Laitosasetuksen 37/EEO/2006 uudistus Muutosehdotuksia Keskustelutilaisuus 18.3.2010 Anna-Maija Grönlund, MMMELO
Uudistuksen tarkoitus Päällekkäisyyksien poisto EU-asetusten 852/2004 ja 853/2004 kanssa Soveltamisalan selkeyttäminen Yksinkertaistaminen Yksityiskohtaisen säätelyn karsinta -> Eviran ohjeet
Soveltamisala Muutos: vain 853/2004 mukaiset laitokset POIS ETL 13§2mom. huoneistot ja alkutuotantoa koskevat asiat -> alkutuotantoasetukseen
Pykälät Soveltamisalan muutokset huomioon (mm. 1§, 10§) EU-säädökset lueteltu (uusi 2§) Määritelmät: ei toisteta, jos määritelty muualla (EU-asetukset, elintarvikelaki) Ei suuria sisältömuutoksia
Liite 1 Yleiset rakenteelliset ja toiminnalliset vaatimukset säilyvät Elintarvikkeiden käsittelyä koskevat vaatimukset liitteestä 2 Kuljetusta koskevat vaatimukset liitteestä 5 Yksityiskohtien karsinta (852/2004& 853/2004 päällekkäisyydet pois, riskiperusteisuus)
Liite 2 Eri laitostyyppien rakenteelliset ja toiminnalliset lisävaatimukset säilyvät Yksityiskohtaisten vaatimusten karsinta Ehdotetaan poistettavaksi mm. pienleikkaamon kategoria (tarpeettomana) lihavalmistelaitosten lisävaatimukset (liite 1 ja 852/2004 kattavat) etanoiden ja sammakoiden vaatimukset (852 & 853 kattavat)
Liitteet 3, 4 ja 5 Liite 3 (omavalvonta) perusperiaatteet säilyvät tuotevalvonnan vaatimukset mukaan yksityiskohtaisten vaatimusten karsinta luku 3 -> alkutuotantoasetukseen Liite 4 - > alkutuotantoasetukseen Liite 5 (kuljetus) -> liite 2
Jatko Asetuksen työstäminen vielä kesken -> keskusteluja sidosryhmien kanssa Tavoite: lausunnolle ennen kesää