Jarkko Levasma TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hajautettu kurssien toteutus ja kehitys OSCu-hankkeessa ITK’03 Kirsti Ala-Mutka, Sanna Räisänen TTY/Ohjelmistotekniikka.
Advertisements

Hypermedian perusteet, Sami Hautakangas, TTKK, Hypermedialaboratorio Oppimisympäristöjen suunnittelusta © Sami Hautakangas, Hypermedialaboratorio.
1 Java-kieleen pohjautuvien ohjelmien käyttökohteita Ohjelmat Appletit JavaBeans JavaScript Java Server Pages (JSP) Java Servletit J2ME, mobiililaitteet.
1 ©TNS 2012 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen.
Peda.net 1 Jarkko Lampinen 2008 Verkko-opetuksen mitoitus.
Carpe Diem – suuntaa huomiseen Sosiaalinen media opetuksessa ja oppimisessa Blogit ja RSS - verkko-oppimisen uusia mahdollisuuksiako? Juha Lång, Mindcom.
Julkaisukielet ja - tekniikat tMyn1 Julkaisukielet ja -tekniikat •Verkko-ohjelmointi voidaan jakaa kahteen osaan: asiakaspuolen ja palvelinpuolen ohjelmointiin.
Oppivelvollisuus Perusopetus on maksutonta yleissivistävää opetusta, jota annetaan kaikille Suomessa vakinaisesti asuville lapsille. Kaikki lapset ovat.
Tekninen suunnit-telu
MULTIMEDIAN MONET MUODOT
Yksinäisestä propelipäästä yhteiseen tekijäporukkaan Joensuun seudun kansalaisopisto.
VENÄJÄÄ VERKOSSA Mari Hämäläinen
Web University (WU) - Kansainvälinen etäopiskelu ja - työympäristö tietoverkossa Mindtrek Riitta Rinta-Filppula,
Seppo Pohjolainen & Sami Hautakangas Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
Vaikuttamistaidot - verkon avulla vaikuttajaksi? ITK’ Areenaesitys Katja Yritys.
Vaikuttamistaidot A&O -oppimisympäristössä - vaikuttamisen keinot haltuun yhteisöllisesti opiskellen ITK’
Avoimet oppimisympäristöt verkossa -työpaja Heli Ruokamo TTKK/DMI/HypLab MindTrek Tampere International Media Week 1999.
Katja Pesonen TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
TURUN KOULUJEN 6. LUOKAN OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN KÄYTTÖTAITOKARTOITUS KEVÄT 2005 TOP-KESKUS Turun opetustoimi 2005.
TIETO- JA VIESTINTÄ- TEKNIIKKA OPETUKSESSA -opettajien täydennyskoulutus Johanna Karppinen Info
Kaustisen seutukunnassa on 29 erillistä perusopetuskoulua luokat perusopetuskoulua luokat 7-9 (yläasteet) 4 lukiota.
Pirjo Rauhala, Mitä meneillään Tampereen yliopiston virtuaaliyliopistossa? 1 Mitä meneillään Tampereen yliopiston virtuaaliyliopistossa?
RajatOn Kehitys Jukka Vilen & Heli Korte TTKK/DMI/Hypermedialaboratorio.
Katja Yritys TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
Katja Pesonen TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
Energiansäästöä verkossa interaktiivisen sarjakuvan avulla ITK´01 Areena 1 Katja Pesonen TTKK/DMI/Hypermedialaboratorio
Ympäristöverkko - yhteisiä kasvihavaintoja verkossa ITK ‘02, Hämeenlinna Areenaesitys Eva Marttinen TTKK/DMI/Hypermedialaboratorio.
Katja Yritys TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
Avoimen oppimisympäristön (A&O) suunnittelusta, toteutuksesta ja arvioinnista Ossi Nykänen DMI / Matematiikan laitos / Hypermedialaboratorio Tampereen.
1 Hypermedian sovellusesimerkki: ”CASE PEG 2001” (~Tuotantoprosessi, rakenteinen sisältömateriaali, metatieto ja ylläpito) 2001 © Ossi Nykänen TTKK/DMI/HypLab.
Hankkeiden hyvät käytännöt ja erilailla tekeminen toimintakulttuuriksi Keväinen kv-koulutuspäivä Tampereella Tiina Sarisalmi.
Siivikkala, Metsäkylä, Viljakkala Opetuspäällikkö Leena Pöntynen
Oppimisen ohjaaminen tietoverkkoja hyödyntävässä etäopetuksessa Kasvatus-pilotti Tutkija KM Riikka Pajunen Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskus.
Kielten opiskelu multimediaohjelmiston avulla Kieli-pilotti Tutkija, KM Riikka Pajunen Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskus ETÄKAMUn loppuseminaari.
Tietoverkkoasiantuntijakoulutusta etäopetuksena - Johdatus verkotettuun multimediaan Heli Korte TTKK/DMI/Hyplab Tampere, Finland MULTIMEDIAN MONET MUODOT.
Suomi-koulujen opettajat suomenopettajina
OPPIMISEN JA KOULUTUSTEKNOLOGIAN TUTKIMUSYKSIKKÖ Johdanto Idean projektityöni aiheeseen sain erään koulun opettajalta, joka kertoi koulunsa olevan kiinnostunut.
YVI – oppimisympäristö YVI-oppimisympäristön viestintä yhteistyökumppaneille.
O PPIMISYMPÄRISTÖLÄHTÖINEN SUUNNITTELU KIRKOU - Kirjasto, koulu ja koulukirjasto –hanke Tutkivaa ja oivaltavaa oppijaa yhteistyössä tukien!
AVOT-KEHITTÄMIS- OHJELMA PEkoul-os 107/1/D/
WWW-oppimisympäristöjen tuotteistamisesta
Nexus Pasi Aho Henrik Härkönen Miikka Lahti Minna Rajala.
Ympäristöverkko - ympäristökasvatusta avoimessa oppimisympäristössä Katja Piiksi TTKK/DMI/Hypermedialaboratorio Multimedian monet.
Multi- ja hypermedia historian ja yhteiskuntaopin opiskelussa Peik Niemi TITU, Tietotekniikan tutkimusinstituutti Jyväskylän yliopisto MULTIMEDIAN MONET.
Tilastomatematiikkaa verkossa - Pythagoras-oppimisympäristö
Navigoinnin tukeminen materiaalintuotannon näkökulmasta Jukka Vilen TTKK/Hypermedialaboratorio
PlugIT-rajapintaesittely ja demo PlugIT-rajapintakoulutus , Kuopio.
Viestinnän opiskelijat verkossa KM Auli Posti Helsingin yliopisto, Lahden tutkimus- ja koulutuskeskus MULTIMEDIAN MONET MUODOT 21.
Kiinan kieltä lukioissa
JavaStation haastaa PC:n oppilaitoksissa Pasi Häkkinen TTKK/DMI/Hypermedialaboratorio Multimedian monet muodot, Tampere-talo.
MOppijat Jyväskylän pilotoijat
Kaksi- ja kolmitasoiset sovellukset Two and Three Tier Systems.
Tampere Virtuaali AMK-seminaari Elsa Kallio1 Kokemuksia ja realismia tietoverkko-opetuksesta Elsa Kallio Oulun seudun ammattikorkeakoulu Tekniikan.
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
Tik Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Palautuspalaveri 3 Projektin esittely lyhyesti Projektin arviointi –projektin tila –suunnitelmat P1-vaiheelle.
Etäopetus multimediaverkoissa (ETÄKAMU) – kolme vuotta avointen oppimisympäristöjen tutkimus-, kehittämis- ja arviointityötä Seppo Pohjolainen & Heli Ruokamo.
Avoin oppimisympäristö (A&O): Matriisilaskenta I
Open Source Courseware eli OSCu Ohjelmistotekniikan opetuksen verkostohanke Kirsti Ala-Mutka TTKK/Ohjelmistotekniikka.
Kysymyksenasettelun avulla luovaan ongelmanratkaisuun matematiikassa
Kottarainen Jyväskylän yliopisto - Sovellusprojekti WWW-pohjainen kyselysovellus.
Käki-projekti, Loppuesittely Käki-projekti Loppuesittely
VliSS-virtual laboratory in survey sampling Risto Lehtonen Jyväskylän yliopisto Matematiikan ja tilastotieteen laitos TieVie-seminaari Jyväskylä.
 Jäälin koulu 5-6D VANHEMPAINILTA MAANTIEDON PROJEKTI  Syksyn maantiedon projektissa tutustumme Euroopan valtioihin ja niiden tärkeimpiin.
Tähän tarvittaessa otsikko Kysely esi- ja perusopetuksen huoltajille Kirkkonummella
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
LUMA-viikko Kuitinmäen koulussa LUMA-viikon aiheita Lumaviikolla tehtiin demoja fysiikkaan ja kemiaan liittyen, toiminnallisia matematiikan.
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
© Petteri Elo OPS-koulutus 2016
INNOSTU KIELISTÄ! MONIKIELISYYTTÄ KOULUN ARKEEN
. Käytännön kokemuksia /
Esityksen transkriptio:

Jarkko Levasma TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio

Pythagoras - tilastomatematiikkaa verkossa Jarkko Levasma TTKK/DMI/HypLab Avoimet oppimisympäristöt verkossa -työpaja MindTrek Tampere International Media Week 1999

Pythagoras-pilotti Pythagoras on yksi TTKK:n Hypermedialaboratorion Avoin Oppimisympäristö (AO) -hankkeen piloteista. Pilotissa kehitetään perus- ja lukioasteen tilastomatematiikan opiskelun tueksi tarkoitettua oppimisympäristöä (Pythagoras). Pilotissa järjestetään opetuskokeiluja, joiden avulla tutkitaan oppimisympäristön käytettävyyttä ja sen avulla tapahtuvaa oppimista. 1(2)

Pythagoras-pilotti Pythagorasta kehitetään yhteistyössä Edita Oy:n ja Pirkanmaalaisten koulujen kanssa. Pythagoras-pilotin tämän vuoden päätavoite on tuotteistaa Pythagoras-oppimisympäristö verkon kautta käytettäväksi ja myytäväksi tuotteeksi. 2(2)

Pythagoras-oppimisympäristö 1(3)

Pythagoras-oppimisympäristö 2(3) Oppimateriaali - teoriaa ja esimerkkejä - interaktiivisia harjoitustehtäviä - oppilaiden omien suorituksien seuranta Työpaja - kommunikointityökalut - kysely- ja tutkimusraporttityökalut Pythagoras jakautuu neljään alueeseen, jotka ovat:

Pythagoras-oppimisympäristö 3(3) Opettajainhuone - opettajien omat kommunikointityökalut - oppilaiden suoritusten seuraaminen ja hallinnointi Näyttely - näyttelyosassa julkaistaan oppilaiden tekemät tutkimusraportit

Tekninen toteutus 1(2) Pythagoras on toteutettu erilaisia verkkotekniikoita yhdistellen, joita yhdistävänä perusrunkona toimii joukko linkitettyjä hypermediadokumentteja (HTML- sivuja). Toinen keskeinen käytetty ominaisuus ovat dynaamisesti luodut HTML-dokumentit, joiden toteuttamiseen on käytetty sekä Perl-kielellä tehtyjä CGI-scriptejä että Java-kielen servletejä.

Tekninen toteutus 2(2) Pythagoraksen toteutuksessa keskeisessä asemassa ovat myös Java-appleteina toteutetut WWW-sivulla pyörivät ohjelmat. Pythagoras on hajautettu sovellus. Appletien tiedonsiirto palvelinkoneelle on suurimmaksi osaksi toteutettu käyttäen Javan Remote Method Invocation (RMI) -tekniikkaa.

Teknisiä ongelmakohtia Selain-ohjelmien Java-virtuaalikoneet ovat raskaita ohjelmia ja vaativat asiakaskoneelta vähintään 32MB muistia toimiakseen sujuvasti. Pythagoraksessa käytetty Javan RMI-tekniikka ei toistaiseksi toimi MS Internet Explorerissa. RMI-tekniikka aiheuttaa myös ongelmia asiakaspuolen palomuurien kanssa. Tämä ongelma on kuitenkin ratkaistavissa servletien avulla.

Opetuskokeilut Pythagoraksella on järjestetty ja järjestetään lähi- ja etäopetuskokeiluja Tampereen alueen kouluissa. Opetuskokeiluilla pyritään selvittämään Pythagoraksen käytettävyyttä ja sen soveltumista tilastomatematiikan opetukseen. Pythagoraksen opetuskokeiluissa on myös erityisesti tutkittu sen soveltuvuutta ryhmätöiden tekemiseen verkon avulla.

Opetuskokeilujen tuloksia Opetuskokeiluihin osallistuneet oppilaat ovat olleet sitä mieltä, että tilastomatematiikan opiskelu Pythagoraksella on normaaleihin tapoihin verrattuna tehokkaampaa ja kiinnostavampaa. Sekä opettajat että oppilaat ovat erityisesti pitäneet Pythagoraksen kyselytyökalua hyödyllisenä, teorian ja käytännön yhteyttä selkeyttävänä ominaisuutena. Lähiopetuskokeiluissa tehdyt ryhmätyöt onnistuivat hyvin. Etäopetuskokeilusta ei vielä ryhmätyön osalta ole kokemuksia.

Jarkko Levasma TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio