Ammatti työ Iisak.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Mitä minun tulee opiskella, jos haluan työskennellä…
Advertisements

Intro Opiskelupaikan valinta on nuorelle yksi elämän saumakohdista. Näissä saumakohdissa kannattaa aina hidastaa hieman vauhtia ja käyttää muutama ylimääräinen.
Kunnat työnantajina • Suomen 320 kuntaa ja noin 140 kuntayhtymää toimivat itsenäisiä työnantajia • Työpaikkamme sijoittuvat halki Suomen: voit valita.
Jyväskylän Yliopisto Psykologian Laitos
VERSOT – Verkkosuomea maahanmuuttajille –
Anu Kemppainen TOP-valmentaja Verkostotapaaminen Helsinki
Suomen sairaanhoitajaliitto ry Tehy ry
Mitä minun tulee opiskella, jos haluan työskennellä…
 Jatkoa ESR-osarahoitteiselle AHOT korkeakouluissa -hankkeelle  Päätoteuttajana on Turun yliopisto  Osatoimijana kielten ja viestinnän jatkohankkeessa.
Nuoriostyön avustukset Ilmajoki&Kokkola. Julkishallinnon avustukset avustustahoittain •Lääninhallitusten kautta •Suoraan Opetusministeriöstä •CIMO.
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Hammaslääketiede Itä-Suomen Yliopisto
Katso lisää osoitteesta Sinua tarvitaan • kodeissa, lääkärikeskuksissa, yksityisissä sairaaloissa, vanhusten palvelutaloissa, päiväkodeissa,
JYVÄSKYLÄN VAMMAISPALVELUT
AMMATILLINEN KASVU Ammatillinen kasvu on jatkuva prosessi;
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Pardian jäsentutkimus 2013: Työssäjaksaminen koetuksella jatkuvassa muutoksessa 1.
YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA
Taina Hätönen LT, psykiatrian erikoislääkäri
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Keskustelutilaisuus hedelmöityshoitotoiminnasta Jussi Holmalahti, FaT Johtaja Valvira.
Voisitko työskennellä tulevaisuudessa tällaisissa työpaikoissa?
TAUSTA Siuntion perusturvapalvelut on tuotettu Lohjan, Siuntion, Inkoon ja Karjalohjan yhteistyönä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueella.
Ajankohtaista hedelmöityshoidosta
Katsotaan, sanoi lääkäri!
usala.swf LASTENTARHANOPETTAJA usala.swf.
Lääkehoidon päivä Toimiiko lääkehoitosi?
Lääkehoidon päivä Itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö
Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista
Psykologian koulutuksen abi-info 2012
Sairaala-apteekki Suomessa on 24 sairaala-apteekkia.
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
Kondiittorilajin tiimimäinen toiminta Aktiivinen valmennustoiminta aloitettu v Valmennustoimintaa on järjestetty aktiivisesti 2- vuoden syklein lajipäällikön.
MIELENTERVEYSTYÖ JA OMA JAKSAMINEN Copyright Tero Lappalainen 2011
03/10 CIMO_jaMu CIMO JPO (Junior Professional Officers) UM rahoittaa ja CIMO rekrytoi vuosittain uutta apulaisasiantuntijaa YK-järjestöihin eri puolille.
Fysioterapia Toimintaterapia
OHJEITA TET-RAPORTIN TEKEMISEEN
2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita.
Mihin kemiaa tarvitaan?
VALVIRA / Ohry Alustus Valvira tarvitsee tietoja Virrasta 3 tapauksessa: opiskelijan (valmistunut) aloitteesta, opiskelijan (valmistunut) puolesta.
TYÖELÄMÄÄN TUTUSTUMINEN (TET)
PÄIVYSTYKSEN UUDELLEEN JÄRJESTELY Arto Honkala Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymä.
Lääkehoidon päivä Lääkityslista kuntoon!
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, Lähihoitaja (koulutus kestää 3 vuotta) Satakunnassa Porin ja Rauman WinNova Sataedu Harjavalta - Yhteishaun lisäksi.
Minustako BIOANALYYTIKKO?. Mikä ihmeen bioanalyytikko? terveydenhuollon ammattihenkilö kliinisessä laboratoriotyössä laboratoriotutkimusprosessin asiantuntija.
Geriatria Lapissa Pohtimolampi Riitta Matero Geriatrian erikoislääkäri.
Esityksen otsikko Arial 22pt Ala-otsikko Arial 14pt Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto.
( TE3 NÄKÖKULMIA TERVEYTEEN Hurtig
KYSELYT SOVELTUVUUSKOKEESSA Kuullun ymmärtäminen, kuinka hyvin hakija kykenee pitämään kuulemaansa tietoa mielessä, keskittymiskyky, ohjeiden ymmärtäminen.
Asiakaslähtöisyys, dialogisuus ja monialaisuus Kouvolan yhteispäivystysmallissa?? Kimmo Salmio Akuuttilääketieteen ja yleislääketieteen el Ylilääkäri,
Geriatria erikoisalana Ritva Tikkamäki, geriatrian ylilääkäri.
Säännellyt ammatit ja ulkomaisten tutkintojen tunnustaminen Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke.
+ Psykiatrian klinikan toiminnan muutos Sanna Blanco SequeirosErja Ojanaho Ylilääkäri, tulosaluejohtajaYlihoitaja.
SUOMEN ILMAILUOPISTO OY
VALIDOINTI JA RINNASTAMINEN ELI TUTKINTOJEN TUNNUSTAMINEN
Tampereen seudun ammattiopisto Lentokoneasennuksen perustutkinto, avioniikka-asentaja MYÖNNETTY KOULUTUSLUPA PART FI
Paikkakunta päivämäärä Etunimi Sukunimi WinNova
Datan hallinnan asiantuntijan työnkuva ja siinä tarvittava osaaminen
YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA
Tieteellinen tutkimus
Ammatinkuvaus Etunimi Sukunimi.
Lentoliikenne luvulla
Fysioterapeutti (AMK), 210 op
Arja Helin-Salmivaara vs prof, vs ylil HY/yle, HUS, yle
Arto Mustajoki Onko työsuojelu pykäliä vai vuorovaikutusta?
Johdatus akateemisiin opintoihin/ Opettajatuutorointi/ Linjainfo Lääketiede
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
PÄHEE OTE Satu Laakoli Kela.
Säteilyturvallisuusasiantuntijan (STA) kelpoisuuden hakeminen
Terveyttä työpaikoille – suositukset
Esityksen transkriptio:

Ammatti työ Iisak

Lääkäri Lääkärin tehtävänä on auttaa potilaitaan näiden sairauksien tunnistamisessa ja hoidossa. Lääkäreitä työskentelee ylläpitämissä sairaaloissa ja terveyskeskuksissa sekä yksityislääkäreinä omilla vastaanotoillaan. Työ on erittäin vastuullista ja edellyttää monimutkaisen tiedon hallintaa, nopeaa päättelykykyä ja stressinhallintaa. Lääkärin ja potilaan välisen luottamuksellisen suhteen luomisessa tarvitaan kykyä ymmärtää, kuunnella ja myötäelää.

työtehtävät Lääkäri auttaa potilaitaan näiden sairauksien tunnistamisessa ja hoidossa. Lääkärin työhön kuuluu olennaisesti myös sairauksien ennaltaehkäisy ja terveiden elintapojen edistäminen. Lääkäri voi työskennellä erikoistumisalansa mukaisesti mm. yleislääkärinä, psykiatrina, kirurgina tai tutkijana.

Työ paikat Sairaalat. Terveyskeskukset. Yksityisvastaanotot. Puolustusvoimat. Valtionhallinto. Suurin osa lääkäreistä työskentelee kuntien ja kuntayhtymien palveluksessa.

Työn vaatimukset Lääkärin työ on vaativaa ja vastuullista. Oikean diagnoosin tekeminen ja asianmukaisesta hoidosta päättäminen edellyttävät monimutkaisen tiedon hallintaa.

Koulutus Lääkäreitä koulutetaan Helsingin, Itä-Suomen (Kuopion kampus), Oulun, Tampereen ja Turun yliopistojen lääketieteellisissä tiedekunnissa. Lääketieteen lisensiaatin (LL) tutkinto on lääkärin perustutkinto.

Viralliset kelpoisuusehdot Lääkäri on laillistettu ammattihenkilö. Lääkärin ammattia saa harjoittaa vain ao. laillistettu ammattihenkilö. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira myöntää hakemuksesta laillistuksen em. ammattiin.

Palkkaus Lääkärien palkka koostuu peruspalkasta, siihen kuuluvista lisistä, mahdollisista lisätyöpalkkioista ja päivystyskorjauksista. Lisien osuus voi olla jopa 20-50 prosenttia palkasta. Keskipalkka 4 938€

Liikennelentäjä Liikennelentäjä on lentokoneen ohjaaja joka työskentelee lentoyhtiön palveluksessa. Lentäjän vastuullinen työ edellyttää hyvää fyysistä ja henkistä terveyttä, paineensietokykyä, loogista ajattelua, tarkkuutta ja yhteistyötaitoja

Työtehtävät Liikennelentäjä (lentäjä) on matkustajakoneen ohjaaja. Liikennekoneessa on aina vähintään kaksi ohjaajaa, kapteeni ja perämies lentoturvallisuuden, järjestelmien oikean käytön sekä lento-operaatioiden varmistamiseksi.

Työpaikat Liikennelentäjät työskentelevät lentoyhtiöiden palveluksessa.

Työn vaatimukset Liikennelentäjä aloittaa yleensä perämiehen tehtävissä kapteenin työparina saadakseen kokemusta tulevaa kapteenin tehtävää varten. Kapteeniksi voi hakeutua saatuaan riittävän viranomaisen määrittävän kokemuksen perämiehen tehtävissä. Työ edellyttää keskittymis- ja paineensietokykyä, loogista ajattelua, avaruudellista hahmottamiskykyä, tarkkuutta ja yhteistyötaitoja. Liikennelentäjän on pystyttävä nopeaan ja itsenäiseen päätöksentekoon, mutta toimittava kuitenkin harkitusti. Hän ei saa hermostua tiukoissa ja yllättävissäkään tilanteissa. Liikennelentäjä tarvitsee hyvää ruumiillista ja henkistä kuntoa. Lentäjältä edellytetään hyvää englannin kielen taitoa.

Koulutus Liikennelentäjiä koulutetaan Porissa sijaitsevassa Suomen Ilmailuopistossa sekä Patria Oy:n ja Salpauslento Oy:n toimesta Helsinki-Malmin lentoasemalla.

Viralliset kelpoisuusehdot Liikennelentäjän lupakirja. Perämiehellä on yleensä ansiolentäjän lupakirja. Viranomainen määrittelee liikennelentäjäksi hakevan ja työssä olevan lääketieteelliset kelpoisuusvaatimukset.

Palkkaus Suomessa ei ole yhtenäistä ja kattavaa liikennelentäjien työehtosopimusta. Kaikilla suomalalaisilla liikennelentoa harjoittavilla lentoyhtiöillä on oma ja erillinen työehtosopimus omien lentäjiensä kanssa. Työehtosopimusten rakenne on myös erilainen samoin kuin ansiotaso eri yhtiöissä. Keskipalkka 6 618 €