Teemme tulevaisuutemme - yhdistyskierros syksy 2014.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toimintavuoden 2011 keskeiset toiminnot. Epilepsialiiton strategia vuoteen 2010 • Avoin suhtautuminen epilepsiaan ja sen monimuotoisuuteen • Laadukas.
Advertisements

Nuorten Keski-Suomi ry vuotiaiden nuorten ja heidän elämäänsä vaikuttavien tahojen palvelujärjestö. Yhteistyötä tehdään kaikkien tahojen kanssa,
Ohjaus työssäoppimisen oppimisympäristöissä Seija Rannikko.
Ehkäisevän päihdetyön järjestöjen yhdistymishanke.
Elävä kaupunkikeskusta ry:n strategia 2010 – 2015 (viimeistely) Esitys hallituksen kokoukselle Strategiaryhmän valmisteluun perustuva toiminnanjohtaja.
Janne Peräkylä Sosiaali- ja terveysministeriö HYVINVOINTIPALVELUT JA KUMPPANUUSYHTEISÖT.
VALOVUOSI = km IHMISIÄ = 1 IHMINEN / km LINNUNRATA Ø = VALOVUOTTA
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
Kainuun digitaalinen tulevaisuus Mikko Setälä
Uuteen ohjelmakauteen Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä EAKR-seurantakomiteat kevät 2012.
Kestävä Kehitys Jarno, Jimi ja Jami.
Yhdistyksen markkinointi
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi.
Keski-Uudenmaan teatteri KUT & TEOS-hankkeen hedelmät.
Nuorisotoiminta 2013 Nuorisotoiminnan linjaus. Nuorisotoiminta 2013 TEEMME NUORISOTOIMINNAN STRATEGIAA.
Vapaaehtoisen polulla
KANSAINVÄLINEN HARJOITTELU OSANA OPINTOJA Bolognan vanavedessä – seminaari, Turku Helli Kitinoja Kansainvälisten asiain päällikkö Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
Toimintasuunnitelma 2010 Draft 1.0 AYYE iltakoulu
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
Kirjastojen muuttuva toimintaympäristö Kirjasto 10 ja Lasipalatsin Kohtaamispaikka: uudet yhteistyömallit.
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Johtajuus ja kansainvälisyys Siniboss 7. 6
Avoin keskustelutilaisuus syömishäiriöiden hoidosta ja kuntoutuksesta
Alueellisen koulutustarpeen ennakointi Päivi Holopainen, Lapin liitto Pohjoiskalotti osana arktista aluetta,
Yleisohje Diasarja on jaettu kolmeen osaan esitettäväksi joko kokonaan tai soveltuvin osin: ensimmäisessä osiossa (diakuvat 1-7) tuodaan vammaisen samanarvoisuus.
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
Vertaisohjaajatoiminta. ” Olen kuin yksi noista tiilistä. Tarvitsen ympärilleni toisia tiiliä, jotka ovat samanlaisia kuin minä, tarvitsen niitä tuekseni.
Epilepsiajärjestötyön tulevaisuus - valokeilassa yhdistysten vapaaehtoistoiminta ja vertaistuki.
LAPSEN JA VANHEMMAN VÄLISEN YHTEYDEN SÄILYTTÄMINEN Tässä esityksessä käydään lyhyesti läpi lapsen ja vanhemman välisen yhteyden säilyttämisen osa- alueita,
Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi
Liikuntapoliitiikan perusteet. Prosessi (mukana ohjausryhmä) ●Tarvekyselyt (kuntalaiset, järjestöt) ●Perustietojen kokoaminen (miten maassa menee, viralliset.
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio Ruralia-instituutti / Pekka Hytinkoski / Osuustoiminnan opetusverkosto.
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
Tulevaisuutta rakentamassa -alueelliset järjestöpäivät TERVETULOA.
Nuorten osallisuus Varkauden nuorisovaltuusto Wanuva.
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
AJATUKSIA IHMISTEN VÄLISESTÄ KOHTAAMISESTA
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Työkirja.
Missio - Suomen Yrittäjien tehtävä Parantaa yrittäjien asemaa, yrittämisen edellytyksiä sekä rakentaa Suomesta yrittäjyyden yhteiskunta.
Pirkko Karjalainen, YTL Toimintakykyisenä kotona – haasteita sote-uudistukselle Miten pärjään kotona - vanhanakin.
1Kehittämiskeskus Tyynelä Kokemuksia kolmikantayhteistyöstä Lähipalveluseminaari, RAY-talo Seppo Sulkko.
Oppiaine-kokonaisuus
Terveys kansanterveysohjelma
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Keski-Suomen maakuntasuunnitelma Maakuntasuunnitelma.
Hyvinvointialan näkymiä Lapissa OSUVA –klusterin kertomana Sirkka Saranki-Rantakokko THM, HTT.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
Ikääntyvä Suomi ja yhteistyö iäkkäiden kuntoutuksessa EIJA SORVARI säätiönjohtaja MIINA SILLANPÄÄN SÄÄTIÖ REHABILITATION FINLAND (RIFI) RY:N SEMINAARI.
Tulevaisuus-verstas Millaisia muutoksia on tapahtumassa ihmisten toiminnassa ja yhteiskunnassa?
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
Katja Asikainen.  Hankkeen kesto: –  Hankkeen hallinnoija: Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys  tavoitteet: ◦ maakunnallinen järjestöstrategia,
Tulevaisuuden kunta – parlamentaarinen työryhmä
Strategiaperusta ja ohjelmat
Ajankotaista Skills Finlandin toiminnasta ja tulevaisuudesta
Nokian seurakunnan strategia
-Yksi kuntamuoto: KUNTA
Malli 8:Asiakkaiden osallistumisen toimintamalli
HISTORIAN KURSSIEN TAVOITTEET, SUORITTAMINEN JA ARVIOINTI
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali- ja terveysasiat
ORNAMO 2020 UUSI ORNAMO Muotoilijan tehtävät muutoksessa
Kehitysvammaliitto ja FASD
Cultura Yhdistävä tekijä
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio
Kansanterveyden edistäminen Lastensuojelu- ja nuorisotyö
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
NV:n uusi viestintästrategia työseminaari
NV:n STRATEGIAKARTTA TOIMINTA-AJATUS: Ylläpitää ja edistää NV-järjestöjen yhteistyötä neurologisesti sairaiden ja vammaisten hyväksi.
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Esityksen transkriptio:

Teemme tulevaisuutemme - yhdistyskierros syksy 2014

Kohde-/sidosryhmämme Epilepsia yhdistykset ja - liitto Epilepsiaa sairastavat Läheiset Muu tervey- denhuolto Epilepsiahoidon ammattilaiset Opetus-, sosiaali- ja työvoima- toimi Media Muut alan järjestöt Päättäjät Rahoittajat ja Lahjoittajat

Visio: "Oikeus ja mahdollisuus hyvään, omaehtoiseen elämään" Liiton toiminta-ajatuksena on tukea epilepsiaa sairastavia henkilöitä elämään tasa-arvoisina muun väestön kanssa sekä tukea heitä ja heidän läheisiään tavoitteen saavuttamiseksi (§ 2) Painotukset vuoteen 2015 saakka 1) Tieto kumoaa asenteellisuuden 2) Hyvä epilepsian hoito on kaiken a ja o 3) Tavoitteena omaehtoinen elämä 4) Työtä tekijöille 5) Vapaaehtoistyöllä on tekijänsä

Haastava muuttuva toimintaympäristö Eriarvoisuus-kehitys vahvistuu - taloudellinen, alueellinen, eri ryhmien välinen Kiristyvä kilpailu ja niukkeneva kuntatalous heikentävät julkisia palveluita – SOTE-uudis – tus Globaali haastaa paikallisuuden Ympäristöarvot ja kestävä kehitys nousevat uuteen asemaan Markkinaehtoisuus ja liberalismi – kilpailun logiikka, miten vastaa ihmisten tarvitsemiin peruspalveluihin Digitalisoituminen tuo uusia viestintäkeinoja Teknologiaa suunnattava tarpeiden mukaan ei päinvastoin Tieteiden tuoma uusi tutkimustieto tuo mahdollisuuksia

Toisaalta toimintaympäristön muutokset ovat mahdollisuus Nykyinen murros voi ravistella terveellä tavalla luutuneita asenteita ja palvelurakenteita Verkko luo uusia kohtaamisen paikkoja ja työkaluja Rohkeasti maailmaan mukaan meneminen on mahdollisuus sinällään Innovaatiot syntyvät uusissa ympäristöissä

”Erityisesti vertaistuki muilta epilepsiaa sairastavilta henkilöiltä oli mahtava kokemus.” Kurssipalautteen kertomaa…

Yhdessä tekeminen – liitto ja yhdistykset kohti tulevaa Haluamme liitossa kuulla yhdistysten ajatuksia ja kehittämisnäkymiä yhdistystoiminnasta...arvioida, mitkä asiat vaikuttavat toimintaympäristössä …vaihtaa ajatuksia siitä, mitä yhdistykset tekevät paikallistasolla ja miten liitto voi tukea yhdistyksiä …keskustella uusista toimintamuodoista (esim. verkkoprojekti, myös tulevat uudet projektit) ja siitä, miten ne voivat tukea epilepsiayhdistyksiä …tarjota yhdistyksille mahdollisuuden esittää kriittisiä näkemyksiä ja toiveita liitolle Ja Vice Versa …kuulla liiton hallituksen toiveita paikallisyhdistysten suuntaan

Liittokokous - yhdistykset Hallitus (tvk) Toiminnan- johtaja Vaikuttaminen ja järjestö- toiminta Tiedotus Kuntoutus- toiminta Projektit Hallinto ja varainhankinta