Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

PROJEKTISUUNNITELMA NURKKALA MAARIT & SAARIKKO SANNA Jyväskylän yliopisto syksy 2004.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "PROJEKTISUUNNITELMA NURKKALA MAARIT & SAARIKKO SANNA Jyväskylän yliopisto syksy 2004."— Esityksen transkriptio:

1 PROJEKTISUUNNITELMA NURKKALA MAARIT & SAARIKKO SANNA Jyväskylän yliopisto syksy 2004

2 TAUSTAA Käytettävän käyttöliittymän kehittäminen (ITKK55) on Tietojenkäsittelytieteiden laitoksen laudatur-opintoihin kuuluva kurssi. Kurssi on tutkimusorientoitunut -> ryhmä perehtyy käytettävyysmetodiikkaan ja raportoi työskentelystään sekä projektiraportointi- että tutkimusraportointiformaatissa.

3 TEHTÄVÄ JA TAVOITTEET Integroitua TARE-projektiin käytettävyyskonsulttien muodossa. Keskittyä käyttöliittymän ja käytettävyyden parantamiseen. Tuottaa vaatimusdokumentti, johon on listattu mm. käytettävyysvaatimukset, sekä mahdolliset rajoitteet suunnittelulle ja toteutukselle.

4 TEHTÄVÄ JA TAVOITTEET Tuottaa dokumentaatiota yleisesti käytettävyyteen ja sen suunnitteluun liittyen. Tuottaa loppuraportti ja mahdollisesti esittelyvideo tai muu havainnollistava materiaali projektista -> luovutetaan ohjaajalle (Antti Pirhonen) viimeistään viikolla 3/2005.

5 PROJEKTIN VAIHEISTUS

6 PROJEKTIN VAIHEISTUS/ VALMISTELUVAIHE Vaiheen kesto: 20.10. – 30.11.2004 Resurssit: 120 tuntia (50 %) Perehdytään käytettävyyden ja käyttäjä- keskeisen suunnittelun periaatteisiin. Tutustutaan vanhoihin DUO- ja TATE- sovelluksiin sekä haastatellaan sovelluksen käyttäjiä (avoin haastattelu ja tarkempi kysely).

7 PROJEKTIN VAIHEISTUS/ VALMISTELUVAIHE Perehdytään Delphiin. Osallistutaan viikoittain TARE- projektin palaveriin.

8 PROJEKTIN VAIHEISTUS/ IDEOINTIVAIHE Vaiheen kesto: 15.11. – 5.12.2004 Resurssit: 60 tuntia (25 %) Työskennellään tiiviisti yhdessä TARE-projektin käyttöliittymän suunnittelijan kanssa. Hyödynnetään edellisessä vaiheessa esiin nousseita käyttäjien vaatimuksia ja toivomuksia. Käydään yhdessä läpi käyttöliittymän suunnittelijan kanssa, mitkä näistä vaatimuksista olisi mahdollista toteuttaa.

9 PROJEKTIN VAIHEISTUS/ PÄÄTTÄMISVAIHE Kootaan yhteen koko projektin elinkaari tehdyistä suunnitelmista projektin tuotoksiin asti. Tuotetaan mahdollinen esittelyvideo tai muu havainnollistava materiaali projektista.

10 TUOTOSTEN AIKATAULU

11 SEURAAVAKSI TAPAHTUU… Ke 10.11.2004 Tarkennettu kysely lähetetään haastateltaville. Ma 15.11.2004 Kysely palautetaan täytettynä konsulteille. Ti 16.11.2004 Lähetetään tarkennetun kyselyn tuloksia TARE -listalle. TARE :n käyttöliittymän suunnittelijan kanssa palaveri.

12 HAASTATTELUN TULOKSIA

13 KÄYTTÄJÄKUNTA Käyttäjäkunta vaihtelee harjoittelijasta vakituiseen työntekijään. Tyypillinen TATE :n käyttäjä harjoittelija, vaihtuvat usein. Uuden käyttöliittymän tuleva käyttäjä käyttänyt myös vanhaa DUO :a ja TATE :a.

14 YLEISIÄ VAATIMUKSIA Helppokäyttöinen Haku selkeäksi Ohjeistus selkeäksi

15 YLEISIÄ VAATIMUKSIA Ruudun toiminta enemmän eroteltua (värit). Ikkunoiden päällekkäisyys pois. Alapalkin ”historia” selkeäksi tai pois kokonaan.

16 YLEISIÄ VAATIMUKSIA Nopeus Valikot ylhäällä. Kuvien liittäminen taideteoksen yhteyteen.

17 YLEISIÄ VAATIMUKSIA Tulostuslomake selkeäksi. Lomakkeeseen vain ne tiedot, jotka ovat paperiversiossa. Tulostuslomakkeeseen myös vain ne tiedot, jotka täytetty (ei tyhjiä kohtia). Tulostuslomakkeen ulkoasu

18 YLEISIÄ VAATIMUKSIA Internetin kautta selailu. Vieritys huonoa Kuvaavammat nimet esim. tietue, mielivaltainen kohta. Fonttikoko koko käyttöliittymässä suuremmaksi.


Lataa ppt "PROJEKTISUUNNITELMA NURKKALA MAARIT & SAARIKKO SANNA Jyväskylän yliopisto syksy 2004."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google