Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Biolaakson tarkastelua johtamisnäkökulmasta
Advertisements

MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Kunta elinvoiman johtajana
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Maaseutupoliittisen toimenpideohjelman valmistelu Työpaja Tampere.
Valtion ja kuntien suhde seudullisen maankäytön kehittämisessä Kilpailukykyä strategisella maankäytöllä –seminaari Tampere Matti Vatilo, YM.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Elinvoimaseminaari Elinvoiman eväät – hankkeen taustat ja tavoitteet Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja.
Kouvolan kaupungin strategiasuunnittelusta
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
- mahdollisuus kehittämiseen -
Kuntaliitto ja Etelä-Savo Tästä eteenpäin / Riitta Koskinen.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
STRATEGIAPROSESSI STRATEGIA Nykytilan analyysi, SWOT Skenaariot
Alueellisen koulutustarpeen ennakointi Päivi Holopainen, Lapin liitto Pohjoiskalotti osana arktista aluetta,
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja ekotehokkaasti OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ Koulutus ja tutkimus.
KU-selvitys Demokratiamallit Järvenpää-talo.
POKAT 2010 Pohjois-Karjalan maakuntaohjelma Yritykset luovat tämän päivän työpaikat Teknologinen kehitys varmistaa huomisen työpaikat Koulutus.
Kaupunginvaltuusto § xx 1. Kemijärvi 2020 ”Vedenvälkettä ja vihreää kultaa” Kemijärven kaupunki on vuonna 2020 Itä-Lapin elinvoimainen palvelu-
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
Teemme tulevaisuutemme - yhdistyskierros syksy 2014.
MAHDOLLISUUKSIA KULTTUURILLE. Kulttuurin matkailullinen tuotteistaminen Tavoite on edistää taide- ja kulttuurisisältöisten matkailupalveluiden kehittämistä.
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
Elämänhallintatyöryhmän kokous
Kunta, osallistuva kuntalainen ja osuuskunta Elinvoimaseminaari Kuntatalo Ritva Pihlaja Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä, kansalaisjärjestöteemaryhmä.
Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.
Seutukaupunki- seminaari Mikkeli Kehittämisjohtaja Erkki Välimäki Seinäjoen kaupunki.
Johtamiskorkeakoulu Tay
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Kuntastrategia / Strategisten tavoitteiden toteutuminen.
Maakunnan yhteistyöryhmä Ylijohtaja Pekka Häkkinen.
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
Itä-Suomen ESR- ohjelman toteutus TE-keskuksien näkökulmasta Itä-Suomen ESR- päivät Kirsi Vainikainen Pohjois-Savon TE-keskus.
TYÖELÄMÄN LAATU Menesty-hanke
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Pohjoisimman Lapin Leader ry. INTOA, ROHKEUTTA JA OSAAMISTA PELOTON POHJOISIN
Kumppanuus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin edistämisessä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelman johtoryhmän.
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
”Mitä meillä jo on tehty”! Mitä ja miten haluamme jatkossa tehdä yhdessä (ja erikseen?) Valitut Jatkotoimenpiteet – toimintasuunnitelma 2015 – 2017 Yhteinen.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
Kuntaliiton Kunnat ohjelma ja tulevaisuuden kunta Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu va kehityspäällikkö Jarkko Majava.
Tulevaisuuden kuntaa tekemässä - Hallituksen Tulevaisuuden kunta-reformi Nuorten vaikuttajien huipputapaaminen De unga beslutsfattarnas toppmöte.
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
Kuntastrategian tarkistaminen
HEINÄVESI ELINVOIMASTRATEGIA 2016 Sisältö  Strategiset lähtötiedot ja johtopäätökset 2016 (eri liite)  Keskeiset tulevaisuuden kehitystrendit Heinäveden.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Miksi kunta – kunnan olemassaolon oikeutus
LÖYDÄT KYSELYLINKIN OSOITTEESTA:
Strategiaperusta ja ohjelmat
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä rakentamassa
POKAT 2021 maakuntaohjelman valmistelu
Toimialajohtaja Marita Lehikoinen
KUNTA UUDEN EDESSÄ - OSALLISUUTTA JA YHTEISÖLLISYYTTÄ
Helsingin tila ja kehitys 2016 tilastokuviot
Janakkalan kunnan strategia vuoteen 2025
HEINÄVESI Sisältö ELINVOIMASTRATEGIA 2016
Kuntaliiton kehittämistoiminnan vaikuttavuus
Talous tutuksi – koulutus syksy 2013
Keski-Pohjanmaan maakuntasuunnitelma 2040 ja maakuntaohjelma
Kuntaliiton maaseutuverkostot ja maakuntauudistus
Elämää yhteisöstä – kasvua yrityksistä Juupajoen kuntastrategia 2025
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
Kunta matkalla tulevaisuuteen
Esityksen transkriptio:

Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja Kunta elinvoiman johtajana –verkostohanke, työseminaari 13.6.2014, Kuntatalo Elinvoimapolitiikka kunnan johtamisen keskiöön Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen Elinvoimaseminaari 13.6.2014

Elinvoima – mitä se on? (Poimintoja Sitran Elinvoiman lähteet ohjelmasta) Elinvoima on tahtoa ja kykyä, sekä mahdollisuuksia ja voimavaroja uudistua eli kehittää tai synnyttää, toimeenpanna ja saavuttaa asioita. Elinvoima ilmenee muutoksena, uudistumisena ja vahvistumisena, kehityksenä ja kasvuna, lisääntymisenä ja moninkertaistumisena, vaurastumisena. Elinvoima luo elinvoimaa. Kilpailukyky = edellytys luoda hyvinvointia markkinoilla Elinvoima = kyky uudistua ja säilyttää kilpailukyky pitkällä aikavälillä Timo Kietäväinen Elinvoimaseminaari 13.6.2014

ELINVOIMAINEN KUNTA → luovat uutta VETOVOIMAINEN YMPÄRISTÖ → houkuttelee ja sitouttaa ihmisiä ja yrityksiä alueelle VAHVA KUNTATALOUS → mahdollistaa uudistusten toteuttamisen KILPAILUKYKYINEN YRITYSKANTA → edistää työllisyyttä, toimeentuloa ja turvallista arkea SOSIAALINEN PÄÄOMA JA YHTEISÖLLISYYS → luovat uutta OSAAMINEN JA TYÖVOIMAN SAATAVUUS → turvaa palvelut ja yritystoiminnan JULKISET JA KAUPALLISET PALVELUT → mahdollistavat sujuvan arjen Lähde: Elinvoimainen kunta, Uusi Kunta 2017 julkaisu Timo Kietäväinen Elinvoimaseminaari 13.6.2014

Elinvoima kunnan strategisen johtamisen ytimessä Toimintaympäristön muutosvoimien analyysi Globaalitalous EU:n ja valtion normitus Teknologia Aluerakenne Ikärakenne Kuntatalous Kuntalaisten palvelutarpeet Sidosryhmien odotukset Kuntastrategia visio  strategiset päämäärät ja tavoitteet  mittarit Strategian toteuttamisohjelmat ELINVOIMAOHJELMA Kuntakonserin talousarviotavoitteet Toimiala- ja yksikkökohtaiset kehitysohjelmat ja käyttösuunnitelmat Yhtiöiden, liikelaitosten ja kuntayhtymien kehitysohjelmat ja toimintasuunnitelmat Timo Kietäväinen Elinvoimaseminaari 13.6.2014

Kolme näkökulmaa elinvoiman johtamiseen Timo Kietäväinen Elinvoimaseminaari 13.6.2014 Väestö ja sen muutos, työpaikat, kunnallistalouden tilanne, koulutustaso ja elinkeinorakenne Kolme näkökulmaa elinvoiman johtamiseen sosiaalinen pääoma, paikallisyhteisöjen, verkostojen ja yksilöiden osallisuus, paikallisidentiteetti, erilaiset elämäntapa-valinnat ja kulttuuri Strategiset valinnat, hankinnat, itsensä uudelleen keksiminen ja oman aseman uudelleen arviointi, demokratian ja osallistumisen kulttuurin kehittäminen

Strategia arjen tekoina Visio 2020 Kuntaliitto on kuntien yhteinen vahva vaikuttaja ja edunvalvoja, kunnallisen itsehallinnon vahvistaja ja palvelujen uudistaja. 2013 2014 2015 2016 2017 -2020 1. Elinvoimaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt ja hyvinvoivat kuntalaiset Toimenpideohjelmat 2017- 2020 2016 2015 2014 2013 Toimenpideohjelmat Toimenpideohjelmat 2. Toimintakykyiset kuntakonsernit 3. Verkostoituva Kuntaliitto Teemme kuntien kanssa kuntalaisille kestävää tulevaisuutta Timo Kietäväinen Elinvoimaseminaari 13.6.2014