Vaikeasti työllistyvät – yhteinen haaste Kuntatalo 16.3.2011 Avaus Varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Advertisements

Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen
Millaisia hankkeita rahoitetaan? Kannattaako kulttuurienvälistä työtä hankkeistaa? Verkostotapaaminen Terhi Nikula Asiantuntija, Euroopan sosiaalirahasto.
Hallituksen esitys 67/ / Pirkko Mäkelä-Pusa.
Työllisyysohjelman tulokset ja tulevat työllisyyshaasteet Timo Kietäväinen Varatoimitusjohtaja Suomen Kuntaliitto Työllisyysohjelmaseminaari
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Köyhyys ja asuminen Vuokra-asumisen tulevaisuus Suomessa -seminaari
Työllisyyshankkeiden- ja kokeilujen haasteista ja innovatiivisuudesta
Valtakunnallinen kumppanuusfoorumi Anu Laasanen
Työ- ja elinkeinohallinto kuntoutujan työllistymisen tukena
Perkuu Kainuun rakennetyöttömien kuntoutushanke s *Ohjelma:Manner Suomen ESR-ohjelma *Ohjelman osioItä-Suomen suuralueosio *Toimintalinja:2: työllistymisen.
Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 1 Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
-Yhteistyötä, yhdessä oppien kohti globaalia ympäristövastuuta - Pitkäjänteistä toimintaa kestävän vastuun rakentamiseksi - Meillä hyviksi koettujen toimintamallien.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Uusia avauksia ja jatkotyöskentelyn tarvetta Pohjanmaan välityömarkkinoilla TRAPPAN - portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta -hankkeen ulkoinen.
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki Sosiaali- ja terveysministeriö ja Euroopan sosiaalirahasto Pirkko Mäkelä-Pusa Kuntoutussäätiö.
Kuntapajaseminaari Kuntarajat ylittävä yhteistyö, case Jyväskylä – Muurame - Jämsä -Harri Halttunen, hankepäällikkö-
Köyhyys ja t Osallistava sosiaaliturva ja perusoikeudet
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
Heikossa työmarkkina-asemassa olevien parempaan työllistymiseen
Länsi-Suomen EAKR Vuosiraportti 2011 LS EAKR MC Vaasa 1.Ohjelman vuosiraportti on rakenteeltaan ”entinen” – ei suuria muutoksia kesken kauden.
EK 1 TYÖELÄMÄN TULEVAISUUDEN VISIO Christoffer Taxell Elinkeinoelämän keskusliitto EK.
SAK:n luottamusmieskonferenssi Kiljava YT-paja.
Täydennyskoulutuksen verkostomalli – Vaihe I - II OSAAVA - ohjelma
Vaikeasti työllistyvien palvelujärjestelmän kehittäminen
Kuinka asiakasta palvellaan hyvin? Näkökulmia yritysten tarpeiden tunnistamiseen ja oppilaitosten palveluiden kehittämiseen Salla Koivunen, Edupoli.
Seutukaupunki- seminaari Mikkeli Kehittämisjohtaja Erkki Välimäki Seinäjoen kaupunki.
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
TYK Työkykyä ylläpitävä ja parantava valmennus
Työllisyyspoliittista avustusta saavat hankkeet
Vuoden 2011 valtakunnallisten maaseudun tutkimus- ja kehittämishankkeiden haun teemat Kirsi Viljanen Maaseutuylitarkastaja YTR:n hankeryhmän sihteeri.
Osallisuus ja työllistyminen
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
Pirkko Karjalainen, YTL Toimintakykyisenä kotona – haasteita sote-uudistukselle Miten pärjään kotona - vanhanakin.
On – toteutettava ESR-projekti, jonka tavoitteena on vähentää vuotiaiden nuorten sosiaalista, taloudellista ja työmarkkinallista.
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki
MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINAT IHMISARVOFOORUMI 2010 KANAVATYÖSKENTELY klo Ihan sama ihmisarvo?
Tervetuloa! Iltapäivän ohjelmassa
1 Työnhakijoiden terveyden edistäminen Matti Heikkinen.
Miten vammaisten ihmisten työllistymistä voidaan tukea Pauliina Lampinen VATES –säätiö
”Miten kaikki mukaan” Pilvi Torsti Työministerin erityisavustaja
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
UEF // University of Eastern Finland Selvitys pitkäaikaistyöttömien työmarkkinatuen ”Kela-maksuista” Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen sekä Pohjois-Savon.
T E - PALVELU - UUDISTUS MAAHANMUUTTAJIEN OSALTA Bahar Mozaffari
Rahoittajan (Etelä-Suomi) toiveet ja ESR-toimintalinja 5 Miksi työllistymisnäkökulma on tärkeä Sinikka Kauranen
Kuntouttavan työtoimintaa koskeva lainsäädäntö, sen tausta ja sisältö SSOS –seminaari, Sophie Mannerheim –sali, HUS Kirurginen sairaala Yrjö.
LUKION OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS LOPS 2016
Laki alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista
Osatyökykyisille tie työelämään
1. Järjestöjen työ näkyväksi tietoa kunnille, Siun sotelle
Kuntoutuksen Living Lab suomalaisen yhteiskunnan vahvistajana
HAMK, Forssa Logistiikkafoorumi
Ensilinjan työntekijän rooli TOIKEssa
Meitä on moneksi – mutta niin on suhteita työhönkin
Palkkatuki Työllisyyspoliittista avustusta saaneiden hankkeiden ja välityömarkkinatoimijoiden ja sekä työkokoukset.
Kuntoutuksen kuumat perunat
TE-toimiston yrityspalvelut
Espoolaiset Työllisyystalkoot
Palkkatuki ja starttiraha
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
OTE maakunnassa – Polut kuntoon
Evästystä paikalliseen ops-työhön
Kuntoutussäätiön alueverkostotyö Malminkartanon alueella
Avoimen tuotteenhallinta
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

Vaikeasti työllistyvät – yhteinen haaste Kuntatalo Avaus Varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen

Haasteita tänään  Vaikka työllisyystilanne on kohentunut, pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvussa  Meillä on varovaisenkin arvion mukaan jo ihmistä työmarkkinoiden ulkopuolella  Erilaisten toimenpiteiden keskinäinen vaikuttavuus ei ole paras mahdollinen – kokonaisuus ei toimi!  Roolit ja vastuut eri toimijoiden välillä ovat sekavat  Saumattomien ja joustavien työpolkujen rakentaminen on vaikeaa  Pitkän työttömyyden jälkeen siirtyminen avoimille työmarkkinoille vähäistä  Vaikeimmin työllistyvät jäävät kehään: kuntoutus-valmennus- tukityö-pätkätyö-päiväraha  Kehittämistä tarvitaan hallinnollisissa rakenteissa, käytännön asiakastyössä sekä sektoreita täydentävässä palveluverkostossa Timo Kietäväinen

Kohti uutta  Työllistymiseen liittyvät palvelut tulee olla tarjolla kaikille työnhakijoille - ketään ei saa jättää ulkopuolelle  Roolit ja vastuut työllisyyden hoidossa on määriteltävä yhdessä uudelleen – olisiko syytä Suomessakin siirtää keskeinen vastuu ja voimavarat sen hoitamiseen kunnille paikallisessa työllisyyden hoidossa?  Toimijoille tulee taata riittävät resurssit  On huomioitava toiminnasta aiheutuvat todelliset kustannukset  Työkyvyn arvioinnissa tulee painottaa enemmän jäljellä olevaa työkykyä sairauksien sijaan  Vaikeasti työllistyvien kuntoutuksessa Kelalle tulee määritellä selkeä vastuu ja turvata Kelan voimavarat Timo Kietäväinen

 Vaikeasti työllistyvien kohdalla tulee korostaa enemmän osaamisen päivittämistä kuin tutkintoon tähtäävää koulutusta  Kuntouttavaa työtoimintaa on kehitettävä, kuntakorvauksiin tulee tehdä tasokorotus ja sitä tulee voida järjestää yrityksissä  Työkalujen (mm. palkkatuki) tulee olla entistä räätälöidympiä  Matalan tuottavuuden työtä ja mahdollisia ns. avustavia työtehtäviä tulee lisätä  Varhaista puuttumista tulee painottaa  Työnteko tulee tehdä aina toimeentulotukea ja työttömyysturvaa houkuttelevammaksi vaihtoehdoksi  Työvoiman palvelukeskuksien toiminta on turvattava jatkossa ja niitä tulee entisestään vahvistaa – toimintatapa laajennettava koko maahan  Palvelukeskusten asemasta tulisi säätää lailla ja toiminta vakinaistaa Timo Kietäväinen