Kulttuurikameleontit ry NÄKYMÄTTÖMÄT LAPSET Päivi Arvonen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Kelan palvelu Suomen monikulttuurisimmassa lähiössä Varissuolla
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Senja-juhlaseminaari Hannaleena Kuukari, psykoterapeutti, Tukinainen ry. Sari Laaksonen, kehitysjohtaja, Ensi- ja turvakotien liitto ry.
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Vaikuttaa uskomattomalta! Vaikuttaa uskomattomalta! Kenraali Dwight D. Eisenhower oli oikeassa, kun hän antoi määräyksen, että se oli valokuvattava ja.
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
LAPSET JA KATUJEN VÄKIVALTA
Case-kahvila Raija Kerätär
Oppiminen ja oppimisvaikeudet
Articles a an the. Substantiivit YleissanatC-sanatU-sanatErisnimet Yksikkö Monikko.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Koirat ja EU Animalian koiraryhmä. Ei yhtenäistettyä EU-lainsäädäntöä  Ei vaikutusvaltaa Lissabonin sopimus 2009.
Yksilön yhteiskuntavastuusta C:\A2009\BM\Yht © YksilöYhteiskunta Yksilön.
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Kaikkea mahdollista! Tässä esityksessä on arvoituksia ja muuta pakollista asiaan kuuluvaa. Tämä esitys on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Aloitetaanpa…
Suositukset hirvenmetsästykseen Metsästyskausi 2012.
 Henkilö, jolla ei ole oleskelulupaa  Euroopassa arviolta 5-8 miljoonaa, tarkkaa määrää ei tiedetä  Suomessa paperittomia arvioidaan olevan joitakin.
Olisiko oppineesta rotasta astronautiksi avaruuslennolle Marsiin?
Kuntoutusohjaus pienen lapsen perheelle
NALLE PUH.
Samsonin tarina. Nimeni on Samson ja olen 14-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapalloa!
Puhdas vesi jokaiselle lapselle
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Siviilipalveluksen kehittäminen kansalaispalvelu- näkökulmasta Dosentti (TaY), HT Pirjo Jukarainen.
Hannu Hausen Suomen Hammaslääkäriliitto
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Norssi ja Varis juttusilla
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Kaikki lapset kouluun Schools for Africa DIA 1 (aloitus)
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Kulttuurikameleontit ry EI UUTTA KATULASTEN SUKUPOLVEA – APUA KATUÄIDEILLE Päivi Arvonen.
Lapsen KYMMENEN KÄSKYÄ vanhemmille
Kulttuurikameleontit ry EGYPTIN KAHDET KASVOT Jon Bodsworth / WikimediaPäivi Arvonen.
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
Filosofian synty Filosofia on arkipäiväisien asioiden ihmettelyä ja yliluonnollisten kysymyksien pohdiskelua. Filosofiassa argumentointi ja kyseenalaistaminen.
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
LAPSEN OIKEUDET.
Lapsen oikeus palveluihin – ihmisoikeusnäkökulma , Prof. E. Pirjatanniemi.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
11. tammikuuta 2015Sini Korpinen 1 Lapsen oikeus tulla kuulluksi Sini Korpinen Puheenjohtaja Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto –
Sukupuolten roolit islamissa
KATSAUS KAIRON KATULAPSIIN JA LASTEN OIKEUKSIIN
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Unicef-kävely Unicef lyhyesti  YK:n lastenjärjestö  Perustettu 1946  Toimii yli 190 maassa  Työ perustuu lapsen oikeuksien sopimukseen:
Lapsen asema: Avoliitossa lapsen huoltajuus äidin, isän on erikseen tunnustettava isyytensä Jos ei tunnusta, tarvitaan oikeuden päätös = isyyden vahvistaminen.
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Lapsen oikeudet kuvakäsikirjoitus
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Kouluinfo Renkomäen koulu
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Afrikan AIDS tilanne Niko Köykkä & Roosa Helander.
VEROHALLINTO ESITTÄÄ Uusi yrittäjä pulassa Pimeä työ pettää Sinä valitset! 1.
Oikeusperustainen ohjelmatyö lasten näkökulmasta Case Nace la Esperanza, Kolumbia Annette Gothóni, Suomen World Vision.
Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
Valtaosa maailman miljardista köyhästä ihmisestä asuu maaseudulla. He yrittävät saada elantonsa maataloudesta, mutta yli puolella ei ole käytössä lainkaan.
Ruoka eri ikäkausina. Vauvaikä Vauvan luonnollinen ravinto on rintamaito tai äidinmaidonkorvike Maidosta vauva saa sairauksilta suojaavia aineita sekä.
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
2 Perheitä on joka lähtöön s
Itä-Afrikassa lukemattomat lapset elävät köyhyydessä ja vailla huolenpitoa.
Yksilön lyhyt historia
LASTEN OIKEUDET.
Jon Bodsworth / Wikimedia
Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia
Päivi Arvonen Pois kadulta!.
Esityksen transkriptio:

Kulttuurikameleontit ry NÄKYMÄTTÖMÄT LAPSET Päivi Arvonen

Kulttuurikameleontit ry Miten niin näkymätön? Näkymätön on henkilö, jota ei virallisesti ole olemassa. – Ei syntymä- tai henkilötodistusta – Ei kansalaisoikeuksia (esim. sosiaaliturva, äänestysoikeus, oikeusturva) – Ei näy tilastoissa eikä rekistereissä – Elää virallisen yhteiskunnan ulkopuolella

Kulttuurikameleontit ry Laaja ongelma Näkymättömiä on miljoonia ympäri maailmaa. Näkymättömiä yhdistää köyhyys ja syrjittynä eläminen. Näkymättömyys on ihmisoikeusloukkaus. Valtioiden tulisi puuttua ongelmaan ja huolehtia siitä, että kukaan ei joudu elämään yhteiskunnan ulkopuolella. Näkymättömyydestä pitää tehdä näkyvä ongelma. – Ihmiset tietoisiksi ongelmasta – Näkymättömille kansalaisoikeudet

Kulttuurikameleontit ry YK:n näkökulma YK:n Lapsen oikeuksien sopimuksen mukaan: ”Jokainen lapsi on rekisteröitävä heti syntymän jälkeen.” Syntyneellä lapsella on oikeus nimeen ja kansalaisuuteen (...).” ”Lapsella on oikeus sosiaaliturvaan.” ”Lapsella on oikeus käydä ilmaiseksi peruskoulua.” Kaikista yllä mainituista ja monista muista oikeuksista näkymättömät lapset jäävät paitsi.

Kulttuurikameleontit ry Syntyneen lapsen rekisteröinti Erityisesti Egyptin / kehitysmaiden maaseudulla on ongelmana se, ettei kaikkia syntyneitä lapsia rekisteröidä. Vanhemmat, jotka jättävät lapsensa rekisteröimättä, aikovat luultavasti pitää lapsen työvoimana kouluun lähettämisen sijaan. Erityisesti tyttöjen osalta koulutus, ja siten usein myös rekisteröiminen, saatetaan nähdä tarpeettomana. Kadulle ajautuessaan rekisteröimätön lapsi on vailla oikeusturvaa.

Kulttuurikameleontit ry Kansalaisjärjestöt auttavat rekisteröimättömiä ihmisiä henkilöllisyystodistuksen hankinnassa. Kuvassa kansalaisjärjestön työntekijä (vas.) ojentaa henkilökortin kyläläiselle (oik.). Senni Jyrkiäinen

Kulttuurikameleontit ry Näkymättömät katulapset Kairossa Katulapset ovat riskiryhmää, sillä näkymättömien joukko koostuu köyhistä ja syrjityistä. Näkymättömät katulapset eivät voi käydä koulua tai perätä muita oikeuksiaan. Näkymättömyys on yksi todiste katulasten heikosta asemasta. Näkymättömän lapsen tulevaisuudennäkymät ovat heikot.

Kulttuurikameleontit ry Riskiryhmänä kadulla syntyneet vauvat Katuäitien lapsilla on erityisen suuri riski joutua näkymättömän asemaan. – Usein isä on tuntematon, ja raskaus seksuaalisen väkivallan seurausta. – Isättömälle lapselle henkilöllisyyspapereiden hankkiminen on todella vaikeaa Egyptissä, sillä viranomaiset saattavat kieltäytyä rekisteröinnistä, vaikka nykyinen laki takaa oikeuden rekisteröintiin. – Usein joudutaan turvautumaan tekaistuun isyyteen, jotta rekisteröinti onnistuu.

Kulttuurikameleontit ry Näkymättömyys näkyväksi Näkymättömyyden ongelmaan pitää puuttua: A) ruohonjuuritasolla, jotta vanhemmat rekisteröisivät lapsensa. B)valtiollisella tasolla, jotta hallitus reagoi tilanteeseen. C)median kautta, jotta ihmiset oppivat näkemään näkymättömät.

Kulttuurikameleontit ry Kysymyksiä Kuvittele mitä näkymätön katulapsi tekee, kun A) poliisi ottaa hänet kiinni ja syyttää varkaudesta. B) hän on tehnyt viikon hanttihommia kauppialle, joka nyt ilmoittaa, ettei aio maksaa tehdystä työstä penniäkään. C) hän haluaisi opetella lukemaan ja mennä ensi kertaa elämässään kouluun.

Kulttuurikameleontit ry Lähteet Consortium for Street Children A Civil Society Forum for North Africa and the Middle East on Promoting and Protecting the Rights of Street Children. uk/reports/northafrica.pdf ( ) Kirkon Ulkomaanapu. Näkymättömät-kampanjan materiaalit. inti/materiaalit/nakymattomat /?id=542 ( ) UNICEF Suomi. Lapsen oikeuksien sopimus lyhennettynä. t ( ) Päivi Arvonen