Iida Salminen & Laura Päärni, VAKA-12C

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Advertisements

JAKSOSUUNNITELMA T IETO - JA VIESTINTÄTEKNIIKKA PEDAGOGISENA TYÖVÄLINEENÄ Sanna Kesti ( )
. Rauman freinetkoulu.
OTA ESILLE MUISTIINPANOVÄLINEET! Esim. iPad:in ja iPod Touch’in muistio
SMART Board Interaktiivinen esitystaulu -> yhdistää perinteisen liitu- ja tussitaulun sekä tietokonekuvan Sormesi on hiiri! Laura Viljamaa 2011.
Tutkielman teko Esityksen perustana on käytetty dos. Marja-Leena Sorjosen 1998 tekemää ohjetta: Ohjeita tutkielman tekoon. Tuula Marila
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Interaktiivinen taulu SMART Board
AVARUUS Tutkiva oppiminen
Katso Aitolasta lisää:
TVT:n projekti Jenna Julkunen, Iisa Harju & Riina Harju
Ohjeet videotarinan tekemiseen
ANIMAATIOTYÖPAJA Elokuvakasvatus Sodankylässä -projekti.
e-kirjat Ota haltuun Web- kirjasto lukuohjelmat lainaaminen lukeminen
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Kasvatustyön suunnittelu ja toteutus (ryhmissä)
Tehtävän- annot suomeksi 1. Vårt hemland Mistä Suomi tunnetaan? Mistäpäin maata maailmankuulut brändimme ja tuotteemme tulevat? A. Yhdistä tuote.
Kansankatu 47, 4. Krs, Oulu Taikamatka-pilotti BRIEF Taikamatka-projektissa luodaan ohjelmistopilottia, jonka avulla Pelastakaa.
Jarkko Sanna-Mari Hyvärinen Jani Keskinen Nora Lamberg Jarkko Leinonen
Lukemaan oppii vain lukemalla
Ohjeita animaation tekoon:
Kiinni tupakkaan Tupakointi vie elinvoimaa * Keskustelunaiheita
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Minna Saarenpää, Tiia Virtanen, Riikka Trygg, Pauliina Kielinen
Case-tehtävä Metsäprojekti päiväkodissa
Tekijänoikeudet ”Tekijänoikeudella tarkoitetaan laissa säädettyjä määräämisoikeuksia, jotka kuuluvat luovan työn tekijälle.” Lähde:
Osallistumista tukeva mediakasvatus peruskoulussa
AITOLAN RYHMÄPERHEÄIVÄKOTI SADUTUSKOKEILUN KAUTTA KOHTI SADUTUKSEN TOIMINTAKULTTUURIA Helena Lindqvist Sadutus, dokumentointi, pienryhmä- ja teematyöskentely.
TYÖN AIHE Oma nimi ja ryhmän tunnus
Rauhallinen maalaushetki iPadeilla Luokassa on yksi väkivaltainen lapsi.
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
KUVAKÄSIKIRJOITUS Leenan ja Leevin lumiukot Veera Tervo, Laura Päärni VAKA 12C.
Runo tekstitaidon kokeessa
KUVAKÄSIKIRJOITUS  Kuvakäsikirjoitus on kuvallinen ja/tai kirjallinen selvitys siitä, millaisin kuvin tarina aiotaan kertoa.  Kirjallisessa muodossa.
Eläinaiheisen Power Point esityksen tekeminen
Sanna Jokinen & Tiia Enckell
Joulujuhlan ohjelmanumero
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka
Sanna Jääskeläinen Suvi Koskela Salla Korkiakoski
Kuvakäsikirjoitus Jonna ja Sara. Ensimmäinen kohtaus Kohtauksen sisältö: Luokassa keskustellaan yhteisistä käyttäytymissäännöistä.  yleiskuva luokkahuoneesta.
KUVAKÄSIKIRJOITUS Kuvakäsikirjoitus on kuvallinen ja/tai kirjallinen selvitys siitä, millaisin kuvin tarina aiotaan kertoa. Kirjallisessa muodossa kerrotaan.
Kirje joulupukille By Eetu, Olli & Tuukka.
Digitarina Multimedia oppimisprojektina 2012 Vaka.
Mira Haapala, Karoliina Hiitola, Saana Berg VAKA-12A
Suullinen esitys Puolalanmäen lukio VA4 syksy 2006 Anne Lindholm.
TVT (vaka) Projektitehtävä
TVT projekti esikoululaisille
Johanna Saarenpää, Roosa Rinne ja Veera Tervo Vaka 12C
Metsän puut ja kasvit-projektisuunnitelma päiväkotiin
Lähiluonto-projekti Elisa Kärnä VAKA 10 B.
LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan.
Tuottotehtävä tekstitaitokokeessa
Kuinka esittää ratkaisu menestyksekkäästi B2B –myyntineuvottelussa Based on Thesis (2013) Mari Klemola.
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Lehden tietojärjestelmän suunnittelu ja käyttöönotto.
Ystävätaitojen / sosiaalisten taitojen arviointi Puppet Pals2 –sovellus ystävätarinoiden rakennuskenttänä.
Lähiympäristön metsä - projekti Suunnittelu: Liisa Ansala, Kati Reinikka & Anette Valtanen.
 Yleistavoite (valtakunnallinen): musiikin käyttö ja vaikutusmahdollisuudet eri taidemuodoissa ja mediassa  Kurssi rakentuu Lontooseen suuntautuvan opintomatkan.
Luokanopettaja Sari Auramo Mäntsälä. Minä? luokanopettaja Mäntsälässä Ohkolan koululla 20 vuotta tässä työssä nyt lk monipuolista tvt:n käyttöä.
YK eli Yhdistyneet kansakunnat
UUSI OPETUSSUUNNITELMA MUUTTAA KOULUTYÖTÄ
Eniten kohderyhmää tavoittavat aikakauslehdet lukijoiden kiinnostusten kohteiden mukaan 2016 Lähde: KMT AL + total 2016 n=9 557 , est
Tutustutaan PaikkaOppiin
Lintulammen koulun valinnaiskurssit
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Uusia tuulia YLTin opetuksessa
Oman alan kirja Käy lainaamassa Myllytullin kirjastosta oman alan kirja. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee uusi artikkeli nimeltään ”Oman alan kirja”) ylös.
Tervetuloa Suomi 4B –kurssille!
Dino isona YÖ-ryhmän tapaaminen
Kirjaston tiedonhaun opetus ja tiedonhakijan reitti
Esityksen transkriptio:

Iida Salminen & Laura Päärni, VAKA-12C TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKKA PEDAGOGISENA TYÖVÄLINEENÄ: PROJEKTISUUNNITELMA Iida Salminen & Laura Päärni, VAKA-12C

JOHDANTO Lapsia havainnoimalla saimme selville, että he ovat kiinnostuneita ötököistä  päätimme valita projektin aiheeksi ötökät. Kyselimme lapsilta etukäteen mistä ötököistä he ovat eniten kiinnostuneita ja rajasimme alueen sen mukaan. Projektiin kuuluu eri ötököiden tutkiminen sekä luonnossa että kirjojen, lehtien ja internetin kautta. Projekti toteutetaan syksyllä ja sen kesto määräytyy lasten kiinnostuksen mukaan.

PROJEKTIN ALKU Käydään lainaamassa kirjastosta lasten kanssa ötököihin liittyviä kirjoja. Tutkitaan kirjoja lasten kanssa yhdessä ja lapset saavat selailla kirjoja myös itsenäisesti  seurataan, mistä ötököistä lapset ovat erityisen kiinnostuneita. Katsellaan lasten kanssa myös kuvia ötököistä iPadin kautta. Tehdään retki luontoon tutkimaan ötököiden elämää ja lapset ottavat ötököistä kuvia iPadeillaan.

AIHEEN KÄSITTELY Lapset saavat valita yhden ottamistaan kuvista, joka tulostetaan paperille ja laitetaan seinälle. Kuvan alle kirjoitetaan ötökän nimi. Pidetään teemaviikkoja, joissa keskitytään aina yhteen ötökkään  lasten ottamista kuvista heijastetaan seinälle dia-esitys kyseistä ötökästä ja ötökästä keskustellaan lasten kanssa sekä siihen tutustutaan tarkemmin eri menetelmienkautta.

TOTEUTUSESIMERKKEJÄ 1 Tutustutaan ötökkään SMART Board- interaktiivisen taulujärjestelmän avulla. Piirretään yhdessä ötökkä taululle niin, että lapset kertovat minkälainen ötökkä on ja aikuinen piirtää sen mukaan. Lapset saavat myös itse kokeilla ötökän piirtämistä. Internetistä voidaan myös hakea kuvia ötökästä ja siirtää niitä SMART Boardille. SMART Boardin avulla voidaan myös kiinnittää huomiota ötököiden rakenteeseen nimeämälle esimerkiksi kuvaan ötökän osia.

TOTEUTUSESIMERKKEJÄ 2 Käydään lasten kanssa hakemassa luonnosta ötököitä ja otetaan niitä purkkeihin ja astioihin, jotta voimme tarkastella niitä lähemmin. Luetaan kirjoista tietoa ötökästä, jonka jälkeen tutkitaan ötököitä dokumenttikameran avulla. Dokumenttikameran avulla tutkitaan ötökän rakennetta ja ulkonäköä. Piirretään/väritetään kuvia ötökästä ja tehdään niistä seinälle kollaasi.

TOTEUTUSESIMERKKEJÄ 3 Lapset tekevät muovailuvahasta haluamiaan ötökkä-hahmoja ja askartelevat lavasteet pöydälle. Lapset saavat keksiä lyhyen tarinan tai tapahtuman, josta tehdään animaatio muovailuvaha-hahmojen avulla. Tehdään animaatio ottaen kuvia iPadilla/kameralla ja yhdistetään ne videoksi Moviemakerilla. Lisätään musiikkia ja efektejä. Valmis video esitetään ja katsotaan yhdessä lasten kanssa.