Tervetuloa tutustumaan mongolialaiseen kotiin!

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Pellervon Päivä , Helsinki Pasi Holm.
Advertisements

Etelä-Savolla on ratkottavana monia haasteita, mm: Bkt/asukas Etelä-Savossa 73,3% koko maan tasosta vuonna 2010 Etelä-Savo keski-iältään (45,9 v) maan.
HAVAINTOJA SOTE-VERTAILUSTA
Työ on kesken Maailman evankelioiminen Tilanne vuonna 2004.
Sri Lanka.
Pukeutuminen Etiketin mukaan pukeutuminen eri tilaisuuksiin ja tilanteisiin on yksi tapa osoittaa hallitsevansa hyvät tavat. On kohteliasta pukeutua oikein,
• Rukousta Suomen puolesta • Rukousta seurakuntien puolesta • Rukousta evankelioimisen puolesta Teemavuoden tavoitteet:
Seurakunnan syntyminen ja pioneerityö
Heinjoen ampuma- ja moottoriratakeskus
Kazakstan lippu ja vaakuna.
KH 102 Kristinuskon globaali historia ja lähetystyö Syksy 2013 Pekka Lund.
Länsimaat jakavat maailman
Rakkaat ystäväni!.
OIKEUS KUULLA Lähetyskonferenssi Joensuussa
 Ulkomaankauppa on aina ollut merkityksellistä Suomelle.  Kokonaisvienti nelinkertaistui vuodesta 1990 vuoteen 2008 asti.  Tavaroiden ja palveluiden.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Samba Tervetuloa tutustumaan samban maailmaan.
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Etelä-Korea Korea, on valtio Aasiassa.
Dynaamista kristinuskoa Afrikassa Auli Vähäkangas
Kiina.
Kiina s. 46-.
Turkki – Aasian läntisin maa
Intia on monen miljardin asukkaan valtio, Joka kuuluu kehitysmaihin.
Intia s. 70-.
LÄHETYS JA USKONTOJEN KOHTAAMINEN Lähetys, uskonnot ja kohtaaminen - kolme yhteenkuuluvaa sanaa Teesejä ja kysymyksiä Timo Vasko KLK, SLN Suomen Lähetysneuvottelu.
Sanoma Lehtimedia / Tiina Eskelinen
Venäläinen kulttuuri Mirva SÄP13.
Kappale 9 Suurimmat väestökeskittymät: Pohjois-Amerikan itärannikko
Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.. Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.
KANADA 32 miljoonaa asukasta pinta-alaltaan maailman toiseksi suurin valtio Venäjän jälkeen.
Kaakkois-Aasialainen
Suomalaisen yhteiskunnan juuria :
Kylmän sodan kriisejä.
Leipäteksti 22 pt, riviväli 30 pt (+ ennen kappaletta 17 pt) Otsikko 30 pt, riviväli 32 pt.
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
KIINALAINEN KULTTUURIPIIRI
FILIPPIINIT.
S. 46- Kiina. Kiinan historia Yksi maailman vanhimmista kulttuureista, Homo Erectuksen jäänteitä miljoonan vuoden takaa Yhtenäinen Kiina (= Qin-dynastia)
Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*
Lähetysopetus rippikoulussa Esimerkkejä lähetysoppitunnilla käsiteltävistä asioista.
ELM04 VENÄJÄ ”Edessäsi on nyt avoin ovi” Ilm.3:8b.
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
Toivon tiekartta Suomen Lähetysseuran strategia
Oppi, sakramentit, rukoukset, Jumalanpalvelus ja seurakunnan toiminta
Islam ja länsimainen kulttuuri
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Kristinuskon levinneisyys ja kehityssuunnat 2000-luvulla
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
Venäjä.
20. Kristinusko Aasiassa ja Afrikassa
Afrikkalainen kulttuuri
IV EUROOPAN NOUSU kuvanavaus
LÄHETYSTYÖ Lähetystyö on sen tekijän oman uskonnon levittämistä edistäviä toimenpiteitä joko uskonnottomille tai toisen uskonnon edustamille henkilöille.
Köyhyys maailmassa.
Venäjän uskonto.
Maailmanuskonnot maailmassa n uskontoa
Kiina Kiina on myös toisiksi varakkain maa.
Kenian lasten puolesta
JAPANI.
Sikhiläisyys ja jainalaisuus
Lähetysopetus rippikoulussa
ABORIGINAALIT JA SIIRTOLAISET
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
16. Kristillisperäiset uskonnot
Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia
Kaarle Suuri ja Frankkien valtakunta
LÄHI-ITÄ ja ISLAMIN ALUE
Lähetysopetus rippikoulussa
Esityksen transkriptio:

Tervetuloa tutustumaan mongolialaiseen kotiin! JURTTA KUTSUU 6.5.2008 Tervetuloa tutustumaan mongolialaiseen kotiin! Lähetyssaarnaaja Jarmo Pölönen kertoo elämästä ja lähetystyöstä Mongoliassa... Tervossa Lähetysilta klo. 19:00

Mongolia on tasavalta Aasiassa Venäjän ja Kiinan välissä Mongolia on tasavalta Aasiassa Venäjän ja Kiinan välissä. Suureksi osaksi Gobin aro- ja aavikkoalueen peittämä maa on maailman harvaanasutuin valtio. Mongolia on maailman yhdeksänneksitoista suurin valtio. Mongolian asukasluku on 2,8 miljoonaa ja pääkaupungissa Ulan Batorissa asuu 800 000 asukasta. Mongolia syntyi vuonna 1206 Mongolivaltakunta ulottui laajimmillaan Kaakkois-Aasiasta Eurooppaan saakka. Viimeinen suurkaani, Kublai-kaani hallitsi kenties kaikkien aikojen laajinta valtakuntaa - olkoonkin että valtakunta oli silloin jo käytännössä hajonnut itsenäisiin kaanikuntiin. Se ulottui Koreasta Unkariin ja Siperiasta Pohjois-Intiaan. Jurtta on harvinainen nähtävyys ja Suomessa niitä on kaksi kappaletta. Fida international on saanut jurtan kiitoksena hyvin toteutetusta hammasprojektista. Jurtta on noin kuusi metriä leveä puusta, huovasta ja kankaasta rakennettu perheasunto: Pääkaupungissa Ulanbatorissa suurin osa ihmisistä asuu jurtassa. TULE JA TUTUSTU JURTAAN!!

Suomalainen lähetystyö Mongolia vietti 800-vuotisjuhlia vuonna 2006. Tänä päivänä mongolialaiset elävät karjanhoidosta ja palveluista. He uskovat Budhaan (lamalaisuus), shamanismiin, islamiin ja kristinuskoon. Suomalainen lähetystyö Suomalaisia protestanttisia lähetystyöntekijöitä on tällä hetkellä vajaat 1000. Vuonna 2006 suurimmat lähetysjärjestöt olivat Fida International 378 lähettiä ja Suomen lähetysseura 237 lähettiä. Lähetystyöntekijät toimivat eri maanosissa seurakunta- ja evankelioimistyössä, opetustehtävissä, terveydenhoito- ja sosiaalityössä. Lisäksi työaloja ovat maa- ja metsä-talouden tehtävät , hallintopalvelut , teknisen alan tehtävät , raamattu- ja kirjallisuustyö sekä muut erityistehtävät. Fida International on suomalainen helluntaiseurakuntien lähetys-ja kehitysyhteistyö-järjestö. Fida on latinaa ja merkitsee uskollista ja luotettavaa. Fida International ry (entinen Suomen Vapaa Ulkolähetys) on lähettimäärältään Suomen suurin lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö.