Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Jon Bodsworth / Wikimedia

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Jon Bodsworth / Wikimedia"— Esityksen transkriptio:

1 Jon Bodsworth / Wikimedia
Päivi Arvonen EGYPTIN KAHDET KASVOT

2 Mitä tiedät Egyptistä? Egypti on useimmille tuttu historiallisista nähtävyyksistään, upeista rantalomakohteistaan ja kuhisevasta basaarielämästään. Tässä ovat Egyptin yhdet kasvot. Harva tulee ajatelleksi, että Egypti on kehitysmaa, jossa suurin osa ihmisistä elää niukoissa olosuhteissa köyhyyttä vastaan kamppaillen. Tässä ovat Egyptin toiset kasvot. Egyptiin mahtuu molempia - loistoa ja kurjuutta.

3 TIESITKÖ? Egyptistä on löydetty yli 100 pyramidia.
Ricardo Liberato / Wikimedia Egyptistä on löydetty yli 100 pyramidia. Pyramidit ovat faaraoiden ja muiden ylhäisten hautoja. Suurin osa pyramideista rakennettiin vanhan valtakunnan aikana 2000-luvulla eKr.

4 Päivi Arvonen TIESITKÖ MYÖS? Moni lapsi joutuu kauppaamaan matkamuistoja pyramidien juurella. Näistä lapsista moni käy vain nukkumassa lyhyet yöunet kotona tai elää kokonaan kadulla.

5 TIESITKÖ? Egypti on suuri puuvillantuottaja.
David Nance / United States Department of Agriculture TIESITKÖ? Egypti on suuri puuvillantuottaja. Monet vaateketjut käyttävät egyptiläistä puuvillaa. Egyptissä myös valmistetaan vaatteita länsimarkkinoille.

6 Päivi Arvonen TIESITKÖ MYÖS? Lapsityövoimaa käytetään Egyptissä laajalti mm. puuvillapelloilla, perheyrityksissä, tehtaissa ja kaivoksissa. Lapsityöläisen koulunkäynti estyy ja usein myös terveys vaarantuu. Työnantajat käyttävät katulapsia halpana työvoimana.

7 TIESITKÖ? Matkailu on yksi tärkeimmistä tulonlähteistä Egyptille.
Merenranta-kohteista tunnetuimpia ovat Hurghada ja Sharm el Sheikh, sisämaan kohteista Luxor ja Kairo.

8 Wikimedia TIESITKÖ MYÖS? Päivi Arvonen Harva egyptiläinen pääsee koskaan elämässään lomalle maansa turistikohteisiin tai näkee kuuluisimpia nähtävyyksiä. - Turismi tuo tuloja, mutta kuluttaa luontoa.

9 TIESITKÖ? Egypti on muslimi-enemmistöinen maa.
Buyoof / Wikimedia TIESITKÖ? Egypti on muslimi-enemmistöinen maa. Egyptissä elää myös merkittävä vähemmistö kristittyjä (n. 10 %). Muslimien pyhäpäivä perjantai on kaikille egyptiläisille vapaapäivä.

10 TIESITKÖ MYÖS? Egypti on arabikultturin keskus ja siellä tuotetaan elokuvia, musiikkia ja muuta taidetta. Al Azhar, yksi maailman vanhimmista yliopistoista sijaitsee Egyptissä.

11 KYSYMYKSIÄ Mikä erottaa kehitysmaan ja teollisuusmaan toisistaan?
Egyptissä on iso elintasokuilu rikkaiden ja köyhien välillä. Millaisia haasteita tämä aiheuttaa a) maan hallinnon järjestämiselle b) sosiaaliturvan ja koulutuksen saatavuudelle c) maan turvallisuudelle? Mitä sinulle tulee mieleen sanasta ’arabimaat’? Tiedätkö jotain niiden kulttuurista, elinoloista tms.? Ajattele kehitysmaan näkökulmaa ja mainitse turismin kolme positiivista ja kolme negatiivista vaikutusta kehitysmaalle.


Lataa ppt "Jon Bodsworth / Wikimedia"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google