TUNTEET -spontaani fysiologinen reaktio -yhteys aikaisempiin kokemuksiin -usein myös tiedostamattomaan Tunneälytaitoja voi oppia prosessiin osallistumalla.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
MOTIVAATIO JA LIIKUNTA
Advertisements

Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
ELÄMÄN LÄHDE JA PARANEMISEN MAHDOLLISUUDET
Majakka Markku ja Virve Pellinen
Sitoutumiseen ja palautteeseen liittyviä ideoita
Opettaja ja tunteet.
TUNTEET s. 8-.
PSV Pidä rakkaus sydämessäsi. Elämä ilman sitä on kuin auringoton puutarha kukkien kuihduttua.   Oscar Wilde Anne Rongas.
Kuntoutusohjaus pienen lapsen perheelle
Rakkaussuhteen tuhoojat
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Psykologian kertauskurssi Olli-Jukka Jokisaari 2010
Maahanmuuttaja mielenterveyspalveluissa
Oppimiskäsitys Käsitys ammattitaidosta
Juhani Tamminen ProAkatemialla vierailu 2014
Oppimisvaikeudet kehityksen riskitekijöinä
Psykologian koulukuntien ihmiskuvat
Kiukustumisen kulku Luento nro 2..
Terveysosiaalityöntekijät 60 -vuotisjuhlaseminaari
Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla Tapio Malinen
Riippuvuus tupakoinnista
Stressi.
PSYKOLOGIA 7 Koulukohtainen soveltava/ S
NYKYKÄSITYKSIÄ AHDISTUNEISUUDESTA
Kerro parille, miltä tuntui tehdä rentoutusharjoituksia. Kerro myös mikä häiritsi/syvensi sinun rentoutumistasi. Kotitehtävän läpikäynti.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Tiedonkäsittelyn biologinen perusta
Työpaikat kuntoon - pilotti Luottamusmieskonferenssi Aki Rouhiainen
Ilpo Mäki, rehtori Oulun Aikuiskoulutuskeskus
Mielenterveyshäiriöiden hoito
MITÄ TIETOA JA OSAAMISTA LASTENSUOJELUTYÖ TARVITSEE? Lastensuojelun tila nyky-Suomessa Helsingin yliopisto Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja.
Mielenterveys s. 110 –
Muutosta pataan! Liekitettyä intoa vai käristettyä kärvistelyä? Riku Aalto/ Trainer4You.
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
Riippuvuus tupakoinnista
UE © Anne Rongas Lähde: Uskonnon Arkki, Edita 2004, s. 43, © Jämsä & Ketola & Laturi & Nissinen & Vappula.
Koulussa elämää opettelemassa
Matematiikka-ahdistus ja opettajan merkitys
Riippuvuus tupakoinnista
lähes kaikissa asioissa on lukuisia puolia ja totuuksia
Iltapäiväl passaa rauhottuu! Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan neuvottelupäivät Imatra Tervetuloa !
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
Ops seminaari Askola.
Teema tarkoittaa:  Elämässä ja arjessa selviytymistä  Hyvinvointia ja terveyttä  Omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtimista eri tilanteissa, myös.
tarkastelee vauvan ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen malleja ja niiden vaikutusta lapsen kehitykseen lapsen minäkuvan muodostuminen lapsella biologinen.
TN Esiintymisjännitys Ihmisillä on erilainen halukkuus puhua. Ihmisillä on erilainen halukkuus puhua. Voidaan luokitella: Voidaan luokitella:
19 Psykoterapiat perustuvat psykologian eri suuntauksiin Ydinsisältö.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Diaesitys työterveyshuollon esimiesten vertaisfoorumipilottiin Toisesta diasta alkaa esitys vertaistuesta. Voit lisätä tähän alkuun omaa tekstiäsi.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
 Tehtävä 2.7. pareittain, sivu 76  Kriisi on ongelma tai vaikeus ihmisen elämässä, joka voimakkuutensa vuoksi tekee ihmisen väliaikaisesti kykenemättömäksi.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Psyykkisten toimintojen kehittyminen: - tietoisuus itsestä; ihminen ohjaa itseään - tietoisuus itsestä alkaa muodostua melko varhain; n. 1,5-2v. syntyy.
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
IHMISEN TOIMINTA - Tavoitteellista - Tiedostettua ja tiedostamatonta
Motiivit, motivaatio ja psykologian osa-alueet
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Jyväskylä Arto Riihimäki SEL ry.
tunteet ja kehityspsykologia
AUTTAMISSYSTEEMIT ASIAKKAIDEN JA PERHETERAPEUTTIEN SILMIN
Fyysis-psyykkis-sosiaalinen kokonaisuus
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Hyvä vanhemmuus (/Pia Salo 2014)
11–17-vuotiaiden psyykkinen kehitys
Volitioprosessi, tahdon!
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Opintopsykologi Katja Hietanen
Kustannusvaikuttavuuden vertaissparraus - Sähköinen työkirja
Kuinka autan puhelimessa
RENTOUTUMINEN. RENTOUTUMINEN RENTOUTUMINEN Rentoutuminen hoitaa mieltä. Hiljentyminen ja rauhoittuminen auttavat kuulemaan ​omia ajatuksia ja tunteita.
Esityksen transkriptio:

TUNTEET -spontaani fysiologinen reaktio -yhteys aikaisempiin kokemuksiin -usein myös tiedostamattomaan Tunneälytaitoja voi oppia prosessiin osallistumalla Prosessia ei voi suunnitella etukäteen, mutta sen toteutumiseen voi vaikuttaa Prosessuaalisuus syntyy ’tässä ja nyt’ –hetkissä Tunneälytaidot ovat henkilökohtaisesti koettua, ei informatiivista Mikäli halutaan muutosta, kokemuksen ohella tarvitaan kognitiivisia taitoja (=kokemuksesta oppii vain reflektoimalla sitä) Tunteiden ryhmittelyä: Kulttuuritunteet (avoimuuden, kunnioituksen, nöyryyden, rohkeuden, kiitollisuuden tunteita, mahdollistuvat kun tasapainotunteet tulevat vahvoiksi, on tehtävä työtä näiden tunteiden eteen) Tasapainotunteet (onni, ilo, tyytyväisyys, mahdollisia kun puolustavat ja paljastavat tunteet eivät dominoi) Puolustavat tunteet (viha, pelko, kateus, kun ulkoinen uhka kohtaa, nousevat tahtomatta) Paljastavat tunteet (häpeä, ahdistus, neuvottomuus, kun sisäinen levottomuus uhkaa, nousevat tahtomatta) Rakkauden tunteet (muiden tunteiden sisällä heikkona tai vahvana; ilmaisee sen, miten ihminen käyttää muita tunteitaan) Lähde. Isokorpi 2004.

Tunteensiirrot, transferenssit Menneisyyden tunnelataukset (=perusperheen, lapsuuden) toistuvat myöhemmissä tilanteissa ja ihmissuhteissa Tunteiden aiheuttama toiminta voi olla rakentavaa, ristiriitaista tai repivää Tunteensiirrot näkyvät korostuneesti myös mm. suhteessa esimiehiin Perusperheen piilotajuntaan torjutut tunteet voivat aiheuttaa myöhemmin ihmissuhdeongelmia Voimakas tunteensiirto synnyttää ihmisten välille ymmärtämättömyyttä Tunteensiirto perustuu minäkuvaan (posit./negat./toiveminä) ja sinäkuvaan (=mielikuvat toisesta, jotka pohjautuvat osin omista projektioista, heijastumista)