Nordplus Junior Liikkuvuutta, yhteistyöhankkeita ja verkostoja kouluopetukselle – Tavoitteet ja kohderyhmät Vahvistaa ja kehittää kouluyhteistyötä ja luoda.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Advertisements

Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
Mitä Nordplus-ohjelmalla on tarjota opiskelijalle? Opiskelijoiden liikkuvuus Pohjoismaissa –seminaari Kuopio Merja Kuokkanen/Kansainväliset opiskelijapalvelut,
Näin CIMO tukee koulujen kansainvälistymistä / Turku
2/2009 Ohjelmaesittely: Leonardo da Vinci We Mean Business! Kansainvälinen harjoittelija Erasmus - tai Leonardo da Vinci -ohjelman avulla Katriina.
eVarikko - veturina ja tukena arjessa Tampereen seudulla
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea moniammatillisen ohjauksen ja opiskelijahuollon kehittämiseen klo Verkostotapaaminen/ohjaustilaisuus.
5/2007 CIMO Opettajien kansainvälisen liikkuvuuden kehittäminen KV-hallinnon kevätpäivät 2007 Roundtable 3 Anna-Leena Riitaoja.
 Jatkoa ESR-osarahoitteiselle AHOT korkeakouluissa -hankkeelle  Päätoteuttajana on Turun yliopisto  Osatoimijana kielten ja viestinnän jatkohankkeessa.
Ammatillinen koulutus - järjestöt ja yhdistykset kansainvälistyminen – EU:n välineet SLGI-hanke Kim Smedslund 0210.
OPPIREPPU –hanke Lapin alueen 2.asteen verkkokoulu Rovaseudun 2.asteen oppilaitokset Jyrki Niskanen.
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
05/20071 Erasmus Korkeakoulujen kv.kevätpäivät Seinäjoki 2007 Anne Siltala, CIMO Hankeyhteistyö työelämän kanssa - Erasmus-ohjelman tukimuodot.
11/20061 Erasmus Uusi Erasmus-ohjelma – osa Elinikäisen oppimisen ohjelmaa (LLP)
Oppisopimus ja Eurooppa
ECVETin ABC ECVET liikkuvuudessa ja opettajan työssä
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
2/2009 CIMOn palvelut ohjaajille Hanna Isoranta
Kansainvälisyyttä korkeakoulujen henkilökunnalle
EU:n ohjelmakausi Valmistelutilanne Seija Astala OKM/NY.
Opetuksen ja oppimisen kansainvälinen tutkimus TALIS 2013
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Tampere Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
KORKEAKOULUJEN KIELTEN OSAAMISKUVAUSHANKE
Kaikki erilaisia –kaikki samanarvoisia
Hyvään virkakieleen! Virkakielikampanja − Hyvään virkakieleen oppiminen Suosituksia yliopistoille ja ammattikorkeakouluille.
Aikuiskoulutus - järjestöt ja yhdistykset kansainvälistyminen – EU:n välineet SLGI-hanke Kim Smedslund 0210.
Nordplus Junior Liikkuvuutta, yhteistyöhankkeita ja verkostoja kouluopetukselle – Tavoitteet ja kohderyhmät Tavoitteena vahvistaa ja kehittää kouluyhteistyötä.
Kulttuuri- ja liikuntapolku Espoossa. Valtioneuvoston asetus peruskouluille 1435, 3 § ’Opetuksen tulee antaa oppilaille perusta laajaan yleissivistykseen.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
03/20041 Nordplus Nabo Nordplus Nabo Pohjoismaiden ministerineuvoston lähialueyhteistyöohjelma 2004–2006.
Ajankohtaista CIMO LLP – Comenius päättyy 2013 UUSI OHJELMA ”Erasmus for All ” : KA1 – Learning Mobility of Individuals KA2 – Cooperation.
ETwinning Mikä eTwinning on? Komission hanke, jolla halutaan antaa mahdollisimman monille oppilaille mahdollisuus tutustua ja työskennellä.
Osaamisperustaisuus korkeakouluissa
VALMA Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
Suomen koulutusjärjestelmä
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Nordplus-ohjelmien hakukierros applications Seuraava hakuaika päättyy ! Valmistelevien.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Peda-forum –päivät Opetuksen kehittäminen Helsingin yliopiston strategia Opetuksen ja opintojen kehittämisohjelma.
Kiinan kieltä lukioissa
Osuva –seminaari Tornio Osuva opettele saavuta uudistu verkostoidu aktivoidu.
© SUOMEN AKATEMIA 1 Suomen Akatemia Tehtävät Myöntää rahoitusta tieteelliseen tutkimukseen, tutkijankoulutukseen ja tutkimusedellytysten kehittämiseen;
Myllypuron yläaste Tervetuloa!
Verkko-opetuksen kehityssuuntia Pohjois-Savon tietoyhteiskuntastrategiaseminaari Ulla Voutilainen vararehtori.
HUKI-projekti pähkinänkuoressa Lajipäällikköpäivät Leena-Maija Talikka Skills Finland ry ”Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus Leena Hiltunen Yliassistentti (OPE)
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Tietoa kansainvälisistä rahoitus- mahdollisuuksista Maakunnallinen opo-päivä Kalajärvi Jari Alanko, JAKK EU-tietokeskus.
2/2009 Nordplus Info /2009 Nordplus Korkeakoulutus - Päämäärät Edistää korkeakoulujen verkottumista, kokemusten, hyvien käytänteiden.
Joustava perusopetus eli JOPO. Saarijärven JOPO-luokka Aloitti toimintansa elokuussa 2011 Aloitti toimintansa elokuussa oppilasta
Koulun kehittämisprojekti
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Kielihanke Hanke kielten opiskelun varhentamiseksi, kehittämiseksi ja lisäämiseksi esi- ja perusopetuksessa.
PONTTI –Pohjoista ohjausosaamista nuorisotakuuseen, 5op
Osuustoiminta koulujen yrittäjyyskasvatuksessa
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
25/12/2018 Opetushallitus.
Nina Eskola Opetushallituksen kansainvälistymispalvelut
Kansainvälisyysmahdollisuuksia kouluille Kuopio
Nina Eskola Opetushallituksen kansainvälistymispalvelut
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
Info: Nordplus Junior, Nordplus Horisontal, Nordplus Pohjolan kielet ja Erasmus+ Opetushallituksen kansainvälistymispalvelut Tyrnävä Nina.
Sirkka Säikkälä ja Nina Eskola
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
Nina Eskola Opetushallituksen kansainvälistymispalvelut
Kansainvälisyysmahdollisuuksia kouluille Rovaniemi
Kansainvälisyysmahdollisuuksia kouluille Opetushallituksen kansainvälistymispalvelut Hämeenlinna Nina Eskola Iiris Kajas.
eTwinning -Euroopan suurin verkosto päiväkodeille ja kouluille
Esityksen transkriptio:

Nordplus Junior Liikkuvuutta, yhteistyöhankkeita ja verkostoja kouluopetukselle – Tavoitteet ja kohderyhmät Vahvistaa ja kehittää kouluyhteistyötä ja luoda verkostoja ja kumppanuuksia koulujen välillä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Tukea osallistuvien maiden opetuksen laatua, luovuutta ja uudistumista Levittää ja hyödyntää tuloksia. Kohderyhmiä ovat oppilaat, opettajat ja muu opetushenkilöstö: Päiväkodeissa Peruskouluissa Lukioissa Ammatillisissa oppilaitoksissa/ oppisopimuskoulutuksessa Nordplus Junior -ohjelman vuosibudjetti on n. 2,5 miljoonaa €. Kuva: Tomas Lopata | norden.org

Nordplus Junior Tavoitteet vahvistaa yhteistyötä ja verkostoja esikoulujen, peruskoulujen, lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten välillä tukea opetuksen laatua, luovuutta ja uudistumista mahdollistaa oppimisen kaikille; edistää yhdenvertaista oppimista osallistavan opetuksen avulla vahvistaa pohjoismaisia kieliä, sekä tietoa ja tuntemusta pohjoismaisista kulttuureista, kielistä sekä elintavoista kouluissa ja arjessa tehdä tunnetuksi pohjoismaisia ja balttialaisia kieliä ja kulttuureja edistää koulujen ja työelämän välistä yhteistyötä

Nordplus Junior Toiminnot Liikkuvuus (vähintään 2 maata) Valmistelevat vierailut (1 – 5 päivää) Luokkavaihdot (1 viikko – 3 viikkoa) Oppilasvaihto ja harjoittelu (1 viikko – 1 vuosi) Opettajien ja muun opetushenkilöstön liikkuvuus (1 viikko – 1 vuosi) Tuki kattaa kaikkien matkat (330 €, 660 € ja € maasta riippuen € maan sisäiseen matkaan jos yli 500 km). Opettajille tukea elinkustannuksiin 355 euroa/vko. Mikäli matkakulut jäävät tukea pienemmäksi, voi jäljellejäävää tukea käyttää muihin hankkeesta aiheutuviin kustannuksiin. Verkosto (vähintään 3 maata, 1-3 vuotta) Verkostojen perustaminen kokouksineen Verkoston hallinto kokouksineen Tiedotustoiminta Tulosten hyödyntäminen ja levittäminen Verkostotuki kattaa 75 % kokonaiskustannuksista Yhteistyöhankkeet (vähintään 3 maata, 1-3 vuotta) Kehittämishanke mukaan lukien opetussuunnitelmien kehittäminen Tulosten hyödyntäminen ja levittäminen Hanketuki kattaa 75 % kokonaiskustannuksista

Nordplus Junior Hakemusten viimeinen jättöpäivä on vuosittain 1. maaliskuuta, hakemusten viimeinen jättöpäivä todennäköisesti ! Valmistelevien vierailujen hakuajat ilmoitetaan erikseen, vuoden 2012 hakuaika Lue hakuoppaan Nordplus Junior –ohjelmaa koskevat sivut! Online-hakemus ja raportointi ”Application and Reporting System (ARS)” - järjestelmän kautta How to apply? ARS Hyvässä hakemuksessa: 1)Koulujen yhteistyössä huomioitu ohjelman tavoitteet 2)Tavoitteet ja sisältö kuvattu konkreettisesti 3)Hankkeen käytännön järjestelyt ja kumppaneiden roolit selkeät 4)Mietitty tulosten hyödyntämistä ja yhteistyön jatkuvuutta Hakukierroksista ilmoitetaan comenius-listoilla www-sivuilla

Mahdollistaa rajat ylittävän yhteistyön eri koulutustasojen ja sektoreiden välillä. Nordplus Horisontal Nordplus Aikuis- koulutus Nordplus Korkea- koulutus Nordplus Junior Nordplus Horisontal

Mahdollistaa yhteistyön eri koulutustasojen ja sektoreiden välillä (myös järjestöt, yhdistykset, organisaatiot, yritykset) Ohjelmassa edistetään innovatiivisia, perinteiset aihepiirit ylittäviä hankkeita, maiden välistä elinikäiseen oppimiseen liittyvää yhteistyötä sekä innovatiivisia kielihankkeita. Vähintään 3 maata ja kaksi eri koulutusastetta edustettuna partneriryhmässä. Omaa tai muuta rahoitusta edellytetään 50%. Esimerkkejä: 2011: Laurea ammattikorkeakoulun koordinoima hanke ”Functional innovative tools for Learning: FIT for Learning” on monitieteellinen hanke, joka toteutetaan yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, koulujen ja päiväkotien yhteistyönä viidessä eri maassa. Pääideana on koota tutkimusryhmä, jonka kiinnostuksen kohteena on lasten hyvinvointi, oppiminen, sosiaalisen syrjäytymisen ehkäiseminen ja kieltenopetus. Hankkeessa kehitetään toiminnallisia ja pedagogisia oppimateriaaleja lapsille. Nordplus Horisontal

työpajoja, seminaareja ja konferensseja selvityksiä, tutkimuksia ja tilastohankkeita hankkeita, joissa hyödynnetään koulutusalan tutkimustuloksia kielten opiskeluun, opetus- ja käännösmateriaaliin liittyvää innovatiivista materiaalituotantoa uusien kurssimoduulien kehittämistä uusien oppimis- ja opetusmenetelmien avulla julkaisuja, tulosten levitystä ja kokemuksenvaihtoa koulutuksen alalta Nordplus Horisontal -ohjelman vuosibudjetti on n €. Hakuaika päättyy Nordplus Horisontal-ohjelmassa tuetaan mm.:

MISTÄ LÖYDÄN YHTEISTYÖKUMPPANIN? eTwinning Ohje eTwinning yhteistyökumppanin etsintään löytyy sivulta: Ystäväluokka Pohjoismaasta