Espoo-strategia, toimeenpano ja toteutuminen vuonna 2010 10.2.2011 tarkastuslautakunta kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jyväskylän kaupungin viestintä Vammaispalveluiden asiakasraati Emmi Hyvönen viestintäpäällikkö, perusturvapalvelut.
Advertisements

Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
konsernin johtamisjärjestelmä
MPKK:n laadunvarmistus-järjestelmän kehittäminen auditoinnin jälkeen
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Julkisen hallinnon kestävän talouden tiekartta Kestävä talous ja hyvinvointiyhteiskunta –seminaari Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä
Tampereen kaupunkiseudun teknisten palveluiden seutuseminaari Nokian kaupunginjohtaja Tapani Mattila.
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Elävä kaupunkikeskusta ry:n strategia 2010 – 2015 (viimeistely) Esitys hallituksen kokoukselle Strategiaryhmän valmisteluun perustuva toiminnanjohtaja.
Maaseutupoliittisen toimenpideohjelman valmistelu Työpaja Tampere.
1 Kestävä kehitys Oulun opetustoimessa Seppo Saloranta Rehtori Hönttämäen koulu/ Timosenkosken luontokoulu.
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Selvittäjän ja kuntien välinen työnjako. Kuntarakennelain tavoite • Elinvoimainen, alueellisesti eheä ja yhdyskuntarakenteeltaan toimiva kuntarakenne.
Uuteen ohjelmakauteen Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä EAKR-seurantakomiteat kevät 2012.
TULEVAISUUS TYÖRYHMÄN MIELESTÄ (1 KAUPUNKI)
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Kouvolan kaupungin strategiasuunnittelusta
Meri Heinonen Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmän kokous
Mihin strategiaa tarvitaan?
Hyvinvointitoimikunnan tehtävät ja rooli Kaupunginhallitus Ma
TULOSOHJAUKSEN JA TILIVELVOLLISUUDEN TILA Ylijohtaja Marjatta Kimmonen VTV
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
KU-selvitys Demokratiamallit Järvenpää-talo.
Asukasvaikuttaminen Tampereella ja Lappeenrannassa Millainen malli Imatralle?
Tilaaja-tuottaja-toimintatapa hyvinvointitoimijat.
Kaupunginvaltuusto § xx 1. Kemijärvi 2020 ”Vedenvälkettä ja vihreää kultaa” Kemijärven kaupunki on vuonna 2020 Itä-Lapin elinvoimainen palvelu-
OHJELMAT TURKU SOPIMUS KV RVS RVSRVS KH taso Nuorisolautakuntataso Operatiivinen taso Strateginen palvelusopimus SPS Strateginen palvelutuotantosopimus.
EAKR-seurantakomiteoiden kokoukset Etelä-Suomi & Länsi-Suomi Itä-Suomi & Pohjois-Suomi Paasitorni, Helsinki Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena.
Vesienhoidon aikataulut TammiHelmiMaalisHuhtiToukoKesäHeinäEloSyysLokaMarrasJoulu Alueellinen toteutusohjelma Toimenpiteiden seurantajärjestelmä.
Kaupunkiyhteiset tulostavoitteet Kh Kaupunkiyhteiset tulostavoitteet v Talous Valtuustokauden tavoiteMittariTulostavoite Kaupungin.
Hyvinvointikertomus ja hyvinvointijohtaminen – oulun kaupunki
Koulutuskeskus Salpaus Kevät 2014
Seutukaupunki Mikkelin edustajan puheenvuoro. Uusi hallitus uudistaa kuntarakenteen.
Nokian kaupungin strategia
Elämänhallintatyöryhmän kokous
Talousarvioprosessi 2014 KH
ET2050 Euroopan alueiden tulevaisuus Timo Hirvonen
Talpan strategiat 2009 – Strategiset tavoitteetKriittiset menestystekijät Taloushallinnon keskittäminen jatkuu Kyky vastaanottaa asiakkaita.
POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2012 Aino-Liisa Oukka.
VALOA Valmennuksella kansainvälisiä osaajia työmarkkinoille
Tarkastuslautakunta 50 § Tulosalueiden johtajien selvitykset ajankohtaisista asioista ja tavoitteiden toteutumisesta vuonna Tulosalueiden.
JIK KY:N TALOUS Tilinpäätökset Talousarvio 2013 Info-tilaisuus Etelä-Pohjanmaan Opisto Talousjohtaja Arto Saarela 1.
Toimintamenojen hallinta Toimintamenojen hallinta Talous Palvelujen järjestäminen Henkilöstö Asiakas ja kaupunkilainen Elinvoimainen ja kilpailukykyinen.
TYÖELÄMÄN LAATU Menesty-hanke
Omistajapolitiikka tuotannon ohjauksessa ja valvonnassa
EAKR-arviointisuunnitelma Sisältö Valmisteluprosessi Arviointityöryhmä asetettu elokuussa 2008 Valmistellut suunnitelman sekä.
Tarkastuslautakunta 53 § Tulosalueiden johtajien selvitykset ajankohtaisista asioista ja tavoitteiden toteutumisesta vuonna Tulosalueiden.
Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta §65.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Jukka Lindberg, tilaajajohtaja.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
TURKU 2029 Pohjoisen Itämeren kiinnostavin kaupunki.
SOTET Tuloskortin seuranta 4/2016. Asiakkaan palvelukokemus ja osallisuus
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Strategia ja SHVK aikajanalla 
Puheenjohtajapäivät 2014, Kotka
ARVIOINTISTRATEGIA Rovaniemen tarkastuslautakunta
VAU:n huippu-urheilustrategia
Kelan tules-kuntoutuksen toteutuminen kuntoutujan ja kuntoutuksen palveluntuottajan näkökulmista Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu toteuttaa tutkimuksen.
VAU huippu-urheilustrategia
huhtikuu Kehysehdotus ja JTS VM:lle Hallituksen vuosikertomus
Hyvinvointijohtamisen rakenteet
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Johtaminen uudessa organisaatiossa
Espoo – Kauniainen – Kirkkonummi – Vihti -selvitys
Tiekartta hyviin lähiöihin
Sote-uudistuksen toimeenpano
Kaupunkistrategian laadinta
Esityksen transkriptio:

Espoo-strategia, toimeenpano ja toteutuminen vuonna tarkastuslautakunta kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä

2 Kaupunkikonsernin talous on kestävästi tasapainossa. Talous Espoolaiset ovat entistä aktiivisempia ja omatoimisempia huolehtien itsestään, läheisistään ja lähiympäristöstään. Palvelumme laatu säilyy hyvänä molemmilla kotimaisilla kielillä. Asiakas ja kaupunkilainen Palvelujen järjestämistä ja palveluverkkoa on kehitetty tavoitetila 2020 –konseptin mukaisesti Palvelujen järjestäminen Kaupungilla on osaava, kehittämiseen osallistuva ja uudistumiskykyinen henkilöstö, joka parantaa työn tuottavuutta. Henkilöstö Kaupunki on kansainvälisesti houkutteleva ja kiinnostava. Osaavat ihmiset ja yritykset juurtuvat Espooseen. Elinvoimainen ja kilpailukykyinen kestävän kehityksen kaupunki Visio 2020: Espoo on edelläkävijä. Espoo on hyvä paikka asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää. Espoo-strategia Päämäärät

3

4 Strategian toimeenpanoprosessin lähtökohta ja sisältö v Espoo-strategia on tarkistettu v ja sen toimeenpano on käynnissä –Espoo-strategian laajaan tarkistamiseen ei ole tarvetta, mutta seutuasioita tulisi vahvistaa –Valtuustoseminaarit: 8.3. mm. varautuminen, seutuasiat ja valtuustosopimuksen seuranta mm. strategia, talous, seutuasiat Espoo-strategian toimeenpano v –Kaupunginjohtajan ja toimialajohtoryhmien strategiakeskustelut kesäkuussa –Kaupunkiyhteisten tulostavoitteiden laadinta ennen toimialojen tulostavoitteiden laadintaa –Tuloskortin käytön edistäminen ohjauksessa ja seurannassa

5 Strategian toimeenpano 2011 KV KH KJ+KAJO KJ + konserniesikunta Sidosryhmät Tuottavuusohjelman välitulosten, TY:n, strategian ja talouden tilan arviointi Kehys- ohjeen valmis- telu Taloussuunni- telma ja tulostavoitteet 2012 Lautakunnat ja johtokunnat Resurssien yhteensovittaminen ja tulostavoiteluonnosten käsittely Resurssien yhteensovittaminen ja v tulostavoitteiden valmistelu Kehysohje Konserni- esikunta + ST-ryhmä Toimialajory + esikunta Tulosyksiköt Strategian ja tuottavuusohj. toteutumisen tila Strategian toteutumisen ym. aineiston käsittely Tulostavoite- ehdotukset Tulos- tavoitteiden valmistelu Tulostavoite- luonnokset Strategiatar- kistuksen valmistelu Strategia- tarkist. viimeistely Strategia- tarkist. valmistelu kv:lle Kehyspäätös (ja strategia- tarkistus) Valtuusto- sopimuksen seuranta Strategian ja tuottavuusohj. toteutumisen seuranta Strategia- tarkis- tuksen valmistelu Strategiakeskustelu Valtuusto- sopimus ja seutuasiat Kajon semi- naari

Espoo-strategian toteutuminen 2010 Talous –Talouden ja rahoitusaseman kehitys tavoitteen mukaista –Varautumissuunnitelma tarpeellinen Henkilöstö –Kunta 10 -tulokset heikkenivät vuodesta 2008, organisaatiomuutosten vaikutukset heijastuivat tuloksiin –Tuloskortteja hyödynnetään johtamisessa –Esimiestyöhön ja johtamiseen panostettava 6

Espoo-strategian toteutuminen 2010 Palvelujen järjestäminen –Palvelujen järjestämisen ja palveluverkon tavoitetila 2020 –suunnitelma hyväksytty –Sähköisen asioinnin hanke etenee Asiakas ja kaupunkilainen –Monikulttuurisuusohjelman toimeenpanosta ja seurannasta huolehdittu –Asukkaiden palvelutyytyväisyys kasvanut 7

Espoo-strategian toteutuminen 2010 Elinvoimainen ja kilpailukykyinen kestävän kehityksen kaupunki –Metron rakentaminen etenee –Aalto-yliopiston kampusratkaisut siirtyivät vuodelle 2011 –Asunto- ja tonttitavoitteet saavutettiin 8