Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.. Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.. Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa."— Esityksen transkriptio:

1

2 Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.

3 Maa Pinta-ala : n. 500 000 neliökilometria.
Asukasluku : n. 65 miljoonaa Väestötiheys : 126 / km² Pääkaupunki : Bangkok Valuutta : Baht (THB) Maan rajanaapureita ovat Laos ja Kambodža idässä, Siaminlahti ja Malesia etelässä, sekä Andamaanienmeri ja Myanmar lännessä.

4 Ajanlasku Thaimaan ajanlasku perustuu buddhalaisen kalenterin itäiseen versioon, joka on 543 vuotta gregoriaanista kalenteria edellä. Buddhalaisen kalenterin vuosi 2551 vastaa vuotta Vuosi vaihtuu 1 tammikuuta niin kuin muissakin maissa.

5 Kuningas Bhumibol Adulyadej on Thaimaan kuningas.
Adulyadej syntyi 5 joulukuuta 1927. Bhumibol kruunattiin virallisesti kuninkaaksi 5. toukokuuta 1950 kuninkaallisessa palatsissa Bangkokissa.

6 Väestö Kolme neljäsosaa Thaimaan väestöstä on etnisiä thaita. Thait jaetaan maantieteellisin ja etnisin perustein seuraaviin ryhmiin: keskiseen (36 %), thai-laoihin (32 %), pohjoiseen (8 %) ja eteläiseen (8 %). Neljäsosa väestöstä on alle 15-vuotiaita. Väestönkasvu on 0,68 % vuodessa ja odotettu elinajanennuste miehillä 70,24 vuotta ja naisilla 74,98 vuotta.


Lataa ppt "Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.. Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google