Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Aloita venäjän opiskelu ja sassiin! Сейчас!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Aloita venäjän opiskelu ja sassiin! Сейчас!"— Esityksen transkriptio:

1 Aloita venäjän opiskelu ja sassiin! Сейчас!
Venäjää voit opiskella B2- kielenä ja B3-kielenä koulussamme.

2 Miksi lykätä kielten opiskelua aikuisikään?
Olet juuri oikeassa iässä, jolloin kielet tarttuvat helposti ja kielitaito karttuu vauhdilla muiden kanssa ryhmässä kieltä opiskellen. мопед

3 Näin on! Kielitaito on verrannollinen sille uhrattuun aikaan.
Koulussa saat kahden - viiden vuoden opiskelulla perustaidot venäjän kielessä. автобус

4 Miksi vielä? Perusopintoja voit hyödyntää jatko-opiskelussasi ja työelämässä. Venäjää osaavana sinulla on valttikortti taskussasi. Viimeiset yritystutkimukset osoittavat: Venäjää tarvitaan työelämässä englannin ja ruotsin rinnalla eniten. трамвай

5 Takuuvarma juttu! Puhumaan opit heti ensimmäisestä tunnista lähtien.
Puhumista rohkaistaan ja siihen panostetaan erityisesti. Opit käytännön tilanteissa tarvittavaa kielitaitoa jo ensimmäisten kurssien aikana. машина

6 Mitä muuta? Opit reagointivalmiuksia.
Saat paljon ymmärtämistaitoa ja oikeat sanat oikeisiin tilanteisiin. Opit kieltä ja kulttuuria yhdessä. мотоцикл

7 Erilaiset kirjaimet mielenkiintoinen lisä
Kyrilliset kirjaimet opit muutamassa tunnissa. Opit helposti lukemaan nimien ja lainasanojen avulla. Samalla opit suuren määrän venäläisiä sanoja ja fraaseja. Suullinen harjoittelu limittyy lukemisen opetteluun. Tietoisku: Kirjaimia on vain 5 enemmän kuin meillä. Osa kirjaimista on samoja, osa näyttää erilaisilta, vaikkakin äänteet niiden takana ovat useimmiten tuttuja. Venäjää luetaan melkein kuin kirjoitetaan. Kaikki ”ässät” lukuun ottamatta yhtä esiintyvät muissakin Suomessa opiskeltavissa kielissä. Opit tuottamaan ne viiden minuutin harjoittelulla.

8 Mikä helpottaa opiskelua?
Tunneilla paljon toiminnallisuutta, joka tukee muistamista. Tietokoneavusteista materiaalia yhä enemmän saatavilla. Mahdollisuus harjoitella sekä tunneilla että itsenäisesti.

9 Lisäbonusta! Naapurimaan kieli. Pietari ja sen rikas kulttuurielämä helposti tavoitettavissa. Aidot yhteydet Pietariin ja Venäjälle motivoivat oppimista ja antavat luontevan kehyksen opiskelulle. Katso myös Norssin venäjän kotisivut, joissa on matkakertomuksiamme! Venäjän kautta avautuu ovi muihin slaavilaisiin kieliin ja kulttuureihin.

10

11 Mitä muuta? Jo yksikin kurssi antaa valmiuksia selvitä käytännön tilanteista: mm. kartanlukutaidon saat jo aakkosten opiskelun kautta. Lukiossa on mahdollisuus jatkaa venäjän opiskelua. Lukiossa on kaikkiaan 10 kurssia tarjolla. Venäjän opiskelun voi aloittaa myös lukiossa.

12 Tämä on tärkeää! Venäjän opiskelun saa aloittaa myös siitä syystä, että uuden erilaisen kielen opiskelu ja osaaminen on hauskaa, mukavaa ja mielenkiintoista. велосипед вертолёт самолёт

13 Missä puhutaan? Venäjää puhuu 275 miljoonaa ihmistä maailmassa.
Suomessa venäläisiä asuu Venäläisiä turisteja kävi Suomessa viime vuonna (2008) noin 2 miljoonaa.

14 Minkälainen kieli? Indoeurooppalainen kieli Helppouksia:
Paljon lainasanoja. Sijamuotoja 6 (saksassa 4), siis vähemmän kuin suomessa. Ei artikkelia , substantiiveilla on kolme sukua, sanan loppukirjaimesta voi arvata, mitä sukua sana on. Luetaan melkein, kuten kirjoitetaan. Vain yksi mennyt aikamuoto.

15 Oppilaan puheenvuoro Minkälaista on opiskella venäjää?
Annika Laitiainen aloitti venäjän venäjän opiskelun Norssissa muutama vuosi sitten ja opiskelee sitä nyt pääaineenaan Helsingin yliopistossa. Hän kertoo näin: ”Kielitaito on avannut minulle lukemattomia ovia venäläiseen maailmaan. (Annika oikealla) Venäjällä vieraillessani pääsin kielen avulla tutustumaan venäläisiin, joiden monien kanssa ystävystyin loppuiäkseni.

16 Oppilaan puheenvuoro jatkuu
Päätin heti aluksi, että yritän puhua ystävieni kanssa mahdollisimman paljon venäjää. Lopulta venäjän kieli osoittautui luontevimmaksi kommunikointikieleksi heidän kanssaan siitä huolimatta, että käytännön venäjän kielen taitoni olikin vielä kaikkea muuta kuin täydellinen vasta vähän aikaa sitä opiskeltuani. Mikä onkaan hienompaa kuin ymmärtää venäjää ja tulla itse ymmärretyksi venäjän kielellä? Ei mikään!

17 Oppilaan puheenvuoro jatkuu
Muutaman vuoden venäjää opiskeltuani osallistuin kansainväliseen kielikilpailuun, "kielifestivaaliin", jonka finaali järjestettiin Moskovassa! Seuraavana vuonna sain tilaisuuden osallistua mittasuhteiltaan vielä suurempaan kielikilpailuun, nk. venäjän kielen olympialaisiin, joissa oli edustettuina miltei maailman joka kolkka, jossa ylipäänsä opiskellaan venäjää. Finaalin - joka niin ikään järjestettiin Moskovassa - tunnelma siis oli arvatenkin hyvin kansainvälinen ja kokemukset ikimuistoisia! Hienointa oli saada tutustua toisiin venäjän opiskelijoihin Suomesta ja ympäri maailmaa. Suosittelen lämpimästi kaikille venäjästä innostuneille osallistumista vastaavanlaisiin kilpailuihin! Osallistuminen avartaa ja tarjoaa jotakin ainutkertaista.

18 Oppilaan puheenvuoro jatkuu
Yksi hienoimmista asioista, mitä venäjän kielen taito on tuonut muassaan on mahdollisuus ymmärtää venäläistä populaarikulttuuria - etupäässä nykymusiikkia - johon olen jo kauan ollut hyvin rakastunut. Vieläpä melkein hienompaa on saada lukea venäläistä kirjallisuutta sen alkuperäiskielellä. Vain niin voi ymmärtää kirjojen syvimmän olemuksen. Kielitaidon kehittyessä olen oppinut tuntemaan ja ymmärtämään venäläistä kulttuuria, yhteiskuntaa ja ennen kaikkea venäläisiä ja heidän mentaliteettiaan. Venäjä - niin kielenä kuin maanakin - tarjoaa koko ajan jotain yllättävää ja kiehtovaa!”

19 ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬ В БУКВOГРАД!
Tervetuloa Kirjainkaupunkiin opiskelemaan kyrillisiä kirjaimia!


Lataa ppt "Aloita venäjän opiskelu ja sassiin! Сейчас!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google