Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Venäjä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Venäjä."— Esityksen transkriptio:

1 Venäjä

2 Venäjän lippu on Venäjän federaation kansal- linen tunnus vaakunan ja hymnin ohella. Se otettiin käyttöön Pietari Suuren  hallintoaikana vuonna 1699, mutta sen nykyinen versio hyväksyttiin 11. joulukuuta 1993. 

3 Perustietoa Venäjästä:
Pääkaupunki Moskova (as. luku 12milj.), Venäjän tärkein teollisuuskaupunki. Pietari venäjän 2. suurin kaupunki, maailman pohjoisin yli miljoonan asukkaan kaupunki. Presidenttinä toimii Vladimir Putin Pääministerinä toimii Dmitri Medvedev Asukasluku 143,4 miljoonaa (2013)

4 Aikaero Suomeen Kesällä; ei aikaeroa, Talviaikana, +1h
Tärkeimmät elinkeinot: palveluelinkeinot, kaivos- ja metalliteollisuus Rajanaapureita Kiina, Suomi, Mongolia, Kazakhstan, Valko-Venäjä, Viro, Latvia, Liettua. Valtiomuoto; liittotasavalta Pinta-ala yhteensä km2 Viralliset kielet; venäjä koko federaatiossa, alueellisesti yli 100 muuta kieltä Valuutta: rupla ja kopeekka

5 Moskova  Moskova on Venäjän suurin kaupunki ja sen asukasluku on noin 11,9 miljoonaa. Moskova on Euroopan suurin kaupunki, kun Istanbul ei sijaitse kokonaan Euroopassa. Moskova on myös Venäjän tärkein teollisuuskaupunki ja liikenteen solmukohta.

6 Tsaarinvallan aikaan Venäjän pääkaupunkina toimi Pietari, mutta Moskovasta tuli Neuvostoliiton pääkaupunki ja on pysynyt pääkaupunkina Neuvostoliiton romahduksen jälkeen. Moskovassa sijaitsee Kreml, jossa sijaitsevat Venäjän keskeiset hallintoelimet. Moskova on kasvava kaupunki. Moskovassa on viisi lentokenttää ja rautatieyhteydet joka suuntaan.

7

8 Venäjän vaakuna Venäjän vaakuna otettiin käyttöön vuonna 1993.
Vaakuna on väriltään punainen ja sen keskellä on kaksipäinen kotka. Kaksipäisen kotkan rinnassa on Moskovan vaakuna, jossa Pyhä Yrjö ratsastaa valkoisella ratsulla ja surmaa lohikäärmeen.

9 Venäjän presidentti Vladimir Putin

10 Kuvia Venäjästä

11

12

13 Tehneet: Lotta & Elina


Lataa ppt "Venäjä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google