Www.pirkkala.fi Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KULTTUURI KUNTAORGANISAATION MUUTOKSESSA / Hanna-Mari Kokkonen.
Advertisements

Maaseutukehitys. Leader Älä anna ideasi olla pelkkä ajatus -toteuta se!
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Kuntademokratia: Miten ottaa kuntalaiset ja kunnan työntekijät mukaan kehittämään yhdessä? Miten toteuttaa hyvää johtamista? Pormestari Helena Rissanen.
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
(Viitekehys: Suomi, Kotka)
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
VALOVUOSI = km IHMISIÄ = 1 IHMINEN / km LINNUNRATA Ø = VALOVUOTTA
Pirkanmaan Vuoden Kylä 2011: Kotala, Virrat.
Tampereen kaupunkiseudun rakennemallin tavoitteet Seutuhallituksen tavoiteseminaari Kuntajohtajakokous Maankäyttö- ja rakennetyöryhmä.
Hämeenlinnan ja Hattulan Elinkeinostrategia
NOKIAN kaupunki Vammaispalveluohjelma Nokialaiset asuvat viihtyisässä ja turvallisessa kaupungissa. Yhdenvertaisuus.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Tuusulan kunta- ja organisaatiostrategia
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
Teeman tarkastelun neljä näkökulmaa Alueellinen vaikuttaminen, nykytila Demokratia ja osallistuminen KRITEERINYKYTILAN EDUTNYKYTILAN HAITAT NYKYTILAN.
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
KU-selvitys Demokratiamallit Järvenpää-talo.
Kaupunginvaltuusto § xx 1. Kemijärvi 2020 ”Vedenvälkettä ja vihreää kultaa” Kemijärven kaupunki on vuonna 2020 Itä-Lapin elinvoimainen palvelu-
Strategia 2010 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto
Elinvoimainen kaupunkiseutu - tulevaisuuden vaihtoehdot vaikutuksineen Kjk
Hyvinvointia maaseudulle luovuuden keinoin Kulttuuriteemaryhmän puheenjohtaja Pirkko Liisi Kuhmonen Opetusministeriö YTR:n hankeseminaari
Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki,
Nokian kaupungin strategia
Kehittämispäällikkö Päivi Voutilainen
Seutukaupunki- seminaari Mikkeli Kehittämisjohtaja Erkki Välimäki Seinäjoen kaupunki.
Kuntastrategia / Strategisten tavoitteiden toteutuminen.
Matkailun mahdollisuudet käyttöön! PAMin kärkiteemat kevät 2013.
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
Missio - Suomen Yrittäjien tehtävä Parantaa yrittäjien asemaa, yrittämisen edellytyksiä sekä rakentaa Suomesta yrittäjyyden yhteiskunta.
Satakunnan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksella on työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
 Hyvinvointi on ihmisen fyysistä, psyykkistä, sosiaalista, emotionaalista ja hengellistä hyvää oloa  Hyvinvointi syntyy ihmisen itsensä, hänen läheistensä,
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
1.Keskusta haluaa turvata kuntalaisille lähipalvelut kaikkialla Suomessa, niin että ne ovat saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa.
Kuntaliiton Kunnat ohjelma ja tulevaisuuden kunta Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu va kehityspäällikkö Jarkko Majava.
Ruokolahden strategia 2016–2021. Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme.
Espoo haluaa kehittää osallisuutta Osallistuva Espoo -kehitysohjelma
Innovatiiviset hankinnat vauhdittamaan SOTE-kehitystä Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee STM, Meritulli.
Palveluseteliseminaari Kajaani Suomen Yrittäjät Elinkeinoasioiden päällikkö Kari Jääskeläinen.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Kuntastrategian tarkistaminen
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
Johtamisen ketju kohti tuottavuutta Yrittäjän onnenpäivä Ossi Aura
TALOUSARVIO 2008 JA TALOUSSUUNNITELMA Esittely
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Strategiaperusta ja ohjelmat
Kokoomus Heinola Kuntavaaliohjelma
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä rakentamassa
Maakuntauudistus ja järjestötoiminnan kehittäminen Varsinais-Suomessa Uusi kunta ja kolmas sektori Case Kemiönsaari Anneli Pahta
Toimialajohtaja Marita Lehikoinen
KUNTA UUDEN EDESSÄ - OSALLISUUTTA JA YHTEISÖLLISYYTTÄ
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa
Kasva ja Opi Lempäälässä
Yhteinen tavoitteemme
Janakkalan kunnan strategia vuoteen 2025
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Elämää yhteisöstä – kasvua yrityksistä Juupajoen kuntastrategia 2025
Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun 2018 informaatiotilaisuus Opetushallitus Opetusneuvos Jukka Lehtinen OKM/Ammatillisen koulutuksen.
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
Tulevaisuuden kunta Pohjois-Suomen työmarkkinaseminaari
Verotulot kunnittain Turunmaan seutukunnassa 2017
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
PAIMION – SAUVON KANSANTERVEYSKUNTAYHTYMÄ STRATEGIA
Esityksen transkriptio:

Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän kehityksen periaatetta. Kuntamme on aktiivinen ja vastuullinen toimija tarkoituksenmukaisen seutuyhteistyön kehittämisessä. Tavoitteena on avoin, strateginen ja verkostoitunut tulevaisuuden Pirkkala.

Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 2. Kuuleva kunta ja aktiivinen kuntalainen Kuntalaisten erilaisia kuulemis- ja osallistumismahdollisuuksia kunnalliseen päätöksentekoon kehitetään. Järjestöt ja yhteisöt otetaan yhteistyön voimavaraksi. Pormestari kuulee säännöllisesti kuntalaisia. Pormestarimallin avulla vahvistetaan poliittista yhteistyötä ja jatketaan sen toimintamuotojen kehittämistä.

Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 3. Vihreä, vireä ja laadukas ympäristö Pirkkala kantaa vastuuta viheralueiden riittävyydestä, melunhallinnasta ja yhdistää oivaltavasti asumisen ja luontoarvot. Pirkkala profiloituu rakennetun ympäristön laatukuntana ja miellyttävänä asuinympäristönä. Huolehdimme monipuolisesta asuntotuotannosta ja sujuvasta liikkumisesta.

Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 4. Hyvinvointi ja palvelut Pirkkala kehittää kaikkia palvelujaan kuntalaislähtöisesti. Sovellamme palvelujen jatkuvan parantamisen periaatetta. Hyvinvointia tuetaan parhaiten ehkäisemällä ongelmia ennalta, kaikki ikäryhmät (huomioiden) ja panostamalla terveyden edistämiseen eri muodoissa.

Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 5. Elinkeinopolitiikka Elinkeinotoimintaa kehitetään monipuolisesti erilaisten yritysten tarpeet huomioiden. Jatkamme kunnan ja paikallisten yrittäjien hyvää yhteistyötä. Vireä elinkeinotoiminta yhdistettynä aktiivisen työllisyydenhoitoon turvaa voimavarat hyvinvoinnin ylläpitoon ja kasvuun. Luomme tulevaisuuden houkuttelevinta työpaikka-aluetta kehittämällä läntisen kehätien ja lentokentän lähialueita koko Pirkanmaan parhaaksi.

Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 6. Hallitsemme kasvua Huolehdimme siitä, että kunta kasvaa hallitusti kaavoituksen ohjaamana. Tarjoamme asumisen mahdollisuuksia monipuolisesti elämän eri tilanteisiin.

Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 7. Talous Vahva kuntatalous mahdollistaa laadukkaan kunnallisen palvelutuotannon. Talous pidetään tasapainossa: veroprosentit pidetään kohtuullisina, lähellä seudun keskiarvoa. Käyttötalouden menokasvun tulee olla korkeintaan verotulojen kasvun suuruinen. Talousarviossa vuosikatteen on katettava poistot. Lainakanta pidetään kohtuullisella tasolla verrattuna valtakunnan ja seudun tasoon. Korjausvelan suuruus selvitetään perusteellisesti ja otetaan huomioon tulevissa talousarvioissa. Kehitämme taloushallintoa, rahoitusmalleja sekä laatu- ja kustannustietoisuutta.

Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 8. Johtaminen, luovuus ja henkilöstö Hyvä johtaminen ja osaava henkilöstö ovat Pirkkalan menestystekijöitä. Esimiesten johtamistaitoja parannetaan suunnitelmallisella koulutuksella. Johtamisen tulee olla kannustavaa ja innostavaa. Tietojohtamisen avulla ennakoimme tulevaa. Henkilöstön ja työyhteisöjen hyvinvointia sekä osaamista kehitetään. Kannustamme luovuuteen ja arjen toimintatapojen kehittämiseen luomalla henkilöstön kannustinjärjestelmä.

Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 9. Juuret ja kulttuuri Pirkkalalla on pitkä historia, jota vaalimme monipuolisesti tukemalla eri kulttuuritahojen toimintaa ja tekemällä yhteistyötä paikallisten yhteisöjen ja yritysten kanssa. Monimuotoinen kulttuuritarjonta ja historiamme tunteminen luovat yhteisöllisyyttä ja vahvistavat identiteettiämme.