Oodin hopsin käyttö ja käyttöönottojen tilanne 11.3.2009 Eeva Tuori-Pastila, Opiskelijarekisteri.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Wilma ja työssäoppiminen Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä.
Advertisements

SIVUAINEKURSSIT TIEDEKUNTIEN OPINTO-OPPAAT • PAINETUT OPPAAT → student center, kirjasto, tiedekuntien palvelupisteet • PAINETTUJEN OPPAIDEN.
Hops Sibelius-Akatemiassa Hannele Ketomäki.
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa
Oodi-päivä
Elsa Savolainen T Johdatus opiskeluun tietotekniikan tutkinto-ohjelmassa.
TUTKINNONUUDISTUKSEN KESKEISET LINJAUKSET JA VAATIMUKSET Vaasa Katariina Alha/W5W.
Oodin opintoaikojen rajaus: opinto- oikeuksien päättymispäivien laskenta Määrittelyn ja suunnittelun esittely Tuomas Naakka Kehittämisosasto/opiskelijarekisteri.
HOPS- Hallitseeko Oodi Pisteitä Siististi?
Opintoaikojen rajauslaki Vaihe II WinOodin käyttöliittymä muutokset.
Oodin osajärjestelmien esittely ja niiden käyttöönotot
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
Rajauslain soveltamiskäytäntöjä Helsingin yliopistossa Helsingin yliopiston Oodi-päivät Marja Kruut Opiskelijaneuvonta- ja opintotukipalvelut.
1 Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskus Työvalta / Kaarnakorpi, Laine, Muotka, Ovaska ”Tekemällä oppii!” - Liiketalouden perustutkinto.
Katariina Alha 2003 Opetussuunnitelmatyö Siirtyminen kaksiportaiseen tutkintorakenteeseen.
HOPS-projekti Koulutusteknologian perusopinnot Henna Mikkola Merja-Maaria Oinas Tiina Torvinen.
Opiskelijan ohjaus Prosessi- ja ympäristötekniikan osastolla Saara Luhtaanmäki Suunnittelija.
AHOT Terveys-ja hoitoalan klusterissa
OY:n opiskelijan sähköinen lukujärjestys
WebOodin käytön tehostaminen humanistisessa tiedekunnassa Päivi Heino Humanistinen tiedekunta.
Tutkintotodistukset Oodista nappia painamalla? Oodi-päivät Opiskelijarekisteri/ Teemu Ajalin/ Tutkintotodistukset.
Oodi-päivät Yhteenvetoa OpeOodin määrittelystä ja etenemisestä Johannes Tuovinen.
Oodin versio 3.1 1Opiskelijarekisteri.
eHOPS farmasian tiedekunnassa
Oodin version 3.1 yhteenveto ja katsaus version 3.2 mukana tuleviin muutoksiin 1Eeva Tuori-Pastila / Opiskelijarekisteri.
Tiedotus- ja keskustelutilaisuus vanhoille opiskelijoille
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
Oodin version 3.3 yhteenveto 1Opiskelijarekisteri.
Muut WebOodin muutokset Versio 2.9. Oodin hops Submit-napin (esim. poista, lisää, tallenna) klikkaaminen useamman kerran tutkintorakenteen muokkauksen.
Opintokohteiden tunnisteiden ja asteikkojen ylläpito WinOodissa Hilkka Hanhenoja.
Suorakaiteen muotoisiksi Pötkylän oltava riittävän pitkä, koulutusohjelmasta riippuen, periodit tultava selkeästi esiin, jotta jaksojen sijoittuminen selkeä.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
Etappi Lauri Jokipii Opiskelijarekisteri. Etappi Tutkintojen valmistumisen seuranta- ja tukijärjestelmä Suunniteltu uutta voimaantullutta kaksiportaista.
Opintoasiainsuunnittelija Anu Aunela Eläinlääketieteellinen tiedekunta WebOodin tenttityökalu eläinlääketieteellisessä.
W5W-toimintaa vuonna 2006 W5W.2 - Matkalla akateemiseksi osaajaksi ( ) Katariina Alha, W5W-projektipäällikkö, Oulun yliopisto Tommi Haapaniemi,
Päivittäisraportit Opiskelijarekisteri.
Oodin kehityksen painopistealueet HY:n näkökulmasta, vuosi
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: ◦ Puh ◦ WebOodi -asiat:
OPKE/JNA OPSista HOPSiin ja takaisin Opetuksen ja opiskelun suunnittelun ja seurannan välineitä Tampereen teknillisessä yliopistossa Johanna Naukkarinen.
Oodi-päivät Selvitys opintosektorin rekisteröintikäytännöistä – toimenpiteitä ehdotettuihin kehittämiskohteisiin Opiskelijarekisteri, Sari.
OHJAAJAN KOKEMUKSIA SÄHKÖISEN HOPS-TYÖKALUN KÄYTÖSTÄ espanjalainen filologia Elina Liikanen Romaanisten kielten laitos Oodi-päivät ?
OPINTO-KOKONAISUUS pakolliset suun. suor. ~~~~~~ kv ~~~~~~ kv04 ~~~~~~~ s05 valitse jompikumpi ~~~~~ ~~~~ valitse 8ov mitä haluat seuraavista.
Helsingin yliopisto Avoin yliopisto Henkilökohtainen opintosuunnitelma HOPS Avoimessa yliopistossa
Oodin rajauslaki-toiminnallisuus HY:n Oodi-päivä Tuomas Naakka Kehittämisosasto/opiskelijarekisteri.
Oodin uuden version 2.8:n muutokset Katja Arstio ja Terhi Eskelinen / Opiskelijarekisteri.
Arja Tahvola/ VOKKE HENKILÖKOHTAINEN OPINTO- SUUNNITELMA OPINTOJEN OHJAUKSEN NÄKÖKULMASTA.
Oodi ja tutkinnonuudistus Opiskelijarekisteri / Sari Zitting.
KTEP001 Terveystieteiden asiantuntijuus I - fysioterapia Korniloff, Sjögren Syksy 2015.
Osaamisen tunnistaminen ja dokumentointi OVA –verkoston tapaaminen ) Kirjoitetaan osaamistodistus/annetaan osaamismerkkejä.
Tutkinnonuudistus kemistin koulutusohjelmassa
SOSIAALITYÖN OPISKELIJOIDEN INFOPÄIVÄ
Korppi ohjauksen välineenä (Ehops)
Yleistä opintokohteista
Osaamisen näytön prosessi
TIPTOP-kokonaisuuksia
SISU-koulutus: tutkintorakenteen tekeminen
Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä
Opinto-oikeus/ Lukukausimaksut &Oodi
Oodin versio 2.9 Tulleet muutokset
Ryhmätoivetyökalu tutuksi
Kauan kaivattu lukujärjestys: Flamman Opintoni-ikkuna
OpeOodi: missä mennään
Avoin yliopisto projekti
Uusi opinto-oikeus Oodiin
Painopisteenä: Oodin hops
WinOodi versio 5.1 OPIT/Katri L
Sisun käyttöönotto Aallossa: tilannekatsaus
WinOodi versio 4.9 OPIT/Katri L
Yleistä opintokohteista
Korvaavuudet syksy 2019 varhaiskasvatuksen koulutus
Esityksen transkriptio:

Oodin hopsin käyttö ja käyttöönottojen tilanne Eeva Tuori-Pastila, Opiskelijarekisteri

Oodin hops Oodin hops- työkalun avulla opiskelija voi seurata reaaliaikaisesti opintojensa etenemistä suhteessa tutkintovaatimuksiin aikatauluttaa suorittamattomat opinnot lisätä esim. valinnaisiin opintoihin ja sivuaineisiin myös muiden tiedekuntien opintojaksoja ja kokonaisuuksia syöttää kirjallisia perusteluja ja pohdintoja suunnitelman eri tasoille (tutkinto, kokonaisuudet, opintojaksot, lukukaudet) lähettää hopsinsa sähköisesti hops-ohjaajalle (riippuu ohjausprosessista)

Oodin hops tulostaa järjestelmästä selkeästi jäsennellyn raportin opintojen tilanteesta ja suunnitelmista Ilmoittautua kursseille tai tentteihin Katsella tutkintovaatimustietoja

Opiskelijan näkymä

Oodin hops Hops-ohjaaja tai –hyväksyjä Voi tarkastella opiskelijoiden lähettämiä hopseja, kommentoida niitä ja lähettää hopsit kommenttien kera opiskelijalle takaisin Saa järjestelmästä jäsennellyn raportin opiskelijan opintojen tilanteesta ja suunnitelmista Pääsee katsomaan opiskelijan perus- ja suoritustietoja

Ohjaajan näkymä

Oodin hops Oodin hops tukee monenlaisia hops -prosesseja, eikä se pakota tietynlaisiin toimintatapoihin Käyttötapoja on erilaisia, joillakin on käytössä sähköinen hops-ohjaus ja joillakin hops-työkalu on annettu käyttöön ilman lähettämismahdollisuutta Hopsin käyttöönotto vaatii tiedekunnilta/laitoksilta tutkintorakennetietojen (kokonaisuuksien valinnaisuudet ja pakollisuudet) syöttämistä Oodiin. WebOodissa on tätä varten oma näyttönsä.

Hopsin kommentointi ja hyväksyminen Tällä hetkellä hops-ohjauksessa on kaksi vaihtoehtoa (vaihtoehdot määritellään tutkintorakennepohjalle sen muokkausikkunassa): Hops voidaan lähettää ohjaajalle kommentoitavaksi. Ohjaaja tarkastelee hopsia, kommentoi sitä ja lähettää takaisin opiskelijalle. Tämä voi toistua useita kertoja, kunnes prosessi jossain vaiheessa vain päättyy ja hops jää opiskelijalle tilaan ”ensisijainen”. Mitään hyväksyntää ei järjestelmän puolesta pysty tekemään. Käyttöoikeus: Hopsin ohjaus

Hopsin kommentointi ja hyväksyminen Hyväksyttäväksi lähettäminen toimii osittain samoin kuin lähettäminen kommentoitavaksi. Hops voi kulkea useita kertoja opiskelijan ja ohjaajan välillä, kunnes ohjaaja jossain vaiheessa päättää hyväksyä hopsin. Tällöin hops palautetaan opiskelijalle tilaan ensisijainen, ja lisäksi hopsista tehdään hyväksymispäivämäärällä varustettu kopio, hyväksytty-tilassa oleva hops. Hyväksytyt hopsit näkyvät opiskelijalle itselleen, ohjaajille ja hyväksyjille. Käyttöoikeus: Hopsin hyväksyntä (aikaisemmin vaadittiin myös Hopsin ohjaus-oikeus)

Hopsin kommentointi ja hyväksyminen Kommentointi- ja hyväksyntätoiminnot ja niihin tarvittavat erilaiset käyttöluvat ovat aiheuttaneet jonkin verran sekaannusta. Niinpä Helsingin yliopistolla onkin suunnitelmissa selvyyden vuoksi poistaa kommentointitoiminto käytöstä. Hyväksymistoimintohan sisältää myös kommentointitoiminnon.

Oodin hopsin käyttö eri tiedekunnissa Biotieteellinen tiedekunta Oodin hops käytössä Ympäristöekologian laitoksella ja HEBIOT –koulutusohjelmalla. Kaikkien tutkintojen tutkintorakenteet on kuitenkin syötetty WebOodiin Eläinlääketieteellinen tiedekunta Tutkintorakenteet on laadittu, mutta Oodin hopsin käyttöönottoon ei ole koettu tarvetta Farmasian tiedekunta Hops otettu käyttöön syksyllä 2008 kaikille opiskelijoille

Oodin hopsin käyttö eri tiedekunnissa Humanistinen tiedekunta Tutkintorakenteet on tehty ja Oodin hops on käytössä osalla oppiaineista. Hopsin käyttöönotto on vapaaehtoista. Lääketieteellinen tiedekunta Tutkintorakenteet on laadittu, hopsin käyttöönottoa suunniteltu mahdollisesti lukuvuodeksi Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta Tutkintorakenteet tehty ja kaikilla opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää hops-työkalua. Sähköinen hops-ohjaus käytössä parilla laitoksella sekä HEBIOT- koulutusohjelmassa.

Oodin hopsin käyttö eri tiedekunnissa Käyttäytymistieteellinen tiedekunta Hops käytössä osalla laitoksista ja koulutusohjelmista kaikkia opiskelijoita koskien, osalla vaihtoehtoisena paperilomakkeen rinnalla Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta Oodin hops käytössä neljällä laitoksella Oikeustieteellinen tiedekunta Oodin hops käytössä alempaa tutkintoa suorittaville

Oodin hopsin käyttö eri tiedekunnissa Teologinen tiedekunta Hopsia pilotoitu pienellä ryhmällä. Hopsin käyttö laajenee koskemaan kaikkia uusia opiskelijoita lukuvuonna Valtiotieteellinen tiedekunta Oodin hopsia pilotoitu yhdellä laitoksella, käytön laajentaminen suunnitelmissa jollain aikavälillä. Svenska social- och kommunalhögskolan Oodin hops käytössä.

Lopuksi Olisi hienoa, jos tiedekunnat/laitokset ehtisivät koota sivuainekokonaisuuksiaan WebOodiin. Tällöin opiskelijat saisivat kätevästi lisättyä hopsiinsa sivuaineet opintojaksoineen pelkästään syöttämällä sivuaineen tunnisteen.