Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström 10.12.2007.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Monikulttuurinen järjestötyö
Advertisements

Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
Työhönvalmennuksella työelämään
TAUNO LINKORANTA VARSINAIS-SUOMEN KYLÄT RY KYLÄ VÄLITTÄÄ -HANKE FORSSA/KYLÄSUUNNITTELUTREFFIT Maaseutupoliittiset ohjelmat & kyläsuunnittelu.
Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kansalaiskunta –hanke Helsinki Kunnallinen järjestöstrategia/- järjestöohjelma.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO Aikuiskoulutuksen laatuyliopisto IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISHANKE, osa II ”Oikeus.
OPPIREPPU –hanke Lapin alueen 2.asteen verkkokoulu Rovaseudun 2.asteen oppilaitokset Jyrki Niskanen.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
INSSI-hanke = Tekniikan alan ammattikorkeakoulutuksen kehittämishanke INSSI Arenen tekniikan ja liikenteen alan kehittämisryhmän yhteishanke. Rahoittajina.
Vapaaehtoisten ääni esiin Ray-rahoitteisessa toiminnassa
Turvallinen vai haavoittuva - kohti turvallista oppilaitosta!
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Joukkoistamisen ja vertaistuotannon edistäminen yhdistysten kansalaistoiminnassa Käytännön kehittäjän näkökulma.
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Hahmotelma nuorten ohjaus- ja palveluverkostosta Kokkolassa Nuorta ei jätetä seminaari Ronnie Djupsund.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Keski-Suomen järjestökentän koulutuksista, kouluttajista ja koulutusten kehittämisestä Keski-Suomi talolla Jyväskylässä Keski-Suomen Järjestöareena.
Kuntien rooli lähipalvelujen ja lähiosallisuuden varmistaminen
TIETOHALLINTOSTRATEGIA
Avustus, Elina Varjonen1 Kansalaisjärjestötoiminnan edellytykset ja merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa Pohjois-Karjalan maakunnan järjestöpäivät.
SON ET BOTNIA P OHJANMAAN MAAKUNTIEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS Kehitysjohtaja Arto Rautajoki
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Kumppanuusverkoston strategia /
HUOMENNA AVOIN YLIOPISTO Puheenjohtaja Kari Seppälä Yliopistojen aikuiskoulutusverkosto
Työllisyysportti – työväline työllisyydenhoidon toimijoille
Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke / Marko Palmgren 1 Järjestöjen rooli strategioissa Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen.
Viestintäsuunnitelma
Käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen vuoropuhelua rakentamassa – varhaiskasvatuksen perusverkostot Pikassos-alueella Seija Junno Varhaiskasvatuksen suunnittelija,
Mitä Osaamispankki voi tarjota? Juulia Tuominen
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Jyväskylän alueyksikkö1 Kehittämisyksiköt : mitä pysyvä kehittämisrakenne.
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Vaski-suunnittelutyöpaja Turku Työstetty Janne Marniemen esitystä
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Hanna Kääriäinen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
2009 Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva Vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus © Kansalaisareena 2010.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
PAAVO –kehittämistyö ja Verkostokehittäjät-hanke osana pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelmaa Sari Timonen, projektipäällikkö p. (09)
Tutkijakehittäjät Lastenlääkäri Leena Isotalo , Vantaan tk
Tieteen yhteiskunnallinen vaikuttavuus / Suomen tieteen tila ja taso yhteiskunnallinen vaikuttavuus syntyy, kun tieto ja osaaminen konkretisoituu muutoksessa.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Julkiset tietoaineistot hyötykäyttöön 4VOITTO. I) Ongelman asettelu –Miten käyttäjäryhmien motiivit ja tarpeet saadaan tyydytettyä julkisen datan avulla?
TURKU SCHOOL OF ECONOMICS Institute for Competition Policy Studies Muutostrendit ja palvelujen tuottamisen mallit Aki Koponen Johtaja Muutosta johtamassa.
Salmia ja Laituri-projekti 2013: Koulutus ja kehittämisen tuki ELY:ille Pasi Savonmäki Antti Laitinen TNO-foorumi Koulutus- ja kehittämiskeskus Salmia.
Yhteisten palvelujen asiakasohjauksen uudistaminen
M/S SOSTE , avoin verkostotapaaminen Sirpa Pajunen
Malli 8:Asiakkaiden osallistumisen toimintamalli
Kuntaliiton kehittämistoiminnan vaikuttavuus
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Avoimen tiedon tavoitteet
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU
Kehittämismatriisi Resurssit (miten resursoidaan?)
VAKA-verkko Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla -varhainen tukeminen monimuotoistuvassa varhaiskasvatuksessa – Marjatta.
Kehittämisen toimijat – systeeminen taso
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
Kuntoutusverkoston (KUVE) arviointikyselyn tulokset
Esityksen transkriptio:

Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström

© ASPA Valtakunnallisen vapaaehtoistyön kartoitus- ja strategiahanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa TAUSTAA Eri toimijoilla halukkuutta yhteistyöhön, jonka tavoitteena on vapaaehtoistyön valtakunnallisen strategian työstäminen. Päätavoite on mahdollistaa vapaaehtoistyön toimijoiden - järjestöjen, kuntien ja muiden asiasta kiinnostuneiden tahojen - yhteistyönä tehty kansallinen vapaaehtoistyön strategiatyö ja siitä johdannaiset valtakunnalliset vapaaehtoistyön tukitoiminnot eri sektoreilla

© ASPA Valtakunnallisen vapaaehtoistyön kartoitus- ja strategiahanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa YHTEISEN KEHITTÄMISEN TAVOITTEENA  Yhteinen näkemys!  Vapaaehtoistyön rooli ja paikka yhteiskunnassa nyt ja tulevaisuudessa!  Poliittinen vaikuttaminen!  Vapaaehtoistyön ja ammattityön rajapintakeskustelu!  Vapaaehtoistyön uudet haasteet!  Ennakointiyhteistyö!  Hyvien käytäntöjen tunnistaminen, kehittäminen ja levittäminen!  Laajemmat valtakunnalliset kehittämishankkeet!

© ASPA Valtakunnallisen vapaaehtoistyön kartoitus- ja strategiahanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa YHTEISEN KEHITTÄMISEN TULOKSENA  Asiakas- ja tarvelähtöisyys lisääntyvät!  Valtakunnallinen kumppanuusverkosto, jota ylläpidetään!  Tiedottaminen on organisoitu toimivalla tavalla!  Vapaaehtoistyön tutkimusta edistetään ja ylläpidetään!  Vapaaehtoistyö toimintamuotojen kehittymistä edistetään!  Vapaaehtoistyön tukimuotojen kehittymistä edistetään ja ylläpidetään!  Vapaaehtoistyön koulutuksen kehittämistä edistetään!  Vapaaehtoistyön välitystoiminta on asiakas- ja tarvelähtöistä!  Kansainvälinen yhteistyö tukee kansallisten toimintojen kehittymistä!

© ASPA Valtakunnallisen vapaaehtoistyön kartoitus- ja strategiahanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa STRATEGIA Selvitetään vapaaehtoistyön nykytila ja kehittämistarpeet, tekemällä aidosti valtakunnallista, monitasoista ja monialaista strategiatyöskentelyä. MALLI VAPAAEHTOISTYÖN KANSALLISEKSI TUKIRAKENTEEKSI Valtakunnallisten toimintamuotojen (mm. prosessimaisen strategiatyön jatkuminen, tiedotus- ja kehittämistoiminta, verkostoyhteistyö sekä tutkimustoiminnan edistäminen) jatkumisen varmistaminen. AVOIN VERKOSTO JA PORTAALI Kootaan laajapohjainen vapaaehtoistyön toimijoiden verkosto ja rakennetaan avoin portaali verkkoon. KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ Bench-marking, asiantuntijavaihto, tutustumismatkat, kehittämisyhteistyö.

© ASPA Valtakunnallisen vapaaehtoistyön kartoitus- ja strategiahanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa VAIKUTUKSET Kansalaiset, yhteiskunta:  vapaaehtoistyön mahdollisuudet ja yhteiskunnallisesti merkittävät tulokset lisääntyvät ja monipuolistuvat  vapaaehtoistyön yksilötason, yhteisötason ja yhteiskuntatason hyödyt tunnistetaan, ne tulevat näkyviksi ja samalla nostavat vapaaehtoistyön yleistä arvostusta Vapaaehtoistyötä tekevät yksityiset henkilöt:  asiakaslähtöisyys lisääntyy  vapaaehtoistyön sisällölliset ja rakenteelliset mahdollisuudet lisääntyvät  tieto vapaaehtoistyöstä helposti saatavilla  vastuut ja muut tärkeät seikat ovat selkeitä ja helposti saatavilla Vapaaehtoisjärjestöt:  päällekkäisyydet vähenevät  hyvät käytännöt lisääntyvät ja leviävät  yhteinen ääni yhteiskunnallisessa keskustelussa  vaikuttavuus lisääntyy  yhteistyö lisääntyy Vapaaehtoistyön järjestöjen järjestöt:  tiedotus-, koulutus-, tutkimus- ja kehittämistoiminta lisääntyy, monipuolistuu ja kehittyy Kunnat, työvoimahallinto, vapaaehtoistyötä käyttävät toimijat:  vapaaehtoistyön rooli yhteiskunnan tukijalkana selkeytyy ja yhteistyö lisääntyy

© ASPA Valtakunnallisen vapaaehtoistyön kartoitus- ja strategiahanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Strategiahankkeen ja siihen liittyvien osatoimintojen suunnittelu 12/2007 – 3/2008 Mm.  Verkoston ja verkoston kehittämishankkeiden kartoittaminen  Strategian ja sitä tukevien keskeisimpien osatoimintojen hahmottaminen  Rahoitusselvitykset, hankesuunnittelu  Kumppanuusneuvottelut Mitä tahoja/toimintoja tulisi ehdottomasti ottaa mukaan suunnitteluun? Millä tavalla organisaatiosi haluaisi olla mukana suunnittelussa? Millä tavalla organisaatiosi haluaisi saada tietoa suunnittelun etenemisestä?