Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ASPA-ryhmän kuulumiset

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ASPA-ryhmän kuulumiset"— Esityksen transkriptio:

1 ASPA-ryhmän kuulumiset

2 Syksyn yhteishaun tuloskirjeet
Syksyn yhteishaun tuloskirjeisiin ei ole tulossa muutoksia verrattuna viime kevään tuloskirjeisiin. Korkeakouluilta on tullut seuraavia toiveita tulostaulukkoon: ensikertalaisten sekä muiden mahdollisten hakijaryhmien alimmat pisterajat jonoittain näkyviin jonokohtaiset hylkäyssyyt näkyviin Toiveita ei toteuteta syksyn kirjeisiin, mutta pohditaan tulevan kevään tuloskirjeisiin.

3 Valintakokeen erityisjärjestelyohjeen päivitys
Ohjeeseen on tehty muutoksia oikeuskanslerin viraston päätöksen pohjalta (case Turun yliopisto). Ohjeeseen on lisätty, miten hakijan tulee toimia ja miten hän voi hakea oikaisua, jos hän on tyytymätön ilmoitettuihin järjestelyihin. Ohjeessa on korostettu sitä, että perustelujen tulee olla yhdenmukaiset ilmoituksessa hakijalle, muussa viestinnässä ja päätöksessä. Lisätty myös, että voidaan tehdä itseoikaisu, jos hakija esittää esim. lisätietoja erityisjärjestelyjen tarpeeseen liittyen ennen valintakoetta. Muistutettu virkailijoita pyytämään hakemukseen/liitteisiin täydennyksiä, mikäli niissä esiintyy puutteita.

4 Muukalaispassi henkilöllisyyden todentamisessa
Timo Syrjälä (ASPA-ryhmän lakimies) on selvittänyt miten muut viranomaiset hyväksyvät muukalaispassin. Selvityksen pohjalta voidaan suositella, että muukalaispassi hyväksytään henkilöllisyyden todentamisessa, vaikka siinä olisi merkintä, että henkilön henkilöllisyyttä ei olla pystytty varmistamaan. Jos myöhemmin osoittautuu, että asiakirja ei ole oikea, asia siirtyy rikoslain puolelle.

5 Jos hakija ottaa paikan vastaan ja ilmoittautuu korkeakouluun, mutta ei maksa lukuvuosimaksua.
Opiskeluoikeuden peruminen on juridisesti hankala asia. Jos korkeakoulu määrää, että opiskelijan pitää suorittaa lkv-maksu ennen ilmoittautumista, ilmoittautumista ei ole tehty oikealla tavalla, jos opiskelija ei ole maksanut ensin lkv-maksua. Näin ilmoittautuminen voidaan mitätöidä. Hakijalle pitää ilmoittaa selvästi, että ilmoittautuminen edellyttää lkv-maksun maksamista. Ilmoittautumismerkintä poistetaan rekisteristä. Rekisterimerkinnän poistamisesta annetaan päätös hakijalle. Hakija voi tehdä oikaisuvaatimuksen. Tämän jälkeen voi vielä tehdä kantelun tietosuojavaltuutetulle merkinnän poistamisesta.

6 Opotiedotus Opintopolku.fi -sivustolla
ASPA-ryhmä on aloittanut opinto-ohjaajille suunnatun sivuston läpikäynnin. Esim.: Muutamia korjausehdotuksia tehty olemassa oleviin teksteihin Kootaan ensi vuoden valintaperustesuosituksista koosteita sivustolle Lisätään tieto, milloin korkeakoulujen valintaperusteet julkaistaan (viimeistään)

7 Alojen kuvaukset ISCED-luokituksen mukaiseksi
Sovittiin, että alojen koulutuskuvaukset laitetaan Opintopolku.fi – sivustolle ISCED-luokituksen mukaisesti kuitenkin siten, että uuden luokituksen alta tulee löytymään myös vanhat luokitukset. Esim. Maa- ja metsätalousalat Eläinlääketiede Maatalousmetsätiede Palvelualat Liikuntatiede Sotilasala

8 Kevään 2018 yhteishaun tarkennettu aikataulu – vieraskielinen koulutus
Opetus- ja kulttuuriministeriön aikataulupäätöksen mukaisesti ammattikorkeakoulujen vieraskielinen koulutus on 1. hakuajassa, mutta tarkennetussa aikataulussa on päivämääriä myös 2. hakuajassa oleville vieraskielisille koulutuksille. ASPAn aikataulupäätöksestä poistetaan vk-koulutusten aikataulut toisen hakuajan osalta.


Lataa ppt "ASPA-ryhmän kuulumiset"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google