Näin me ajatellaan – Nuorten kuulemisen tuloksia keväältä 2010.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LUVALLISET POISSAOLOT
Advertisements

Kehittämisen kohteena ollut lähinnä henkilökohtainen ohjaus -laadullinen tutkimusote -esseekirjoitukset 9-luokkalaisille, henkilökohtainen ohjaus -henkilökohtaista.
Oppilaanohjauksen kehittäminen Oulun kaupungin perusopetuksessa Kehittämistyötä ohjaa moniammatillinen ohjausryhmä, jossa on edustajat.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog Omia polkuja ammatillisessa koulutuksessa Omapolku-hankkeen päätösseminaari
MAST – Maakunnallisen ohjausmallin ja asiantuntijaverkoston kehittäminen ja vakiinnuttaminen Varsinais-Suomessa
Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset
aineenopettajat ohjaavat oman oppiaineensa opiskelua
NITOJA – Nivelvaihe, toiminta ja jatko työelämään – Projektityöntekijät: Marja Riitta Lygdman, projektipäällikkö, p Päivi.
KOULUTUSTAKUU.
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Henkilökohtaisen ohjauksen kehittämisen toimenpideohjelma Eveliina Ojala Ohjausryhmä
1/17 NIVELVAIHEEN TOIMINTAMALLI Luonnos
Kolmas sektori ja koulutus kotouttajana
Osaamisen ja sivistyksen asialla Ohjaus koulutusta ja tutkimusta koskevassa kehittämissuunnitelmassa vuosina 2003 – 2008 Jyväskylä
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Uusi Väylä Ammattiin.
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
Visio tulevaisuuden koulusta Challenges in Schools Kansainvälisyys- ja osallisuushanke kouluille 2008/09.
Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa
Uusi Väylä Ammattiin asti Toteuttaja Tornion Työvoimalasäätiö Osatoteuttajia: Meri-Lapin Työhönvalmennussäätiö Kuhankosken erityisammattikoulu.
SALON 4H-YHDISTYS JA NUORTEN TYÖLLISTÄMINEN ESIMERKKEINÄ KESÄDUUNIA! -JA DUUNIRINKI -HANKKEET Salon 4H-yhdistys,
Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Lapissa - LÄPSY Toteuttajatahot Rovaniemen koulutuskuntayhtymä: Lapin ammattiopisto Lapin matkailuopisto.
Koulutuksen keskeyttämisen ehkäisy Pedagoginen kehittämistyö Toukokuu 2014 Sauli Korhonen, Mari Kukkola ja Marja Ruotsalainen.
Oulun kaupunki: oppilaanohjauksen kehittäminen Oppilaantuntemus oppimisen ja ohjauksen rakennuspuina Työelämä perusopetuksen oppimisympäristönä.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
SARANA Oppimisen tukemisen keskus Koulutuskeskus Agricolassa 2012 Pirkko Naukkarinen Tehostetun ohjauksen Sarana- malli.
O PPILAITOKSEN ARVIOINTI 2014 Opiskelijakyselyn tulokset.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
TRIANGLE Avoin ammattiopisto-teemaryhmä
Ammatillisen koulutuksen kielikoe
Case Omnia, LAHP10SEA : Atto-aineita osittain työssäoppien päiväkodissa, sosiaali ja terveysalan pt.
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
1 Tuotokset Päätösseminaarin ryhmätyöt Ohjusrukkanen loistava! Foorumi tavata verkostoa (pienemmässä mittakaavassa, kuin verkostopäivillä) a kuulla ”kentän”
Opettajatuutori (Laurea/ Leppävaara /marata)
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
Kokkolan ammattiopisto
Nuorten työllistäminen -palkansaajajärjestöjen näkemyksiä NYT-ryhmä
Mistä voit anoa hyväksilukuja? muissa oppilaitoksissa suoritettuja kursseja aktiivinen koulun ulkopuolinen toiminta: esim. järjestö-, kulttuuri-, ohjattu.
Tuula Savikuja, Helsingin seudun erilaiset oppijat ry./HERO
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
MAST – Maakunnallisen ohjausmallin ja asiantuntijaverkoston kehittäminen ja vakiinnuttaminen Varsinais-Suomessa Nuorten kuuleminen Läpäisy ja työelämään.
Ammatillinen koulutus/ kaksoistutkinto vaihtoehtona:  Selvitä: mitkä ammatit voi opiskella toisella asteella? ◦ mitä työtehtäviä kuhunkin ammattiin kuuluu?
InNoste-palvelupiste (02)
Peruskoulun päättöluokka, jatko-opinnot ja yhteishaku
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Ammatillinen koulutus
Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa
Sisältö Hankkeen tausta, tarkoitus, tavoite ja tulokset Terveystottumuksiin vaikuttaminen Toimenpideohjelmat: tupakkatuotteiden ja päihteiden käytön vähentäminen.
Työ elämään 2015 nuorten ammatti- ja kesätyötreffit Ti klo Oulun kaupunginteatterilla Kaarlenväylä 2, Oulu.
Armi – arkiohjauksen malli Paremmin arjentaidoin ja opintojen kautta työelämään Marika Lius ja Katja Bergström.
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
Nuorisovaltuuston perustaminen.. Nuorten vaikuttamisesta on määrätty laissa Kuntien lakisääteinen velvollisuus on kuulla nuoria heitä koskevissa asioissa.
Aikuisohjaus työelämän voimavarana – Maakunnallista verkostoyhteistyötä aikuisten ohjauspalveluiden kehittämiseksi – Suvi Lehto-Lavikainen,
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå KUULEMISTILAISUUS JA JATKOTYÖSTÖ NUORTEN KUULEMINEN PORVOOSSA.
Nuorten osallisuus Ohjaamoissa
Työelämälähtöisyys Valmassa
Eveliina Karjalainen.
Jatko-opintoihin ohjaus peruskoulussa
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
Ammatillinen koulutus
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
Henkilöstöjohdon iltapäivä
Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla?
AKKUNA – Ikkuna Venäjälle ja Suomeen
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Esityksen transkriptio:

Näin me ajatellaan – Nuorten kuulemisen tuloksia keväältä 2010

Kuuleminen Loimaan ammatti- ja aikuisopisto Päivän tavoitteena oli kuulla nuorten kommentteja ja kehitysehdotuksia Mast -hankkeen tavoitteista ja toimenpiteistä. Osallistujat valittiin nuorista, jotka olivat käyttäneet ohjauspalveluja yhteensä 23 nuorta Bovallius ammattiopisto Turun ammatti-instituutti Salon seudun ammattiopisto Raision seudun koulutuskuntayhtymä Vakka-Suomen ammatti-instituutti Loimaan ammatti- ja aikuisopisto Varsinais-Suomen työpajaverkosto

Nuorten kommentteja päivästä Kerrankin meiltä nuorilta oikeasti kysytään meidän mielipiteitä. Toivottavasti ne oikeasti vaikuttavat johonkin ja asioihin tulisi muutoksia. Tällaisia pitäisi järjestää enemmän, myös kouluissa. Oli kiva kuulla muitten kokemuksia opiskelusta. Tosi hyödyllinen idea saada nuorten ääni ja ajatukset kuulumaan! Enemmän tällaisia, saadaan hyvät ehdotukset ja mielipiteet esille. Päivän anti oli hyvä ja käsiteltävät asiat olivat tärkeitä, mutta myös niiden tärkeiden asioiden kehittäminen on tärkeää. Hyvä, että opiskelijoilta kysytään ja kokemuksia näinkin ”pienissä” asioissa ja annetaan mahdollisuus vaikuttaa ja tulla kuulluksi!

Uravalinta -Opolta enemmän ohjausta, myös henkilökohtaista -Ohjauksen alkaminen varhaisemmassa vaiheessa -Työhallinnolta lisää tietoa Enemmän tietoa koulutuksista Ei lukiopainotteista Erilaisia tutustumisia Mitä ammatteja Henkilökohtaista aikaa ohjaukseen Tutustumiset, tettiä lisää Vanhemmat ja opot + muu ohjaushenkilöstö nuoren kuuleminen ja henkilökohtainen tuki Siirtymävaiheen koulutukset, työpaja Motivaatio opiskeluun kasvaa, kun pääsee omalle alalle

Opiskelu Tukipalvelut Kuuluminen ryhmään Oikeudenmukaisuus Nopea puuttuminen Opettajat / henkilökunta Opiskelijan henkilökohtaiset syyt Riittävästi tietoa, tiedonkulku Ryhmänohjaajan tunnit säännöllisesti Yhteistä tekemistä, retkiä, puuttuminen ryhmähengen pilaajiin Arviointi Poissaolot ja muut säädökset Koulukiusaaminen Kannustava, välittävä positiivinen henkilökunta Nuorten kuuleminen Tasavertaisuus, luottamus Motivoituneet opiskelijat

Opiskelu Työ- ja koulupäivä Opiskelujen eteneminen Työtehtävät Sairauspoissaolot Oman luomuverkoston tuki Teorian ja työtoiminnan suhde Päivät vaihteleviksi, rytmitys Seuranta opiskelijalle helpoksi Ajantasainen suoritusrekisteri Mielekkäät työtehtävät sekä oppilaitoksessa, pajoilla että työelämäjaksoilla, opettajien tuki valinnassa Mahdollisuus alan vaihtoon, mahdollisuus opiskella erilaisissa oppimisympäristössä, paluu Sairauspoissaoloihin puuttuminen Tietoa opiskelusta yleisenä tiedotuksena Omaistenillat

Mitä eväitä eteenpäin Paperiasiat ja tekniikat työnhakuun Työelämään TE-toimiston palvelut Äidinkielen harjoitukset yläaste, 2. aste; CV, hakemus Todistukset tallessa :) Työelämän tietoiskut Työturvallisuusasiat tärkeitä Valmennuskurssit Oman alan näkökulmasta työelämän pelisäännöt Ohjeet miten pitää toimia, jos jää työttömäksi? Ilmoittautuminen ajoissa työttömäksi työnhakijaksi

Kiitoskirje osallistujille Saimme Teidän avullanne arvokkaita kommentteja ja tietoja sellaisista asioista, jotka olisivat saattaneet jäädä vähemmälle huomiolle tai huomiotta ilman Teidän kaikkien ääntä. Olemme päivien jälkeen koostaneet ryhmien tuotokset ja jatkotyöstämme niitä MAST -hankkeen työryhmissä, suunnitteluryhmässä ja ohjausryhmässä. Näin kiinnitämme koko koulutusverkoston huomiota esille nousseisiin asioihin ja saamme ne kehitystyöhön mukaan erittäin arvokkaana elementtinä. Oppilaitosten henkilökunnille annetaan tietoa nuorten kuulemispäivän tuloksista. Monet katsovat varmaan tarkemmin peiliinkin.

Jatkotoimenpiteet Maakunnalliset toimenpiteet Koulutustilaisuus keväällä 2011; mitä nuorten kuuleminen on - periaatteita ja käytännön suosituksia Keväällä 2011 nuorten kuulemistilaisuus ja kehittämispäivä Teemaryhmiin ja suunnitteluryhmään (Mast) nuorten edustus Toteuttajakohtaiset toimenpiteet Kaikkien nuorten tai nuorten edustajien kuulemiset toteuttajakohtaisesti (oppilaitokset ja pajat) Koulutusalakohtaiset kuulemiset nuorten edustajien ja henkilökunnan kanssa. Toteuttajatahot suunnittelevat ja toteuttavat omat tapansa nuorten kuulemiseksi Nuorten edustus valmisteluun ja päätöksentekoon Henkilökohtainen kuuleminen Siirtymävaiheet, opiskelu, sijoitusjakso