Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sairaala-apteekki Suomessa on 24 sairaala-apteekkia.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sairaala-apteekki Suomessa on 24 sairaala-apteekkia."— Esityksen transkriptio:

1 Sairaala-apteekki Suomessa on 24 sairaala-apteekkia.
Ne toimivat yliopistollisissa sairaaloissa, suurimmissa sairaaloissa ja terveyskeskuksissa.

2 Sairaala-apteekin historiaa
Nykyistä sairaalafarmasiaa koskevat säädökset juontavat juurensa vuoden 1928 apteekkilakiin, joka määritteli, että sairaanhoitolaitoksissa voitiin valtioneuvoston luvalla ylläpitää apteekkeja Lääkintöhallituksen luvalla niissä voitiin myös valmistaa ja jakaa lääkkeitä potilaille sekä henkilökunnalle Vuonna 1965 perustettiin maamme ensimmäinen sairaala-apteekki Helsingin yliopistolliseen keskussairaalaan Lähde:

3 Sairaala-apteekin toiminnot
Sairaala-apteekin avaintoimintoja ovat lääkelogistiikka (hankinta, varastointi ja toimitus) lääkkeenvalmistus ja kliinisen farmasian palvelut, joita ovat lääkeinformaatio, osastofarmasia, koulutus ja kliinisten lääketutkimusten tukipalvelut. Sairaala-apteekki voi ostaa lääkkeitä tukkukaupoista, apteekeista, lääketehtailta ja sillä on myös oikeus maahantuoda lääkkeitä.

4 Sairaala-apteekin henkilökunta
Sairaala-apteekin hoitajan tulee olla laillistettu proviisori. Lisäksi sairaala-apteekeissa työskentelee proviisoreja, farmaseutteja, lääketyöntekijöitä, teknisiä apulaisia, toimistotyöntekijöitä, välinehuoltajia, laitoshuoltajia ja kuljetusmiehiä.


Lataa ppt "Sairaala-apteekki Suomessa on 24 sairaala-apteekkia."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google