LIIKE-RESTO-OPS-linjaukset 27.9.2013 Kaija Sääski.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Uutta Suvi-työryhmältä Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän pj Proflangin kevätpäivät Rovaniemellä 23. –
Advertisements

Alustava opintojen kokonaissuunnitelma
Heini-Marja Järvinen Turun yliopisto
Haluatko ammattiosaajaksi? - ammatillinen koulutus mahdollisuutena
Avoin ammattikorkeakouluopetus. AVOIN AMMATTIKORKEAKOULUOPETUS  Opinnot ovat avoimia kaikille kiinnostuneille koulutustaustasta,
Kielitaidon kartuttaminen kuuluu kaikkeen opiskeluun
Itä-Suomen ESR –ohjelma Toteutus ajalla
Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden tukeminen Variassa Kamut-projektin yhteenvetoa Varian opettajien kokemuksia.
Opiskelijan arviointi työpaikalla
Projektipäällikkö Raija Hirvonen ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella.
Aloitus info • Ryhmänvastaavat pitävät ryhmälleen aloitusinfon laajennetusta työssäoppimisesta • Opiskelijat saavat oppimis- ja työkokemuskansion.
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa
Eurooppalainen kielisalkku ammattikorkeakoulussa
AVOIN AMMATTIKORKEAKOULU Ammattikorkeakoulun koulutusmuoto, joka n parantaa opiskeluun osallistumismahdollisuuksia n parantaa työelämässä mukana olevien.
KORKEAKOULUJEN KIELTEN OSAAMISKUVAUSHANKE
PAKOLLINEN KANSAINVÄLISTYMISJAKSO TUTKINTOVAATIMUKSISSA TAVOITE: Opiskelijalla oltava valmiudet työskennellä kansainvälisessä toimintaympäristössä. LÄHTÖKOHTA:
Hyvään virkakieleen! Virkakielikampanja − Hyvään virkakieleen oppiminen Suosituksia yliopistoille ja ammattikorkeakouluille.
Insinööri-AMK, infrarakentaminen Opintojen ja TAMK:n esittely
Perusopinnot 20 op Pääaineopinnot 80 op Sivuaineopinnot 40 op Valinnaiset opinnot 25 op Opiskelija voi sisällyttää näihin enintään 15 op vapaasti valittavia.
Restonomi Opetussuunnitelma 2005
Opinnäytetyöprosessi Perustutkinnot
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Vieraskielinen opetus ja kansainvälistyminen 1.Yhteishaku ja markkinointi 2.Monikulttuuristen ryhmien opettaminen.
FUAS Kielet ja viestintä
VALMA Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus
Kansainvälinen korkeakoulukampus - kauniilla paikalla merenrannalla.
Yksilölliset polut / laajennettu työssäoppiminen
Esittelyvideo. Esittelyvideo Lapin AMK Opiskelijoita Henkilökuntaa 500.
GOPP –hanketyöpaja Teemaryhmät Ohjausryhmän edustajat SAMOK ry. Projektipäällikkö.
Peda-forum –päivät Opetuksen kehittäminen Helsingin yliopiston strategia Opetuksen ja opintojen kehittämisohjelma.
Hyvä yliopisto-opetus – vastuullisen opettajan ja opiskelijan roolit Elin Fellman-Suominen Åbo Akademi Pedaforum
Sidosryhmäseminaari Oulun seudun ammattikorkeakoulu Hakeminen vieraskielisiin koulutusohjelmiin Marjo Pääskylä, puh.
Ajatuksia AMK-opintoihin valmentavan koulutuksen sisällöistä Metropolia / Riitta Metsänen.
Yhteiset opinnot  * Toteutus 1. vuoden keväällä * Laajuus 3 op * Valtakunnallisesti yhteneväiset sisällöt - Svenska för turism- och kosthållsbranschen.
Perusopinnot 20 op Yhteiset ammattiopinnot 80 op Syventävät ammattiopinnot 40 op Valinnaiset opinnot 25 op Opiskelija voi sisällyttää näihin enintään 15.
AVOP-opiskelijapalautejärjestelmä OKM/KTPO Kaisu Piiroinen.
Tervetuloa opiskelemaan kielikeskukseen! into.aalto.fi - palvelut - kielikeskus.
Ke Amanuenssit ohjaavat sivuaineopiskelijoita Hannele Kuusela-Häkkinen, F103, puh suomi ja suomalainen viittomakieli Anna-Maria.
LINGCOMM Eija Torkinlampi Centria AMK Centria-ammattikorkeakoulu |
Eurooppaoikeus ja integraatiohallinto. Monitieteinen pääaine ●Opiskelija saa monipuolisen juridis-lingvistisen tieto-taidon vaativiin oikeudellista osaamista.
Kansainvälinen liiketoiminta Digitalisaatio ja digitaaliset oppimisympäristöt Pepe Vilpas.
Kieliopinnot KyAMKissa Svenska? Ja, tack! English? Yes, please!
Perusopinnot 20 op Pääaineopinnot 80 op Sivuaineopinnot 40 op Valinnaiset opinnot 25 op Opiskelija voi sisällyttää näihin enintään 15 op vapaasti valittavia.
W5W²-pilotti: TEO:lla työelämään! Helsingissä Leena Itkonen Helsingin yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut.
Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena.
Romaaniset ja klassiset kielet. Avoimet oppiaineet kielten laitoksella Seuraavia oppiaineita voi opiskella vapaasti kielten laitoksella: Latinan kieli.
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Syventävät ammattiopinnot 40 op
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
Yhteiset ammattiopinnot
INNOSTU KIELISTÄ! MONIKIELISYYTTÄ KOULUN ARKEEN
Englanninkielisen opetuksen kehittäminen
Joustavat oppimispolut
RESTONOMI 210 OP Opetussuunnitelman rakennekuva
Ammatillisen perustutkinnon rakenne
Aluekokeilu Pohjois-Karjala
Kielten opiskelusta ja kielikeskuksesta
Perusopinnot 20 op Harjoittelu 30 op Pääaineopinnot 80 op ONT 15 op
Yhteisten verkkokurssien tarjonnan laajentaminen
Toisen asteen koulutus
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Kahden tutkinnon polku
Merkonomista tradenomiksi Hyria Koulutus – Laurea AMK Kaisa Tsupari, ammatillinen opettaja, Hyria Koulutus.
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Infoa vaihtoonlähtijöille 2018
Englannin ja ruotsin tasokokeet
Omnia.fi/yhteishaku.
OPISKELU TIETOJENKÄSITTELYN MONIMUOTOKOULUTUKSESSA
Väyläopinnot Yhteistyössä Karelia ja Riveria
Esityksen transkriptio:

LIIKE-RESTO-OPS-linjaukset Kaija Sääski

LIIKE-Resto Periaatteet: Opintojen kuormitus tasaisemmaksi opiskelijalle  opettajien välinen yhteistyö tehtävien sopimisessa ja aikatauluissa. Liikaa omatoimisesti tehtäviä ryhmätöitä (aikatauluongelmat, opiskelijoiden työssäkäynti samanaikaisesti). Eri kokonaisuuksien sisällöllinen tsekkaus: päällekkäisyydet pois. Keskeisten sisältöjen varmistus. Verkko-opetuksen kehittäminen: perustutkinnossa ja monimuoto-opetuksessa (aikuiset), vrt. verkkotrade. Englanninkielinen polku: yhteistä: BBA+Reston engl.kielinen tarjonta + ISAT-Venäjä- tarjonta  210 op. Perustutkinnossa hyödynnetään ISAT-verkko-opintoja Venäjä-kokonaisuuden rakentamisessa ops:iin. FF-tiloja ja menetelmätyökaluja tulee hyödyntää opetuksessa. Ruoka, ravitsemus, elintarvikkeet 10 op  6 op ruokaa ja 4 op ravitsemus+elintarv. Muut Liikkeen periaate- ja sisältölinjaukset päätetään Toryssä ja

Reston kieliopinnot ja vieraskielinen opetus Pakolliset kieliopinnot: sama määrä pakollisia kieliopintoja molemmille suuntautumisille, yht. 22 op: ruotsi: 5 op englanti: 15 op, joista Intercultural Communication 5 op ja Venäjä-osaaminen 5 op (on Venäjän kulttuuriopinto, ei venäjän kielen opinto: fraasit yms. ok). Tällä on tarkoitus myös osaltaan mahdollistaa ja madaltaa kokonaan englanninkielisen tutkinnon suorittamista. venäjä ja/tai ranska: 2 op  ranska integroitu Bon Appétit kautta ja venäjä integroitu matkailun Venäjä-teemaan liittyvään opintojaksoon. Opiskelija voi halutessaan ottaa omaan suuntautumiseensa kuuluvan opintojakson lisäksi Venäjä-teeman tai Bon Appétit- teeman sisältävät opinnot valinnaisissa opinnoissa. Jos venäjän ja ranskan kielten integrointi on mahdotonta, silloin pakolliset kieliopinnot ja vieraskielinen opetus vähenevät 2 op. Valinnaiset kielet: saksa, ranska, venäjä, espanja, italia Tarjotaan kaikille kampuksille. Varmistettava mahdollisuus myös lukujärjestyksissä. 3

Ruotsia ja englantia integroidaan esim. HR:ään (työnhaku, tms.) ja markkinoinnin sopimusasioihin (ns. liikekirjeenvaihto). Ruotsia ja englantia voidaan integroida ammattiaineisiin ja liiketalouden aineisiin enemmänkin, kun se on opiskelijoiden oppimisen kannalta luontevaa ja tarkoituksenmukaista. Sama suomen opinnoissa: puhe- ja kirjoitusviestintä integroidaan ammattiaineisiin. Vieraskielisen opetuksen opettaja voi olla kuka vaan, joka hallitsee kielen ja substanssin riittävästi. Tässä esillä olleissa opintojaksoissa tai niiden osissa (22 op) on kielten opettajilla keskeinen rooli ja lähtökohtaisesti he suunnittelevat ja toteuttavat ao. opintojaksot. 4

Opinnäytetyö Opinnäytetyön tekemisen tehostaminen: – Esim. teema-alueet, joista tehdään ”vuoden” oparit. Moninaiset menetelmät ja raportoinnit. Mahdollistaa myös eri alojen yht.työn. Työt saadaan valmiiksi aikataulun mukaisesti, vrt. OKL. FF-tiloja ja menetelmätyökaluja tulee hyödyntää opinnäytetöissä. 5