TEUVAN LUKION COMENIUS-HANKE ”EVERY HUMAN IS UNIQUE” Teuvan lukion Comenius-hanke käynnistyi vuonna 2011 ja kumppanimaitamme ovat Portugal, Mallorca ja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietotaitotalkoot-hanke Mikä se on?. Tavoitteena toimiva tietoyhteiskunta • Kansalaisille tietoyhteiskuntavalmiuksia • Tietotekniikkaosaajien ja aktiivisten.
Advertisements

{ OPPARIAIKATAULU Ville Mustonen & Kalle Tahkolahti.
Toimintaympäristö
YMPÄRISTÖTAIDE PUBLIC ART YHTEISÖTAIDE OSALLISTAVA TAIDE
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Kuuluu Kotka Kymin srk.yhtymään jäseniä n , Paljon lapsiperheitä, Laajenee uusien asuntoalueiden rakentamisen myötä.
Lavian lukio.
Liikunnanopetuksen suunnittelun hahmottamisen tueksi
URHEAN yläkouluverkon seminaari 17. 9
Barents-Parents Lapin yliopiston harjoittelukoulu.
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
. Rauman freinetkoulu.
Uusi Leader-brändi 2014 Mikä, miksi ja miten?.
Kokemuksia historiakerhosta
Näkökulma ammatillisen koulutuksen nykytilaan
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut auto ja logistiikka
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
ELINIKÄISEN OPPIMISEN AVAINTAIDOT
Mitä on kansainvälisyys?
eTentti Jyväskylän yliopistossa
Ohjaajakouluttajat Työryhmässä 15 jäsentä, paikalla 10. Lisäksi 5 työryhmän ulkopuolista.
Oppivelvollisuus Perusopetus on maksutonta yleissivistävää opetusta, jota annetaan kaikille Suomessa vakinaisesti asuville lapsille. Kaikki lapset ovat.
Oma ala, oma paikka, oma tulevaisuus!
Opiskelija näkökulma: Essi Vainio
Liikunnanopetuksen suunnittelu ja arviointi
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
Tavoitteet antaa eri maista tuleville nuorille mahdollisuus tapaamiseen ja mielipiteiden vaihtoon Antaa nuorille tietoa Kreikan historiasta ja kulttuurista.
Oriveden Kokoomus ry Seurakuntavaaleja vietetään vasta syksyllä, mutta jo alkuvuodesta on tehty päätöksiä koskien esimerkiksi ennakkoäänestyspaikkoja.
Lapinlahden lukio ja Kuvataidelukio Школа Искусств № 1 Петрозаводск.
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Small World - Big World Tavoitteena kouluhyvinvoinnin lisääminen – teoreettisena viitekehyksenä Päivi Hamaruksen Vaakamalli Vaihdetaan kiusaamiseen puuttumisen.
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
9.Lk Biologian laborointikurssi
Taidetarjotin -TAPAHTUMA Ajankohta: maaliskuu viikko 12 Missio: Taide kuuluu kaikille Pääkohderyhmä: Potentiaaliset TPO-oppilaat ja heidän vanhempansa.
Visio tulevaisuuden koulusta Challenges in Schools Kansainvälisyys- ja osallisuushanke kouluille 2008/09.
Hollihaan koulu Kokkola Kelpo-pilotointi Koulun taustaa Hollihaan koulussa toimii: Suomenkielinen perusopetus, esikoulu-6. lk. Ruotsinkielinen kielikylpyopetus,
Koulutuksen keskeyttämisen ehkäisy Pedagoginen kehittämistyö Toukokuu 2014 Sauli Korhonen, Mari Kukkola ja Marja Ruotsalainen.
TRIANGLE Avoin ammattiopisto-teemaryhmä
ETwinning Mikä eTwinning on? Komission hanke, jolla halutaan antaa mahdollisimman monille oppilaille mahdollisuus tutustua ja työskennellä.
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Metropolialueen alueellisen palvelukeskuksen pilottihanke HANKEFOORUMI Palvelumalli urheiluseurojen iltapäiväkerhojen ja iltapäivätoiminnan.
LUOKATON LUKIO OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ
Mäntykankaan koulu Kelpo-pilotointi Mitä on kehitetty / millä tavoin on kehitetty? Jousto-opetusta vuosiluokilla 1-6 (Ma & Ai) E-luokat osallistuvat.
Kannelmäen peruskoulu Vanhempainilta Suuntaviittoja lukuvuoteen.
FUAS Kielet ja viestintä
Nuorissa = voimaa, vahvistetaan sitä! Voimakas –projekti
Unicef-kävely Me muutamme maailmaa Kaikki eivät pääse kouluun.
ITec 4. ja 5. sykli Koulumme O Pohjois-Helsingissä O 236 oppilasta, 16 opettajaa ja 5 avustajaa O Yhteisöllisyys - teknologia, taide, toiminnallisuus.
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Joustavat opetusjärjestelyt Siilitien peruskoulu
Sähköisen oppimisen edelläkävijä | e-Opin oppimateriaalit Opettajan työtä helpottavat e-materiaalit.
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
Vanhempainilta Sari Vahtera ja Anne Mattsson
Keskustan Pohjoisen alueen pohdintoja Jokaisella oppilaalla on oikeus hyvään opetukseen * Pätevät opettajat, riittävä resurssointi ei liian suuriksi kasvavia.
Kulttuurin ja taiteen välittyminen II Toiminnalliset ja osallistavat menetelmät museokasvatuksessa Sirpa Turpeinen 2008.
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
TERVETULOA LENTÄVÄNNIEMEN KOULUUN
Liikunnan ja kulttuurin kilpailutoiminta osana oppilaitoksen toimintaa
SMART Table (Kaijan kokeilu)
”ompeluseurat” kouluissa 2017
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
MITÄ OPPILAANOHJAUS ON?
Järjestöjen ja yritysten yhteistyöfoorumi -selvityshankkeen tuloksia Kari Kurkela, Ari Inkinen.
Cern-tiedeopetusprojekti Vieremän Lukiossa
Tuotanto workshop, vaihe II
Oriveden 4H, Nuoret Pelissä-hanke
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
Esityksen transkriptio:

TEUVAN LUKION COMENIUS-HANKE ”EVERY HUMAN IS UNIQUE” Teuvan lukion Comenius-hanke käynnistyi vuonna 2011 ja kumppanimaitamme ovat Portugal, Mallorca ja Luxemburg. Hanke on kaksivuotinen ja se päättyy keväällä Hanketta koordinoi Luxemburg.

Teuvan lukiolla toimii toista lukuvuotta Comenius-kerho, jossa tänä vuonna 10 opiskelijaa. Kerhoa ovat vetäneet Outi Koivu ja Eija-Leena Liukku. Kerho kokoontuu viikoittain tekemään kierrätysmateriaaleihin pohjautuvaa taidetta.

Dreibornin koulu on valtion työpajakoulu syrjäytyneille – vuotiaille nuorille, jotka asuvat koululla sisäoppilaitoksessa. He eivät saa matkustaa maan rajojen ulkopuolelle eikä koululle voi viedä oppilaita. Hanke lähti liikkeelle Luxemburgin kutsusta osallistua projektiin, jossa taide toimisi eheyttävänä ja rohkaisevana välineenä opiskelijoille.

Taidekasvatushanke pyrkii vahvistamaan eritaustaisten opiskelijoiden taiteellisen ja luovan ilmaisun kehittymistä. Taustalla on ajatus siitä, että taide toimii persoonaa eheyttävänä voimana ja vaikeistakin lähtökohdista oleva oppilas voi sen kautta löytää ilmaisukanavia omille tunteilleen ja ajatuksilleen.

Taide on myös ihmisten yhteinen kieli, joka yhdistää eri maiden opiskelijoita ja kertoo jotain heidän tavastaan hahmottaa maailmaa. Kulttuuri- ja suvaitsevaisuuskasvatuksen lähtökohtana se on hyvin toimiva.

”We love trash!” on muodostunut motoksemme ja pyrimme tekemään taidetta kierrätysmateriaaleista. Hanke tarjoaa opiskelijalle konkreettista luovaa tekemistä sekä opettaa erilaisia työskentelytekniikoita. Opiskelija lähtee itse luomaan tuotostaan kohti valmista teosta. Mitään valmiita malleja ei oikeassa taiteellisessa ja luovassa työssä ole.

Hanke päättyy Luxemburgissa oikeassa taidegalleriassa järjestettävään taidenäyttelyyn, jossa on hankekoulujen oppilaiden tekemiä töitä. Näyttelystä kootaan painettu esite, jossa jokainen maa esittäytyy ja teokset esitellään.

Viimeiseen tapaamiseen tulee jokaisesta maasta 6 opiskelijaa, jotka majoitetaan samaan nuorisohotelliin. Osa töistä on suuria installaatioita, joiden tekoon jokainen maa on osallistunut Esillä on myös jokaisen maan itse ideoimia töitä. Suomesta näyttelyyn lähtee mm. kengistä tehtyjä eläimiä, jätemuovisia sadetakkeja, leijuvia lumikukkia.

Hanketapaamisissa on opeteltu uusia taiteen työtekniikoita; jokainen maa vastaa tapaamisissa kolmen uuden työskentelytavan opettamisesta. Uusia tekniikoita hyödynnetään opiskelijoiden kanssa taidetyöskentelyssä.

Viime vuoden hanketapaamiset: Käynnistystapaminen Luxemburgissa marraskuussa 2011 Mallorca, rehtori tutustui projektiin. Portugal, mukana 3 oppilasta opiskelijavaihdossa ja kaksi opettajaa. Tutustumista portugalilaiseen koulunkäyntiin, retki oppilaiden kanssa Quimbran yliopistokaupunkiin. Tutustuminen pääkaupunki Lissaboniin ja taidemuseoihin. Suomen isännöimä tapaaminen Teuvalla huhtikuussa. Työpajat Jurvan Käsi-ja taideteollisessa oppilaitoksessa sekä koululla. Mallorca, 6 opiskelijaa, 2 opettajaa ja tutustuminen mm. hopeasepän työskentelyyn toukokuussa. Oppilailla osallistuminen koulun vaellukselle.

Lukuvuoden hanketapaamiset: Luxemburg vko: 39 loppunäyttelyn koordinointia, näyttelytiloihin tutustumista, näyttelyesitteen suunnittelua, opiskelijoiden tapaamisen suunnittelua. Luxemburg ei voi ottaa koulun erityisluonteen vuoksi koululle ulkopuolisia opiskelijoita. Paikalla kaksi opettajaa. Mallorca vko 35: opiskelijaa ja 2 opettajaa Portugal vko 10: 4 opiskelijaa, 2 opettajaa Suomen isännöimä tapaaminen vko 17, 9-12 opettajaa, opiskelijoiden määrä auki Lopputapaaminen Luxemburgissa ja hankkeen päätös vko 20: 7 opiskelijaa, 2 opettajaa ja mahdollisesti rehtori. Jokaisesta hankemaasta tulee samaan nuorisohotelliin 6 opiskelijaa/ koulu.

Everybody is unique