Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sähköisen yhteishaun ohjeistus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sähköisen yhteishaun ohjeistus"— Esityksen transkriptio:

1 Sähköisen yhteishaun ohjeistus
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus

2 YHTEISHAKU 2019 Yhteishaussa voit hakea
Lukioihin Ammatillisiin oppilaitoksiin Voit hakea yhdellä kertaa enintään 5 opiskelupaikkaan Kouluihin haetaan täyttämällä yhteishaun lomake netissä osoitteessa

3 Muutoksia tulevaisuudessa
Korkea-asteen koulutuksen suhteen muutoksia valintaperusteissa Pitkää valmistautumista vaativat pääsykokeet poistuvat Keväästä 2020 lähtien todistusvalinta pääväylä (n. 60%), valintakokeiden kautta valitaan myös opiskelijoita Jatkossa valintaperusteisiin ei pitäisi tulla muutoksia vuosittain Muutokset lukiokoulutuksessa 5 kirjoitettavaa ainetta v kirjoitukset aloittavilla, äidinkieli edelleenkin ainoa pakollinen HS Uutinen Kaikki YO-kokeet sähköisiä keväällä 2019, matematiikassa erillinen osuus ilman laskinta. Yhteishaussa tällä hallituskaudella palautettaneen soveltuvuuskokeisiin hylätty-mahdollisuus, ei kuitenkaan ehkä vielä tänä keväänä?

4 KEVÄÄN YHTEISHAKU 2019 Kevään yhteishaku on 19.2.-12.3.2019
Pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeet huhti-toukokuussa 2019, soveltuvuuskokeita aiempaa vähemmän Yhteishaun tulokset ilmoitetaan aikaisintaan Opiskelijaksi valittujen on ilmoitettava paikan vastaanottamisesta viimeistään Haku vaativana erityisenä tukena järjestettäviin ammatilliseen koulutukseen , tieto opiskelupaikasta Huom! Luovin vanhempainilta Haku peruskoulun jälkeisiin valmistaviin opintoihin Täydennyshaku

5 HAKUTOIVEJÄRJESTYS Hakutoivejärjestys on sitova eikä sitä voi haun päättymisen jälkeen muuttaa Ensin katsotaan riittävätkö opiskelijan pisteet 1. toiveeseen. Mikäli pisteet riittävät, opiskelija saa kyseisen paikan EIKÄ MUITA HAKUTOIVEITA EDES KATSOTA! Mikäli pisteet eivät riitä 1. toiveeseen, tarkastellaan seuraavaksi 2. toivetta jne. OPISKELIJA VOI SAADA AINOASTAAN 1 OPISKELUPAIKAN! Huom! Ylemmän hakutoiveen periaate

6 PÄÄTTÖ- VAI VÄLITODISTUS?
Opiskelijaksi ottamisessa käytetään perusopetuksen PÄÄTTÖTODISTUSTA Koulu siirtää oppilaiden arvosanatiedot automaattisesti, lupatietoja ei tarvita.

7 VALINTAPERUSTEET Lukioihin opiskelijat valitaan LUKUAINEIDEN KESKIARVON perusteella. Erityistehtävän saaneissa lukioissa voi olla myös muita kriteerejä. Ammatillisiin oppilaitoksiin opiskelijat valitaan VALINTAPISTEIDEN perusteella: 6 pistettä tietyistä peruskoulun jälkeen suoritetuista opinnoista, esimerkiksi kymppiluokasta TAI siitä, että olet suorittanut peruskoulun samana tai edellisenä vuonna kuin haet •1 – 16 pistettä yleisestä koulumenestyksestä •1 – 8 pistettä painotettavista arvosanoista •1 – 3 pistettä työkokemuksesta •0-10 pistettä pääsy- ja soveltuvuuskokeesta •2 pistettä ammatillista koulutusta koskevasta ensimmäisestä hakutoiveesta.

8 HARKINTAAN PERUSTUVA VALINTA
Koulutuksen järjestäjä voi halutessaan ottaa enintään 30 % opiskelijoistaan hakijan henkilöön liittyvien syiden perusteella. Harkintaan perustuvan valinnan perusteita voivat olla: Oppimisvaikeudet tai sosiaaliset syyt, koulutodistuksen puuttuminen tai koulutodistuksen vertailuvaikeus Harkintaan perustuva valinta vaatii aina lisäselvityksiä → asiasta keskusteltava opon kanssa HYVISSÄ AJOIN!

9 HAKUOHJEITA Hakulomakkeen voi täyttää kotona tai koulussa
Hallintolaki edellyttää huoltajan kuulemista eli opon on varmistettava, että huoltaja on tietoinen oppilaan hakutoiveista. Hakusuunnitelma! Hakulomaketta EI VOI MUUTTAA HAUN PÄÄTTYMISEN JÄLKEEN. Hakuaikana voi tehdä muutoksia sähköpostiin tulleen linkin kautta.

10 OHJAUSTA… Luokkatunnit 1 krt/viikko
Henkilökohtaisia ohjauskeskusteluja/ryhmäkeskusteluja oman tarpeen mukaisesti, mielellään myös huoltajat mukaan! Ryhmäohjausta lukioihin ja ammatillisen koulutuksen koulutusaloihin liittyen Vierailukäynnit OSAO , Kiimingin lukio , Oulun lukiot Koulutuskokeilut TET

11 VINKKEJÄ VANHEMMILLE Valintojen tekeminen voi olla ahdistavaa joillekin nuorille, epävarmuuden sietämistä täytyy opetella. Nuoren on kuitenkin tehtävä päätös itse. On lupa tehdä myös vääriä valintoja ja epäonnistua. Samaan päämäärään voi päästä useampaakin reittiä. Olkaa kiinnostuneita lastenne opinnoista myös toisella asteella!


Lataa ppt "Sähköisen yhteishaun ohjeistus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google