Opossum-projektin Ohjausryhmä 27.8.2014 Ari Markkula Projektitutkija.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Advertisements

Uutta Suvi-työryhmältä Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän pj Proflangin kevätpäivät Rovaniemellä 23. –
Opiskelijat työmarkkinoilla vuonna 2011 Ympäristöasiantuntijoiden Keskusliitto Lokakuu 2011 Real Stats Oy.
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Laajennetun työssäoppimisen mahdollisuudet
Osaava-hanke Liminka, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
ILO ELÄÄ JÄRJESTÖISSÄ – Pohjois-Karjalan järjestöpäivät , Kitee PALAUTTEEN PURKU Hanna Kääriäinen 2013.
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Ohjaus työtehtävänä.
TULEVAISUUS TYÖRYHMÄN MIELESTÄ (1 KAUPUNKI)
Pelisääntökysely Kisa-Eagles kausi /2//13.
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
ELMO2009 – AIKATAULU JA VASTUUT - SUUNNITELMA Juha KnuuttilaELMO2009 Sivu 1 Benchmarking Pilottiopintojaksot: valinta ja suunnittelutyö.
Mikä on Peppi projekti ja miten se etenee?
eSavonia ”Verkko-opetuksen hyvät käytänteet
1/17 NIVELVAIHEEN TOIMINTAMALLI Luonnos
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Suomen kieli ja viestintä YAMK-koulutuksessa Vastuuopettajien AC-kokous / Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän ja Osku-hankkeen tuotoksia.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2014 Elinkeino- ja liiketoiminta 4 % Perusrahoitus 67 % Muu täydentävä rahoitus 9 % Ulkomainen rahoitus 3 % Suomen Akatemia 12 %
Osallistuminen sidosryhmien näkökulmasta -kysely metsäneuvostojen jäsenille Marjo Laitala.
Työhönvalmentajan käyttö henkilöstön palkkaamisessa
Hyvään virkakieleen! Virkakielikampanja − Hyvään virkakieleen oppiminen Suosituksia yliopistoille ja ammattikorkeakouluille.
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
Satakunnan ammattikorkeakoulun Liiketalous Rauman henkilöstön ja Rauman talousalueen yritysten yhteistyön selvittäminen ja kehittäminen Enni Karvinen.
Peppi-koulutus, syksy 2014 Jukka Jonninen / Strategiayksikkö.
Tutkimuksen taustaa  Aula Research Oy toteutti poliittisten vaikuttajien parissa tutkimuksen julkisista palveluista Suomessa ja Euroopassa – Tutkimuksen.
EAPE-kokonaisuuden toteutus Aloitus- seminaari I & II 8 h + 8 h Loppu- seminaari 8 h Työskentely ja ohjaus virtuaaliympäristössä.
Opintopolku.fi tilannekatsaus
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Nuorisotoimi, Seija Kähkönen1 Ely-keskuksen rooli alueen toimijoiden tukena Onnistuvat Opit -seminaari Rovaniemi.
KOULUTUSPSYKOLOGIA S 2 ov (3 p) Oulun yliopisto Kasvatuspsykologian syventävät opinnot –
Oppimisen ohjaaminen tietoverkkoja hyödyntävässä etäopetuksessa Kasvatus-pilotti Tutkija KM Riikka Pajunen Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskus.
STUDIO-projektin tulokset Anita Eskola-Kronqvist Projektipäällikkö STUDIO-projekti Projektin osatoteuttajat: ARCADA HAAGA-HELIA Ammatillinen.
Ohjaa ja kannusta OK–koulutus 2 op Arvioi ja innosta AI–koulutus 2 op
Skiaskopia objektiivisena näöntutkimusmenetelmänä
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Työpaikkaohjaajat valmentaen vahvoiksi
Nuorissa = voimaa, vahvistetaan sitä! Voimakas –projekti
Meijän vai teijän elämä? Oulun hyvinvointifoorumi Osmo Soininvaara.
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
EVTEK–Institute of Technology Liikkuvuuden lisääminen ongelma-aloilla: case tekniikka Liisa Vehkaoja.
Tietoja muuttoliikkeestä Yhteenvetoa PKS = Vantaa, Espoo, Helsinki ja Kauniainen KUUMA = muu Helsingin seutu (10 kuntaa)
Korkeakoulujen liikuntatoimien verkostotapaaminen Kuopio – Savonia-amk & Sykettä Eija Partanen-Kivinen Liikuntatieteellisten aineiden lehtori.
Nuorten oppisopimus Liisa Uusitalo Tampereen seudun ammattiopisto
Aija Hietanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
Ammattilaiseksi oppisopimuksella
Opettamisesta osaamiseen – kehittämisohjelma Metropoliassa Opettamisesta osaamiseen - kehittämisohjelman avausseminaari Leena Koivumäki,
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
KAJO - Kasvatustieteen joustava monimuoto-opetus: Yhteistyöllä laatua VKK-päivät Eetu Pikkarainen.
Peda-forum –päivät Opetuksen kehittäminen Helsingin yliopiston strategia Opetuksen ja opintojen kehittämisohjelma.
Tutustumistreeni  Nimi, ammatti, mistä tulee,  tilaisuuden teemaan liittyvä ajatus  Mikä oli kauhein kouluruoka?  Kirja, jota parhaillaan luen  Lapsuuden.
Järjestöpäivät. Romanifoorumin löydät netistä:
Suomen Lääkäriliitto | Finnish Medical AssociationLääkärit Suomessa | Physicians in Finland Tilastotietoja lääkäreistä ja terveydenhuollosta 2014 Statistics.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
InNoste-palvelupiste (02)
Osaava Uusimaa Salla Koivunen. Tavoitteet Oppilaitosten tarjonnan asiakaslähtöinen kehittäminen –Pääroolissa koulutusten ja kehittämishankkeiden.
Opossum-projekti ja tiedotus
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Korkeakoulujen ICT-palveluiden arkkitehtuurin kannalta huomioitavat muut arkkitehtuurit Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä, Ilmari.
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
TYÖOLOBAROMETRIN TOTEUTTAMINEN PKKY:SSÄ. Pohjois-Karjalan Ammattiopisto Pohjois-Karjalan Aikuisopisto.
Koulun kehittämisprojekti
Humakin yhteistyöverkoston kartoitus
Työpaikkaohjaajakoulutuksen kehittäminen Huippu –hankkeessa 2017
TIETOJENKÄSITTELYN OPETUS AMMATTI-KORKEAKOULUISSA
Esityksen transkriptio:

Opossum-projektin Ohjausryhmä Ari Markkula Projektitutkija

Tutkimuksen sisällysluettelo  Jaetaan paperikopiona ohjausryhmän kokouksessa ja on myös Opossumin sivuilla Ari Markkula

 Vastauspyyntö lähetettiin spostilla 104:lle. 18 vastasi.  Vastaajista puolet on toiminut oppisopimus- tyyppisessä koulutuksessa opettajana, kolmannes koulutuspäällikkönä tms. vastaavassa päällikön roolissa  Vastaajien työ- tehtävien jakauma%: Kyselytutkimus

OST-koulutusten määrä ja pituus  Vastaajat olivat osallistuneet yhteensä 44 OST- toteutukseen, joista 22 oli toteutettu lukuvuoden  Kukin vastaaja oli keskimäärin osallistunut 2,4 OST- koulutuksen toteuttamiseen  Toteutuksista 91% oli pituudeltaan op. Toteutuksista 63% kesti 7-12 kk, 29% kk ja 7% 25 kk tai enemmän

Yhteistyö OST-koulutuksissa  Toteutuksista 10% (2/20) toteutti AMK yksin. Toteutuksista 70% oli kahden tai useamman AMKin kanssa yhdessä, ja 20%:ssa mukana oli ollut yliopisto tai muu oppilaitos kuin AMK

Koulutuksen menettelytavat, pedagogiikka  Projektityöskentely, verkko-opetus, vertaisoppiminen, työssä oppiminen, luento-opetus, workshop –työskentely  Osallistujien työyhteisöjen ja näiden palvelutarjonnan sekä toimintakäytäntöjen kehittämishankkeilla oli merkittävä asema oppimisprosessissa.  Kehittämishankkeiden työyhteisö oli oppijana, jota fasilitoi opiskelija  Työpaikkavalmentajan (mentorin) rooli merkittävä

Mikä oli työläintä ja millä keinoin koulutukseen käytettävää työmäärää voisi vähentää?  Työpaikkaohjaajien ohjaus ja motivointi  Byrokratia, koulutusmallista tiedottaminen ja koulutusten markkinointi työnantajille  Työnantajan kanssa asiointi. Heillä liian vähän tietoa oppisopimustyyppisestä koulutuksesta  Verkko-opiskelun toteuttaminen => Koulutustarjonnan tulisi olla suunnitelmallisempaa  Silti: ”Oppisopimustyyppisessä toteutuksessa on suurempi kokonaistyömäärä verrattuna tavalliseen toteutustapaan” työmäärä oli arvioitu kutakuinkin samaksi

OST-koulutuksien arviointimenetelmät  Kehittämistehtävän arviointi, esitys, arviointi osaamisprofiilityökalua käyttäen

Työnantaja-organisaation työntekijöiden määrä  Alle 10 työntekijän organisaation osuus on 13%, joka on työntekijämäärään suhteutettuna merkittävän paljon  => Koulutuksen vaikuttavuus organisaation toimintaan suuri

Tyytyväisyys opetukseen, ohjaukseen ja tukeen

Mikä on tärkeää?

Materiaali kansioissa: opossum.metropolia.fi -> Työpajat ja -> Julkaisu Ari Markkula

KIITOS! Opossum.metropolia.fi