Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 5 – Tarjonta (21.4.2011)

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
JÄRJESTÄMISSOPIMUKSEN HAKEMINEN
Advertisements

Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Läpäisyn tehostamisohjelman työseminaari Suunnitelma määrällisestä seurannasta Tampere
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tutkintoon johtavat korkeakouluopinnot ja opintopolun rajapinnat Seppo Ränninranta.
Tilannekatsaus • Oppijat uratiedon etsijöinä ja rakentajina oposeminaarin antia •Hankekokonaisuuden määrittelytyön uudelleen organisointi.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintojen toteuttamisen sääntöjä
Osaamisen ja sivistyksen asialla AMK-vieraskielisen koulutuksen yhteishaku Annika Grönholm Harek/YO-opas syystapaaminen
LINDA-päivä Palautekysely (MARC21-formaattivaihdon ja) LINDAn järjestelmän vaihdon tiedotuksesta LINDA-päivä Laila Heinemann Kansalliskirjasto.
Osaamisen ja sivistyksen asialla HAREK JA YHDEN PAIKAN SÄÄNNÖS Laila Puranen HAREK-seminaari
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ-uutiset Joni Penkari.
Koulutustiedon verkkopalvelu KoTVe ja TARJONTA tietovaranto Avoinyliopisto.fi – palvelukonsortion johtoryhmä Ulla Angervo, Opetushallitus.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Yliopistojen vuonna 2007 alkavasta koulutuksesta ja syksyn 2006 tilastoista tiedottaminen Pirjo Karhu
Osaamisen ja sivistyksen asialla Yliopistojen valintaopas - Universitetens urval 2007 SYKSY 2006 Anne Nyman
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Korkeakoulujen opetuksen ja oppimisen digitaalisen tuen hankkeet.
Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum Tuija Pasanen, UEF.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 3 - Kiintiöt ( )
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Asiantuntijaryhmän työskentely
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 2 - Valinta ( )
Oppijan verkkopalvelu keskitetyt palvelut
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Hyvään virkakieleen! Virkakielikampanja − Hyvään virkakieleen oppiminen Suosituksia yliopistoille ja ammattikorkeakouluille.
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
Koulutus (Learnign opportunity) hakukohde, opiskeluoikeudet ja opintosuoritukset.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opintopolku.fi tilannekatsaus KoTVejaos
Liikunta-alan tutkintonimikekysely – Yhteenveto tuloksista –
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi MAAHANMUUTTAJAN KIELITAITOVAATI- MUKSET JA OPETUSKIELEN OSAAMINEN Tilanne normeissa ja opetushallituksen selvityksissä.
Yhteishaku keväällä 2015.
Ammatillisen koulutuksen kielikoe
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestitapausten kuvausohje.
Opintopolku – markkinointiviestintä
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden arkkitehtuurin ”Tvärminnen risti”
AMMATILLISTEN OPETTAJAKORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen YLIOPISTOJEN OPISKELIJAVALINTOJEN VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISSEMINAARI.
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Arkisto Nina Granlund Julkinen arkisto tuo valmiit tietopalveluvastaukset myös asiakkaiden ulottuville. Arkisto on arvokas tietopankki.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Koulutustarjonta Outi Kivipelto
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Yhteistutkinnoista myönnettävät todistukset Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö päivittivät marraskuussa.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeen tilannekatsaus Synergiaryhmä.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Esitutkimusvaiheen viestintä KSHJ Yleisötilaisuus.
Drupal Luonnonvarat joulutapaaminen Mikko Laine, Maanmittauslaitos.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintaperusteiden mallintaminen
Suomen Luomutori Verkkosivujen konsepti. Lähtötilanne Ei tällä hetkellä kotisivuja Yhteydenpito tuottajiin on pidetty puhelimitse Väliaikainen logo Luomutorilla.
Matti Hartikainen Tietohallintojohtaja Tampereen ammattikorkeakoulu Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto - seminaari Keskiviikkona Suorat.
Vastausarkisto Nina Granlund Kirjastot.fi Tietopankki Julkinen arkisto tuo valmiit tietopalveluvastaukset myös asiakkaiden ulottuville. Arkisto.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Lauri Sommarberg Optimointiopin seminaari - Kevät 2005 / (8) Verkkohuutokaupat Huutokauppojen yhdistäminen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä Anita Johansson.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ workshop Haku- ja valintaprosessi
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Käytännön järjestelyt - Jukka Luoma Optimointiopin seminaari - Kevät 2007 Mat Optimointiopin.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Pekka Mild Optimointiopin seminaari - Syksy 2005 / 1 Monitavoitteiset vaikutuskaaviot; Ratkaisu.
MATEMAATTISET OHJELMAT Oulun normaalikoulun TVT-koulutus 2006 Ari Heimonen.
RAPORTTIEN JA WWW-SIVUJEN OHJEET Projektityökurssi KLTITE05OH/SU.
Suomenkielisen koulutuksen yhteishaku valinnan periaatteissa ei muutoksia vuodelle 2007 valintaperusteet samansisältöiset vuoteen 2006 verrattuna Ohjauksessa.
PROJEKTISUUNNITELMA NURKKALA MAARIT & SAARIKKO SANNA Jyväskylän yliopisto syksy 2004.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Haku- ja valintatiedot tietovirtojen kokonaisuudessa Tietovirta- ja sanastotyön koordinaatioryhmän kokous Laila.
JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu. Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallituksen valtionavustusjärjestelmä Näin haen avustusta uudessa järjestelmässä.
VIRTA – Opiskelutietojen kysely -käyttöliittymä
VIRTA-julkaisutietopalvelu
Vipunen – korkeakoulujen extranet
ASPA-ryhmän kuulumiset
OKM:n tietovarastopalvelut -kokonaisuuteen liittyvän tiedon avaaminen
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
CLT132 Tehtävät (viikko 4).
Opintopolku-info
Esityksen transkriptio:

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 5 – Tarjonta ( )

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi 1.)Koulutustarjontatiedon esittäminen? Ylivoimainen enemmistö vastanneista piti verkkojulkaisemista joko ainoana tai ainakin pääasiallisesti riittävänä julkaisukanavana Keskeisimmät lisätoiveet koskivat: koulutustarjontatietojen tulostettavuutta verkkosovelluksesta joko kokonaisoppaaksi tai rajausten mukaan tietojen siirrettävyyttä korkeakoulun käyttöön sen omia oppaita varten Joissain vastauksissa tuotiin esille painetun oppaan tarpeellisuus etenkin toisen asteen opoille ja tietyille erityisryhmille

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi 2.) Onko koulutustarjonnan sisällölliselle ohjeistamiselle/toimittamiselle tarvetta? Yhteinen ohjeistus tarvitaan, ja sen antaisi OPH (tai koulutustarjontatiedon esittämispalvelun ylläpitäjä) Olennaisin tarve on saada kuvauksista suhteellisen yhtenevät ja neutraalit siten, että hakija voi aidosti vertailla koulutuksia Huomioitava kuitenkin, että pakollisesti esitettävät tiedot tulee miettiä siten, että ne eivät edellytä teennäisiä hakijaa sekoittavia ratkaisuja. Samoin kenttien merkkimäärät on tarpeen miettiä suhteessa niiden tietosisältöön Toimittamisen osa vastaajista koki mahdollisesti tarpeelliseksi ja osa tarpeettomaksi Tietojen syöttäminen ja vastuu tiedoista korkeakouluilla Jos toimitetaan, ei toimittaminen saa muuttaa sisältöä vaan sen pitää keskittyä tyylilliseen stilisointiin

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi 3.) Mitä tietoja koulutustarjontatiedoissa olisi tarpeen esittää? Ensisijaisesti tarve on koulutusten asiallisille kuvauksille ja valintaperusteiden esittämiselle Markkinoinnillisempaa otetta toivoivat vain muutamat Tärkeää on, että kuvauksiin voi lisätä linkkejä korkeakoulun omille sivuille, jotka palvelevat markkinointia Kenttien merkkimääriä toivottiin suuremmiksi kuin nyt esim. YO- opas sovelluksessa Lisäksi seuraavat asiat saivat seuraavaksi eniten mainintoja: Uratarinat ja opiskelutarinat Mahdollisuus kuvien ja hyperlinkkien liittämiseen osaksi tekstiä Tietojen siirrettävyys siten, että samaa tietoa voidaan hyödyntää myös korkeakoulun sivuilla

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi 4.)Miten koulutustarjontatiedot tulisi syöttää järjestelmään? Käyttöliittymän kautta tai tiedonsiirrolla tiedostosta (esim..doc tai.xls) tai tiedonsiirrolla korkeakoulun omasta tietovarannosta Käyttöliittymävaihtoehdon toivotaan olevan helppokäyttöinen ja selainpohjainen Muita toiveita: Tekstieditori Mahdollisuus liitteiden lisäämiseen Ei liian monia päivitettäviä kenttiä (vrt.YO-opas) Tietojen kopioituminen edelliseltä hakukierrokselta uuden pohjaksi

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi 5.)Millaisia koulutustarjontaa koskevia tiedonsiirtoja tarvitaan? Osalle korkeakouluista tiedonsiirrot ovat tarpeelliset, osalle eivät Tiedot siirrettävissä joko tiedostoina tai automaattisesti Tarkempia siirtotarpeita: Tietovaraston tietoja korkeakoulun omiin kampanjoihin Englanninkielinen koulutustarjonta Koulutukset, valintaperusteet, yhteystiedot Syöte/portlet tallennettuun sisältöön Koodistot

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi 6.)Koodistot ja määritelmät? Tietojen syöttämiseen tarvittavat koodistot ja määritelmät tulisi vastausten perusteella olla käytettävissä hyvissä ajoin etukäteen Vaihteluväli heinäkuusta 2011 vuoden 2012 loppuun Huomioiden vaihteluvälin ja vastausten sijoittumisen välille, olisi mainitut tiedot syytä saada käytettäviksi viimeistään keväällä 2012.