JALAN JA PYÖRÄLLÄ Opettele liikennesäännöt. Varmista aina oman turvallisuutesi vuoksi myös se, että muut tienkäyttäjät ovat huomanneet sinut.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Matti Sipponen 1 Power taitoilta kevät 2005 Kilpailupäivä ja kilpailusuoritus.
Advertisements

2B Opastimet - ajoneuvo-opastimet - jalankulkuopastimet - polkupyöräopastimet - ääniopastimet Kari Sane 1.
MOOTTORIKELKKAILU Moottorikelkkasafari on suosittu retkeilymuoto silloin, kun on tarve liikkua maastossa usean kelkan ryhmässä. Ryhmäkelkkailu poikkeaa.
4A Suoja-ajat Kulmakivi, jonka varassa kaikki lepää
Opettele liikennesäännöt
Helga Skiftesvik, Sanna Pitkänen
1 Kokkolan liikenneturvallisuussuunnitelman päivitys 2011 Liikenneturvallisuuskyselyn tuloksia Työn aluksi selvitettiin liikenteen ongelmakohteita mm.
Liikennevalojen vaihejako HARJOITUS. Vaihejako Pelisäännöt – Lainsäädännön vaatimus 1. Suoraan ajavien keskenään risteävien ajosuuntien ja suojateiden.
Jokerivalojen toimintaperiaate
Pidä turvallisuusväli
Tietoturvallisuuden huonetaulu
Turvallisesti rautatieym-päristössä
Mitä kunnolliselta HEIJASTIMELTA vaaditaan?
2C Ilmaisimet - ajoneuvoilmaisimet - polkupyöräopastimet - painonapit
Liikennevalot - 4. LIIKENNEVALOJEN AJOITUKSEN PERIAATTEET
Liikennevalojen vaihejako Liikennevalosuunnittelu luova vaihe
Ikäihmisten tapaturmat
Leena Kulmala 2005 Lammas liikenteessä Aloita klikkaamalla tästä.
Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Kyselyiden yhteenveto.
Turvallisesti harrastuksiin Vinkkejä nuorten ryhmien ohjaajille ja vanhemmille.
Tervetuloa Versolan kaupunkiin oppimaan ammattisuomea!
Nopeuden säätely ja automaattivalvonta Olli Hintikka Liikenne- ja viestintäministeriö
Helsingin uudet tyyppipiirustukset 2014
Ohjeita luistavan rinnepäivän rakentamiseen Rinneturvallisuus  Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry.
VAARANPAIKKOJA KOULUMATKALLA
Hanna, Jutta Ja Liisa Maija & Nina feat. Cop – lasten liikennelaulu
Kirjoittakaa sana oikeaan esimerkkiin! 1. Kun kaksi autoa törmää toisiinsa, on kyseessä …..
Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita
Toteutus: Lähikuva äidistä, joka vilkuttaa Emmalle ja lähtee takaisin sisälle. Näytetään tekstiruutua repliikeistä. Kuva siirtyy Emmaan, joka sitoo kypärän.
Jos pelivara käy vähiin
4C Liikennevalojen yhteenkytkentä - yhteenkytkentäkaavio.
Pidä pelivaraa moottorikelkkailija
Vasta n. 30% jalankulkijoista käyttää heijastinta. Liikenneturva tiedottaa jalankulkuun liittyvistä vaaroista. Kotimaiset heijastimien valmistajat huolehtivat.
BePolite -polkupyörävalot Pois pyöräilijän turha punainen valo.
Olosuhde seminaari Toni Roponen.
Yhdessä pelastamme henkiä
Sirpa Rajalin LIIKENNETURVA Nuorten seminaari Kuopiossa Mitä nuoruus on? Miten nuoruus näkyy liikenteessä? Miten nuorten riskinottoa liikenteessä.
K UVAKÄSIKIRJOITUS Kerhomatka. PYÖRÄMATKA KOHTI KERHOA ALKAA.
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
Katujen kevätsiivous alkaa Helsingissä lähiaikoina. Paras tulos syntyy kaupungin ja kiinteistöjen yhteistyöllä - ja autoilijakin voi auttaa!
Liikennevalojen yhteenkytkentä - johdanto ja käsitteet - yhteenkytkentäkaavio Kari Sane.
Large Animal Rescue January 2003 Slide Hevonen Laumaeläin Saaliseläin Elopaino täysikasvuisella keskimäärin kg välillä Menee helposti paniikkiin.
Koulupolku-ryhmä Minna Marttinen Heli Pakarinen Eija Zweygberg
Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
Turvassa Tiellä 2015 Kansallinen tieliikenneturvallisuuskampanja
By: Carita, Kaisa & Minna.  Sähköturvallisuuden perusvaatimus on kirjattuna sähköturvallisuuslakiin. Sen mukaan sähkölaitteet ja laitteistot on suunniteltava,
Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelma LIIKENNEONNETTOMUUDET.
Pyöräilyn turvallisuus Lasse Kämpe Espoon ympäristökeskus.
Liikennekasvatuksen vuosikello Honganpalon koulu Raahe 2016.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (1 – Liikenteen pysäyttäminen) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun liikenne joudutaan pysäyttämään tietyissä tapauksissa.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (3 – Työ ajoradalla) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun työkoneet tai muu kalusto on sijoitettuna joko osittain tai.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (2 – Liikkuva työ) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun työ on luonteeltaan liikkuvaa, esim. kaapeleiden auraaminen.
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (5 – Työ kevyenliikenteenväylällä) Näitä mallikuvia käytetään kun työskennellään kevyenliikenteenväylällä. Kevyenliikenteenväylät.
Klassiset kaksivaihevalot Classical two stage signals
Kulleropuiston kaavamuutos Alueen asukkaiden palaute liikenteeseen liittyen Kulleropuiston kaavamuutostyön yhteydessä on noussut esille ja kerätty palautetta.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (6 – Työ risteysalueella)
KANKKULAN LIIKENNEAAPINEN
Suunnistuksen kuivaharjoitus
17. LIIKENNE ON YHTEISPELIÄ
Vihdintie välillä Kaupintie - Malminkartanontie
Kuka havaitsijoista 1-4 näkee lampun peilin kautta? Havaitsija 1
TIEN YLITTÄMINEN.
LIIKENTEENOHJAUSSUUNNITELMA Liikenteen pysäyttäminen
Timo Heinonen kansanedustajasi Timo Heinonen kansanedustajasi.
Liikenteen automaatio ja liikenneturvallisuus
Rekan ratissa istuu isiä ja äitejä
Turvallinen koulumatka.
Autoilija saapuu liittymään valon ollessa punainen
Esityksen transkriptio:

JALAN JA PYÖRÄLLÄ Opettele liikennesäännöt. Varmista aina oman turvallisuutesi vuoksi myös se, että muut tienkäyttäjät ovat huomanneet sinut.

KÄYTÄ KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLIÄ Pyörätie ja jalkakäytävä rinnakkain Jalankulkijoille ja pyöräilijöille on liikennemerkeillä osoitettu omat puoliskonsa. Pyöräilijät ajavat oman puolensa oikeassa reunassa.

KÄYTÄ KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLIÄ Yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä Jalankulkijat kulkevat oikeassa tai vasemmassa reunassa. Pyöräilijät ajavat oikeassa reunassa.

AJO AJORADALLA JA PYÖRÄKAISTALLA Ellei pyörätietä ole, pyöräilijä ajaa pientareella tai ajoradan oikeassa reunassa. Pyöräkaistalla pyöräilijä noudattaa samoja sääntöjä kuin ajoradan reunassa ajaessaan.

OPETTELE VÄISTÄMISSÄÄNNÖT Perussääntö: Tasa-arvoisissa risteyksissä kuljettajan on väistettävä oikealta tulevaa ajoneuvoa.

OPETTELE VÄISTÄMISSÄÄNNÖT velvollisuus risteyksessä Pakollinen pysähtyminen ja väistämis- velvollisuus Liikennemerkeillä ajojärjestystä voidaan muuttaa. Kärkikolmion suunnasta tuleva autoilija väistää myös pyörätiellä ajavia.

KÄÄNTYVÄ VÄISTÄÄ Kääntyvän ajoneuvon on väistettävä risteävää tietä ylittävää jalankulkijaa ja pyöräilijää. Ole kuitenkin tarkkana, koska autoilijat eivät aina havaitse sinua. STOP

PYÖRÄTIELTÄ TULEVA PYÖRÄILIJÄ VÄISTÄÄ Molemmista suunnista tulevien pyöräilijöiden on väistettävä ajoradan liikennettä STOP

NÄISSÄKIN TILANTEISSA PYÖRÄILIJÄN ON VÄISTETTÄVÄ STOP STOP Selvitä väistämissäännöt omalla reitilläsi.

KÄÄNNY OIKEIN Vasemmalle kääntyminen on vaarallisimpia tilanteita ajoradalla pyöräiltäessä. Turvallisin tapa on tehdä ns. suorakulmakäännös.

NÄE JA NÄY Jalankulkijan ja pyöräilijän on vaarallista liikkua pimeällä ilman heijastimia ja valoja. Käytä niitä myös taajamissa.

Käytä suojatietä. Seuraa tarkasti, mitä autoilijat tekevät. VÄLTÄ VAARATILANTEET Tienylitys Väistääkö autoilija? Käytä suojatietä. Seuraa tarkasti, mitä autoilijat tekevät. Lähesty risteystä varoen. Oikealle kääntyvä ei välttämättä havaitse oikealta tulevaa pyöräilijää.

VÄLTÄ VAARATILANTEET Yllättäen vasemmalle .. Vauhdilla tielle... Älä käänny yllättäen autoilijan eteen. Näytä suuntamerkki ja tarkkaile takaa tulevia. Pysähdy tarvittaessa. Älä ryntää tai aja tielle näköesteen takaa tai muuten yllättäen.

Turvallinen ja miellyttävä pyöräily vaatii kunnon pyörän KUNNON VÄLINEILLÄ pyöräilykypärä poljinheijastimet soittokello etuheijastin lamppu lastenistuin takaheijastin tai -valo sivuheijastimet Turvallinen ja miellyttävä pyöräily vaatii kunnon pyörän ja oikeat varusteet.