Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

{ OPPARIAIKATAULU Ville Mustonen & Kalle Tahkolahti.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "{ OPPARIAIKATAULU Ville Mustonen & Kalle Tahkolahti."— Esityksen transkriptio:

1 { OPPARIAIKATAULU Ville Mustonen & Kalle Tahkolahti

2 Opinnäytetyömme tutkimuskohteena on taiteentekijän ja kokijan (vastaanottajan) kokemusten suhde toisiinsa ja teokseen itseensä. Kiinnostuksen kohteena mm. ajatus siitä, että vastaanottajan kokemus ei ole tekijän määriteltävissä tai hallittavissa – ainakaan täysin.

3 Tutkitaan mm.  organisoimalla  valmistamalla ja luomalla esityksiä, joissa on erilaiset valmistuslähtökohdat  dokumentoimalla esiintyjä- ja katsojakokemuksia

4 Aiomme haastatella teatterin harrastajia, ammattilaisia ja kuluttajia taiteentekijän ja vastaanottajan kokemusten suhteesta demojen ja kokeilevien esitysten yhteydessä sekä erillisissä haastattelutilanteissa. Olemme kiinnostuneita kokeilemaan erilaisia haastattelumenetelmiä – esim. keskustelu/dialogi tai valmis kysymyssarja. Pyrimme myös hyödyntämään haastatteluaineistoa mahdollisimman monipuolisesti. Haastattelutilanteissa voisimme keskustella/kysyä kokemuksista taiteentekijänä ja vastaanottajana. Taiteentekijältä voimme kysyä esim. Onko katsojapalaute vastannut alkuperäistä pyrkimystäsi ja onko sillä väliä? kun taas vastaanottajalta voimme kysyä Mikä tekee toiminnasta esityksen – Onko sellaista toimintaa, mikä ei ole esitys? Aiomme sekä teettää että itse suorittaa tehtävänantoja, kuten tajunnanvirtakirjoitusta lähtölauseesta, esim. ”Tekijän intentiolla ei ole väliä”.

5 Dokumentointivälineinä  teksti  äänitteet  kuvat ja videot Aiomme dokumentoida niin paljon kaikkea kuin mahdollista. Aiomme esim. ottaa joka tapaamiskerrasta valokuvan. Työpajoja, demoja ja kokeilevia esityksiä tullaan valo- sekä videokuvaamaan.

6 Inspiroivasta lähdemateriaalista mainittakoon jo nyt mm.  Esitys-lehti  Kirsi Monnin väitöskirja Olemisen poeettinen liike  Minea Koskisen nettiartikkeli Enks mä ymmärrä taidetta?  apofenia-käsite  Rakasta mua -esitys (ohj. M. Lund, 2013)  Koskemattomat-elokuva (ohj. O. Nakache & É. Toledano, 2011)

7 Työnjakoa:  Kalle ottaa valokuvia tapaamiskerroistamme.  Molemmat haalivat sekä itsenäisesti että yhdessä lähdekirjallisuutta, -elokuvia, -näytelmiä yms.  Molemmat myös keräävät haastateltavia sekä haastattelevat.  Demot suunnittelemme yhdessä.  Kokeilevat esitykset ovat henkilökohtaisempia ja itsenäisempiä projekteja, mutta niiden pohjalta kerätty esiintyjä- ja katsojakokemusaineisto ovat yhteistä materiaalia.  Kirjoitamme pohdintoja prosessistamme blogiin sekä itsenäisesti että yhdessä. blogiin blogiin  Nettisivua päivitetään ja blogia kirjoitetaan viikoittain. Nettisivua Nettisivua

8 Olemme tavanneet opinnäytetyömme suunnittelun merkeissä seuraavina päivinä: 9.9., 16.9., 27.9., 29.9., 4.10., 7.10., 11.10., 14.10., 15.10., 23.10. ja 24.10. Aikaa käytetty noin 18 tuntia. Olemme suunnitelleet, että tapaamme 1–3 kertaa viikossa ja että tapaamispaikat vaihtelevat. Demoissa (lokakuun ja marraskuun 2013 aikana) on esiintyjiä ja katsojia. Emme esiinny itse. Käymme purkukeskustelut sekä esiintyjien että katsojien kanssa. Demot ovat kestoltaan 5–15 minuuttisia ja tapahtuvat Järvenpään kävelykadulla. Kokeilevat esitykset (viikoilla 5–7, 2014) ovat todennäköisesti pidemikestoisia kuin demot ja pidemmälle suunniteltuja.

9 vko 43 1. demo, la 26.10. 1. demo, la 26.10. Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä vko 44 Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä vko 45 2. demo, la 9.11. 2. demo, la 9.11. Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja Haastatteluja vko 46 3. demo, la 16.11. 3. demo, la 16.11. Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Esitelmöimme toisillemme kirjallisuutta Esitelmöimme toisillemme kirjallisuutta Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja Haastatteluja vko 47 Demo? Demo? Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja Haastatteluja vko 48 4. demo?? 4. demo?? Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja Haastatteluja vko 49 Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja Haastatteluja vko 50 Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja Haastatteluja vko 51 Haastatteluja?? Haastatteluja?? vko 52 Lomaa? Lomaa?

10 vko 1 Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Haastatteluja?? Haastatteluja?? vko 2 Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja Haastatteluja vko 3 Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja Haastatteluja vko 4 Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Itsenäistä aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumista Esitelmöimme toisillemme kirjallisuutta Esitelmöimme toisillemme kirjallisuutta Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja Haastatteluja Villen (psykofyysinen kirjoitus-) työpaja Villen (psykofyysinen kirjoitus-) työpaja vko 5 Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Villen kokeileva esitys Villen kokeileva esitys Haastatteluja Haastatteluja vko 6 Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Kallen kokeileva esitys Kallen kokeileva esitys Haastatteluja Haastatteluja vko 7 Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Yhteinen kokeileva esitys Yhteinen kokeileva esitys Haastatteluja Haastatteluja vko 8 Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja?? Haastatteluja?? vko 9 Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja?? Haastatteluja?? vko 10 Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä Haastatteluja?? Haastatteluja?? vko 11 Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä vko 12 Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Tavataan eri paikoissa ja keskustellaan Mahdollisesti tehtäviä Mahdollisesti tehtäviä

11 vko 13 Oppari palautetaan → arvosana 5 Oppari palautetaan → arvosana 5 MAALI! MAALI!P.S. Viikolla 18, 19 tai 25 on bileet!

12


Lataa ppt "{ OPPARIAIKATAULU Ville Mustonen & Kalle Tahkolahti."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google