Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*"— Esityksen transkriptio:

1

2 Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso* on Naantalissa. Se on Turun lähellä. Minä sain tietää, että Petroskoissa lapset puhuvat suomea oikein hyvin. Haluan kutsua teidät kylään. Täällä te voitte puhua suomea minun kanssani. Tulkaa käymään! Terveisin Muumipeikko! Muumilaakso* - Долина Муми

3 Matkalla Suomeen

4 Sanasto pääkaupunki Helsinki Espoo lippu karhu koivu maa asukas järvi

5 4. Helsinki on kaunis ja siisti kaupunki. 1. Suomi on kaunis pohjoinen maa. 2. Suomen asukasluku on noin 5 miljoonaa. 3. Suomen pääkaupunki on Helsinki.

6 6. Espoo on toiseksi suurin kaupunki. 8. Suomen naapurimaat ovat Norja, Ruotsi, Venäjä. 5. Helsinki on isoin kaupunki. 7. Suomen vanhin kaupunki on Turku.

7 10. Suomen lippu on sinivalkoinen. 9. Suomessa ihmiset puhuvat suomea ja ruotsia. 12. Saimaa on Suomen suurin järvi. 11. Karhu, koivu, joutsen ja koivu ovat Suomen symboleita.

8 1) Mitkä maat ovat Suomen naapureita? a) Venäjä, Ruotsi ja Espanja. b) Venäjä, Norja, Ruotsi. c) Ukraina, Venäjä, Ruotsi ja Viro.

9 2) Mikä kaupunki on Suomen pääkaupunki? a)Turku. b) Espoo. c) Helsinki.

10 3) Minkävärinen lippu Suomella on? a) Suomella on sinivalkoinen lippu. b) Suomella ei ole lippua. c) Suomella on punainen lippu.

11 4) Mitkä ovat suomen viralliset kielet? a) Suomi ja venäjä. b) Ruotsia ja venäjä. c) Suomi ja ruotsi.

12 5) Montako ihmistä asuu Suomessa? a)Suomessa on noin 10 miljoonaa asukasta. b) Suomessa on yli 5 miljoonaa asukasta. c) Suomessa asuu vain 100 henkeä.

13 6) Mitkä ovat Suomen symbolit? a) Karhu, kissa, kuusi, tulppaani b) Koivu, joutsen, karhu, kielo c) Susi, kielo, joutsen, kuusi.

14 1) Mitkä maat ovat Suomen naapureita? 2) Mikä kaupunki on Suomen pääkaupunki? 3) Minkävärinen lippu Suomella on? 4) Mitkä ovat suomen viralliset kielet? 5) Montako ihmistä asuu Suomessa? 6) Mitkä ovat Suomen symbolit?

15 Mikä tanssi on Suomen tunnetuin tanssi? E:\для урока\Katri Helena - Letkis.mp3

16 SUOMI Pääkaupunki Naapurit Vanhin kaupunki Toiseksi suurin kaupunki Viralliset kielet Symbolit Lippu Pisin joki Syvin järvi Asukasluku Lisä- informaatiota

17 Kiitos kaikille!


Lataa ppt "Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google