etäopetuksen pedagogiikkaa Katrina Vartiainen. Käytänteitä  Opettajalla vain etäoppilaita yhdessä koulussa  Opettajalla etäoppilaita kahdessa tai useammassa.
Ryhmädynamiikka ja vuorovaikutus, 1ov/PätKor1
4.3 Tutkiva oppiminen? a) Opetusmenetelmä, jonka aikana oppilaat opiskelevat opetuksen kohteena olevia asioita ja tiedon tuottamisen prosesseja tutkimuksia.
Y HTEISÖLLISYYS KANSALAISTOIMINNASSA Yhteisöllisyys − mistä puhumme? Terveys ry:n miniseminaari Helsinki Elina Nivala.
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
Ryhmän kulttuuri (Bion)
Vastavalmistuneen puheenvuoro Risto Laine
Vanhempien ja yhteisön vaikutus tunteisiin ja oppimiseen
WIKITOIMINNAN KÄYNNISTÄMINEN METROPOLIASSA (CC)-(BY) Juhana Kokkonen.
Sosiaalinen kehitys lapsuudessa
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
RYHMÄ Ryhmäprosessin vaiheet Ohjaajan rooli prosessin eri vaiheissa
Ryhmän kehitysvaiheet ja konfliktit
Tiivistelmä 2. Vuorovaikutus ja voima
PRECEDE-PROCEED –malli
Yhdessä työskentelyn prosessi, yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.
Sukupuoli vaikuttaa joidenkin ominaisuuksien periytymiseen
Opiskelija oppimis- ja tietoyhteiskunnassa
15.Sukupuolikromosomien perintötekijät
Vuorovaikutus ja voima
Nuoret kuntapalveluita kehittämässä
Geeni vaikuttaa ominaisuuksiin eri tavoin
VIESTINTÄTAIDOT - VERKKOTOTEUTUS, 2017
Sosiaalinen kehitys Tarja Rauste
VARHAISKASVATUS 1 OV PETRA SUONIO.
Ryhmäyttäminen ryhmän rakentamisen työkaluna
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Menestys tiimityön kautta
Skeema Yksilö on osa monia ryhmiä Ydinsisältö
Esityksen transkriptio:

Ryhmän rakenteet Tila Tila Ominaisuudet riippuvat perustehtävästä, fyysisesti suljettu ja rauhallinen, mieluiten aina sama Ominaisuudet riippuvat perustehtävästä, fyysisesti suljettu ja rauhallinen, mieluiten aina sama Aika Aika Säännöllisyys ja täsmällisyys luo turvallisuutta, aikarajoista luistaminen hajottaa ryhmän rakenteita ja luo kaaosta Säännöllisyys ja täsmällisyys luo turvallisuutta, aikarajoista luistaminen hajottaa ryhmän rakenteita ja luo kaaosta Kesto Kesto ”Maratonryhmät”, tieteellistä näyttöä ei ole niiden tehokkuudesta, ryhmähumalaa (=yltiöpositiivisuutta ja lojaalisuutta ryhmää kohtaan) ”Maratonryhmät”, tieteellistä näyttöä ei ole niiden tehokkuudesta, ryhmähumalaa (=yltiöpositiivisuutta ja lojaalisuutta ryhmää kohtaan) Tehokas työskentelyaika noin 1,5h, pitkät kokoontumisajat laskevat työtehoa Tehokas työskentelyaika noin 1,5h, pitkät kokoontumisajat laskevat työtehoa Ryhmä Ryhmä Suurryhmät Suurryhmät johtajuus korostuu, taipumus hajota alaryhmiksi, passiivisuutta, anomyymiutta, projektioita, taipumus polarisoitumiseen (mm. urheilussa) Pienryhmät Pienryhmät kiinteys, koheesio/ryhmäpaine, vuorovaikutus monipuolista, persoonallinen kiinteys, koheesio/ryhmäpaine, vuorovaikutus monipuolista, persoonallinen Avoimet/suljetut ryhmät Avoimet/suljetut ryhmät

Ryhmän jäsenet Ryhmätilanteissa jäsenet vahvistavat toistensa rooleja (huom. saman alan ammattiryhmät vahvistavat toisiaan= syntyy stereotypioita) Ryhmätilanteissa jäsenet vahvistavat toistensa rooleja (huom. saman alan ammattiryhmät vahvistavat toisiaan= syntyy stereotypioita) Jäsenten ominaisuudet vaikuttavat selvimmin yhdenmukaisissa ryhmissä Jäsenten ominaisuudet vaikuttavat selvimmin yhdenmukaisissa ryhmissä Yksilöiden vaikuttavia ominaisuuksia ryhmissä (Shaw 1980, yhteenveto): Yksilöiden vaikuttavia ominaisuuksia ryhmissä (Shaw 1980, yhteenveto): Sukupuoli, naiset aktiivisempia ja puhuvat enemmän ( kulttuurisidonnainen), ottavat katsekontaktia ja sopeutuvat miehiä useammin Sukupuoli, naiset aktiivisempia ja puhuvat enemmän ( kulttuurisidonnainen), ottavat katsekontaktia ja sopeutuvat miehiä useammin Älykkyys, älykkäämmät aktiivisempia, suositumpia, mutta vähemmän mukautuvia Älykkyys, älykkäämmät aktiivisempia, suositumpia, mutta vähemmän mukautuvia Johtajuus, johtajiksi valitut vanhempia, kookkaita, älykkäitä, ryhmätilanteissa itsevarmoja ja dominoivia Johtajuus, johtajiksi valitut vanhempia, kookkaita, älykkäitä, ryhmätilanteissa itsevarmoja ja dominoivia Sopeutuvuus, ihmiskeskeisyys, tällaiset jäsenet edistävät ryhmän toimintaa, positiivisesti ihmisiin suuntautuneet edistävät ryhmän moraalia, sosiaalista vuorovaikutusta ja kiinteyttä Sopeutuvuus, ihmiskeskeisyys, tällaiset jäsenet edistävät ryhmän toimintaa, positiivisesti ihmisiin suuntautuneet edistävät ryhmän moraalia, sosiaalista vuorovaikutusta ja kiinteyttä Jäsenet, joilla on ryhmän tarvitsemia erityistaitoja, ovat aktiivisia Jäsenet, joilla on ryhmän tarvitsemia erityistaitoja, ovat aktiivisia Motivaatio, ryhmän kannalta jäsenen tärkein ominaisuus Motivaatio, ryhmän kannalta jäsenen tärkein ominaisuus TÄMÄ PERUSTUU MUUTAMIIN TUTKIMUKSIIN, SE ON VAIN SUUNTAA ANTAVA JA AINA ON POIKKEUKSIA !