Työntekijän kokemuksia asiakkaan kohtaamisesta jalkautuvassa työssä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SPL Päätoimisten Coaching-ohjelma
Advertisements

Sosiaaliset taidot Elinikäiset oppimisen kontekstissa sosiaaliset taidot ovat avainasemassa. Nostamme esille neljä lähestymistapaa konseptissamme: Itseohjautuva.
Valkokari, Hyötyläinen, Kulmala, Malinen, Möller, Vesalainen 2 p Nina Widén.
Palveluseteli mahdollisuutena PKa / Järkevyyden, ahkeruuden ja julkisen työpaikan suhde JÄRKEVÄ AHKERA JULKINEN TYÖ.
Yhteisöllisyys – utopiaa vai arjen tekoja
KASVATUSSOPIMUS? Tiina Haapsalo.
Esiopetuksen huoltajat 2014 Generated on :41.
MIKÄ ON TIIMI?.
Sosiaalityön eetos ja haittojen vähentäminen
Internet ja ehkäisevä päihdetyö
OPETUSSUUNNITELMA KOULUKOHTAINEN
Voimaantuminen ihmisten kykyjen, mahdollisuuksien ja vaikutusvallan lisääntymistä. Voimaantumisessa korostuu oma sisäinen vahvistuminen ja se, että ihminen.
Sosiaalisen median hyödyntäminen nuorten parissa tehtävässä työssä
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
Anne Leppänen, Hannele Torvinen & Seija Koskela
Työnohjauksella laatua lapsen päivään
Viestintää ja tiedonhallintaa helposti ja tehokkaasti Olli Aro Kehittämiskonsultti – Business Development Consultant.

STARTTI PAREMPAAN ELÄMÄÄN!
”Mukava kuulla, että muuallakin ovet paukkuu”
Vastuullisen varainhankinnan ammatilliset arvot ja periaatteet Pääsihteeri Pia Tornikoski
Yksilöllisiä palveluratkaisuja henkilökohtaisella budjetilla - kokemuksia Eksotessa Merja Heinonen
SEINÄJOKI  VERKOSTOJEN MERKITYS JA DIALOGISUUDEN KOROSTAMINEN ILMESTYI VIRANOMAISKESKUSTELUIHIN VOIMAKKAAMMIN 1990-LUVULLA.  MISTÄ TÄHÄN.
Erityisesti Isä-projekti
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla Tapio Malinen
Työilmapiirin kehittäminen
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
©2009 Great Place to Work® Institute, Inc. Suomen parhaat työpaikat -tutkimus Great Place to Work ® Institute Emmi Rautiainen Konsultti, KTM ©2009 Great.
Vanhempien vertaisryhmä pilotti Myllypuron yläaste 2009 Ulla Hukka, erityisopettaja Tiina Valtonen, opinto-ohjaaja.
Kuinka kuulla kadunmiestä? - Kokemuksia osallisuuden tukemisesta ruohonjuuritason ja kehittämistyön rajoilla Salli-päivä , Katja Hämäläinen-Puhakka.
LUENTORUNKO: Mitä työnohjaus on Työnohjauksen muodot
Lasten suojelu – jokaisen tehtävä AMK
RYHMÄMME TUOTOS VIRTUKAMPUS Ideariihi Mitä Virtukampuksen tulisi olla? 2January 12, 2015 YHDISTÄVÄ TEKIJÄ Virtuaalisuus Yhteinen rajapinta.
MIELENTERVEYSTYÖ JA OMA JAKSAMINEN Copyright Tero Lappalainen 2011
KULTTURIENVÄLINEN VIESTINTÄ
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
Itäinen perhekeskus, Lapsiperheiden varhaisen tuen palvelut
Seurakuntaopisto.fi Moninaisuus-Oivallus-Dialogi Kulttuurisensitiivistä työskentelyä? Annu K-F Presentaation nimi, esittelijän nimi,
AH Lastensuojelulaki sosiaalityön arjessa Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö Arja Honkakoski Sosiaalityön kehittämispäällikkö.
Päihde- ja mielenterveystyö kuntoutujan näkökulmasta
Ylä-Pirkanmaan Seutupäihdetyö -hanke
Kansantalouden ennustelukuja vuodelle 2014 Laitos Julkaisu- BKT,Inflaatio, Työttö-Ansiotaso muutos myys- indeksin % % aste, %muutos, % joulukuu 0,11,18,61,4VM.
Wiki …ja muutamia huomioita sosiaalisesta mediasta [työyhteisöjen näkökulma] Kulttuurituotanto YAMK | | Milla Laasonen.
Ammattitaitokilpailut 2020 Skills-laivaseminaari
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
W w w. h a m k. f i TUPA - Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus Lähipäivä 4 KEHITTÄMISTILANTEEN ARVIOINTI – TUPA-KEHITTÄMINEN OPETTAJAN TYÖN JA OPPILAITOKSEN.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Kauppakatu 7 I KAJAANI I Päivi Partanen/Intotalo1© Makke Leppänen 2004 Vapauteen ja vastuuseen valmentaminen Päivi Partanen.
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Vapaaehtoistoiminnan muodot Psykososiaalista tukea tuottava vapaaehtoistoiminta Tukea tuottava toiminta esim. tukihenkilötoiminta.
Petra Pohjonen Youth Against Drugs ry.  Parantaa työssä jaksamista  Antaa aikaa varsinaiselle työlle  Rajaa työtä ja vapaa-aikaa  Lisää työtehoa 
MITÄ LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA OPPIMISKOKONAISUUDET TARKOITTAVAT ESIOPETUKSEN ARJESSA? Huom! Esityksestä on poistettu valokuvat.
Yhteisöllinen oppiminen Heini, Kati, Emilia, Tommi, Essi, Petra ja Noona.
Työniloa ja hyvää oloa! AMK-kirjastopäivät Leena Markkanen.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut.
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Vapaaehtois- ja vertaistoimijan motiivit, roolit ja rajat
Kokemusasiantuntijaksi vain kouluttautumalla?
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Luo luottamusta Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Kasvatuskumppanuus ja sitä ohjaavat periaatteet
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
Oman elämän raiteilla!.
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
SATAKUNNAN VERKOSTOTYÖN TOIMINTAMALLI
Palveluohjaus hyvän kohtaamisen varmistaminen
RIVAKKA OTE! OTE-kärkihanke projekti 7: Polut hoitoon ja kuntoutukseen
Toimintakykykeskushanke Pirkanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla
Esityksen transkriptio:

Työntekijän kokemuksia asiakkaan kohtaamisesta jalkautuvassa työssä Ilkka Sutinen Kehittämiskeskus Tyynelä

Perusajatuksena on arvostava ja kumppanuuteen pohjautuva yhteistyö. 8.4.2017 | Jalkautuva työ Jalkautuvan työn viitekehyksenä on voimavara- ja ratkaisukeskeinen työskentely sekä päihdetyö. Jalkautuvalla työllä tarkoitetaan työntekijän tavoitteellista työskentelyä yhteistyössä asiakkaan kanssa hänen omassa elinpiirissä ja ammattilaisverkostoissa. Perusajatuksena on arvostava ja kumppanuuteen pohjautuva yhteistyö.

Toiminta ohjautuu asiakkaan arjesta ja omasta elinpiiristä. 8.4.2017 | Toiminta ohjautuu asiakkaan arjesta ja omasta elinpiiristä. Jalkautuva työ on matalan kynnyksen kohtaamista, asiakaslähtöistä tukemista ja auttamista palveluverkostoissa. Jalkautuvan työn keskeisimmät työtavat ovat dialoginen kohtaaminen, yksilö- ja ryhmätyöskentely sekä vertaistoiminta. Jalkautuva työ ovat luonteeltaan yksilöllistä palveluohjauksellista työtä perustuen asiakkaan ja työntekijän väliseen sopimukseen, luottamukselliseen suhteeseen, määräaikaisuuteen ja ammatilliseen tukihenkilöön.

Asiakkaan asiantuntijuus 8.4.2017 | TASAVERTAISUUTTA Asiakkaan asiantuntijuus Arjen keskellä toimiminen lisää asiakkaan ja työntekijän tasavertaisuutta. Asiakkaan osallisuus ja sitoutuminen pohjautuu tasavertaisuuden kokemukseen. Erilaisten asiantuntijuuksien tasavertaisuutta. Kumppanuuden rakentamista erilaisten ihmisten kanssa, se vaatii erilaisuuden tunnistamista, erilaisuuden käyttöä voimavarana ja erilaisuuden sietämistä.

8.4.2017 | LUOTTAMUSTA Asiakkaana voin vaikuttaa asioihini ja saan parasta mahdollista asiantuntijuutta tuekseni. Luottamusta siihen, että kukin verkoston jäsen hoitaa oman osuutensa ja yhdessä syntyy jotain parempaa asiakkaan hyväksi kuin yksin. Luottamus vaatii rehellisyyttä, vastuuta, kannustusta, sitoutumista, jakamista ja suostumista.

Yhteistä ymmärrystä arvoista, joiden mukaan tehdään työtä. 8.4.2017 | YHTEISTÄ YMMÄRRYSTÄ Yhteistä ymmärrystä arvoista, joiden mukaan tehdään työtä. Yhteistä ymmärrystä edistää yhteinen kieli. Yhteisestä ymmärryksestä syntyy tahtotila edetä kohti yhteistä päämäärää. Yhteinen ymmärrys on myös ymmärrystä siitä, missä on kokonaisvastuu. Esityksen nimi | Tekijätiedot

8.4.2017 | YHTEINEN PÄÄMÄÄRÄ Kohtaaminen arjen keskellä auttaa yhteisen päämäärä, tavoitteen ja näkymän luomisessa. Yhteistä päämäärää edistää ajatus avoimesta ilmapiiristä ja avoimuus toiminnassa sekä yhteiset pelisäännöt. Yhteinen päämäärä on myös yhteistä kasvua ja kehittymistä avopalvelujen yhteisöissä. Esityksen nimi | Tekijätiedot

Asiakkaan asiantuntijuuden ylläpito. Palvelujen tasapuolisuus. 8.4.2017 | HAASTEITA Asiakkaan asiantuntijuuden ylläpito. Palvelujen tasapuolisuus. Vaihtuvuus työntekijöissä ja verkostoissa. Työntekijä on osana monia verkostoja. Työntekijän selkänoja. Työskentely ja muutos vaatii aikaa. Mikä on avopalveluiden kyky tuottaa muutoksen mahdollisuutta tukevia toimintoja asiakkaan arjen keskelle? Onko avopalveluilla aidosti merkittävyyttä?

Arjen keskellä toimiminen on kohtaamista parhaimmillaan. 8.4.2017 | KOHTAAMISTA Kohtaaminen avopalveluissa lisää yhteisöllisyyttä: asiakkaiden, lähiverkostojen ja muiden ammattiryhmien. Kohtaaminen avopalveluissa on rajojen ylitystä, kuulemista ja vuorovaikutusta. Arjen keskellä toimiminen on kohtaamista parhaimmillaan. Kohtaamisessa auttaa kyky kohdata erilaisuutta, sallivuus, huumori ja hyväksyminen.