Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lapsen asema: Avoliitossa lapsen huoltajuus äidin, isän on erikseen tunnustettava isyytensä Jos ei tunnusta, tarvitaan oikeuden päätös = isyyden vahvistaminen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lapsen asema: Avoliitossa lapsen huoltajuus äidin, isän on erikseen tunnustettava isyytensä Jos ei tunnusta, tarvitaan oikeuden päätös = isyyden vahvistaminen."— Esityksen transkriptio:

1 Lapsen asema: Avoliitossa lapsen huoltajuus äidin, isän on erikseen tunnustettava isyytensä Jos ei tunnusta, tarvitaan oikeuden päätös = isyyden vahvistaminen => Lapselle sama juridinen asema kuin avioliitossa syntyneellä lapsella Avioliitossa aviomies aina isä, ellei hän kiistä isyyttään Alaikäisen lapsen huoltaja on myös hänen edunvalvojansa

2 Lapsen oikeudet Perintäoikeus, oikeutettu vähintään lakiosaa, joka on puolet perintöosuudesta Oikeus elatukseen 18 v. asti Lisäksi lapsella oikeus saada hyvvä hoitoa (turva, hellyys, ymmärtämys, koulutus) Lapsen alistaminen, ruumiillinen kurittaminen yms. on kielletty Oikeus tavata molempia vanhempia, jos avioero voimassa.

3 Otto- ja kasvattilapset
Adoptio-oikeus 25 v. täyttäneillä, avioliitossa asuvilla Kelpoisuus tutkitaan Ottolapsesta tulee juridisilta oikeuksiltaan biologisen lapsen kaltainen Kasvattilapsi taas juridisesti biologisten vanhempiensa lapsi. Kasvattivanhempiin ei juridisesti sidettä


Lataa ppt "Lapsen asema: Avoliitossa lapsen huoltajuus äidin, isän on erikseen tunnustettava isyytensä Jos ei tunnusta, tarvitaan oikeuden päätös = isyyden vahvistaminen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google