Valviran Sampo-järjestelmä ja Terhikki-rekisteri

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Tohtoriopinnot CMT:ssä Pekka Isotalus Kaikki kuuluvat •Tampereen yliopiston tutkijakoulu •Viestinnän, median ja teatterin tohtoriohjelma •Oppiaineet:
Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti kuluttajalle
Nimien poimimiseen temppeliä varten voit vaihtoehtoisesti käyttää kahta menetelmää: -poiminta PAF 5.2 ohjelmassa -poiminta suoraan TempleReady for Windows.
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
Medinet- hoitopalvelu siellä missä potilas on
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Keskustelutilaisuus hedelmöityshoitotoiminnasta Jussi Holmalahti, FaT Johtaja Valvira.
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS – hanke
Tukioikeuksien siirrot
Ammatinharjoittamisoikeudet ja Terhikki-rekisteri Maarit Mikkonen Ryhmäpäällikkö, varatuomari Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira.
Opintoaikojen rajauslaki Vaihe II WinOodin käyttöliittymä muutokset.
AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Suomi-Venäjä-Seuran Jäsenrekisteriohjelma
Kansalaisneuvonnan markkinointi Neuvontapalveluiden yhteistyötilaisuus
Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista
Yhteishaku keväällä 2015.
Kansalaisen asiointitili asiakkaan näkökulmasta Sähköisen asioinnin tietoturvallinen viestintäkanava kansalaisen ja viranomaisen välillä. Osa Suomi.fi-portaalia.
Hyrrä-verkkopalvelu Hanketukien infotilaisuus
Hyrrä Sähköinen asiointi hanke-, yritys- ja rakennetuissa
Hallintolainsäädäntö kalastuksenvalvonnassa
Väyläopintomalli Opinto-oikeus SATAEDUN opiskelija voi hakea määräaikaista oikeutta suorittaa opintojaksoja Diakissa. Oppilaitos päättää niistä.
Prosessikuvaus* plagiointiepäilyn käsittelystä Aalto-yliopistossa
Opintoaikojen rajauslaki WebOodissa Inka Paukku, Tietohallintopalvelut, TaiK.
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Arvioijien valinta ja tutkintosuoritusten arviointi
© 2010 IBM Corporation1 Objektien käyttöoikeudet  Kaikilla sisällönhallinnan objekteilla on käyttöoikeudet. Käyttöoikeudet on jaoteltuina Lukuoikeuksiin,
Vammaisten henkilöiden tulkkauspalvelut Katja Savolainen
Mikä HYRRÄ ? Anne Heikintalo, ProAgria Länsi-Suomi
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
Työpaikkakouluttajan ABC
VIRTA - Opintotietopalvelu. 2 VIRTA-Opintotietopalvelu - csc.fi/virta RAKETTI-VIRTA hankkeessa luotiin korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto.
Modulaatio ja koodausTimo Mynttinen1 Varmenteet ja PKI Julkisen avaimen järjestelmä on pelkkä tekniikka. Arkikäyttöä varten avain ja tieto sen haltijasta.
Sähköisen yhteishaun ohjeistus. Sähköinen yhteishaku Yhteinen hakuaika kaikille , mutta haku meidän koulussamme toteutetaan välisenä.
VALTIOVARAINMINISTERIÖ HKO, Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö Julkishallinnon sähköisen asioinnin rakenneosat Kehitettävät yhteiset alustat,
Työpaikkakouluttajan ABC
Kevään yhteishaku ja aikataulut vuonna 2011 Kevään yhteishaku Pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeet: Jos hakutoiveissa.
Vastaväitteet ja niiden käsittely
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
Miten yritykset voivat hyötyä avoimesta tiedosta? Jarmo Nieminen Projektipäällikkö CSC – Tieteen tietotekniikan keskus.
Kehittävän asiantuntija-verkostotyön malli TATU – tartu tutkintoon!
VALVIRA / Ohry Alustus Valvira tarvitsee tietoja Virrasta 3 tapauksessa: opiskelijan (valmistunut) aloitteesta, opiskelijan (valmistunut) puolesta.
Päivittäisraportit Opiskelijarekisteri.
Opiskelun ja opetuksen tietovirtojen tavoitearkkitehtuuri: nykytilan kuvaus
Sähköisen asioinnin visio, toiminta- ja tietoarkkitehtuuri
Lehden tietojärjestelmän suunnittelu ja käyttöönotto.
Kaupparekisterin ilmoitusmenettely ja tietojen käsittelyprosessi.
VALITSE OIKEIN. VALITSE AMMATTI. - OPISKELE SATAKUNNASSA!
Säännellyt ammatit ja ulkomaisten tutkintojen tunnustaminen Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke.
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
Liikennöitsijäsivuston käyttöohje Liikennöitsijäksi rekisteröityminen Liikennöitsijäsivuston www-osoite on http ://
AHOT Humakissa AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen 1 Syksy 2015 HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU.
VIRTU tulevaisuudessa Markus Rahkola VM JulkICT-toiminto.
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Kehitä taitojasi sihteerinä ja hae sihteerin ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen! TALOUSHALLINNON AMMATTITUTKINTO kirjanpitäjä, palkanlaskija.
Eps2 / arkistolaitos
VIRTA – Opiskelutietojen kysely -käyttöliittymä
Tutkintojen kokoaminen Korpissa
Yhteenvetoa Selvitys asiakas- ja potilastietojen toissijaisen käytön kokonaisarkkitehtuurin nykytilasta
Esityksen lopussa: Osoita päättäjälle!!!
Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR
Katsaus sosiaalihuollon ammattihenkilöiden rekisteröintiin
Ajankohtaista VIRTA-opintotietopalvelussa ja oppijan tietovirroissa
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Henkilötietojen käsitteleminen VIRTA-tietovarannossa
Esityksen transkriptio:

Valviran Sampo-järjestelmä ja Terhikki-rekisteri Maarit Kinnunen, hankepäällikkö Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto PL 210 (Lintulahdenkuja 4), 00531 Helsinki puh. 0295 209 224 / 050 383 1625 maarit.kinnunen(at)valvira.fi 15.12.2014

Hankkeen sisältö ja aikataulu SAMPO-järjestelmä = Valviran sähköisen hallinnon järjestelmä Sähköinen asiointi (kansalaisille, terveydenhuollon ammattihenkilöille, yrityksille ja yhteisöille, viranomaisille, oppilaitoksille): Asiakirjat tulevat sähköisinä ja asioiden kirjaaminen tapahtuu automaattisesti, asiakas saa tiedon ratkaisusta ja käsittelyn tilasta, voi tarkastella omia tietojaan. Asianhallinta ja sähköinen arkisto: Nykyinen asianhallintajärjestelmä korvataan kokonaan ja asiakirjojen paperikäsittelystä luovutaan valtaosassa tapauksia, haetaan arkistolaitokselta sähke2-kelpoisuutta, jolloin asiakirjat riittää säilyttää vain sähköisinä Sähköinen työpöytä: Jokaisen valviralaisen jokapäiväinen työkalu - järjestelmä, jolla käytetään asianhallintaa, sähköistä arkistoa, erillisrekisterejä, sisältää työjonot ja niiden hallinnan, ohjaa käsittelyä Terhikki-rekisteri Nykyinen terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteri (Terhikki) on rakennettu 1990-luvulla. Järjestelmä uusitaan vastaamaan nykypäivän tarpeita. Asianhallinta, sähköinen arkisto, sähköinen työpöytä, Terhikki ja osa sähköisiä asiointeja otetaan käyttöön alkusyksystä 2015

Mitä VIRTA-tietoja Valvira käyttää? Opiskelijarekisteröinnit Oikeuden toimia tilapäisesti laillistetun ammattihenkilön tehtävissä saa mm. lääkäriopiskelijat 4. ja 5. vuosi hammaslääkäriopiskelijat 4. vuosi farmasian opiskelijat: perus- ja aineopinnot (2/ 3 opinnoista suoritettu) Oppilaitoksen tulee ilmoittaa nämä (so. opiskelijat eivät itse hae). Rakennetaan uusi sähköinen asiointi, johon oppilaitos kirjautuu sisään Katso-tunnistautumisella (http://www.vero.fi/katso). Syötettävät tiedot: tarvittavat opintosuoritukset tehneiden opiskelijoiden henkilötunnukset Järjestelmä hakee tiedot sekä väestötietojärjestelmästä että Virta-järjestelmästä Oppilaitos klikkaa, millä suorituksella opiskelijarekisteröintiä perustellaan. Vain valitut suoritukset talletetaan Terhikkiin. Jos oppilaalla ei ole suomalaista henkilötunnusta, tulee tiedot antaa kirjeitse. Sähköisen asioinnin kautta voidaan ilmoittaa vain ne opiskelijat, joiden tiedot ovat väestötietojärjestelmässä. Oppilaitoksen syöttämät tiedot välitetään Sampo-järjestelmään, jonka kautta Valviran lupahallinto käy tiedot läpi ja tekee päätöksen rekisteriin merkitsemisestä.

Mitä VIRTA-tietoja Valvira käyttää? Tutkinnon suorittaneiden ammattioikeudet / sähköinen asiointi Tutkinnon suorittanut henkilö hakee itse laillistusta tai nimikesuojausta sähköisellä asioinnilla. Sähköisen asioinnin yhteydessä suoritustiedot haetaan Virta-järjestelmästä, ja tutkinnon suorittanut henkilö valitsee itse, mihin tutkintoon hän vetoaa ammattioikeutta hakiessaan. Vain tämän tutkinnon tiedot talletetaan Terhikkiin. Mikäli henkilöllä ei ole suomalaista henkilötunnusta tai tutkintoa ei löydy Virta-järjestelmästä, sähköistä asiointia ei voi käyttää. Henkilön syöttämät tiedot välitetään Sampo-järjestelmään, jonka kautta Valviran lupahallinto käy tiedot läpi ja tekee päätöksen ammattioikeuden myöntämisestä. Oppilaitosten ei tarvitse toimittaa Valviraan mitään, vaan suoritukset tulevat Valviran tietoon Virta-järjestelmän kautta.

Mitä VIRTA-tietoja Valvira käyttää? Tutkinnon suorittaneiden ammattioikeudet / manuaaliprosessi Mikäli tutkinnon suorittanut henkilö hakee ammattioikeutta kirjeitse, Valviran virkamies hakee ao. henkilön tutkintotiedot Virta-järjestelmästä Sampo-järjestelmän kautta. Virkamies valitsee suoritetuista tutkinnoista sen, joka vastaa haettua ammattioikeutta. Vain valitun tutkinnon tiedot talletetaan Terhikkiin. Niiden henkilöiden osalta, joilla ei ole suomalaista henkilötunnusta, ja niiden vanhojen tutkintojen osalta, joita Virta-järjestelmässä ei ole, Valvira saattaa edelleen pyytää tutkintotietoja suoraan oppilaitokselta. Muu käyttö Mikäli ilmenee jokin muu syy (esimerkiksi terveydenhuollon valvonnan kautta), minkä takia tutkintotiedot tulee tarkastaa, Valviran virkamies hakee henkilön tutkintotiedot Virta-järjestelmästä. Tutkintotiedoista talletetaan ne, jotka liittyvät käsiteltävään asiaan.

Käyttöloki Kaikki Virta-järjestelmään tehdyt haut lokitetaan ja tarvittaessa voidaan jälkikäteen selvittää, kuka Valviran virkamies on katsellut kenenkin henkilön tutkinto- ja suoritustietoja, milloin ja mihin asiaan liittyen. Virta-järjestelmän tietojen katselu rajoitetaan Sampo-järjestelmässä käyttöoikeuksien kautta vain niille virkamiehille, jotka tarvitsevat ao. tietoja tehtävissään