Vertaisohjaajatoiminta. ” Olen kuin yksi noista tiilistä. Tarvitsen ympärilleni toisia tiiliä, jotka ovat samanlaisia kuin minä, tarvitsen niitä tuekseni.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maahanmuuttajataustaiset nuoret ja koulutus
Advertisements

Tietotaitotalkoot-hanke Mikä se on?. Tavoitteena toimiva tietoyhteiskunta • Kansalaisille tietoyhteiskuntavalmiuksia • Tietotekniikkaosaajien ja aktiivisten.
Mediakasvatus MLL:ssa
Toimintavuoden 2011 keskeiset toiminnot. Epilepsialiiton strategia vuoteen 2010 • Avoin suhtautuminen epilepsiaan ja sen monimuotoisuuteen • Laadukas.
KASVATUSSOPIMUS? Tiina Haapsalo.
Henkilökohtaisen avun keskus Pääkaupunkiseudulla
Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö
2. Lapin mielenterveys- ja päihdepäivät Rovaniemellä 4. – ”Ihmisyyden äänellä – vertaistuki mielenterveys- ja päihdekuntoutuksessa” vertaisohjaaja.
Direktor kooli kasvatuskeskkona arentajana
Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -toimintamalli. Lähtökohdat • Itsenäinen ja avustettu ulkoilu kuuluu laadukkaaseen vanhuuteen • Kaikki eivät kuitenkaan pääse.
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
ILO ELÄÄ JÄRJESTÖISSÄ – Pohjois-Karjalan järjestöpäivät , Kitee PALAUTTEEN PURKU Hanna Kääriäinen 2013.
Tukitoimintaa syömishäiriötä sairastaville ja läheisille
Sulle, mulle, sulle, mulle Ympäristöliikkeen historia yhdessä talteen - yhteistyössä museot, arkistot ja kansalaisjärjestöt Harri Hölttä Projektitutkija.
Tukevasti alkuun, vahvasti kasvuun –hanke, Helsinki
OHJAAMINEN.
Tietoa ja neuvontaa kohtaamispaikoista Helena Liimatainen Sirpa Sulku.
Lasten kilpailutoiminnan kehityshanke
Yhdistyksen markkinointi
AURA-instituutti, Turku ja Laitila
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
TTL Sosiaalisessa mediassa
Tutkintojen perusteet I II III I-tason tutkinto väh 50 h opintokokonaisuus Korkeakoulututkinnot Ammatilliset tutkinnot Laji- /toimialatutkinto suoritettu.
BPW Finland UUSIA AJATUKSIA TOIMINNASTAMME - MITEN NE TOTEUTETAAN Leena Roivas Puheenjohtaja
VIRVELÖINTIÄ RAUMALLA
Ajatuksia työpaikkaohjaajalle Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijan ohjaamisesta ja motivoinnista työpaikalla.
Mitä Student Life on? Student Life on Jyväskylän yliopiston ja jyväskyläläisten kumppaneiden luoma toimintamalli, jonka fokuksessa ovat yliopistomme.
Avoin keskustelutilaisuus syömishäiriöiden hoidosta ja kuntoutuksesta
Sosiaalialan asiantuntijapäivät Vanha Satama
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Sydäntalvi – Suomen sydämellisin valmiusharjoitus Lauantaina klo
VARHAINEN AVOIN YHTEISTYÖ Eettiset periaatteet Valtakunnallinen VARPU-verkosto Tutkimusprofessori Tom ARNKIL / Terveyden ja hyvinvoinnin.
TOIMIVA TULPPA-RYHMÄ Tuire Hautanen terveydenhoitaja/tulppa-ohjaaja
Kauppakeskusturvallisuus - käyttäjät
Harjoitukset ja niiden tarkoitus
Teemme tulevaisuutemme - yhdistyskierros syksy 2014.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Laajennettu työssäoppiminen ©koulutus()eximo5.fi.
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
Kokemuskoulutustoiminnan yleiset tavoitteet Kokemuskoulutuksella pyritään vaikuttamaan siihen, että pitkäaikaissairaan, vammaisen tai läheisen kokemustieto.
Epilepsiajärjestötyön tulevaisuus - valokeilassa yhdistysten vapaaehtoistoiminta ja vertaistuki.
MITÄ TIETOA JA OSAAMISTA LASTENSUOJELUTYÖ TARVITSEE? Lastensuojelun tila nyky-Suomessa Helsingin yliopisto Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja.
LAPSEN JA VANHEMMAN VÄLISEN YHTEYDEN SÄILYTTÄMINEN Tässä esityksessä käydään lyhyesti läpi lapsen ja vanhemman välisen yhteyden säilyttämisen osa- alueita,
Vertaisohjaajatoiminta - itsearviointi ja auditointi 3/29/2015Tommi Ripatti / Nuorisoasiainkeskus.
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Hanna Kääriäinen
Ympäristökasvatusstrategian työryhmä Ympäristökasvattajan odotukset ja toiveet Jenni Minkkinen Langinkosken lukio
Copyright Syömishäiriöliitto-SYLI ry
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
JÄSENTIEDOTE 1/2016 Oikein hyvää tätä alkanutta uutta vuotta. Vuosi on alkanut pakkasilla, mutta toivottavasti tämä vuosi on parempi kuin edellinen vuosi.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
KÄSSÄMARTTA MITEN JA MISSÄ?. Oletko innostunut käsitöistä, kädentaidoista ja haluatko oppia uutta? Oletko kuullut kässämarttatoiminnasta, olisiko se sinun.
Tulevaisuus-verstas Millaisia muutoksia on tapahtumassa ihmisten toiminnassa ja yhteiskunnassa?
Yhdistyshuoltamo Tarvitseeko yhdistyksenne vuosihuoltoa? Nakuttaako vapaaehtoistyön moottori? Onko uuden startin aika? Mietitkö jo romuttamolle vientiä?
Katja Asikainen.  Hankkeen kesto: –  Hankkeen hallinnoija: Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys  tavoitteet: ◦ maakunnallinen järjestöstrategia,
Joustava perusopetus eli JOPO. Saarijärven JOPO-luokka Aloitti toimintansa elokuussa 2011 Aloitti toimintansa elokuussa oppilasta
HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki
Vapaaehtois- ja vertaistoimijan motiivit, roolit ja rajat
Leikin avulla oppimista Projekteja kiinnostavista asioista
Järjestöjen ja yritysten yhteistyöfoorumi -selvityshankkeen tuloksia Kari Kurkela, Ari Inkinen.
Vapaaehtoisten ja vertaisten kouluttaminen A-kiltatoiminnassa
Satakunnan TE-toimisto
Osatyökykyisille tie työelämään
Syömishäiriöliitto - SYLI ry, ALUESYLI
Oman elämän raiteilla!.
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
Kehittämismatriisi Resurssit (miten resursoidaan?)
Tukiliiton strategiaprosessi
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
NV:n uusi viestintästrategia työseminaari
Osallisuutta monella tasolla: Kuvaukset
Esityksen transkriptio:

Vertaisohjaajatoiminta

” Olen kuin yksi noista tiilistä. Tarvitsen ympärilleni toisia tiiliä, jotka ovat samanlaisia kuin minä, tarvitsen niitä tuekseni. Ja kukapa tietää, ehkä minäkin vuorostani tuen niitä, joitakin niistä?” Merete Mazzarella (2003)

Vertaisohjaajatoiminnan tavoite Epilepsialiitto kouluttaa epilepsiaa sairastavia ihmisiä sekä heidän omaisiaan ja läheisiään toimimaan vertaisohjaajina liiton kuntoutus-, järjestö- sekä yhdistystoiminnassa Monipuolisen psykososiaalisen tuen toteutuminen ryhmämuotoisessa toiminnassa kokemustietoa ja vuorovaikutuksellista oppimista hyödyntämällä

Mikä on vertaisohjaaja? Epilepsialiiton vertaisohjaajat ovat VVAA- projektissa valmennettuja kokemusasiantuntijoita Tuovat oman epilepsiatarinansa kautta ryhmään kokemustietoa Ovat valmiita jakamaan omaa kokemustaan ryhmän kanssa → ryhmäläiset uskaltavat käsitellä omia epilepsiakysymyksiään avoimesti

Vertaisohjaaja Kyky reflektoivaan ajatteluun ja hyvät vuorovaikutustaidot Oman epilepsian tulee olla sellainen, ettei toiminta kuormita häntä liikaa On oltava riittävän sopeutunut sairauteensa Kykenee palauttamaan mieleensä omat kokemuksensa sairastumisesta (kipukohdat, pelot, avuttomuus)

Vertaisohjaaja Ei ole opettaja tai ”saarnamies” (kyky toimia ryhmässä ja antaa tilaa muille) Ei ole henkilökohtainen tukihenkilö Oltava hyvässä fyysisessä ja psyykkisessä kunnossa Motiivina ei saa olla oma avun tarve (toiminta tarjoaa eväitä myös omalle kasvulle)

Vertaisohjaaja voi toimia Ammattilaisen tai työryhmän yhteistyökumppanina kuntoutumistoiminnan tukiryhmissä ja kuntoutumiskursseilla Alustajana, kannustajana, rohkaisijana, rinnalla kulkijana ja hengenluojana järjestötapahtumissa ja lomatoiminnassa Vertaistukitoiminnan järjestäjänä ja ohjaajana yhdistystoiminnassa Vertaisohjaajatoiminnasta kertovana henkilönä eri tilaisuuksissa

Toimintasuunnitelma 2011 Vertaisohjaajat on valmennettu kuntoutustoimintaan ammattilaisten työpariksi Järjestötapahtumien ohjaajina ammattilaisten työpareina perhe-, nuoriso-, liikunta-, seniori- sekä vaikeat ja harvinaiset epilepsiat – tapahtumien yhteydessä

Toimintasuunnitelma 2011 Vertaisohjaajia kutsutaan yhdistyksille suunnattuihin alueellisiin koulutustilaisuuksiin Vertaisohjaajien verkottuminen muiden järjestöjen vertaisohjaajien kanssa Verkossa tapahtuva vertaisohjaajatoiminta Uusien vertaisohjaajien rekrytointi

Vertaisohjaajien rekrytointi Kuntoutumiskurssit Avokurssit ja tukiryhmät Valtakunnalliset ja alueelliset järjestötapahtumat Yhdistystoiminta Valinnan tekee järjestötiimi ja kuntoutuspäällikkö

Mahdollisuudet Uusia toimintamuotoja ja toimijoita yhdistyksiin Ohjausresurssi valtakunnallisiin järjestötapahtumiin Ohjaus- ja/tai suunnitteluresurssi yhdistysten alueelliseen yhteistoimintaan Ohjaus- ja/tai suunnitteluresurssi esim. NV- yhteistoimintaan