Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Valtaosa maailman miljardista köyhästä ihmisestä asuu maaseudulla. He yrittävät saada elantonsa maataloudesta, mutta yli puolella ei ole käytössä lainkaan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Valtaosa maailman miljardista köyhästä ihmisestä asuu maaseudulla. He yrittävät saada elantonsa maataloudesta, mutta yli puolella ei ole käytössä lainkaan."— Esityksen transkriptio:

1 Valtaosa maailman miljardista köyhästä ihmisestä asuu maaseudulla. He yrittävät saada elantonsa maataloudesta, mutta yli puolella ei ole käytössä lainkaan tai riittävästi maata.

2 Maattomuus pähkinänkuoressa Maattomuus tarkoittaa sitä, että maanviljelyksestä tai muusta maankäytöstä elantonsa saava ihminen menettää oikeuden tai mahdollisuuden hyödyntää maata itselleen tarpeellisella tavalla. Maattomat köyhät ovat maansa menettäneitä viljelijöitä, vuokraviljelijöitä, alkuperäiskansojen edustajia, paimentolaisia, naisia tai kastittomia. Vaikeimmassa asemassa ovat naiset ja alkuperäiskansat, koska perimyssäännöt ja perinteisten maanomistuskäytäntöjen noudattamatta jättäminen estävät heidän maanomistuksensa.

3 Maattomuuden syyt: Syrjivä lainsäädäntö Lainsäädäntö voi syrjiä naisten ja vähemmistöjen oikeutta maahan. Konfliktit Erilaiset konfliktit tai niiden uhka pakottavat ihmiset juuriltaan. Ympäristökatastrofit Kuivuus, tulvat ja eroosio tekevät maanviljelystä mahdotonta. Maakauppaukset Suuryritykset ja valtiot voivat pakkosiirtää ihmisiä asuinsijoiltaan.

4 Maattomuuden seuraukset Maiden menettäminen ja työttömyys aiheuttavat köyhtymistä ja nälkää. Maanviljelijöinä ihmiset ovat olleet omavaraisia, esimerkiksi Kolumbiassa ihmiset kasvattavat ruokabanaaneja, jotka luovat perustan päivittäiselle aterialle. Kun maat joudutaan jättämään tai ne on tuhottu aseellisten joukkojen taisteluiden yhteydessä, ihmiset jäävät ostoruuan varaan. Jos maa jakautuu epätasaisesti, maanomistukseen liittyy ongelmia ja maanhallintajärjestelmä on heikko, tuloksena voi olla suurta epäoikeudenmukaisuutta ja kiistoja. Maan menetys vaikuttaa eniten naisiin. Vailla koulutusta ja työkokemusta heidän on hankala hankkia perheelleen korvaavaa elantoa. He hoitavat kodin ja lapset, eivätkä voi lähteä miesten tavoin palkkatyöhön kodin ulkopuolelle. Työttömyys, köyhyys ja nälkä aiheuttavat toivottomuutta ja näköalattomuutta ja osaltaan muuttoliikettä ja edistävät konfliktin jatkumista. Epätoivoinen tilanne houkuttelee liittymään erilaisten aseellisten toimijoiden riveihin, jotka huolehtivat jäsenistään, mutta joiden toiminta jatkaa konfliktia.

5 Ratkaisut Koulutus – ihmiset oppivat ja rohkaistuvat puolustamaan oikeuksiaan Keskustelu – luodaan konfliktinratkaisutaitoja Ilmastonmuutoksen torjunta – kestävät viljely- ja laiduntamistavat Vaikuttaminen – vaaditaan päättäjiltä maaoikeuksien toteutumista Yrittäminen – kaiken menettäneelle uusi ammatti


Lataa ppt "Valtaosa maailman miljardista köyhästä ihmisestä asuu maaseudulla. He yrittävät saada elantonsa maataloudesta, mutta yli puolella ei ole käytössä lainkaan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google