Venäjän alkeiden opetus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
2.-luokkalaisten kielisuihkutunnit Tampereen Yliopiston Normaalikoulussa 2.-luokkalaisille opetetaan oppitunneilla ranskaa ja saksaa osana normaalia lukujärjestystä.
Advertisements

Suomen kielen syötöksen ja käytön kartoitus
LanguageMaid Kielten oppimiseen ja opetukseen Itsenäiseen käyttöön Opettajan työvälineeksi.
Lukemaan ja kirjoittamaan opettaminen 1.luokalla
ATK- POHJAINEN ARVIOINTI PAKOLLINEN GE2 (YHTEINEN MAAILMA – kulttuurimaantieteen kurssi) KEVÄT 2012.
Oppimisen pelejä alakouluun
Oppimisen sykli ja kokemuksellisen oppimisen malli
Kielipläjäys 7. luokalle
Samran Khezri Turun Normaalikoulu 2008
 kieli on paitsi suussa oleva lihas myös ihmisten puhuma, kirjoittama tai viittoma merkkijärjestelmä ◦ luonnolliset kielet ◦ keinotekoiset kielet (ohjelmointikielet,
"Maahanmuuttaja-opiskelijoiden oppimisvaikeuksien tunnistaminen" Turku
SUULLINEN HARJOITTELU
Suullinen harjoittelu ja draama kieliluokassa
Lukemaan oppii vain lukemalla
Puhuminen Varmista, että toiset ymmärtävät sinua
Oman äidinkielen ja kotikielen opiskelun merkityksestä
Kivimäen koulu 1. luokkien vanhempainilta
¡Español, por favor!.
Mitä kieli on?.
Suomi-koulujen opettajat suomenopettajina
Kielenopetus eri asteilla
Saara Al-Khanji Tanja Seppälä
Käsityön oppimateriaali ©Riitta Huovila Oppimateriaali auttaa ymmärtämään  pelkät sanat eivät riitä – havaintomateriaali välittää tietoa usean.
Ranskan kerho kokoontuu maanantaisin klo 13.15–14.00 luokassa 26.
Kouluvierailuun valmistautuminen Vierailuun valmistautumisessa on huomioitava monta asiaa.
2. a. Pareittain esittele kirjoittamasi esittelyteksti ja valitsemasi lehtijutut. 2. b. Tarkastelkaa yhdessä valitsemianne lehtijuttuja ja merkitkää juttuihin.
Mitä opetan ammatillisessa?
Aloita venäjän opiskelu ja sassiin! Сейчас!
Venäjän tunteja suunnittelemaan ”Punainen lanka” ”Luontevia siirtymiä” ”Helppouden tuntua” - Takana paljon suunnittelutyötä.
ruudulla pieni, kirjoita iso näppäimistöltä
TVT (vaka) Projektitehtävä
3. luokan englanti Vanhempainilta
¡Español, por favor!.
AINEKOHTAISIA OPISKELUOHJEITA
Maijaleena Huhtaniemi
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
Venäläistä kulttuuria aidoissa tilanteissa Kansainvälisyyskasvatusta Helsingin normaalilyseossa.
S2-opetus esiopetuksessa
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena.
Tervetuloa keskustelukurssille!. Kurssi-info Puhutaan suomea Tilanteet, puhefunktiot Keskustelut, pelit, roolileikit… Vaihdetaan ryhmää / paria usein.
Ranska, valinnaisaine 2vt
Tervetuloa kielivalintailtaan
Kotoutumiskoulutus verkossa
Kokemuksia inkluusio- opetuksesta Laajasalon peruskoulussa
Hermolle-koulutus: suomen kielen ja kirjallisuuden opetus (25 op)
A2-VENÄJÄ ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬ!.
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
Kielen kehityksen avainkohdat
Quizlet-sovelluksen käyttöopas
Liikesaksan perusteet II
Liikesaksan perusteet I
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
Kielitietoisuus.
Kielitietoisuuskoulutus perusopetuksen opettajille
Oman äidinkielen opetus Porvoossa
Kieli ja lukeminen alkuopetuksessa
Arviointi Vsop-opetuksessa
Teema 1: Henkilökohtaiset vahvuudet ja lasten parissa työskennellessä tarvittavat vahvuudet Tavoitteet: Opiskelija osaa tunnistaa omia ammatillisia.
Vieraiden kielten opiskelusta
Tiedot, taidot ja osaaminen – osaamisesta kertominen
OPETTAJANA MAAHANMUUTTAJIEN PARISSA
3. luokka Mervi Pietilä Perusopetuksen lehtori
Mahdollisuus monipuoliseen kielitaitoon
Valmistavan opetuksen arviointi
Tervetuloa uudelle luokalle!
H Kirjoita nauhaan oma viestisi! Voit muuttaa tekstiä kirjain kerrallaan valitsemalla kirjaimen ja kirjoittamalla uuden. Kussakin diassa on yksi kirjain.
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
OSAAMISKANSIO Nimi.
H Kirjoita nauhaan oma viestisi! Voit muuttaa tekstiä kirjain kerrallaan valitsemalla kirjaimen ja kirjoittamalla uuden. Kussakin diassa on yksi kirjain.
Esityksen transkriptio:

Venäjän alkeiden opetus ”Kielitaito on verrannollinen sille uhrattuun aikaan”

Puhumaan heti Suullinen harjoittelu alkaa ensimmäisestä tunnista. Nimet ja esittäyminen Tervehdykset Lukusanoja Kohtaliaisuusfraaseja Perheen esittely Ääntämyksen ja intonaation harjoittelua: liudennus eri ”ässät” ja uudet äänteet (ы) soinnilliset- soinnittomat konsonantit sanapaino, o:n ja e:n ääntyminen painottomassa tavussa kysymykset ja kysyvä intonaatio loruja ja runoja ääntämisen harjoittamiseksi.

Kyrillisten kirjainten opettelu limittyy suulliseen harjoitteluun Helposta vaikeampaan eteneminen, samat kirjaimet, ”puijaavat” kirjaimet, muut kirjaimet ja merkit. Tutuista sanoista liikkeelle, nimet ja lainasanat. Yhteinen kehys tehtäville. Havainnollistaminen. Runsaasti toiminnallista harjoittelua. Työpistetyöskentelyä. Luokassa oleva tarvikkeisto ja materiaali hyödynnetään. Lehdet, internet. Tietokone apuna: luku- ja kirjoitustehtäviä. Kulttuurinimiä, kirjojen nimiä, bändien nimiä… Substantiiveja ennakoiden.

Kaikilla on venäläiset nimet Saavutetaan monta hyötyä: Tutustutaan luontevasti venäläiseen nimisysteemiin. Saadaan hyviä malleja puhumiselle, kun nimet sulautuvat venäjään, ne taipuvat eri sijamuodoissa jne. Hauska roolileikki.

Venäläisiin teksteihin siirtyminen Sanojen kokonaisvaltaista hahmottamista. Lauseintonaatio. Alussa opetellaan ulkoa fraaseja. Kielioppiasioita opitaan alussa mallintamalla.

Kyrilliikkaa kirjoittamaan Lukemisen opettelua tukee myös tietokoneella työskentely Ohjelmassa voi olla hakusanatyöskentelyä, pieniä kirjoitustehtäviä: Lainasanoja ja nimiä Esittäytymiskeskustelu Vähitellen henkilökuvia ja omasta itsestä kertomista. Kurssin sisältöjen kasvaessa myös taito itsestä kertoa kasvaa roimasti: - Kirjeitä, haastatteluja ja kysymyksien tekoa, päiväkirjoja…

Kaunokirjoituksen opettelu, kun on opittu lukemaan Ei liian monia tavoitteita samaan aikaan! Luontevaa aloittaa sanatasolta ja edetä sitten lausetasolle. Esim. vaikkapa näin: Omat venäläiset nimet Esittäytymiskeskustelu Viikonpäivät Televisio- ja radio-ohjelma, jossa paljon lainasanoja…

Kohdekielen käyttö: Mahdollisimman paljon kohdekieltä. Selkeät ohjeet kohdekielellä. Suomennos ohjeissa alussa mukana. Tilanteen ja eleiden havainnollistava vaikutus. Vähitellen jätetään suomennos pois. Terve järki: Tehtävä pitää ymmärtää, jotta sen voisi suorittaa. Kielten rakenteiden vertailu järkevää äidinkielellä. Kulttuurituntemusta myös äidinkielellä, kun kielitaito ei riitä ymmärtämiseen.

Opettajan profiili – oppilaan profiili Mallin antaja Turvallinen kieleen ja kulttuuriin opastaja Innostaja Kasvattaa ymmärtämistaitoa Rohkaisee puhumaan Reagoi. Oppilaan profiili: Keskeistä oppisisällöissä aluksi ”minä ja sinä”-taso, vähitellen muu lähipiiri, oma elämänpiiri ja harrastukset, vapaa-aika, opiskelu… Ymmärtämistaidot Reagointitaidot .

Opetustuokiot: Alusta asti satsataan puhumiseen. Malleja puhumiselle. Paljon toistoja. Erilaisia ryhmittelyjä. Havainnollistamista. Toiminnallisuutta. Turvallista - kaikki yhdessä ensin. Rohkaisua ja positiivista palautetta. Leikit, pelit, laulut, sananlaskut jne. käytössä. Kieltä ja kulttuuria yhdessä.