Työssäkäyvien graduseminaari Valmiiksi työn ohessa - hankkeessa Työelämää ja opintoja –iltapäivä 28.8. 2007 Sanna Talja, prof. mvs. Informaatiotutkimuksen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TUPLATIIMI - YHTEISÖLLISYYS
Advertisements

- kuraattori/opinto-ohjaaja/erityisopettaja suosittaa HOJKS- opiskelijoille, jotka ovat tippumassa tai tippuneet opiskeluryhmästä - puu- ja metallialan.
Mä mistä löytäisin sen aiheen?
W w w. a o k k. f i VERKKO-OHJAUS Aihetta tarkastellaan ohjauksen valmistelun ja ennakoinnin sekä opiskelutoiminnan ohjauksen näkökulmasta. HAMK Hanne.
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Tutkinnonuudistus voimaan tänä syksynä – Mikä muuttuu?
Avoin-Web Pro -projekti Avoin = avoin ammattikorkeakoulu Web = verkko-opinnot Pro = Professional, ammattitaitoinen toteutus Aila Säkkinen
Joensuun yliopisto PL Joensuu puh. (013) fax (013) Erilaiset konstit kansainvälistyä kotona Mari Ikonen Joensuun.
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
LIIKE-RESTO-OPS-linjaukset Kaija Sääski.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
KIELIKONSULTTIEN TYÖELÄMÄTAIDOT Työelämää ja opintoja -iltapäivä Anu Karrimaa.
KOULUTUSPSYKOLOGIA S 2 ov (3 p) Oulun yliopisto Kasvatuspsykologian syventävät opinnot –
Hops osana opiskelu- ja asiantuntijuusprosessia Terhi Skaniakos.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Joustava opintoketju Pohjois- Savossa –hankkeen loppuseminaari Tuula Peura Ulla Kekäläinen Joustava opintoketju Pohjois-Savossa.
Visuaalisen ammattilaisen esitys Verkkokurssi Tiedosto 1 Kurssin rakenne.
Prosessi ei voimassa Opinnäytetyö Opinnäytetyön aloittaminen
FSD:n seminaari Tutkimusmenetelmien oppimateriaalit ja verkko-opetus Tampere Tapani Alkula, HY Esimerkkinä on Helsingin yliopiston sosiologian.
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Jatkohanke – Kainuun ammattiopisto
Ryhmän merkitys työssäkäyvien gradutyöskentelyssä Työelämää ja opintoja -iltapäivä Tytti Suojanen, Kieli- ja käännöstieteiden laitos Teknisen.
Opiskelijan ohjaus Prosessi- ja ympäristötekniikan osastolla Saara Luhtaanmäki Suunnittelija.
750696S Maisteriseminaari Laajuus 4 op / 107 h opiskelijan työtä
Kysely OSAKOn Going Abroad -päivien yhteydessä Bastian Fähnrich, : N = 35 opiskelijaa (Oulainen 2007: N = 66 opiskelijaa (Oulainen) + 29 (Oulu)
Yhteisöllisen tiedon rakentamisen- ja jakamisen työkalut – Wiki ja semanttinen Web Aija Hietanen, Tarja Vainionpää ja Seppo Räsänen Savonia-ammattikorkeakoulu.
Elina Kauhanen Vantaan ammattiopisto Varia, Talvikkitien toimipiste
Professori Pekka Kauppi, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, HY: Miksi yliopistotutkija tallentaa julkaisuarkistoon? JULKAISIJAN ILTAPÄIVÄ 2007 Julkaisuarkistojen.
Projektioppiminen Maarit Virtanen and Reetta Jänis
Ura- ja rekrytointipalvelut OPINTOJEN TYÖELÄMÄORIENTAATION järjästämisen ja kehittämisen tukena Esittely- ja keskustelutilaisuus Kati Kettunen.
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
” ILMAN PROJEKTIA MINULLA EI OLISI TUTKINTOA” TAMPEREEN YLIOPISTON INFORMAATIOTUTKIMUKSEN LAITOKSEN VALMIIKSI TYÖN OHESSA -PROJEKTI (2005 – 2006)
Pro gradu-tutkimuksen ohjausseminaarit Raija-Leena Punamäki, prof. Graduaiheet
Seminaarityön rakenteesta
Opintokaaren ammatillinen juonne kasvatustieteiden koulutuksessa TIINA KEMPPAINEN OULUN YLIOPISTO
KOIVUN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 1) Mitä arvioidaan? 2) Miten arvioidaan? 3) Tiimityön kehittäminen 4) Yhteistyön tiivistäminen sosiaalityöntekijöiden kanssa.
Tiedotus- ja keskustelutilaisuus vanhoille opiskelijoille
ATATVER Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa.
5/2004 CIMO Ulkomaisille opiskelijoille annettavan suomen kielen opetuksen kehittäminen Opetusministeriön toimeksiannosta CIMO asetti lokakuussa 2003 työryhmän.
Laadullisten tutkimusmenetelmien kurssi Liisa Ilomäki Verkko-oppimisen ja tiedonrakentelun tutkimuskeskus Psykologian laitos, Helsingin yliopisto
Ritva Kareketo kouluttaja
Korkeakouluopiskelutaidot 5 op Tutkinto-opetuksen seuraaminen
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Opetusta verkkoon – miksi? Sari Koski-Kotiranta
Feministinen opettaminen – verkkojakson esittely Sari Koski-Kotiranta Opetusteknologiakeskus.
Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa
Arja Tahvola/ VOKKE HENKILÖKOHTAINEN OPINTO- SUUNNITELMA OPINTOJEN OHJAUKSEN NÄKÖKULMASTA.
1. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta Jani Syrjälä, rehtori.
LET Kandiryhmä Piia Näykki & Jonna Malmberg.
1 Opinto-ohjaus Kurssi 1 Kotkan Aikuislukio. Kotkan aikuislukio Kirkkokatu Kotka.
LIIKUNTATIETEIDEN TUTKIMUSETIIKKA Kalervo Ilmanen yliassistentti, dosentti Jyväskylän yliopisto.
ELO-yhteistyöryhmän kokous
Mistä aihe? Oulun yliopiston ja kirjallisuuden oppiaineen painopistealueet Tekstilähtöinen tutkimus Ongelmalähtöinen tutkimus.
YOPALAn ja Jyväskylän yliopiston opiskelijakyselyn vertailua
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
Johdantoseminaari.
Anni Vanhala Johtava sosiaalityöntekijä
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Kielen- ja tekstinhuoltoa
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
Opiskelijavalintojen kehittäminen ja avoin korkeakoulu –ideariihi
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
TTS Työtehoseura kouluttaa – tutkii – kehittää
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Bioanalyytikko (ylempi AMK) / Röntgenhoitaja (ylempi AMK)
Liiketalouden päivä- opiskelijoiden (fi) opinnäytetyöprosessi 2018-
Ope osaa -hanke opettajan pedagogisten opintojen kehittäjänä Kasvatustieteellinen tiedekunta Helsingin yliopisto Inkeri Ruokonen.
Esityksen transkriptio:

Työssäkäyvien graduseminaari Valmiiksi työn ohessa - hankkeessa Työelämää ja opintoja –iltapäivä Sanna Talja, prof. mvs. Informaatiotutkimuksen laitos

Valto –graduseminaari Valto –hankkeesta niille, jotka eivät olleet vielä suorittaneet seminaaria, joilla ei ollut aihetta tai ohjaajaa (yht. 10) osa jo seminaarin käyneitä, mutta halusi vaihtaa aihetta tai vaihtaa ohjaajaa käyntiin etukäteissessiolla sopiminen järjestelyistä: millainen ajankohta sopii useimmille ja kauempaa matkustaville? osallistujien kontekstin ja elämäntilanteen kartoittaminen gradujen aihepiireistä keskustelu erilaisten ideoiden toteutuskelpoisuudesta keskustelu sen jälkeen ohjauskeskustelut - aihepiirit valittuna ennen seminaarin alkua

Seminaarikäytännöt työmenetelmä: kaikki tekivät jonkin paperin joka kerraksi tai laajensivat/paransivat entistä tekstiä, esim.  pienoistutkimussuunnitelma (1-2 powerpointtia),  tarkennettu tutkimussuunnitelma, mukana sisällysluettelo ja osia kirjallisuuskatsauksesta,  aineistonkeruusuunnitelma (haastattelurunko tai kyselylomake),  tulosraportti tai osa kirjallisuuskatsauksesta paineisuuden minimointi

Seminaarin periaatteita osallistujien asemointi – kollegat, asiantuntijuuden kunnioitus ryhmän yhteenhitsautuminen, me –henki, YYA –sopimus kahvitauot, huumori mitä kuuluu –aloituskierros (”tuuletus”, arjen mukanakuljettaminen) nimetyt lukijat (opponentit) korvautuivat yhteisellä aivoriihityöskentelyllä – tutkimuskysymysten, ideoiden ja menetelmien yksityiskohtainen työstäminen miksi ja mitä hyötyä –kysymykset olivat tavallista enemmän pinnalla (gradu ei ole vain opintosuoritus)

Gradu ja muut opinnot – tutkimusongelmaperustainen opiskelu puuttuvien syventävien opintojen nivominen gradun tekemiseen ja gradun ympärille graduhankkeen tulosten julkisesta esittelystä opintopisteitä (powerpointit kokouksissa, opetus laitoksella, lehtikirjoitukset....) Valton jatkona ”Kumuloituva opintopolku (KUPU)” – kehittämishanke: maisteriopinnot alkavat gradusta ja rakentuvat sen ympärille (pois ajattelusta, että gradu on opintojen päätepiste)

Muita Valton osoittamia kehittämistarpeita graduseminaaria jatkettiin kolmannelle lukukaudelle (normaalisti 2 lukukautta) tarve siirtyä joustavaan seminaariin (1 - 4 lukukautta) graduaikataulutuksen ohje opiskelijoille ”selkänojaksi” (tehtävät periodeittain) vertaisohjauksen laajempi ja systemaattisempi hyödyntäminen

Valton opetuksia pakolliset kieliopinnot – tarve vaihtoehtoiselle suoritustavoille (verkko-opintoja, esseesuoritukset, jne.) intensiivinen ”laitosopiskeluvaihe” ei monen kohdalla ole koskaan todellisuutta – informaatiotutkimuksessa pyritään tarjoamaan joustavia mahdollisuuksia yhdistää läsnäopintoja ja verkko-opintoja kaikilla kursseilla miten yhdistetään opiskelu ja työssäkäynti tai opiskelu ja pienet lapset – ratkaisujen kehittäminen ja tarjoaminen alusta alkaen, ei poikkeusjärjestelyin